روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اعتماد به نفس در میان جوانان بیشتر از آنکه متاثر از ویژگیهای درونی باشد به ویژگی های بیرونی باز می گردد.
شیدا دولت آبادی اظهار داشت: هم اکنون بسیاری از زنان برای جلب توجه در جامعه، اقدام به تغییر در چهره و ظاهر خود بدون توجه به معیارهای سلامت جسمانی، می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه با تاکید بر بررسی چرایی رفتارهای اجتماعی زنان وجوانان، بیان داشت: رفتارهای اجتماعی باید بر اساس تاثیراتی که بر جامعه می گذارد مورد ارزیابی قرار گیرند.
وی یادآور شد: اگر تغییر ماهیت و هویت افراد که در اثر دست بردن در ظاهر به خصوص در صورت افراد به صورت مصنوعی ایجاد می شود در جامعه طرفدار نداشت و مورد تایید جامعه نبود، بدون شک این گونه رفتارها ادامه نمی یافت.
به گفته دولت آبادی، جو حاکم بر جامعه اینگونه رفتارها را تقویت می کند .
وی اضافه کرد: مفاهیم زیبایی شناسی در جامعه در طول زمان با تغییر و تحول روبرو شده است به طوریکه امروز شاهد کنش مناسب از سوی مردان برای تغییر در چهره و ظاهربانوان هستیم.
این روانشناس درادامه با اشاره به تغییر سلیقه ها در جامعه نسبت به گذشته، اذعان داشت: این عوامل تاثیر پذیرفته از مد رایج و نیز ارزشهای آفریده شده در جامعه است که در نهایت موجب می شود مجموعهای از عرضه و تقاضا در این رابطه در جامعه شکل گیرد.
وی متذکر شد: نباید زنان را در این رابطه مقصر صرف بدانیم چراکه زنان به دنبال جلب رضایت در مردان هستند.
وی با بیان اینکه هم اکنون سرمایه های بسیار خطرناکی صرف تغییر چهره در میان جوانان و بانوان می شود، گفت: از این امر می توان به عنوان آسیب شناسی در جامعه یاد کرد.
دولت آبادی تصریح کرد: رو آوری جوانان به استفاده از مواد مخدر برای تغییر در ظاهر(لاغر شدن) نمونه بارزی برای امر مزبور است که آن را می توان در از خودبیگانگی در جامعه امروز جستجو کرد.
وی خاطرنشان کرد: تغییر در رابطه میان انسان ها و عمیق تر شدن ارزش های اخلاقی در میان افراد جامعه می تواند رویکرد جامعه را تغییر دهد .