0

جدیدترین اخبار امنیت و ویروس ها

 
onehamed
onehamed
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 6061
محل سکونت : اصفهان

مدیر واحد حریم شخصی گوگل استعفا کرد

 

مدیر واحد حریم شخصی گوگل استعفا کرد

مدیر واحد حریم شخصی گوگل پس از نزدیک به ۱۰ سال خدمت در این شرکت از سمت خود استعفا داد. 

به گزارش ایتنا از فارس به نقل از ولیو واک، خانم آلما ویتن از سال ۲۰۰۳ در شرکت گوگل مشغول به کار بوده و از سال ۲۰۱۰ مسئولیت واحد یاد شده را بر عهده گرفته است. 
با استعفای وی از این سمت این سوال توسط تحلیل گران مطرح شده که آیا او توانسته قانون گذاری در مورد سیاست‌های حریم شخصی گوگل را ارتقا دهد یا خیر. برخی معتقدند ناکامی او در این زمینه یا برخی ناهماهنگی ها با وی عامل این استعفا بوده است. 
به دنبال این استعفا سخنگوی شرکت گوگل در این مورد گفت: وی در دوره ۱۰ ساله فعالیتش اقدامات بسیاری را به منظور ارتقای محصولات و حفاظت از کاربران این شرکت انجام داده است. این در حالی است که در سال های اخیر بارها حریم شخصی کاربران گوگل به علت سیاست‌های غلط این شرکت نقض شده است. 
یکی از جنجالی ترین این موارد جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران توسط اتومبیل های گوگل در شهرهای مختلف بوده که برای عکس برداری در حال حرکت بوده اند، این عکس ها برای تکمیل سرویس نمای خیابانی گوگل به کار می رفتند. 
اتومبیل های یاد شده به شبکه‌های بی سیم وای – فای محلی متصل شده و اطلاعات حساس و محرمانه کاربران را سرقت می کردند. 
افشای این مسئله در سال ۲۰۱۰ جنجال گسترده ای را بر علیه گوگل به راه انداخت و این شرکت مجبور شد با شکات خشمگین حقیقی و حقوقی در ده‌ها کشور اروپایی، آسیایی و آمریکا دست و پنجه نرم کند. گوگل بعدها مدعی شد این اتفاق تصادفی بوده است.

سه شنبه 20 فروردین 1392  1:59 PM
تشکرات از این پست
onehamed
onehamed
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 6061
محل سکونت : اصفهان

صاحبان مشاغل اطلاعاتشان را در فیس بوک افشا نکنند

صاحبان مشاغل اطلاعاتشان را در فیس بوک افشا نکنند


وزارت امنیت داخلی امریکا به صاحبان مشاغل در این کشور هشدار داده است که اطلاعات شخصی و کاری خود را تنها در حد لزوم در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی افشا کنند. 
به گزارش ایتنا از فارس به نقل از کامپیوترورلد، این وزارتخانه هشدار داده که هکرهای اینترنتی و جانیان آنلاین در کمین نشسته‌اند تا با دسترسی به اطلاعات یاد شده از آنها سواستفاده کنند و به افراد و موسسات ضررهای مادی و معنوی وارد کنند. 
بیشترین تلاش برای سواستفاده از این اطلاعات از سوی طراحان حملات پیشینگ صورت می گیرد. این افراد با گشت و گذار در اینترنت و شبکه های اجتماعی مشهوری مانند فیس بوک اطلاعات افراد و شرکت ها را جمع آوری کرده و از آنها برای ارسال ایمیل های جعلی که به ظاهر از طرف همان افراد و شرکت ها ارسال شده سواستفاده می کنند. 
معمولا گیرندگان این نوع ایمیل ها وقتی پیام هایی حاوی اطلاعات دقیق دریافت می کنند، به آنها اعتماد کرده و اطلاعات شخصی خود را در صورت درخواست افشا می کنند. این فرایند معمولا برای خالی کردن حساب های بانکی یا کارت اعتباری افراد به کار می رود. 
وزارت امنیت داخلی آمریکا می گوید ۱۱ شرکت مهم بخش انرژی در آمریکا در اکتبر گذشته به همین شیوه هدف حملات پیچیده فیشینگ قرار گرفتند و اطلاعات ذی قیمتی از آنها سرقت شد. 
اطلاعات لازم برای اجرای این حملات که شامل اسامی افراد، آدرس های ایمیل و وابستگی های سازمانی و ... افراد بوده از طریق شبکه های اجتماعی و وب در دسترس عموم است. 
وزارت امنیت داخلی آمریکا هشدار داده که تداوم بی احتیاطی در این زمینه، باعث می شود امکان سواستفاده برای هکرها و جانیان اینترنتی کماکان وجود داشته باشد.

سه شنبه 20 فروردین 1392  2:15 PM
تشکرات از این پست
onehamed
onehamed
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 6061
محل سکونت : اصفهان

هماهنگی بین بانک‌ها در شرایط بروز بحران‌های سایبری در کشور

هماهنگی بین بانک‌ها در شرایط بروز بحران‌های سایبری در کشور

برنامه‌ریزی‌هایی از سوی بانک مرکزی و شبکه بانکی برای پیشبرد هرچه بیشتر اهداف و خدمات مرکز کاشف انجام شده است که در این راستا شاهد افزایش سطح امنیت در شبکه بانکی کشور خواهیم بود. 

