0

درباره کلیپ جنجالی آیت اله خوشوقت

salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 11418

درباره کلیپ جنجالی آیت اله خوشوقت

سلام

می دانم که ممکن است این کلیپ جنجالی شود. اما خواهشمندم در این تایپیک خویشتن دار باشید و با اخلاق بحث کنید

البته این مطلب را زودتر می خواستم بگذارم ولی پشیمان شدم. تا این که دیشب در یک مسجد ، سخنران سخنی علیه آیت اله خوشوقت بیان کرد که به شخصه ناراحت شدم

اما ماجرا چیست؟؟؟؟

چند وقت قبل برنامه ای از شبکه یک سیما پخش شد که در آن آیت اله خوشوقت به پرسش های طلاب پاسخ می گفتند. بخشی از آن برنامه به طور گسترده در اینترنت پخش شد. متن این بخش به این صورت است:

پرسیده اند که آیا  حضرت رقیه (س) ...

پ: ایشان یکی از دختران شهدای کربلاست . در تاریخ که بچه های امام حسین را می نویسند دختری به نام رقیه نیست
س: اصلاً حضور داشتند در کربلا؟
پاسخ: بله. وجود داشت، در شام هم اتفاق افتاد ، اما دختر امام حسین (ع) نبود.
س: همین طور پرسیدند نقل‌هایی که در مورد کیفیت شهادت ایشان در خرابه شام بیان می‌کنند؟
پاسخ: باید بگویند نوشته‌اند در مقاتل – ما که نبودیم ببینیم چه جوری بوده است.

همین قسمت باعث شد اوج انتقادات نسبت به ایشان بیان شود و حتی گاه کار به توهین رسید که نمونه آن را عرض کردم. خودم شاهد بودم که به ایشان در خانه خدا تهمتی زده شد که از بیان آن معذورم.

نظر شما چیست؟ احتمالا اطلاع دارید که در مورد حضرت رقیه در بین مورخین اختلاف است. اما آیا رواست به خاطر یک مسئله تاریخی بیاییم به بقیه تهمت بزنیم؟؟

یک شنبه 17 دی 1391  5:19 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer bivafa AliFanoodi nikbakht88 nazaninfatemeh adel_71
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1

پاسخ به:درباره کلیپ جنجالی آیت اله خوشوقت

آقای رجبی را حتما می شناسید.  محققی که با هنگام درنگ معروفیت بیشتری پیدا کرد. نظر ایشان را در این مورد با هم می خوانیم:

محمد حسین رجبی: وجود یا عدم وجود حضرت رقیه (س) به طور قطعی و مسلّم رد نشده است.

محمدحسین رجبی در پاسخ به این سؤال که آیا وجود دختر سه ساله‌ای به نام رقیه برای امام حسین (ع) سندیت دارد یا خیر، گفت: به طور قاطع نمی‌شود گفت نبوده است و نمی‌توان به همان جدیت هم گفت وجود داشته است.

رجبی با اشاره به اینکه در هیچ یک از منابع معتبر تاریخی و مقاتل چنین موردی دیده نمی‌شود، گفت: وجود رقیه در مقاتلی همچون خوارزمی و ابی مخنف، تاریخ طبری، فتوح ابن اعصم کوفی و لهوف سید ابن طاووس که از اعتبار بالایی برخوردار است دیده نمی‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: مرحوم شیخ عباس قمی – که در ارادت وی به اهل بیت علیهم السلام شکی نیست – در کتاب «نفس المهموم» که در رابطه با وقایع کربلا است و نیز در «منتهی الآمال» که بخش مهمی را به وقایع کربلا اختصاص داده است می‌گوید: من در هیچ سند معتبری راجع به حضرت رقیه چیزی ندیدم اما چون شیخ صدوق آن را نقل کرده است و ایشان را قبول دارم، از قول وی آن را نقل می‌کنم.

رجبی با ذکر این نکته که برخی روایات شیخ صدوق قابل رد است، گفت: درست است که شیخ صدوق پیشوای محدثین است اما از آنجایی که سندی ارائه نکرده است، بنابراین برای شیخ عباس قمی نیز حجیت ندارد. هر چند که شیخ صدوق نهایت سعی خود را در جمع‌آوری روایات صحیح به کار برده است اما معدود روایاتی نیز در «من لایحضره الفقیه» ایشان وجود دارد که با سند و مدرک رد شده است. بنابراین تأیید وجود رقیه از سوی ایشان حجیت نمی‌آورد.

وی در ادامه تصریح کرد: وقتی در منابع مختلف راجع به اولاد امام حسین (ع) بحث می‌شود عموماً از ۲ دختر به نام‌های سکینه و رقیه نام برده می‌شود. به عنوان مثال شیخ مفید – که آرائش برای محققین حجت است – می‌گوید امام حسین (ع) دو دختر داشته است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که برخی منابع برای امام حسین(ع) سه دختر برشمرده‌اند، گفت: این منابع به سه دختر اشاره کرده‌اند اما تنها از دو نفر نام برده‌اند و این خود جای سوال دارد. با این حال، با شرط اینکه این روایات مستند و صحیح باشند، با اندکی مسامحه و اغماض می‌توان گفت دختر سوم همان رقیه است.

