بسیاری از کسانی که بیشتر اوقات خود را با رایانه سپری میکنند و یا نوع کار آن ها به گونه ای است که رایانه پایه ی کاری آن ها محسوب میشود، حساسیت خاصی را نسبت نوع آنتی ویروس مورد استفاده خود دارند. شاید برای بسیاری از مردم مهم نباشد که از چه آنتی ویروسی استفاده میکنند، بلکه این برایشان مهم است که رایانه شان دچار مشکلات ناشی از ورود ویروس نشود.
حتی برخی از مردم هم هستند که برای رایانه خود با پرداخت مبالغ مشخصی، آنتی ویروس اصل و تضمین شده تهیه میکنند.
اما آن چیزی که مهم است وجود برنامه آنتی ویروس نیست. هدف جلوگیری از ورود ویروس است که با خودش صدها مشکل همراه دارد. برخی از آنها بقول عامیانه بی آزارند و کم کم خود را نشان میدهند و شاید هم اصلا از وجود آن ها در سیستمتان مطلع نشوید.
اما برخی از آنها بسته به نوع ماموریتی که برایشان تعین شده ممکن است خطرناک باشند که این خطر را میتوان در خراب کردن فایل های سیستمی تا کاهش کارائی رایانه و در بسیاری از مواقع در تهدید اطلاعات موجود روی سیستمتان دانست. کار به همینجا ختم نمیشود.
شاید در این مواقع آنتی ویروس خود را مقصر همه این حوادث بدانید و معتقد باشید که وظیفه یک آنتی ویروس جلوگیری از آلوده شدن سیستم است ولی در واقع باید این نکته را بدانید که یک آنتی ویروس هیچگاه بطور صد در صد نمیتواند جلوی همه ویروس ها را بگیرد. شاید از خود بپرسید که چگونه؟
فرایند ورود ویروس به سیستم اتفاقی است که رخ دادن آن بیش از این که تقصیر آنتی ویروسمان باشد، بر عهده خودمان است. این درست نیست که با خود فکر کنیم چون آنتی ویروس را روی سیستم نصب کرده ایم، پس مجازیم که با خیال راحت هر عملی را انجام دهیم. خیر. در 90 درصد مواقع سهل انگاری خود کاربران علت اصلی ورود این مهمانان ناخوانده به رایانه تان هستند.
نصب یک آنتی ویروس مطمئن
بانک اطلاعات موجود در یک آنتی ویروس بر اساس ویروس های شناخته شده تا زمان مشخصی، تکمیل شده است.اما حساسیت و اندازه شناخت آن ها در یک سطح نیست. بسیاری از آنتی ویروس ها به انواع ویروس های شناخته شده حساس هستند و با شدت در مقابل آنها عمل میکنند. این در حالی است که انواع دیگری از آنتی ویروس هم موجود میباشند که نه به همه ویروس ها بلکه فقط به انواع معروف آنها حساس هستند و در بقیه موارد عکس العمل خاصی را از خود نشان نمیدهند. باید بسیار مراقب باشید که آنتی ویروس شما از دسته یاد شده نباشد.
بروز رسانی مرتب آنتی ویروس
در بالا گفتیم که بانک اطلاعات یک آنتی ویروس بر اساس ویروس های شناخته شده تا زمان مشخصی، تکمیل شده است. بنابراین برای اینکه بانک اطلاعات نرم افزار شما به ویروس های تولید شده از آن موقع تا زمان حاضر نیز بتواند حساسیت لازم را داشته باشد، باید آن را بصورت روزانه و مرتب بروزرسانی کنید اما با وجود این باز هم نمیتوان اطمینان کامل داد که ویروس به سیستم شما وارد نشود.
همیشه آنتی ویروس ها بر اساس ویروس های جدید تولید شده بروز رسانی میشوند. ابتدا یک ویروس تولید میشود و سپس بعد از زمانی که ممکن است کم هم نباشد، آنتی ویروس ها بروزرسانی میگردند. تا اینجا حتما متوجه شده اید که آنتی ویروس ها همیشه یک قدم از ویروس های جدید عقب هستند. اینجا دقیقا همان مکانی است که ممکن است شما با وجود داشتن یک آنتی ویروس خوب، باز هم قربانی این مهمانان ناخوانده شوید.
در اینجا نقش کاربران در حراست از سیستمشان پررنگ تر میشود...