به گزارش ایتنا از ایسنا، کاشف، کانونی برای مدیریت و هماهنگی جامع رخدادهای امنیتی، اشتراک گذاری اطلاعات و کاهش تهدیدات سایبری بانک‌ها، موسسات مالی و اعتباری و بازار غیرمتشکل پولی کشور بوده و در راستای صیانت از ثبات اقتصادی، ‌حاکمیت و اقتدار ملی کشور عمل می‌کند. 
این مرکز به عنوان نقطه تماس امنیتی واحد و یکپارچه در حوزه پولی و بانکی کشور است و مدیریت تهدیدات و مخاطرات امنیتی در این حوزه به عهده این مرکز است. 
گفتنی است؛ هدف اصلی پروژه کاشف ایجاد مرکزی برای جمع آوری و مدیریت رخدادهای امنیتی در سرویس‌ها، شبکه های بانکی کشور و اتخاذ اقدام مناسب برای مقابله با آنهاست که مدیریت زمان و منابع در مقابله موثر با تهدیدات امنیتی در حوزه سرویس ها و شبکه های بانکی، ایجاد مرکز دانش محور و تخصصی از رخدادهای امنیتی در حوزه سرویس ها و شبکه بانکی کشور، ایجاد نقطه تماس واحد در تعامل و همکاری شبکه بانکی کشور با سایر مراکز امنیتی و نظارتی (‌مانند مرکز مدیریت راهبردی افتا ، پلیس فتا ، قوه قضائیه ، مرکز ماهر و ... ) و مدیریت آسیب پذیری ها و تهدیدات امنیتی در فضای سایبری به صورت پیشگیرانه است. 

به گزارش ایسنا ارتقای کیفی سطح امنیت در شبکه ها و سرویس های بانکی کشور، پیاده سازی و استقرار خط مشی های امنیتی و تشخیص موارد تخطی و افزایش قابلیت تشخیص جرم (Forensics) در مواقع مورد نیاز از دیگر اهداف راه‌اندازی این مرکز است. 
وظیفه نظارت بر عملکرد مرکز کاشف بر عهده مدیریت‌ فناوری اطلاعات بانک مرکزی است و خدمات این مرکز به دو گروه واکنشی (Reactive) و پیشگیرانه (Preventive) تقسیم می شود. 
خدمات واکنشی شامل ایجاد ستادی برای هماهنگی و مدیریت رخدادهای حادث شده در شبکه بانکی است که این خدمات هم اکنون در حال ارائه بوده و کاربران این مرکز که مدیران IT و نمایندگان امنیت بانکها و موسسات مالی و اعتباری هستند،‌ می توانند ضمن تماس با این مرکز از طریق کانال های ارتباطی مرکز، ‌گزارش‌های امنیتی مربوط به بانک خود را ارائه و دستورالعمل های مرکز را دریافت کنند. 
به گفته دبیرکل بانک مرکزی مدیریت و رسیدگی به رخدادهای امنیتی در فضای سایبری بانکی به صورت موردی و غیرساختاریافته انجام می شد و تعامل بانکها با نهادهای قانونی و امنیتی نیز در چارچب مشخصی نبوده است و این امر باعث عدم اثربخشی سیاست های کلان امنیتی بانکی در شبکه بانکی و تحمیل خسارات مادی و معنوی به شبکه بانکی کشور می شد، که با ایجاد این مرکز علاوه بر ایجاد هماهنگی بین بانکها در مواقع بروز بحران، تاثیر رخداد یک بانک بر بانک‌های دیگر کنترل و مدیریت شده و امنیت فضای سایبری بانکی توسط بانک مرکزی قابل مدیریت خواهد بود . 
سید محمود احمدی درخصوص ارزیابی عملکرد مرکز کاشف ، گفت : قبل از تصویب این مرکز در شورای پول و اعتبار و اینکه بانک ها الزام قانونی برای تعامل با این مرکز نداشته اند ،‌ اما عملکرد مرکز در مواقع بروز حملات سایبری مانند بروز بدافزارهایی مانند Flame ، Zeus و سایر حملات سایبری خوب و اثربخش بوده است ولی با همکاری موثر بانک های کشور سعی شده است از تاثیر این بدافزارها و حملات سایبری در شبکه بانکی جلوگیری شود. 
وی با اشاره به برنامه ریزی انجام شده از سوی بانک مرکزی و شبکه بانکی برای پیشبرد هرچه بیشتر اهداف و خدمات مرکز کاشف ، اظهارکرد: برنامه های عملیاتی این مرکز طبق سند برنامه ریزی راهبردی مرکز در حال انجام بوده و علاوه بر آن موارد ذیل از سوی بانک مرکزی به کلیه بانک ها و موسسات مالی و اعتباری ابلاغ خواهد شد تا اثربخشی خدمات مرکز افزایش یافته و شاهد افزایش سطح امنیت در شبکه بانکی کشور باشیم. 
وی مرکز کاشف را به عنوان یک نهاد حاکمیتی ،‌ موظف به مدیریت رخدادهای امنیتی در فضای سایبری بانکی کشور دانست و افزود :‌ وظیفه جمع آوری و اشتراک گذاری اطلاعات و هماهنگی بین بانک ها در واقع بروز بحران های سایبری ، به عهده این مرکز بوده و کلیه دستورالعمل های امنیتی ابلاغ شده از طرف این مرکز برای بانک ها الزام آور است. 
همچنین تعامل و همکاری شبکه بانکی کشور با سایر مراکز امنیتی و نظارتی( مانند مرکز مدیریت راهبردی افتا ، پلیس فتا ، مرکز ماهر و ... ) تنها از طریق مرکز کاشف انجام خواهد شد. 
وی در ادامه اعلام کرد : بانک ها موظفند کلیه رخدادهای امنیتی در حوزه خدمات بانکداری الکترونیکی در بانک و کلیه شرکت های تابعه و پیمانکار را با مشخص کردن دقیق حوزه تحت تاثیر رخداد و به محض تشخیص وقوع رخداد و یا اطلاع از وقوع رخداد از طرف منابع دیگر ، به مرکز کاشف گزارش کرده و کلیه مستندات و اطلاعات محرمانه مورد درخواست مرکز کاشف در رابطه با رخدادهای امنیتی و آثار و شواهد باقیمانده را بلافاصله و بطور کامل در اختیار این مرکز قرار دهند . 
احمدی تصریح کرد : بانک‌ها موظفند تا در فراهم آوردن بسترهای فنی لازم جهت ارتباط مرکز کاشف با مرکز امداد رایانه های امنیتی بانک ها همکاری کامل کنند. 
گفتنی است؛ مرکز کاشف به عنوان بخشی از وظایف حاکمیتی خود ،‌مجاز به حضور در بانک ، بررسی و ارزیابی امنیت خدمات بانکداری الکترونیکی بانک های مختلف و شرکت های پیمانکار و گزارش نقص های مشاهده شده به مدیرکل فن آوری اطلاعات بانک مرکزی است.

