0

غذاهای شب یلدا(فقط در این تاپیک)

 
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

غذاهای شب یلدا(فقط در این تاپیک)

سلام دوستان

بمنظور حفظ انسجام و نظم و دسته بندی مطالب، موضوعات و مباحث مرتبط با غذاها و آشپزی شب یلدا را فقط در این تاپیک ارسال نمائید.

 

آش شب یلدا

مواد لازم برای 5 نفر :

اسفناج و شوید نیم کیلو
عدس و لپه یک کاسه ماست خوری
چغندر قند سفید یک عدد متوسط
آرد گندم یک کاسه ماست خوری
سرکه دو قاشق غذاخوری
پیاز سرخ شده دو عدد متوسط
نعناع داغ کمی
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
قرقوروت به میزان دلخواه

ابتدا به اندازه ی یک پارچ آب در قابلمه ی مورد نظرتان بریزید و بگذارید به جوش بیاید سپس نمک ،فلفل و زرد چوبه را داخل آن بریزید .

به آبهای در حال جوش سبزی های درشت خورد شده را به همراه عدس ها و چغندر اضافه کنید ،پس از پختن عدسها که حدودا پانزده تا بیست دقیقه طول می کشد لپه ها را که از قبل خیس کرده و پخته اید به آن اضافه کنید.

آرد گندم را با کمی آب سرد و نمک حل کرده تا به صورت مایع غلیظی در آید و به مواد به آرامی و با هم زدن بیافزایید تا ربع ساعت بجوشد و بوی خامی آرد حس نشود سپس دو قاشق سرکه را به همراه یک قاشق نعناع و پیاز داغ به مواد اضافه کنید که در صورت تمایل می توانید سرکه را بیشتر بریزید .

آش شما آماده است که پس از کشیدن با بقیه ی نعناع و پیاز داغها تزیین کرده و می‌توانید بسته به مزاج با شکر یا قرقوروت میل نمایید
www.parsianforum.com

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

سه شنبه 28 آذر 1391  1:39 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75 mohammad_43 ravabet_rasekhoon hamid_h khodaeem1 mansoor67
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

کیک لبو ویژه ی شب یلدای شما

کیک لبو ویژه ی شب یلدای شما

مواد لازم برای ۱۲ نفر:
لبوی تازه ۳ عدد کوچک (۲۵۰ گرم)
کره ی نرم ۲۵۰ گرم
رنده ی پوست لیمو ۳ قاشق چایخوری
پودر شکر یک پیمانه
تخم مرغ ۴ عدد
کشمش بی دانه یک پیمانه (۱۵۰ گرم)
آرد معمولی ۲ پیمانه (۳۰۰ گرم)
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
فر را با دمای ۱۷۵ درجه ی سانتی گراد روشن کرده و یک قالب گرد ۲۰ سانتی متری را چرب کنید. کف و دیواره های آن را کاغذ روغنی بیندازید. پوست لبو ها را خیلی نازک گرفته و با رنده ی درشت رنده کنید. در یک کاسه کره، پوست لیمو و پودر شکر را با همزن برقی بزنید تا کمرنگ شده و سبک شود. تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و به اندازه ای که مواد فقط با هم ترکیب شود هم بزنید. در این مرحله بقیه مواد را نیز اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. مخلوط به دست آمده را داخل قالب آماده بریزید. کیک را حدود ۶۵ تا ۷۰ دقیقه در فر آماده بپزید. سپس قالب را از فر خارج کرده و اجازه دهید که کیک حدود ۱۰ دقیقه داخل قالب سرد شود. در صورت تمایل روی کیک را با پودر قند و لبوی پخته شده ی قالب زده تزیین کنید.
نکته:
این دستور ۴۰۰ گرم کربوهیدرات، ۶۰ گرم پروتئین، ۲۷۰ گرم چربی و ۴۲۷۰ کیلوکالری انرژی دارد.
منبع:takeDel.com

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

سه شنبه 28 آذر 1391  1:40 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75 mohammad_43 ravabet_rasekhoon khodaeem1
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

انار پلو، جدید و خوشمزه برای شب یلدا

انار پلو، جدید و خوشمزه برای شب یلدا

انار پلو خوشمزه و جدید برای دوستداران انار می‌باشد، با درست کردن این پلو، مزه‌ای جدید و جالب از مخلوط انار، کشمش و پسته را تجربه می‌کنید. در ادامه‌ی مطلب با مواد لازم و طرز تهیه انار پلو آشنا می‌شوید.
انار پلو
مواد لازم برای 4 نفر
برنج 2 پیمانه
انار دانه شده یک و نیم پیمانه
خلال پسته یک سوم پیمانه
گشنیز تازه خرد شده 1 پیمانه
پودر تخم گشنیز 1 قاشق مربا خوری
کشمش پلویی نصف پیمانه
زعفران به مقدار لازم

انار پلو
طرز تهیه
مرحله 1 - برنج را با آب و نمک خیس کرده، سپس به روش معمول آبکش کنید.
مرحله 2 - مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخلوط کرده و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همین‌طور ادامه دهید تا آخر و نهایتاً اجازه دهید برنج دم بکشد.
مرحله 3 - هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید.
تبیان

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

سه شنبه 28 آذر 1391  1:41 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75 mohammad_43 ravabet_rasekhoon khodaeem1
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

روش تهیه میوه خشک برای آجیل شب یلدا

روش تهیه میوه خشک برای آجیل شب یلدا

سیمرغ : یکی دیگر از تنقلات مفید و شیک شب یلدا آجیل میوه های خشک است که نه تنها برای این شب بلکه همیشه می‌تواند برای کودکان ما جایگزین تنقلات ناسالم شود که جدا از خشک شدن با دستگاههای مخصوص و تهیه ی آنها از آجیل فروشی ها، می توان آنها را در منزل وبه دو روش ساده خشک کرد:
روش اول: هر نوی میوه ای را به دلخواه پس از شستشو و هر کدام که می‌شود با پوست نیز مصرف کرد را برش داده و حلقه حلقه کنید و بر روی فویل یا سینی که روی شوفاژ یا فن قرار داده اید پهن کنید. از یک پارچه ی تمیز وسفید استفاده کرده و روی آنها را بپوشانید تا نور مستقیم به آنها نرسد که اگر شوفاژ یا فن در جای تاریکی باشد بهتر بوده و نیازی به پارچه نخواهد بود. پس از یک روز برای جلوگیری از چسبیدن میوه ها به فویل یا سینی آنها را بر گردانده و جابه جا کنید تقریبا با این روش پس از سه تا چهار روز میوه های خشک شما آماده خواهند بود.