محمد حسین رجبی در پایان تصریح کرد: در کل اگر بخواهیم یک جمع‌بندی در این مسأله داشته باشیم باید گفت وجود یا عدم وجود رقیه به طور قطعی و مسلّم رد نشده است. همچنان که شهید مطهری نیز در حماسه حسینی(ع) این مورد را ساقط شده نمی‌داند.

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

یک شنبه 17 دی 1391  5:22 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer AliFanoodi nikbakht88 adel_71
bivafa
bivafa
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 1735

سلام

من هم این موضوع رو شنیده بودم و از اظهار نظرهای برخی نسبت به آن ناراحت شدم،

کلاً تا جایی که سواد بنده جواب میده اینه که ما در منابع و مقاتل مختلف در اصل واقعه کربلا و کلیاتش یکسان هستیم و اتفاقاً باید به همین هم توجه کنیم، اینکه حالا منابع مختلف در جزئیاتش گاهی اختلاف دارند (و قطعاً هر کدام نیز اعتبار خاص خودشان را دارند،همانند منبع یا منابعی که آیت الله خوشوقت به آن تکیه کرده است)نباید ملعبه بشه و تکیه گاه عزاداری ها روی آنها شود...

نمیدونم تا چقدر کسی منظورمو فهمید...

ولی امیدوارم دیگه شاهد این اختلافات به طور علنی نباشیم،چون بنده ی نوعی و امثال من که اطلاعات در حد شنیده های رایج جامعه است،با شنیدن اینگونه نظرات و بعد عدم تثبیت آن دچار انحراف و یا تشکیک و ... میشویم××

bivafa_rasekhoon@yahoo.com

یک شنبه 17 دی 1391  10:03 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer AliFanoodi nikbakht88 adel_71
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5887

سلام و تشکر

جناب salmanjavan ورود به اینگونه مباحث کار هر کسی نیست. شاید به همین دلیل اینگونه تاپیک ها با مشارکت بالایی مواجه نیستند. اما خوب می دانیم که حفظ حرمت ائمه از اهمیت والایی برخوردار است، لذا در صورت کمترین امکان وجود آن حضرت، حق بی احترامی یا انکار را نداریم و خیلی  محتاطانه باید به اینگونه مسائل بپردازیم. خدا را شکر حوزه های علمیه معتبر و نامدار کم نداریم و چه بهتر که با ورود به مسائل، یکبار برای همیشه با دلیل و منطق پاسخگو باشند. 

موفق باشید.
دوشنبه 18 دی 1391  5:23 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer adel_71 AliFanoodi
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1

سلام مدیر!

من در مورد حضرت رقیه نمی خواستم سوال کنم. سوال من بیشتر در مورد این بود که چرا برخی به خود اجازه می دهند در مورد یک بحث تاریخی که ایشان کرده به ایشان توهین شود

تا جایی که یک نفر بیاید بگوید من شب و روز ایشان را نفرین می کنم یا بیاید بگوید: ...

در هر صورت توصیه می کنم این مطلب را هم بخوانید:

حجت الاسلام و المسلمين صديقي:

رهبرانقلاب فرمودند در‌ طوفان‌ها خودتان را به آیت‌الله خوشوقت وصل کنید/ايشان فوق آن چيزهايي است كه ما فكر مي‌كنيم

امام جمعه موقت تهران گفت: این تخریب ها علیه آیت الله خوشوقت تازگی ندارد، وقتی کسی بزرگ شد، بعضی ها تحمل نمی کنند ولی آیت الله خوشوقت کوه است و کوه با این بادها تکان نمی خورد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، حجت الاسلام و المسلمين صديقي تصريح كرد: ایشان مظهر توحید حق تعالی است و این تخریب ها هیچ تاثیری بر ایشان ندارد.

وي اظهار داشت: آيت الله خوشوقت بنده خداست و «ان الله یدافع انا الذین آمنو» خدا هم قول داده است که از بنده خود دفاع کند.

امام جمعه موقت تهران با بيان اينكه من باور ندارم کسی بخواهد به ایشان که عبد صالح خدا و یکی از اولیای مسلم پروردگار و یک مجتهد قطعی است، چیزی بگوید، افزود: ایشان عمری را به قداست گذرانده است و مورد علاقه حضرت امام(ره) و علامه طباطبائی بوده و با آقای بهجت رفاقت داشته است و الان هم مورد علاقه شدید رهبر معظم انقلاب هستند.

وی گفت: اگر کسی بخواهد درباره چنین شخصیت وارسته ای خدای نکرده مطالبی بگوید که اهانت و جسارت تلقی شود این به ضرر خودش تمام خواهد شد.