سه شنبه 20 فروردین 1392  2:16 PM
تشکرات از این پست
onehamed
onehamed
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 6061
محل سکونت : اصفهان

هتک حرمت اینترنتی در پی رد خواستگار

هتک حرمت اینترنتی در پی رد خواستگار

فردی که با ایجاد صفحه‌ای جعلی در اینترنت اقدام به هتک حرمت دختری جوان کرده بود، دستگیر شد. 

به گزارش ایتنا از ایسنا، سرهنگ امینی رییس پلیس فتای اردبیل در این باره گفت: پیرو شکایت خانمی مبنی بر هتک حرمت وی در فضای مجازی، ماموران تحقیقات خود را آغاز کردند. 
رییس پلیس فتای استان اردبیل ادامه‌داد: بنابر اظهارات شاکیه و بررسی‌های اولیه معلوم شد؛ فردی ناشناس صفحه‌ا‌ی جعلی با نام و مشخصات شاکیه در یکی از شبکه‌های اجتماعی ایجاد و با انتشار تصاویر شخصی و درج مطالب ناروا علیه او و نیز قراردادن شماره تماس وی موجب هتک حرمت و مزاحمت این خانم را فراهم کرده است. 
امینی افزود: در بررسی‌ها متهم با هویت معلوم و ساکن اردبیل شناسایی و با دستور مرجع قضایی به این یگان دلالت داده شد، وی به جرم خود اعتراف و اظهار داشت از زمان دانشجویی با شاکیه آشنا شدم و طی چندین مرحله از او خواستگاری کردم اما پاسخ منفی شنیدم، وی هدف خود از این جرم را انتقام‌گیری از این خانم عنوان کرد. 
رییس پلیس فتای اردبیل هشدارداد: مواظب روابط دوستانه خود باشید و از دادن اطلاعات و عکس‌های شخصی به دوستان اجتناب کنید؛ چرا که کوچکترین آسیبی در روابط دوستی می‌تواند انگیزه انتقام‌جویی و موارد مشابه را در پی داشته باشد.

سه شنبه 20 فروردین 1392  2:36 PM
تشکرات از این پست
onehamed
onehamed
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 6061
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:جدیدترین اخبار امنیت و ویروس ها

 

رییس پلیس فتای گیلان توصیه‌هایی را در ارتباط با استفاده از مرورگرهای اینترنتی به شهروندان ارائه کرد.  به گزارش امنيت از ایسنا، سرهنگ ایرج محمدخانی با بیان اینکه مرورگرهای وب، کاربران را قادر می‌سازند که به وب گسترده جهانی دسترسی داشته باشند تا به مقادیر زیادی از اطلاعات دست یابید، گفت: همه وب سایت‌ها سالم نیستند. 

رییس پلیس فتای گیلان افزود: دانستن برخی از تهدیدهای ذاتی وب گسترده جهانی و رعایت نکات ایمنی به کاربران کمک خواهد کرد تا از سرقت هویت یا استفاده غیرمجاز از رایانه‌شان در امان باشند.
وی از کاربران خواست مطمئن شوند که از آخرین نسخه مرورگر وب خود استفاده می‌کنند و تنظیمات حساس امنیتی و محرمانه را فعال و آخرین به روز رسانی‌ها و اصلاحیه‌ها را اعمال کنند. 
محمدخانی با بیان اینکه شهروندان نباید کوکی‌ها و زبان اسکریپت‌نویسی را بدون آن که هدف آن‌ها را بدانند، تایید کنند، خاطرنشان‌کرد: کاربران از نام‌های کاربری و رمزهای عبور متفاوت برای سایت‌های مختلف یا حساب‌های کاربری استفاده کنند، چرا که این امر کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنند که اگر یک حساب کاربریشان به خطر افتاد، روی سایر حساب‌های کاربری آنان تاثیری نخواهد گذاشت.
رییس پلیس فتای گیلان همچنین از شهروندان خواست بیانیه محرمانگی وب سایت را پیش از آن که اطلاعات شخصی‌شان را در اختیار آن بگذارند، وارد کنند، چرا که در این صورت می‌دانند که وب سایت با اطلاعات آنان چه خواهد کرد. 
به گفته وی، کاربران قبل از اینکه اطلاعات حساس را در وب سایتی وارد کنند، باید به دنبال آیکن قفل یا عبارت https:// در نوار آدرس بگردند تا امنیت آن را احراز کنند و همچنین تمام فایل‌های دانلود شده را قبل از بازکردن آن، اسکن کنند.

سه شنبه 20 فروردین 1392  2:38 PM
تشکرات از این پست
onehamed
onehamed
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 6061
محل سکونت : اصفهان

کلاهبرداری اینترنتی با وعده ازدواج

 

رییس پلیس فتای زنجان از دستگیری کلاهبرداری که با طرح دوستی اینترنتی و وعده ازدواج حساب دخترجوانی را خالی کرد، خبر داد. 
به گزارش ایتنا از ایسنا، سرهنگ امیری در این مورد گفت: پیرو شکایت خانمی جوان مبنی بر کلاهبرداری اینترنتی، ماموران اقدامات خود برای شناسایی متهم آغاز کردند

امیری افزود: بر اساس اظهارات شاکیه وی چندی پیش در یکی از شبکه‌های اجتماعی با فردی آشنا شده و پس از ارتباطات تلفنی، متهم با شگردی خاص وی را قانع کرده که مبلغی پول برای او ارسال کند، که شاکیه مقداری وجه‌نقد و تعداد زیادی سکه طلا برای این فرد ارسال کرد و پس از مدتی دیگر نتوانسته با او ارتباط برقرار کند. 
وی ادامه‌داد: شاکیه در ادامه اظهار کرد متهم همچنین وی را تهدید کرده که اطلاعات رایانه او را هک کرده و قصد دارد آنها را در فضای مجازی منتشر کند، که پس از انجام تحقیقات متهم در تهران شناسایی و دستگیر شد. 
امیری اعلام‌کرد: متهم ابتدا منکر هرگونه بزه انتسابی شد که سرانجام در برابر ادله دیجیتال به جرم خود اعتراف کرد. 
رییس پلیس فتای زنجان یادآورشد: دوستی‌های اینترنتی هرگز نمی‌تواند مانند گفتگو و معاشرت با یک شخص واقعی باشد و افراد درشبکه‌های اجتماعی می‌توانند وانمود کنند که شخص دیگری هستند و با ایجاد ارتباط اینترنتی اعتماد شما را جلب و اقدام به کلاهبرداری به هر روشی کنند.