روش دوم :میوه های شسته و آماده شده را بر روی سینی یا روی پارچه ی سفید تمیزی که روی یک میز یا سطحی که از زمین بالا تر است پهن کرده اید بریزید ودر جایی کاملا خشک و تاریک قرار دهید و باز پس از یک روز آنها را برگردانده و جابه جا نمایید .در این روش که طبیعی تر و بهتر است، بین 7 تا 8 روز طول می کشد تا میوه های شما خشک و برای مصرف آماده شوند.

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

سه شنبه 28 آذر 1391  1:46 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75 mohammad_43 ravabet_rasekhoon khodaeem1
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

شارلوت انار Pomegranate Charlotte

دوستان گلم یلدا را  بهتون تبریک میگم
 برای دوستانی که هنوز هیچ کاری نکردن بعضی وسایل در اختیارشون نیست دنبال یک کار راحت هستند این شارلوت با نون تست تهیه میشه شکل بسیار زیبائی داره و طعم خوبی
امیدوارم که درست کنید و در کنار خانواده هاتون لذت ببرین .

مواد لازم :
نون تست
ژله انار
دونه های انار
رنگ خوراکی قرمز در صورت تمایل
شکلات سفید

اول از همه احتیاج به یک کاسه ای داریم که کفش کاملا گرد باشه .
یک بسته ژله انار را با یک لیوان آب جوش مخلوط می کنیم و بعد که حل
شد نصف لیوان آب سرد را بهش اضافه می کنیم یک بسته ژله برای سه تا
چهار انار شبیه چیزی که تو عکس می بینید و اندازه نصف یک انار بزرگ
هست کافیه .
مقداری از ژله را تو یک ظرف کنار دستمون میذاریم بقیه را تو یخچال میذاریم
تا ژله به حالت سفیده تخم مرغ در بیاد.

تو این مدت اطراف نونهای تست را میبریم چون سفت هستند و به کارمون نمیان بعد نونها را به صورت مثلث برش میزنیم .

هر کدوم از برشها را تو ژله کنار دستمون میزنیم و تو کاسه کنار هم می چینیم باید کاملا کیپ باشه و وسطشون باز نباشه .
بعد لبه های اضافی را که بالای کاسه وایساده را با قیچی می چینیم .


ژله انار را که به صورت سفیده در اومده در میاریم با دونه های انار مخلوط می کنیم باید کاملا دونه های انار مشخص و زیاد باشه.

با این ژله انار درون نونها را پر می کنیم یک درب روی اونها میذاریم که اطراف بالائی نونها که پیداست خشک نشه ولی درب هم به ژله نچسبه.

میذاریم تو یخچال تا خودش را بگیره بعد در میاریم و برش میگردونیم چون
مقدار آب سردی که ریختیم کم بوده ژله به جائی نمی چسبه پس به
راحتی میتونید برش گردونید .
شکلات سفید را آب می کنیم اگر بازم سفته کمی روغن مایع اضافه کنین
تا کمی روان بشه رنگ خوراکی بزنید و روی نونها را پوشش بدین بذارین تو
یخچال تا ببنده که خیلی سریع این اتفاق می افته بعد دوباره یک بار دیگه.

میتونید از ابتدای کار یک محافظ توی کاسه بکشید و شکلات آب شده رنگی
را یک لایه تو کاسه روی محافظ بزنید خشک که شد نونها را بچینید ولی من
چون نمیخواستم همه انارهام شکلات داشته باشن چون بعد باید تقاص
پس بدم این کار را نکردم .

حتی میتونید روی نونها را با شکلات پوشش ندین همینجور هم قشنگ
هستند.
حالا انار را برگردونید می بینید که دورش نونها از هم جدا هستند .

شکلات سفید را آب کنید با نوک قاشق چایخوری روی نونها بمالید و بادام یا
بادام زمینی خرد شده را روی شکلاتها بذارید .
همین تموم شد الان شارلوت اناری دارین که کاملا شبیه یک کفه اناره و
آماده خوردن.



 

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

سه شنبه 28 آذر 1391  1:58 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75 mohammad_43 ravabet_rasekhoon khodaeem1
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

بیسکوئیت هندوانه Watermelon Cookie

بیسکوئیت هندوانه Watermelon Cookie

  مخصوص شب یلدا
این بیسکوئیت را باید یک روز قبل از هر مراسمی که دارین درست کنید که
به تزئینش بتونید برسید. امروز کارمون علاوه بر پخت بیسکوئیت تزئین اون با
رویال آیسینگ هست هم به صورت قاچ نیمه هم به صورت قاچ گاز زده .
من موادم را نصف کردم این مقدار مواد برای 4 تا 6 نفر کافیه.