صديقي اظهار داشت: من حیفم می آید کسی که مومن، مسلمان و شیعه باشد علیه عبد صالح خدا مطلبی بنویسد و یا چیزی بگوید، اینها بازتاب خوبی ندارد، خدای نخواسته عمر و توفیقات‌شان کاهش پیدا می کند.

اين خطيب سرشناس با يادآوري ديدار اخير جمعي از طلاب با رهبر انقلاب ادامه داد: چند وقت قبل به همراه تعدادی از طلاب به خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم ، حضرت آقا فرمودند تنها به علم و اراده خودتان تکیه نکنید طوفان ها زیاد است و این طوفان ها گاهی اوقات سخت می شود و در این طوفان ها نمی توانید خود را حفظ کنید و باید در این اوقات خودتان را به کسی و یا جایی وصل کنید که شما را حفظ کنند، بعد بنده به حضرت آقا گفتم از چه کسی استفاده کنیم، رهبر معظم انقلاب در پاسخ گفتند؛ در طوفان ها خود را به آیت الله خوشوقت وصل کنید.

صديقي درباره شخصیت سیاسی آیت الله خوشوقت نيز گفت: خدای متعال، یک نیرویی به ایشان داده که با اوضاع و اصول آشنا هستند، چه بسا این از الهامات الهی است و یا دریافت‌های ذهن نورانی و باطن نورانی ایشان است و ایشان در شناخت افراد، پیچ و خم‌های عقیدتی، سیاسی و اخلاقی آنها فوق‌العادگی زیادی دارند.  

وی با اشاره به شخصیت اخلاقی آیت الله خوشوقت تصريح كرد: ایشان در خیلی قبل ها و در دوران جوانی شان به عنوان یکی از راه یافتگان به قله های کشف و شهود شناخته می شدند.  

وي با بيان اينكه تمام عظمت حضرت آیت الله خوشوقت  برای دوران جوانی شان است، اظهار داشت:  ایشان خیلی اهل سکوت بود و تا مدتها کسی ایشان را نمی شناخت اصلا هیچ بروز و ظهوری نداشت، حالا بعد از انقلاب خون شهدا چه کرد هم امام بعضی اسرار را فاش کرد هم آقای بهجت شناخته شد و هم ایشان.

صديقي در پايان اظهار داشت:  في الجمله چیزی که ما از آیت الله خوشوقت اطلاع داریم ایشان فوق آن چیزهایی است که ما فکر می کنیم.

سه شنبه 19 دی 1391  3:22 AM
تشکرات از این پست
nikbakht88 nargese_montazer adel_71 AliFanoodi
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5887

نقل قول salmanjavan

سلام و خداقوت

راستش من هنوز متوجه نشدم این تاپیک بحثش در مورد حضرت رقیه، وجود یا عدم حضورشون بوده یا توهین به آیت الله خوشوقت.

حدس زدم در مورد شخصیت حضرت رقیه باشه البته این موضوع را مهم تر دونستم. اما توهین به هیچ شخصیتی حداقل در جامعه اسلامی ما قابل پذیرش نیست و نشانه فرهنگ نادرستمون است.

موفق باشید.

سه شنبه 19 دی 1391  6:55 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer adel_71 AliFanoodi
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

فقط می تونم بگم واقعا متاسفم

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 19 دی 1391  9:37 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer AliFanoodi
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1

نقل قول nikbakht88

نقل قول salmanjavan

سلام و خداقوت

راستش من هنوز متوجه نشدم این تاپیک بحثش در مورد حضرت رقیه، وجود یا عدم حضورشون بوده یا توهین به آیت الله خوشوقت.

حدس زدم در مورد شخصیت حضرت رقیه باشه البته این موضوع را مهم تر دونستم. اما توهین به هیچ شخصیتی حداقل در جامعه اسلامی ما قابل پذیرش نیست و نشانه فرهنگ نادرستمون است.

موفق باشید.

سلام و ممنون

در مورد موضوع تایپیک ، وقتی علما و دانشمندان اسلامی اختلاف دارند من که هستم که بخواهم اظهار نظر کنم

بیشتر منظورم آقای خوشوقت است. چه شده است که به دلیل طرح این موضوع به جای پاسخ گویی مستدل علمی این گونه ایشان آماج حمله قرار می گیرند؟ چرا جامعه با یک موضوع این گونه برخورد می کند؟ همان روحانی که در پست اول ذکرشان شد امرو دوباره آقای خوشوقت را شیخ بی سواد خواندند!

سه شنبه 19 دی 1391  11:47 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer nikbakht88 AliFanoodi
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

درپاسخ بایدبگویم آن کسی که علمی رامی داندوخلاف آنراانجام می دهدگناهش به مراتب بالاترازکسیست که نمی داندوناآگاهانه دست به کاری می زند.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

پنج شنبه 12 بهمن 1391  8:40 AM
تشکرات از این پست
nargese_montazer nikbakht88 AliFanoodi
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1

سلام

خدا رحمتشان کند

این پست هم به یاد ایشان زدم