سه شنبه 20 فروردین 1392  2:39 PM
تشکرات از این پست
onehamed
onehamed
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 6061
محل سکونت : اصفهان

نکات کلیدی برای اینکه طعمه سارقان سایبری نشویم!

 

نکات کلیدی برای اینکه طعمه سارقان سایبری نشویم!

رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت با ارائه راهکارهایی ساده عنوان کرد که هموطنان می‌توانند با به کار بردن نکاتی آسان اما کاربردی،از طعمه‌شدن در امانباشند. به گزارش امنيت.راسخون از ایسنا سرهنگ محمد‌مهدی کاکوان  با ارائه هشدارهایی به مردم در مورد استفاده از دستگاه کارت‌خوان (POS) با بیان اینکه از فروشنده بخواهید دستگاه POS ‌را در معرض دید شما قرار دهد، گفت: رمز عبور کارت بانکی خود را به هیچ عنوان بازگو نکنید و حتما sms بانک یا اینترنت بانک حساب خود را با مراجعه به بانک مورد نظر فعال کنید. وی به کاربران دستگاه‌های کارت‌خوان توصیه کرد که پرینت حساب خود را به صورت دوره‌ای مورد بررسی قرار دهند و افزود: رمز خود را به صورت دوره‌ای تغییر دهید و از قرار دادن شماره شناسنامه، تاریخ تولد و ... خودداری کنید.

امه‌های الکترونیکی مشکوکی که بلای جان می‌شود 
کاکوان در مورد استفاده از بلوتوث نیز با بیان اینکه نام بلوتوث خود را عوض کنید و ترجیحا با نام خانم نباشد گفت: نام و مدل گوشی خود را عوض کنید تا محاسبات هکر در انتخاب نرم‌افزار گوشی بدست نیاید و هنگام ارسال بلوتوث از رمز غیرقابل پیش‌بینی استفاده نکنید. 

وی با بیان اینکه بلوتوث خود را به No show all یا Hidden تغییر دهید تا همه قادر به مشاهده بلوتوث شما نباشند، گفت: اطلاعات خصوصی خود از قبیل عکس و فیلم را در تلفن‌همراه ذخیره نکنید. 

کاکوان همچنین در تشریح روش‌های مقابله با ویروس‌ها، با بیان اینکه نامه‌های الکترونیکی مشکوک و ضمیمه‌های آن را باز نکنید، گفت: اگر ضمیمه نامه‌ها، فایل‌های اجرایی یا اسناد نرم‌افزارهایی نظیر Microsoft Word بود بدون بررسی توسط نرم‌افزارهای ضدویروس آنها را اجرا نکنید. 

وی با بیان اینکه فایل‌ها و برنامه‌هایی را که از اینترنت دریافت می‌کنید، با نرم‌افزارهای ضدویروس بررسی کنید گفت: نرم‌افزارهای ویروس‌یاب خود را به موقع بروزرسانی کنید. 

مراقب ایمیل‌های مشکوک و جعلی باشید 
وی افزود: در صورت دریافت ایمیل مشکوک از بازکردن آن خودداری کنید، به این دلیل که ایمیل‌های جعلی شما را به صفحات تقلبی هدایت کرده و اطلاعات شما را سرقت می‌کند. 

رییس پلیس فتای پایتخت با ارائه هشدارهایی در مورد استفاده از تلفن‌همراه، با بیان اینکه اطلاعات شخصی، عکس‌ها و فیلم‌های خصوصی خود را در تلفن همراهتان نگهداری نکنید، چراکه در صورت سرقت مورد سودجویی و سوءاستفاده سارقان قرار خواهد گرفت، گفت: در صورتی که تلفن همراه‌تان قابلیت نصب نرم‌افزار را داشته باشد،‌ حتما از برنامه‌های ضدسرقت موبایل استفاده کنید. 

وی با بیان اینکه شماره سریال گوشی و حک شده روی کارتن گوشی را از طریق *#۰۶# چک کرده و در جای مطمئن نگهداری کنید، گفت: هرگز اطلاعات مهم خود مانند شماره حساب، رمز،‌ تاریخ تولد و غیره را از طریق پیام کوتاه ارسال نکنید و داده‌های خود از قبیل پیامک‌ها و شماره تلفن‌هایتان را رمزگذاری کنید. 

حواستان به https‌ ها باشد! 
کاکوان همچنین با ارائه هشدارهای صفحات جعلی فیشینگ با بیان اینکه آدرس سایت‌ بانکداری مجازی در نوار آدرس مرورگر باید با https‌ آغازشده باشد، گفت: به ایمیل‌های مرتبط با اطلاعات مالی یا شخصی خود پاسخ ندهید و فرم‌ها، صفحات ورود به سیستم پیوند شده در این پیام‌ها را پر نکنید، هرگز از طریق لینک‌های موجود در سایت‌های دیگر به سایت بانک مراجعه نکنید، بلکه آدرس سایت را در محل مناسبش تایپ کنید و فقط زمانی که ۱۰۰ درصد مطمئن هستید که درسایت واقعی قرار دارید، به حساب خود وارد شوید. 
فارمینگ چیست؟ 
وی با بیان اینکه فارمینگ نوع دیگری از حمله هکرهاست که موجب هدایت ترافیک یک وب‌سایت به سایت جعلی دیگر می‌شود، گفت: از طریق تغییر فایل‌های میزبان در یک کامپیوتر قربانی یا از طریق بهره‌گیری از قابلیت آسیب‌پذیری نرم‌افزارهای سامانه نام دامنه (DNS) صورت گیرد و بهترین روش برای محافظت از فارمینگ برای کاربران اینترنت، دقت در آدرس سایت‌ها، نصب یک آنتی‌ویروس و فایروال قوی و اپراتور اینترنتی معروف و قابل اعتماد است. 

دست‌های پشت پرده کلیدهای کیبورد 
کاکوان در مورد ماهیت «کی‌لاگر» با بیان اینکه، جز برنامه‌های مخربی هستند که روی کامپیوتر شما نشسته و تمام کلیدهایی که در سیستم‌تان وارد می‌کنید را ذخیره خواهند کرد، گفت: این برنامه‌ها تمام کلیدهایی که شما فشار دهید را ذخیره کرده و آنها را به سروری خانگی ارسال خواهند کرد و با استفاده از این اطلاعات هکرها می‌توانند به راحتی اکانت‌های شما را شکسته و وارد آنها شوند. 

وی با بیان اینکه ساده‌ترین راه حل برای راحت‌شدن از دست «کی‌لاگرها» نصب یک آنتی‌ویروس یا آنتی‌اسپای‌ور قوی است گفت: توصیه مهم این که برای پرداخت‌های اینترنتی، انتقال وجه، خریدهای اینترنتی و ... خود از کافی نت‌های غیرمجاز و رایانه‌های عمومی استفاده نکنید. 

اسکیمرهای کوچکی که سرقت‌های بزرگی می‌کنند 
رییس پلیس فتای پایتخت با بیان اینکه «اسکیمرها» دستگاه‌های الکترونیکی کوچکی هستند که توسط سارقان روی دستگاه‌های خودپرداز نصب می‌شوند و تلاش می‌کنند تا اطلاعات کارت بانکی و رمز شما را سرقت کنند، گفت: «اسکیمر» به راحتی اطلاعات کار شما را از روی نوار مغناطیسی‌اش می‌خواند و در حافظه‌اش ذخیره می‌کند. 

به گفته کاکوان «اسکیمرها» انواع مختلفی از قبیل دوربین مخفی ضبط کننده پسورد، زائده نصب شده روی قسمت ورودی کارت عابربانک، زائده نصب شده و تقلبی روی صفحه کلید عابربانک و ... دارد. 

سایت‌هایی که کالا را می‌بلعند 
وی در مورد فعالیت سایت‌های تقلبی فروش کالا نیز با بیان اینکه این گونه سایت‌ها با راه‌اندازی تبلیغات گسترده، ‌در اکثر موارد کلاهبرداری‌ بوده و پس از خرید مشتری و دریافت وجه، یا کالای بدون کیفیت ارسال می‌کنند یا کالای مورد نظر را ارسال نمی‌کنند، گفت: تنها راه اطمینان از یک خرید مطمئن اینترنتی، استفاده از فروشگاه‌هایی است که در سایت www.enemad.ir معرفی شد‌ه‌اند. 

Enemad.ir چیست؟ 
وی افزود: Enemad.ir نماد اعتماد الکترونیکی فروشگاه‌های اینترنتی ایرانی که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت، در قالب خود سایت‌های فروش اینترنتی مجاز را معرفی و دسترسی به آنها را امکان‌پذیر می‌کند و تنها سایت‌هایی برای خرید معتبر هستند که لوگوی Enemad و لینک به سایت Enemad.ir‌ در آنها وجود داشته باشد.

 

سه شنبه 20 فروردین 1392  2:42 PM
تشکرات از این پست
onehamed
onehamed
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 6061
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:جدیدترین اخبار امنیت و ویروس ها

 

تشکیل کارگروه بررسی مشکلات سایبری بین چین و آمریکا

چین و آمریکا توافق کردند تا کارگروهی برای بررسی مشکلات سایبری بین دو کشور ایجاد شود.

حملات سایبری اخیر به وب‌سایت‌های آمریکایی که انگشت اتهام را به سمت چینی‌ها نشانه رفت و گسترش اعتراضات در این خصوص، باعث شد تا دو کشور برای بررسی این موضوع با تشکیل کارگروهی دوجانبه موافقت کنند.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا که در یک سفر کاری در چین به سر می‌برد از پکن اعلام کرد که دو کشور برای تشکیل این گروه اعلام آمادگی کرده و در خصوص آن به توافق رسیدند.
وی پس از دیدار با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین گفت: در دنیای مدرن امروزی امنیتی سایبری بخش مالی، بانک‌ها، نقل و انتقالات مالی و بسیاری دیگر از بخش‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و برای ما واضح است که هر کشوری تلاش‌ میکند تا در این خصوص از شهروندان خود، حقوق خود و زیرساخت‌های خود محافظت کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پیشتر وزیر امور خارجه چین درخواست کرده بود تا تلاش مشترکی از سوی دولت‌های آمریکا و چین برای افزایش امنیت در فضای مجازی صورت بگیرد.
وی تصریح کرده بود که آمریکا و چین باید برای افزایش اعتماد دوجانبه در این زمینه با یکدیگر همکاری نزدیک‌تری داشته باشند.
سه شنبه 27 فروردین 1392  2:27 PM
تشکرات از این پست
onehamed
onehamed
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 6061
محل سکونت : اصفهان

ساخت 6 اسلحه سایبری پیشرفته برای نیروی هوایی آمریکا

ساخت 6 اسلحه سایبری پیشرفته برای نیروی هوایی آمریکا

یکی از مقامات بلندپایه نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که شش ابزار سایبری ویژه به عنوان سلاح برای این مرکز طراحی شده‌اند و امکان رقابت بیشتر با بودجه‌های پنتاگون برای ساخت چنین سلاح‌هایی را فراهم می‌کنند.

به گزارش ایتنا، ژنرال "جان هایتن"(John Hyten) مدیر مرکز فرماندهی فضایی نیروی هوایی آمریکا طی یک کنفرانس سایبری که به صورت مشترک بین نیروی هوایی و "سمپوزیم ملی فضایی آمریکا" برگزار شده بود اعلام کرد که طراحی این سلاح‌های جدید می‌تواند منافع عملیات‌های سایبری ارتش آمریکا را ارتقا دهد و در شرایطی که کشورها می‌کوشند حملات اینترنتی را به صورت گسترده‌تر دنبال کنند، موفقیت بیشتری برای این کشور به وجود آورد.