مواد لازم برای خمیر بیسکوئیت :
تخم مرغ بزرگ یک عدد
کره 200 گرم یا 1 پیمانه
پودر قند 1 پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
آرد به میزان لازم

مواد لازم برای رویال آیسینگ :
سفیده تخم مرغ 2 عدد
پودر قند 2 پیمانه
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
آب لیموی تازه چند قطره
رنگهای خوراکی

طرز تهیه :
آرد را سه بار الک کنید حدود 4 پیمانه را کنار دستتون داشته باشین. بیکین
پودر را با کمی آرد مخلوط کنید که اول کار به مواد اضافه بشه .
تمام مواد باید به دمای محیط برسه.
در صورتیکه از بیسکوئیت های خیلی شیرین فراری هستین مقدار پودر قند
را نصف کنید چون آیسینگ روی بیسکوئیت کاملا شیرینه.
فر را از یک ربع قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
پودر قند و کره را کاملا با همزن بزنید تا کرم رنگ بشه و حجمش زیاد بشه .

تخم مرغ و وانیل را بهش اضافه کنید و دوباره با همزن بزنید باید سه تا چهار
دقیقه زده بشه .

الان موقع اضافه کردن آرد هست اول اون یک مقدار آردی که با بیکین پودر
مخلوط هست را به مواد اضافه می کنیم و بعد کم کم آرد را میریزیم و با
نوک انگشتها مخلوط می کنیم تا یک خمیری بدست بیاد که خیلی لطیفه و
به دست هم نمی چسبه .

این خمیر را به قطر یک تا دو سانت در یک کیسه به مدت دو ساعت میذاریم
تو یخچال تا استراحت کنه حتی میتونید تا روز بعد نگهش دارین .چون این
خمیر کره داره مسلما تو یخچال کاملا سفت میشه بعد از مدت زمان لازم
اون را در بیارین بذارین تا کمی نرم بشه و بشه پهنش کرد ولی سرماش را
داشته باشه این بیسکوئیت چون خیلی ترد و نرم هست نباید موقع پهن
کردنش به خمیرش آرد اضافه ای خورانده بشه اگر حین کار دیدین خمیر
گرم شده بذارینش تو یخچال تا سرد بشه.
خمیر را بین دو تا نایلون باز می کنیم به قطر سه میل تا نیم سانت دلبخواه
که تو فر هم کمی پف می کنه .
و با یک قالب گرد اون را قالب میزنیم اندازه قالبتون بستگی به این داره که
بخواهین قاچ های هندوانه شما بزرگیش چقدر باشه .

برای قاچ های دندون خورده از یک قالب با لبه های کنگره دار استفاده کنید
که تو عکس می بینید .

کف سینی را کاغذ روغنی بندازین و بیسکوئیت ها را روی کاغذ بچینید .

سینی را در فر یه مدت 12 تا 15 دقیقه قرار بدین بسته به فرهای مختلف
فرق می کنه همینکه لبه پائین کار طلائی شد کافیه .
سینی را بیرون بیارین و اجازه بدین بیسکوئیت ها کاملا سرد بشن چون
خیلی ترد هستند و باهاشون برخورد خشن بکنید می شکنن ولی وقتی
آیسینگ روی اونها میره دیگه نمی شکنن و محافظت میشن.
بریم سراغ درست کردن رویال آیسینگ .
اول سفیده هائی را که به دمای محیط رسیدن را با همزن و دور تند و در یک
جهت شروع به زدن می کنیم .
وقتی کمی کف کرد آروم آروم در حین زدن با همزن پودر قند را بهش اضافه
می کنین به همراه وانیل و چند قطره آبلیمو تا وقتی به زدن ادامه بدین که
خط همزن روی سفیده بمونه و از کاسه نریزه .

حالا به نسبت اینکه از هر رنگی چقدر لازم دارین باید خمیر را رنگ کنید چون
اینجا از رنگ قرمز بیشتر استفاده می کنیم ابتدا مقداری از سفیده ها را با رنگ قرمز رنگ کنید تو یک کاسه جدا اگر دیدین که خمیر خیلی سفته آروم
و قطره قطره آب سرد بهش اضافه کنید و با یک قاشق کوچولوی غیر
فلزی بزنید تا به غلظت دلخواهتون برسه.
روی بقیه خمیر یک پارچه نمدار بندازین که خشک نشه .

ابتدای کار باید خمیر کمی غلیظ تر باشه که راه نیفته و همه بیسکوئیت را
خراب کنه حالا این رویال آیسینگ قرمز رنگ را در یک قیف یک بار مصرف یا
یک کیسه نایلون ضخیم مثل زیپ کیپ می کنیم و نوک قیف را با قیچی
کمی می بریم ابتدا دور بیسکوئیت را با این خمیر می پوشونیم درست مثل
عکس .

باید اجازه بدین تا خشک بشه بعد وسطش را با خمیر شل تر پر کنید و بازم
اجازه بدین تا خشک بشه .

برای رنگ سفید احتیاجی به رنگ ندارین مقداری از خمیر سفید را درون یک
قیف دیگه بکنید و دور قرمز را یک خط باریک بزنید و بذارین که کاملا خشک
بشه .

مرحله آخر رنگ سبز هست باز مثل مراحل قبل عمل کنید و رنگ سبز را هم
بزنید و بذارین خشک بشه .
برای تخمه ها از چیزی می تونید استفاده کنین .
توجه :
باز اول حتما دستتاتون می لزره و ممکنه که درست نتونید خط ها را ایجاد
کنید اصلا مهم نیست شاکی نشید صبر کنید کمی که مواد خودش را
گرفت بکنیتش و دوباره شروع کنید ...می بیند که جای کار زیاد داره
خرابکاریهاتون را هم در هر مرحله بعد از خشک شدن اون مرحله میتونید
رفع کنید با همون رنگ جاهائی که کج شده را درست کنید تا دستتون بیاد.
رویال آیسینگ را تا چند روز با درب بسته میتونید تو یخچال و 4 تا 5 ماه تو
فریزر نگهداری کنید فقط نباید هوا بخوره چون خشک میشه بعد که از
یخچال در آوردین دوباره با همزن بزنید تا به شکل اولش در بیاد اگر از فریزر
در آوردین بذارین یخش باز بشه و با همزن بزنیتش و دوباره استفاده کنید .

 

 

 

 

 

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

سه شنبه 28 آذر 1391  2:15 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43 ravabet_rasekhoon khodaeem1
voiceofrain
voiceofrain
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 2005
محل سکونت : اصفهان

شارلوت انار (دستور اختصاصی)

sl-2.jpg
sl-4.jpg
sl-3.jpg

شارلوت انار (دستور اختصاصی)

 

شارلوت به آن دسته از دسرهائی گفته می شود که از ترکیب کیک، لیدی فینگر و یا رولت همراه با انواع کرم ها درست می شود. در آینده با مدل های مختلفی از شارلوت آشنا خواهید شد. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه شارلوت انار آشنا می شوید.

 

 

 

مواد لازم برای 4 نفر

نان رولت: 1 عدد
مربا انار، زرشک یا توت فرنگی: به مقدار لازم
آرد ذرت: 4 قاشق غذاخوری
شکر: 4 قاشق غذاخوری
وانیل: کمی
شیر سرد: 2 و 4/1 پیمانه
پودر ژلاتین: 1 قاشق غذاخوری
انار: 1 عدد، دانه شده
 

طرز تهیه

مرحله 1 - رولت را طبق دستور آن درست کرده و داخل آنرا یک لایه مربا مالیده، رول کرده، داخل کاغذ پیچیده و در یخچال نگاه داری کنید.

مرحله 2 - آرد ذرت و شکر را در شیرجوشی با یکدیگر مخلوط کرده، 2 پیمانه شیر را کم کم افزوده و هم زده تا گلوله نشود، سپس روی حرارت گذاشته تا مایه به غلظت متوسطی برسد.

مرحله 3 - پودر ژلاتین را در 4/1 پیمانه شیر ریخته و روی حرارت غیر مستقیم (روش بن ماری) بگذارید تا ژلاتین کاملا جل شود، سپس این ترکیب را به  مخلوط آرد و شیر اضافه کرده، هم بزنید و اجازه دهید سرد شوند.

مرحله 4 - ته یک قالب یا کاسه گنبدی شکلی با سایز متوسط را پلاستیک انداخته، رولت ها را به قطعات 1 سانتیمتری برش بزنید،  ته و اطراف قالب را با 3/2 از رولت ها بپوشانید.

 

 

 

 

مرحله 5 - کرم سرد شده را با دانه های انار مخلوط کرده و به آرامی روی رولت ها داخل قالب بریزید.

 

 

 

 

مرحله 6 - مابقی رولت ها را روی کرم چیده، در قالب را با پلاستیک پوشانده و برای چند ساغت در یخچال قرار دهید تا کاملا بسته شود. سپس در ظرف دلخواه برگردانده، تزئین کرده و سرو نمائید.

 

 

 

 

 

بـازم با گریه خوابم برد       بـازم خواب تــــو را دیدم

دوباره....

چقدر غمگینم و تنـــها  چقدر می خوام که باز بـارون بباره

 

بزن بــارون  ببار آروم  بروی پلکای خسته ام

بزن بــارون تو می دونی هنوزم یاد اون هستم

 

سه شنبه 28 آذر 1391  2:17 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43 ravabet_rasekhoon khodaeem1
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:غذاهای شب یلدا(فقط در این تاپیک)

نکات تغذیه‌ای برای شب یلدا

 

 

نکات تغذیه‌ای برای شب یلدا
شب یلدا یكی از زیباترین یادگاری‌های گذشتگان ما ایرانیان است. سالیان سال است كه ایرانیان در شب یلدا، آخرین شب پاییز و...


شب یلدا یكی از زیباترین یادگاری‌های گذشتگان ما ایرانیان است. سالیان سال است كه ایرانیان در شب یلدا، آخرین شب پاییز و درازترین شب سال، تا سپیده دم بیدار مانده، كوچك‌ترها به دیدار بزرگ‌ترها رفته و در كنار یكدیگر خود را با خوراكی‌های متنوع از تخمه و آجیل و شیرینی تا انواع میوه‌ها و تماشای فیلم‌های مفرح، سرگرم كرده و با حصول اطمینان از بازگشت خورشید در پی شبی طولانی زندگی را دوباره از سر می‌گیرند. در این میان متخصصان تغذیه همواره بر بهره‌مندی از رژیم‌های غذایی متنوع و متعادل تاكید دارند، نكته‌ای كه نباید به سادگی از آن گذشت.

هندوانه و انار از جمله میوه‌هایی هستند كه در سنت ما ایرانیان همچنان از دیرباز در سبد میوه‌ طولانی‌ترین شب سال سرو می‌شود. دكتر برلیانت بزرگمهر، متخصص تغذیه، گفت: مصرف میوه در حفظ سلامت انسان بسیار تاثیرگذار است كه هندوانه نیز به دلیل برخورداری از فیبر زیاد و همچنین ماده رنگی موجود در آن از این قاعده مستثنی نیست. اما معمولا در شب یلدا از آنجا كه فصل پرورش هندوانه گذشته است، هندوانه‌های موجود در بازار در این شب از كیفیت مطلوبی برخوردار نیستند. در مجموع مصرف هر میوه در فصل مربوط به خود مفید است و میوه نوبرانه خواص تغذیه‌ای میوه رسیده را ندارد. به این ترتیب ویتامین‌ها و خواص تغذیه‌ای میوه‌ای كه از فصل آن گذشته كاهش می‌یابد.

انار ارزش سیری بالایی داشته و از یبوست نیز جلوگیری می‌كند
وی در رابطه با خواص تغذیه‌ای انار گفت: انار از جمله میوه‌هایی است كه از ویتامین و مواد معدنی سرشار برخوردار بوده و برای سلامت انسان بسیار مفید است. در صورت استفاده از آب به مقدار كافی، انار می‌تواند در پیشگیری از یبوست بسیار موثر باشد. همچنین انار ارزش سیری بالایی دارد و می‌تواند از پرخوری در افراد جلوگیری كند.
آجیل نمی‌تواند جایگزین غذای اصلی شود
این متخصص تغذیه در رابطه با انواع آجیل‌های مصرفی در شب یلدا گفت: انواع مغزها در گروه گوشت و حبوبات قرار می‌گیرند. مصرف انواع مغزها و چربی موجود در آنها بسیار مفید است. از طرف دیگر مصرف آجیل در افراد در معرض افزایش وزن، باعث چاقی می‌شود. همچنین مصرف آجیل نمك‌دار به ویژه به مقدار زیاد توصیه نمی‌شود. انواع مغزها نمی‌توانند جایگزین غذای اصلی شوند. این در حالی است كه مصرف مغزها قبل از وعده‌های اصلی غذایی اشتهای فرد را می‌گیرد.

بروز چاقی به دنبال افراط در مصرف شیرینی

دكتر بزرگمهر با اشاره به مصرف بالای شیرینی در كشور گفت: از آنجا كه در پخت انواع شیرینی‌ها از مقادیر زیادی شكر و روغن استفاده می‌شود، افراط در مصرف آن چاقی را به دنبال داشته و برای سلامتی مفید نیست.
سه شنبه 28 آذر 1391  7:16 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43 khodaeem1
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:غذاهای شب یلدا(فقط در این تاپیک)

 

روش تهیه خشیل؛ غذای شب یلدای آذربایجانی‌ها

خَشیل یکی از غذاهای محلی مردم آذربایجان است که خوردن آن بین ساکنین مناطق مختلف آذربایجان و خصوصا در مراسم شب یلدا رایج است.

روش تهیه خشیل؛ غذای شب یلدای آذربایجانی‌ها

خَشیل یکی از غذاهای محلی مردم آذربایجان است که خوردن آن بین ساکنین مناطق مختلف آذربایجان و خصوصا در مراسم شب یلدا رایج است.


به سبب وجود مقدار زیادی گندم و شکر و کره طبیعی در این نوع غذا برخی بر این باورند که خوردن خشیل باعث مقاومت بدن در برابر سرما می‌شود.

مواد لازم برای 4 نفر:

بلغور گندم: یک پیمانه

آرد: 4 الی 6 قاشق سوپ‌خوری

آب سرد: 4 پیمانه (یک لیتر)

شیر: به میزان لازم

عسل: به میزان لازم

کره: به میزان لازم

طرز تهیه:

* بلغور را خیس کرده و بعد از چند ساعت با آب بپزید تا زمانی که آب بلغور کشیده شود. سپس بگذارید تا سرد شود.



* حداقل 4 قاشق آرد را در 4 پیمانه آب سرد حل کرده، بلغور پخته شده را به آن اضافه و روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ‌تر از حلیم شده، بوی خامی آرد از بین برود. در صورت لزوم می‌توان یک الی دو قاشق سوپ‌خوری دیگر آرد اضافه کرد تا به غلظت آن افزوده شود.


* برای سرو کردن خشیل، آن را در ظرف گودی ریخته، وسط آن را گود کرده و شیر و عسل بریزید. اطراف آن را نیز کره‌ی آب شده اضافه کنید که مقدار کره به میل و سلیقه شما بستگی دارد.



* خشیل رو حتما باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بدون مزه خواهد بود و برای صبحانه بخصوص در روزهای سرد زمستانی و همچنین برای تقویت بنیه و خون‌سازی بسیار مناسب است.

نکته:

1- این دستور 200 گرم کربوهیدرات، 20 گرم پروتئین، 60 گرم چربی و 1420 کیلوکالری انرژی دارد.

2- درصورتی که از آرد گندم کامل استفاده شود بسیار مقوی‌تر است.

3- این غذا مربوط به استان‌های آذربایجان می‌باشد.

4- این غذا را می‌توانید با مخلوط کره، دارچین و شکر سرو کنید.

5- از (دوشاب) شیره انگور نیز می‌توان به جای شکر استفاده کرد.

 

منبع:همشهری

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

پنج شنبه 30 آذر 1391  9:30 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43 khodaeem1
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:غذاهای شب یلدا(فقط در این تاپیک)

 

دسر یاقوتی مخصوص شب یلدا

همانند لایه دوم 50 گرم خامه رو هم می زنیم و سپس با قاشق آروم آروم ژله انار رو داخلش می ریزیم و هم می زنیم .

 دسر یاقوتی مخصوص شب یلدا

همانند لایه دوم 50 گرم خامه رو هم می زنیم و سپس با قاشق آروم آروم ژله انار رو داخلش می ریزیم و هم می زنیم .


مواد لازم :
ژله آلوورا : یک بسته
خامه صبحانه : 100 گرم
ژله انار : یک بسته
انار دون شده : یک عدد


طرز تهیه :
ابتدا ژله آلوورا رو با یک و نیم پیمانه آبجوش هم می زنیم تا کاملا حل بشه .

d01.jpg

 


دونه های انار رو در قالب مورد نظر می ریزیم.


d02.jpg


نصف ژله آلوورا رو به آرامی و با قاشق در قالب می ریزیم . بعد در یخچال قرار می دیم تا ببنده .

d03.jpg


50 گرم خامه رو با ویسک می زنیم .

d04.jpg


بعد با قاشق و کم کم نصف دیگه ژله آلوورا رو داخل خامه می ریزیم .


d05.jpg

d06.jpg


بعد از بسته شدن لایه اول روی اون می ریزیم و در یخچال قرار می دیم تا ببنده .

 

d07.jpg

 


بعد ژله انار رو با یک و نیم پیمانه آبجوش مجددا هم می زنیم .


d08.jpg


همانند لایه دوم 50 گرم خامه رو هم می زنیم و سپس با قاشق آروم آروم ژله انار رو داخلش می ریزیم و هم می زنیم .


d09.jpg


سپس روی لایه دوم می ریزیم .

d09.jpg
d10.jpg

 

بعد از اینکه دسر کامل بست ، دور دسر رو با چاقو از قالب جدا کرده و قالب رو داخل آب گرم قرار می دیم و در سینی برمی گردونیم .

d11.jpg

به اندازه های مورد نظر برش می دیم .

d12.jpg

 

منبع:بهار سایت

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

پنج شنبه 30 آذر 1391  9:31 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43 mina_k_h khodaeem1
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:غذاهای شب یلدا(فقط در این تاپیک)

 

غذایی خوشمزه مخصوص شب یلدا

انار پلو خوشمزه و جدید برای دوستداران انار می‌باشد، با درست کردن این پلو مزه ای جدید و جالب از مخلوط انار، کشمش و پسته را تجربه می‌کنید.

 غذایی خوشمزه مخصوص شب یلدا

انار پلو خوشمزه و جدید برای دوستداران انار می‌باشد، با درست کردن این پلو مزه ای جدید و جالب از مخلوط انار، کشمش و پسته را تجربه می‌کنید.

 

هر خانواده ایرانى در هر جایى به سبک آداب و رسوم نیاکان خود براى یلدا شام تهیه مى‌کند. شام یلدا معمولاً یکى از خوش خوراک‌ترین غذا‌هاى اقوام مختلف است.

غذای اصلی این شب، خورشت فسنجان است. اما در برخی استان‌ها غذاهای دیگری هم رایج است. در شمال ایران گیلانى‌ها یا سبزى پلو درست مى‌کنند یا ترشى تره و در کنار آن سرسفره غذا ماهى سفید و یا ماهى دودى مى‌گذارند.

اما در شیراز غذاى ویژه سفره یلدا هویج پلو است. شیرازى‌ها معمولاً براى شب یلدا سفره پهن مى‌کنند. کنار غذا انواع تنقلات مربوط به یلدا را بر سرسفره مى‌گذارند.

مواد لازم برای 4 نفر:

برنج: 2 پیمانه

انار دانه شده: یک و نیم پیمانه

خلال پسته: یک سوم پیمانه

گشنیز تازه خرد شده: یک پیمانه

پودر تخم گشنیز: یک قاشق مربا‌خوری

کشمش پلویی: نصف پیمانه

زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه:

* برنج را با آب و نمک خیس کرده، سپس به روش معمول آبکش کنید.

* مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخلوط کرده و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همینطور ادامه دهید تا آخر و نهایتا اجازه دهید برنج دم بکشد.

* هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید.

 

منبع:همشهری

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

پنج شنبه 30 آذر 1391  9:33 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43 khodaeem1
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

طرز تهیه ژله هندوانه ای برای شب یلدا

 

طرز تهیه ژله هندوانه ای برای شب یلدا
برای تزئین میز شام شب یلدایتان این ژله هندوانه ای را حتما امتحان کنید.

 

مواد لازم :
پودر ژله آلبالو 1 بسته ( از هر ژله قرمزی می تونید استفاده کنید چون رنگ قرمز ژله آلبالو خیلی خوشرنگه من معمولا از اون استفاده می کنم )
پودر ژله آلوورا 1 بسته
خامه صبحانه 100 گرم
رنگ سبز
چوب بستنی به تعداد لازم
چیپس شکلات به مقدار لازم

طرز تهیه :
درست کردن این ژله بیشتر از یک ساعت وقتتون رو نمی گیره ، خیلی راحتتر از اونیه که فکرشو می کنید .
ژله آلبالو رو با یک و نیم لیوان آبجوش حل کنید .

نکته :
من برای ژله از 200 سی سی آب استفاده می کنم .


دو قاشق سوپخوری از محلول همین ژله آلبالو رو با یک قاشق مرباخوری خامه صبحانه حل کنید .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za02.jpg

بعد به ژله آلبالو اضافه کرده و هم بزنید .

نکته :
هدف از اینکار اینه که مثل هندونه قرمز مات داشته باشیم نه قرمز شفاف .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za03.jpg

ممکنه دونه های خامه در سطح ژله بمونه در اینصورت با صافی اونو صاف کرده و اجازه بدین ژله نیم بند بشه .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za04.jpg

بعد ژله رو هم بزنید تا یکدست بشه و داخلش مقداری چیپس شکلات بریزید .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za05.jpg

مواد رو داخل قالب ناودانی ریخته و در یخچال قرار بدین .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za06.jpg

این تصویر رو از نزدیک گرفتم تا دونه های سفید خامه رو ببینید ، من دقیقا می خواستم به یه همچین حالتی برسم . این تداعی کننده رگه های سفید هندونه هست که کار رو طبیعی تر و زیباتر می کنه .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za07.jpg

برای درست کردن لایه دوم ژله آلوورا رو با یک لیوان آبجوش حل کنید .
بعد از اینکه محلول از دما افتاد ، خامه رو ریخته و حل کنید .

نکته :
اگه طعم ژله آلوورا رو دوست ندارید می تونید از ژله آناناس یا موز استفاده کنید .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za08.jpg
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za09.jpg

بعد از بستن لایه اول ، لایه دوم رو با قاشق روش بریزید .

 نکته :
لایه ها نباید خیلی سفت بشن و بمدت زیاد در یخچال بمونن چون بعدا باعث جدا شدن لایه ها از همدیگه می شن .
 قالب رو دوباره به یخچال منتقل می کنیم .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za10.jpg
من در اینجا از دو روش استفاده کردم تا هم ژله هندوانه چوبی رو تجربه کنید و هم بدون چوب . بخاطر همین نصفش رو چوب قرار دادم و نصف بقیه رو بدون چوب درست کردم .

بعد از بسته شدن لایه دوم ، چوبها رو داخل ژله فرو می بریم . فاصله رو رعایت کنید چون بعدا بین دو چوب بستنی برش خواهد خورد .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za11.jpg

بقیه محلول ژله آلوورا و خامه رو با رنگ سبز کمی رنگ کردم .

نکته :
می تونید از ژله های آماده سبز رنگ هم استفاده کنید مثل لیمو و طالبی ( بهرحال این ژله های آماده هم ترکیبی از رنگ و اسانس هستن و من خودم رنگ رو اضافه کردم تا اون سبزی که می خوام ، بدست بیارم ) .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za12.jpg

بعد ژله سبز رو داخل قالب ریخته و به یخچال منتقل می کنیم .
این قسمت چوبی ...

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za13.jpg

و این هم قسمت بدون چوب ...

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za14.jpg
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za15.jpg
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za16.jpg

بعد از اینکه ژله کامل بست با یه چاقو ژله رو از دیواره جدا می کنیم .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za17.jpg
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za18.jpg


سپس برش می دیم .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za19.jpg
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za20.jpg

و به همین راحتی جدا می کنیم . لزومی به قرار دادن در آبجوش هم نیست .

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za22.jpg
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za23.jpg

به همین راحتی و به همین خوشمزگی ...

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za24.jpg

http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za25.jpg
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/08/za26.jpg


 

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

پنج شنبه 28 آذر 1392  8:40 AM
تشکرات از این پست
rbahar91
rbahar91
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1390 
تعداد پست ها : 1000
محل سکونت : تهران

پاسخ به:غذاهای شب یلدا(فقط در این تاپیک)

جالب بود. یکسری غذای جدید یاد گرفتیم.  به این امید که به سلامتی و خوشی و دور هم در کنار خانواده یلدایتان را بگذرانید.

شنبه 30 آذر 1392  1:12 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا

امشب، بلندترین شب سال است و همه آن را به نام یلدا می شناسیم. این یلدای گرم در اوج سرمای زمستان مهمان همه خانه ها است و همه را دور هم جمع می کند تا با شادی و کنار هم بودن، بر تاریکی شب و نیروهای اهریمنی غلبه کنند.

برای دورهمی‌های این شب زیبا، چند پیشنهاد غذایی داریم که شاید دوست داشته باشید، درست کنید.

آش انار
 


مواد لازم

•    یک پیمانه برنج
•    یک کیلوگرم سبزی آش (تره – جعفری – گشنیز – نعناع)
•    ۴/۱ پیمانه لپه
•    ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری پیاز سرخ کرده
•    نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده
•    ۲ کیلوگرم انار ( یا یک پیمانه رب انار)
•    یک تا دو قاشق غذاخوری گلپر
•    ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن
•    نمک و فلفل به مقدار کافی

طرز تهیه

1. لپه، پیاز سرخ کرده، نمک و فلفل را به همراه ۴ تا ۵ لیوان آب در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا لپه پخته شود. سپس برنج را اضافه کنید و بگذارید کاملا بپزد.  

2. دو عدد پیاز را روی گوشت چرخ‌کرده رنده کنید و کمی نمک و فلفل بزنید و خوب ورز دهید. یک پیمانه برنج پخته شده به گوشت اضافه کنید و آنها را به شکل کوفته درست کنید. سپس کوفته ها را داخل آش بریزید.

3. سبزی را پاک کنید، بشویید و خرد کنید. سپس آنها را به آش اضافه کنید. زیر شعله را کم کنید تا جا بیفتد.

4. در اواخر پخت، باید آب انارها را بگیرید و درون آش بریزید. 5 دقیقه آخر، گلپر اضافه کنید و این آش را با نعنا داغ تزئین و سرو کنید.




کلم پلوی شیرازی؛ غذای شب یلدای شیرازی‌ها




مواد لازم

•    یک عدد کلم‌برگ بزرگ
•    ۶۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
•    دو قاشق غذاخوری آرد نخودچی
•    نیم کیلوگرم سبزی معطر خرد شده
•    یک عدد تخم‌مرغ درشت
•    دو قاشق غذاخوری پیاز رنده شده
•    رب گوجه‌فرنگی
•    زعفران دم کرده
•    پودر دارچین و پودر گل سرخ خشک
•    روغن

طرز تهیه

1. ابتدا گوشت چرخ‌کرده را با ادویه ، آرد نخود‌چی و پیاز رنده شده مخلوط کنید و ورز دهید. سپس آنها را داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

2. کلم را بشویید، خرد کنید و تفت دهید تا آبش کشیده شود. سپس روغن، پیاز سرخ‌شده و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا طلایی شود. روی آن آب گوشت یا مرغ بریزید و بپزید.

3. پس از پخته شدن کلم، کوفته قلقلی‌ها را داخل آن بریزید و حدود 15 دقیقه بپزید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود. در این مرحله، دارچین و پودر گل سرخ را اضافه کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

4. برنج را زنده‌تر بردارید و آبکش کنید. لایه به لایه از مایه کلم و گوشت و سبزی معطر بین برنج بریزید. حدود ۴۵ دقیقه روی حرارت متوسط دم کنید.




خَشیل؛ غذای شب یلدای مردم آذربایجان




مواد لازم

•    یک پیمانه بلغور گندم
•    ۴ الی ۶ قاشق غذاخوری آرد
•    ۴ پیمانه آب سرد
•    شیر
•    عسل
•    کره
•    شیره انگور یا دوشاب

طرز تهیه

1. بلغور را از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس آنها را بپزید تا آب بلغور کشیده شود. پس از پخت، آن را کنار بگذارید تا سرد شود.

2. ۴ قاشق غذاخوری آرد را در ۴ پیمانه آب سرد حل کنید. بلغور پخته شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ‌ شود. غلظت آن باید بیشتر از حلیم باشد. در صورت نیاز می توانید آرد بیشتری اضافه کنید.

3. برای سرو کردن خشیل، آن را در ظرف گودی بریزید، وسط آن را گود کنید و شیر و عسل بریزید. اطراف آن را نیز کره‌ی آب شده اضافه کنید. مقدار کره به میل و سلیقه شما بستگی دارد.

4. خشیل را حتما باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بدون مزه خواهد بود.




انار پلو




مواد لازم

•    ۲ پیمانه برنج
•    1/5 پیمانه انار دانه شده
•    1/3 پیمانه خلال پسته
•    یک پیمانه گشنیز تازه خرد شده
•    یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
•    نصف پیمانه کشمش پلویی
•    زعفران

طرز تهیه

1. برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس آن را به روش معمول آبکش کنید.

2. در یک کاسه بزرگ، دانه های انار، خلال پسته، گشنیز تازه خرد شده، پودر تخم گشنیز و کشمش پلویی را با یکدیگر مخلوط کنید.

3. یک لایه برنج، یک لایه مخلوط انار را داخل قابلمه بریزید و این مراحل را ادامه دهید تا همه مواد تمام شوند. سپس برنج را دم کنید.




چیز کیک ژله ای انار




مواد لازم

•    220 گرم بیسکویت شکلاتی
•    80 گرم کره آب شده
•    3 قاشق چایخوری پودر ژلاتین
•    80 میلی لیتر آب پرتقال
•    400 گرم پنیر خامه ای
•    150 گرم شکر
•    350 گرم خامه ی فرم گرفته

مواد لازم برای رویه

•    50 گرم شکر
•    3 قاشق چایخوری پودر آگارآگار
•    یک پیمانه  آب
•    400 گرم انار دانه شده
•    ¼ پیمانه آب پرتقال
•    یک قطره رنگ خوراکی

طرز تهیه

1. بیسکویت شکلاتی پودر شده را با کره ی ذوب شده مخلوط کنید و داخل قالب کمربندی مربع یا گرد 23 سانتی متری پرس کنید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.

2. پودر ژلاتین را روی آب پرتقال بریزید و کنار بگذارید تا اسفنجی شود سپس روی بخار آب قرار دهید تا شفاف شود.

3. پنیر خامه ای و شکر را با همزن برقی بزنید تا با شکر مخلوط شود. ژلاتین حل شده خنک را اضافه کنید و با دور کند همزن مخلوط کنید. خامه فرم گرفته را اضافه کنید، با لیسک به حالت دورانی هم بزنید و روی بیسکویت پرس شده بریزید.

4. در آخر  مواد رویه را روی آن بریزید و صاف کنید و به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید .

5. برای تهیه مواد رویه، شکر ، آگار آگار و آب سرد را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود و به جوش آید. سپس دانه های انار و آب پرتقال را اضافه کنید و دو دقیقه روی حرارت قرار دهید. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.

6. در صورت نیاز ، یک قطره رنگ خوراکی قرمز به مواد رویه اضافه کنید.




اردور هندوانه به شکل مکعب روبیک




مواد لازم



  • 25  تکه حبه قندی هندوانه
  • 25  تکه حبه قندی پنیر چدارزرد
  • 25  تکه حبه قندی پنیر سفید
  • 25  تکه حبه قندی سوسیس
  • 25  تکه حبه قندی سینه مرغ سرد

طرز تهیه

1. 5 ردیف 5 تایی از هر کدام از مواد را روی هم بچینید . این اردور را با سس کم کالری یا ماست، یا پنیر خامه ای سرو کنید.



ژله انار با کرم شانتی




مواد لازم

•    2 بسته پودر ژله تمشک
•    3 عدد انار
•    1 بسته پودر کرم شانتی
•    نصف پیمانه شیر

طرز تهیه

1. اطراف یک کاسه کوچک را سلفون بکشید و کنار بگذارید.

2. دو بسته پودر ژله تمشک را بر اساس دستور نوشته شده روی پاکت، با آب جوش و آب سرد درست کنید و داخل یخچال قرار دهید.

3. در این فاصله، کاسه بزرگ تر را با دانه های انار پر کنید. ژله که کمی خود را گرفت و حالت کشسانی پیدا کرد، آن را روی انارها بریزید. کاسه کوچک تر را داخل ظرف و روی مواد فشار دهید و داخل آن را پر کنید تا سنگین شود و داخل ژله فرو برود. آن را 3 تا 4 ساعت در یخچال قراردهید.

4. سپس از یخچال درآورید سلفون دور کاسه را جدا کنید کاسه را درآورید و بعد سلفون را به آرامی از ژله جدا کنید.

5. کرم شانتی را با 1 قاشق پودر ژلاتین به روش بن‌ماری آماده کنید و سریع هم بزنید و توی قسمت خالی ژله بریزید. روی مواد را صاف کنید. دوباره برای 3 تا 4 ساعت در یخچال بگذارید.

6. در آخر، ژله را برگردانید و سرو کنید.





شکلات هندوانه ای



غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا
 

مواد لازم

•    250 گرم شکلات سفید
•    2/5 قاشق غذاخوری گلوکز
•    160 گرم شیر عسلی تغلیظ شده
•    70 گرم کره
•    150 گرم آجیل شیرین

طرز تهیه

1. شیرعسلی و کره را در ظرف پیرکس بریزید و با قدرت 600 وات به مدت 90 ثانیه در ماکروویو قراردهید. در این مدت دوبار آن را هم بزنید. سپس گلوکز را اضافه کنید و به مدت 60 ثانیه  در مایکروفر با قدرت 600 وات قرار دهید. 

2. شکلات ها را نیز در ظرف جداگانه بریزید و دو دقیقه دیگر در ماکروویو با قدرت 600 وات بگذارید.

3. شکلات را به شیر عسلی اضافه کنید و هم بزنید. آجیل شیرین را به آن اضافه کنید.

4. کف قالبِ ناودانی با نایلون بپوشانید و چرب کنید. مواد را در قالب بریزید در یخچال به مدت 6 ساعت قراردهید. سپس از قالب خارج کنید و با چاقو به ضخامت 5/1 سانتی متر برش بزیند و در کپسول کاغذی قراردهید.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

شنبه 30 آذر 1392  3:10 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها