مدیر گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شیر مادر در شش ماه اول دوره نوزادی نیازهای غذایی کودک را برطرف میکند، عنوان کرد: اگر نوزاد طی این مدت وزن مناسبی بگیرد حتی یک قطره آب هم برای وی لازم نیست.
دکتر علی اکبر سیاری در گفتوگو با ایسنا، ضمن تاکید بر اینکه شیر مادر عوامل دفاعی سیستم گوارشی را داراست، اظهار کرد: این ماده غذایی حاوی سلولهای دفاعی و ایمنوگلوبینهاست.
وی افزد: از آنجایی که شیر مادر به خودی خود عاملی برای ایجاد حساسیت نیست و همیشه در دسترس، ارزان و رایگان است بنابراین بهترین غذایی است که خداوند برای نوزادان قرار داده است.
سیاری در ادامه با اشاره به اینکه اگر کودکی شیر مادر بخورد کمتر دچار ریفلاکس و استفراغ میشود، گفت: همچنین احتمال کمتری وجود دارد که این کودک به بیماریهای زمینهای گوارشی نظیر سلیاک مبتلا شود. سلیاک بیماری است که منجر به حساسیت به گندم میشود و فرد مبتلا تا پایان عمر خود مجاز به استفاده از آرد گندم نیست. ثابت شده است نوزادانی که شیر مادر میخورند کمتر دچار سلیاک میشوند.
این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان اضافه کرد: همچنین مصرف شیر مادر، میزان ابتلا به التهابات روده بزرگ را کاهش میدهد و کمتر منجر به بروز روده تحریک پذیر میشود.