خبرگزاری رویترز در گزارش ویژه خود مربوط به سخنرانی هایتن نوشته است: «این مسئله به آن معنی خواهد بود که تغییر قابلیت‌ها در فضای سایبری باعث شده است تا ما عرصه جدیدی را برای نبرد پیش‌رو داشته باشیم و توجه بیشتری برای تشخیص جزئیات آن به کار گیریم.»
هایتن که اعلام کرد نیروی هوایی آمریکا در حال کار کردن روی سلاح‌ها و قابلیت‌های سایبری خود است، هیچ توضیحی در مورد این اسلحه‌ها اعلام نکرد.
نیروهای هوایی آمریکا در تلاش است کارمندان خود در بخش سایبری را ۲۰ درصد افزایش دهد و در حالی که هم‌اکنون ۶ هزار کارمند در این بخش دارد، ۱۲۰۰ نفر دیگر را نیز در اختیار بگیرد.
سه شنبه 27 فروردین 1392  2:54 PM
تشکرات از این پست
onehamed
onehamed
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 6061
محل سکونت : اصفهان

جست‌وجوگر مایکروسافت پنج برابر از گوگل ناامن‌تر است

جست‌وجوگر مایکروسافت پنج برابر از گوگل ناامن‌تر است

برآوردهای یک شرکت پژوهشی نشان می‌دهد بینگ، موتور جستجوگر مایکروسافت ۵ برابر بیشتر از گوگل کاربران را به سمت وب سایت‌های آلوده به بدافزار‌ها هدایت می‌کند. 

به گزارش ایتنا از همکاران سیستم بنا بر گزارشی که شرکت اِی وی تست (AV-Test)، یکی از تست کننده‌های آنتی ویروس در آلمان منتشر کرده است موتورهای جست‌وجوگر معروف علیرغم همه تلاش‌هایشان برای دور نگه داشتن کاربران از بدافزار‌ها باز هم گاهی آن‌ها را به سمت وب سایت‌های آلوده هدایت می‌کنند. 

این شرکت طی مطالعه‌ای که از آگوست ۲۰۱۱ تا فوریه ۲۰۱۳ به طول انجامیده، حدود ۴۰ میلیون وب سایت را که در نتایج جستجوی موتورهای جستجوگر به آن‌ها اشاره شده است، بررسی کرده است. 
از این تعداد حدود ۲۰ میلیون وب سایت در نتایج جستجوگرهای گوگل و بینگ فهرست شده بود و بقیه نیز در قالب نتایج جستجوگرهای دیگری مثل یاندیکس، بلِکو، فارو، تئوما و بیدو به دست آمده بود. 
شرکت ‌ای وی تست با انجام این مطالعه دریافت عملکرد جستجوگر گوگل از لحاظ نمایش نتایج ایمن بیش از سایر جستجوگرهاست، موتور جستجوگر بینگ که متعلق به شرکت مایکروسافت است، نیز در این رده بندی در جایگاه دوم قرار گرفته است اما گفته شده ۵ برابر بیشتر از گوگل کاربران را به سمت وب سایت‌های آلوده به بدافزار می‌کشاند. 
جستجوگر روسی یاندیکس از این نظر در وضعیت بدتری قرار داد و بنا بر یافته‌های شرکت‌ای وی تست ۱۰ برابر بیشتر از گوگل کاربران را به سمت وب سایت‌های آلوده می‌کشاند. 
شرکت ‌ای وی تست در گزارش خود تصریح کرده است که وب سایت‌های آلوده عمدتاً از بدافزارهایی استفاده می‌کنند که از ضعف‌ها و رخنه‌های امنیتی نرم افزارهای کاربران سوءاستفاده می‌کنند. 
این ضعف‌ها ممکن است شامل مرورگرهای به روز نشده، افزونه‌های قدیمی و یا نرم‌افزارهای پی دی اف خوان قدیمی باشد.
 
سه شنبه 27 فروردین 1392  3:01 PM
تشکرات از این پست
nodestan
nodestan
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 356
محل سکونت : اصفهان

برخی زبان‌های برنامه نویسی ناامن هستند

برخی زبان‌های برنامه نویسی ناامن هستند

یک شرکت عرضه کننده راهکارهای امنیتی اعلام کرده است برخی از زبان‌های برنامه نویسی مثل سی (C) و سی پلاس پلاس (++C) در مقابل رخنه‌های امنیتی آسیب پذیر‌تر از سایر زبان‌ها است. 

به گزارش راسخون نقل از ایتنا از همکاران سیستم به نقل از وب سایت eweek، شرکت وِراکُد (Veracode) در مطالعه‌ای اعلام کرده است برخی زبان‌های برنامه نویسی مثل سی و سی پلاس پلاس در مقایسه با سایر زبان‌ها از آسیب پذیری بیشتری برخوردار هستند و در نتیجه برنامه‌ها و نرم افزارهایی که با این زبان‌ها نوشته شوند، دارای رخنه‌های امنیتی بیشتری خواهند بود. بر اساس اعلام این شرکت زبان‌هایی مثل دات نت (Net.) از ایمنی بیشتری برخوردار هستند. 
شرکت وِراکُد با انجام مطالعه‌ای که از ژانویه ۲۰۱۱ تا ژوئن ۲۰۱۲ بر روی ۲۲ هزار و ۴۳۰ نرم افزاری که از طریق پلت فرم این شرکت ارزیابی و آپلود شده است به این نتایج دست یافته است. 
پژوهشگران این شرکت دریافته‌اند که اگر زبان‌های برنامه نویسی به تنهایی و بدون دخالت برنامه نویس بتوانند داده‌های رشته‌ای و داده‌های اعداد صحیح را از هم متمایز کنند و فضای لازم برای ذخیره هر قطعه داده را به آن اختصاص دهند، زبان‌های ایمنی محسوب می‌شوند، ولی اگر نتوانند فضای ذخیره لازم را به آن اختصاص دهند، برنامه نویسان همیشه با مشکل ازدیاد بافر‌ها یا میانگیر‌ها مواجه خواهند شد و این امر باعث ایجاد رخنه‌های امنیتی در نرم افزارهای طراحی شده می‌شود. 
پژوهشگران وراکد دریافته‌اند که فقط یک درصد از برنامه‌هایی که با زبان دات نت نوشته می‌شود، دارای مشکل ازدیاد بافرهاست، ولی این رقم درباره نرم افزارهایی که با زبان سی یا سی پلاس پلاس نوشته می‌شود، ۴۸ درصد است. 
یافته‌های این شرکت نشان می‌دهد تزریق کدهای مخرب به پایگاه‌های داده (SQL injection) که یکی از شیوه‌های نفوذ به برنامه‌ها و نرم افزارهاست، در برخی زبان‌ها تاثیرگذار‌تر است. پژوهشگران وراکد در ۳۱ درصد از برنامه‌های تحت جاوا آسیب پذیری‌های مربوط به این تزریق کدهای مخرب را مشاهده کرده‌اند. 
این رقم درباره برنامه‌های تحت پی اچ پی و کلدفوزیون به ترتیب ۲۷ درصد و ۷۲ درصد است.

سعادتمند کسی است که به مشکلات و مصایب زندگی لبخند زند. ویلیام شکسپیر

یک شنبه 1 اردیبهشت 1392  2:57 PM
تشکرات از این پست
nodestan
nodestan
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 356
محل سکونت : اصفهان

هشدار به کاربران نسبت به سرقت از طریق خریدهای آنلاین

هشدار به کاربران نسبت به سرقت از طریق خریدهای آنلاین

یک کارشناس چینی هشدار دارد که هکرها به سادگی می توانند از طریق تروجان‌های رایانه های قربانیان خود اطلاعات عادات خرید آنلاین و شیوه های پرداخت آنها را به دست آورند. 

به گزارش راسخون نقل از ایتنا از مهر، لی کویشی مدیر ارشد دپارتمان مدیریت ریسک از شرکت چینی Alipay دات کام به عنوان پلتفورم پرداخت گروه بزرگ تجارت الکترونیکی Alibaba گفت: وقتی که این تروجان به یک رایانه نفوذ می کند، در مرحله اول حمله نمی کند، بلکه کمین کرده تا کاربر تصمیم به خرید بگیرد، پس از آن پول وی را به سرقت می برد. 

این کارشناس امنیت اینترنت در چین هشدار خود را در انجمن صنعت امنیت اینترنت ۲۰۱۳ در پکن اعلام کرد. 
وی گفت: این گروه های فیشینگ هر روز حرفه‌ای تر و سازمان یافته تر می شوند و از سوی دیگر فناوری‌هایی که استفاده می کنند پیچیده تر شده اند. 
فیشینگ (Phishing)‏ به تلاشی اطلاق می شود که برای بدست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و غیره از طریق جعل یک وب‌سایت، آدرس ایمیل صورت می گیرد. 
شبکه ‌های اجتماعی و وب ‌سایت‌های پرداخت آنلاین از جمله اهداف حملات فیشینگ هستند. علاوه بر آن، ایمیل‌هایی که با این هدف ارسال می‌شوند و حاوی پیوندی به یک وب‌ سایت هستند در اکثر موارد حاوی بدافزار هستند. 
روش فیشینگ با جزئیات در سال ۱۹۸۷ توضیح داده شده است و این واژه برای اولین بار در سال ۱۹۹۵ مورد استفاده قرار گرفته است. واژه‌ فیشینگ مخفف عبارت Password Harvesting Fishing (شکار کردن گذرواژه کاربر از طریق یک طعمه) است که در آن حرف Ph به جای F برای القای مفهوم فریفتن جایگزین شده است، اما در برخی موارد از این واژه با معنای سرقت آنلاین یاد می شود. 
کارشناسان هشدار دادند که کاربران همواره باید هنگام خرید آنلاین آدرس وب سایت را بررسی کرده و از صحت آن اطمینان یابند. آنها همچنین تأکید کردند که هیچ کس نباید شماره شناسایی خود و سوابق و اطلاعات حساب بانکی خود را وارد یک وب سایت ناشناخته و غیر معتبر کنند. 
در نیمه دوم سال ۲۰۱۲ سایت Alibaba و همکاران آن مانع اجرای بیش از ۷ میلیون حمله سایبر از سوی وب سایتهای فیشینگ شدند. 

سعادتمند کسی است که به مشکلات و مصایب زندگی لبخند زند. ویلیام شکسپیر

یک شنبه 1 اردیبهشت 1392  2:59 PM
تشکرات از این پست
nodestan
nodestan
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 356
محل سکونت : اصفهان

مایکروسافت محصولات خود را به فناوری احراز هویت دو عاملی مجهز می‌کند

مایکروسافت محصولات خود را به فناوری احراز هویت دو عاملی مجهز می‌کند

شرکت مایکروسافت قصد دارد بزودی برای تمام محصولات خود از شیوه احراز هویت دو عاملی استفاده کند. 

به گزارش ایتنا از همکاران سیستم به نقل از وب سایت itworld، شرکت مایکروسافت قصد دارد در تمام محصولات خود که استفاده از آن‌ها مستلزم داشتن حساب کاربری و گذرواژه است، از شیوه احراز هویت دو عاملی استفاده کند.

در این شیوه، کاربر برای استفاده از یک محصول یا خدمات خاص می‌بایست علاوه بر انتخاب گذرواژه، قطعه‌ای از اطلاعات خود را نیز به عنوان رمز ورود استفاده کند. اپل، گوگل و فیس بوک از جمله شرکت‌هایی هستند که چندی است به سوی فناوری احراز هویت دو عاملی رو آورده‌اند. 
اریک دوئِر، مدیر بخش حساب‌های کاربری شرکت مایکروسافت این خبر را در وبلاگ خود منتشر کرده و نوشته است: صرف نظر از اینکه شما از کدام خدمات یا ابزارهای مایکروسافت استفاده می‌کنید، می‌توانید با شیوه احراز هویت دو عاملی از حساب کاربری خود بیشتر پشتیبانی کنید. 
وی اعلام کرده است استفاده از شیوه احراز هویت دو عاملی برای کاربران اختیاری است. 
بر اساس این گزارش، مایکروسافت قصد دارد تمام محصولات و خدمات خود را رفته رفته به فناوری احراز هویت دو عاملی مجهز کند. خدمات ایمیل اوت لوک، خدمات تماس تصویری اسکایپ، خدمات پردازش ابری اسکای درایو و حتی دستگاه‌هایی مثل رایانه‌های تحت ویندوز و ایکس باس‌ها و یا نرم افزارهایی مثل آفیس از جمله محصولاتی هستند که مایکروسافت آن‌ها را به این فناوری مجهز خواهد کرد. 
در روزهای آینده کاربران اوت لوک، اسکایپ و اسکای درایو خواهند توانست از قابلیت احراز هویت دو عاملی استفاده کنند.

سعادتمند کسی است که به مشکلات و مصایب زندگی لبخند زند. ویلیام شکسپیر

یک شنبه 1 اردیبهشت 1392  3:09 PM
تشکرات از این پست
nodestan
nodestan
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 356
محل سکونت : اصفهان

هشدار گارتنر به کسب و کارهای کاربر ویندوز ایکس پی

هشدار گارتنر به کسب و کارهای کاربر ویندوز ایکس پی

در حالی که پشتیبانی شرکت مایکروسافت از ویندوز ایکس پی و آفیس ۲۰۰۳ تا کمتر از یک سال دیگر پایان می‌یابد، شرکت گارتنر در گزارشی اعلام کرده است که ۱۵ درصد از کسب و کارهای متوسط و بزرگ هنوز از این محصولات استفاده می‌کنند. 

به گزارش ایتنا از همکاران سیستم، برآوردهای شرکت پژوهشی گارتنر نشان می‌دهد حدود ۱۵ درصد از کسب و کارهای متوسط و بزرگ هنوز بر روی حداقل ۱۰ درصد از رایانه‌های خود از سیستم عامل ویندوز ایکس پی و نرم افزار واژه‌پرداز آفیس ۲۰۰۱ استفاده می‌کنند. 

 
شرکت مایکروسافت قصد دارد تا کمتر از یک سال دیگر خدمات پشتیبانی خود از این محصولات را قطع کند. 
گارتنر هشدار داده است که قطع خدمات پشتیبانی از محصولات نرم افزاری آن‌ها را در مقابل حملات سایبری آسیب پذیر‌تر می‌کند. 
یکی دیگر از پیامدهای استفاده از سیستم عامل ایکس پی این است که نرم افزارهایی که بر روی این سیستم عامل نصب می‌شوند نیز قابلیت دریافته وصله‌های امنیتی و بسته‌های به روز رسانی را نخواهند داشت. 
گارتنر اعلام کرده است بسیاری از این کسب و کار‌ها با تعداد زیادی از نرم افزارهای تحت ویندوز ایکس پی سر و کار دارند که بخش زیادی از این نرم افزار‌ها از اهمیت خاصی برخوردار هستند و در صورتی که کاربران نتوانند کار خود را با این نرم افزار‌ها انجام دهند، کسب و کار متبوع آن‌ها باید منتظر پیامدهای مالی یا حقوقی باشد. 
شرکت گارتنر در این گزارش به کسب و کارهایی که از ویندوز ایکس پی و آفیس ۲۰۰۳ استفاده می‌کنند، توصیه کرده است برای اینکه پس از قطع خدمات پشتیبانی از آسیب‌های امنیتی در امان باشند، باید به نسخه‌های ۷ یا ۸ سیستم عامل ویندوز مهاجرت کنند و یا در غیر این‌صورت تمهیدات خاصی را بیندیشند.

سعادتمند کسی است که به مشکلات و مصایب زندگی لبخند زند. ویلیام شکسپیر

یک شنبه 1 اردیبهشت 1392  3:10 PM
تشکرات از این پست
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

افزایش ۸ برابری حملات DDoS در سال ۲۰۱۳

افزایش تعداد حملات در مقایسه نسبت به سه ماهه اول سال گذشته میلادی، موجی نگرانی کارشناسان شده است.

 



بر اساس تحقیقات صورت گرفته، متوسط پهنای باند حملات DDoS در سه ماهه اول سال ۲۰۱۳ نسبت به سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۲ هشت برابر افزایش داشته است.



به گزارش ایتنا از ایسنا، با توجه به گزارش منتشر شده Prolexic، در سه ماهه اول سال ۲۰۱۳، حجم، طول مدت و فرکانس حملات انکار سرویس توزیع شده به سمت وب سایتها و سیستم‌های دیگر به طور قابل توجهی افزایش یافته است.


همچنین متوسط پهنای باند حملات در سه ماهه اول سال ۲۰۱۳ حدود Gbps ۴۸.۲۵ بوده که نسبت به سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۲ هشت برابر افزایش داشته است.


بنا بر اعلام مرکز ماهر، این شرکت اعلام کرد که در سه ماهه اول سال ۲۰۱۳، حدود ۲۵ درصد از حملات صورت گرفته علیه مشتریان Prolexic نسبتا کم بوده است و متوسط پهنای باند آن Gbps ۱ است. با این حال حدود ۱۱ درصد دارای متوسط پهنای باند Gbps ۶۰ بوده‌اند و نشان می‌دهد که حملات مهاجمان سازمان یافته‌تر شده و برای راه‌اندازی بهتر حملات در مقیاس بزرگ مجهز شده‌اند.


این شرکت اعلام کرده که نه تنها پهنای باند حملات افزایش یافته بلکه نرخ ارسال بسته‌ها در ثانیه (pps) نیز افزایش را نشان می‌دهد. در حالی که حملات گسترده علیه پهنای باند ممکن است بار زیادی را بر روی لینک ارسال اینترنت تحمیل کند، نرخ بالای pps می‌تواند برای مسیریابی و دیگر تجهیزات شبکه مشکلاتی را به وجود آورد.


تعداد حملات DDoS در سه ماهه اول سال ۲۰۱۳ در مقایسه با سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۲، ۱.۷۵ درصد و در مقایسه با سه ماهه اول سال ۲۰۱۲، ۲۱.۷۵ درصد افزایش داشته است.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 3 اردیبهشت 1392  9:08 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها