تهران- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرحی موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی، هرگونه پیشنهاد انحلال، ادغام و تاسیس وزارتخانه ها منوط به تصویب مجلس شورای اسلامی می شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز - سه شنبه - مجلس شورای اسلامی به بررسی دو فوریت طرح اصلاح ماده 53 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران پرداختند و دو فوریت این طرح را با 162 رای موافق، 36 رای مخالف و 42 رای ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر تصویب کردند.
بر اساس ماده واحده این طرح و درصورت تصویب نهایی، ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه اصلاح می شود.
طبق ماده واحده این طرح و درصورت تصویب نهایی، دولت مکلف است هرگونه پیشنهاد انحلال، ادغام و تاسیس وزارتخانه ها و همچنین انحلال، انتزاع و ادغام و تاسیس سازمان ها و واحدهای زیرمجموعه آنها را همراه با وظایف و اختیارات مربوطه به تصویب مجلس شورای اسلامی برساند.
پیش از این در ماده 53 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران آمده بود: دولت مکلف است یک یا چند وزارتخانه را به نحوی در وزارتخانه های دیگر ادغام کند که تا پایان سال دوم برنامه پنجم توسعه تعداد وزارتخانه ها از 21 وزارتخانه به 17 وزارتخانه کاهش یابد.
همچنین وظایف و اختیارات وزارتخانه های جدید با پیشنهاد دولت به تصویب مجلس می رسید.
این طرح توسط 24 نفر از نمایندگان مجلس با قید دو فوریت تهیه شده است.
با تصویب دو فوریت، این طرح فردا در صحن علنی مجلس بررسی می شود.
ˈمحمدرضا باهنرˈ نایب رییس دوم مجلس پس از تصویب دو فوریت این طرح گفت: طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی موظف هستیم این طرح را فردا بررسی کنیم از این رو این طرح باید امروز بعدازظهر در کمیسیون تخصصی ذیربط رسیدگی شود.
وی یادآور شد: اگر نمایندگان پیشنهادهایی درباره این طرح دارند آن را ارایه کنند.
ˈحمیدرضا فولادگرˈ نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به عنوان طراح این طرح با یادآوری این که در حال حاضر زمزمه مخالفت بسیاری از نمایندگان در کمیسیون های تخصصی با برخی ادغام ها شروع شده است، اظهارداشت: هدف ما از ارایه این طرح چابک سازی دولت و کاهش تصدی ها است.
وی افزود: در جریان ادغام های قبلی؛ دو وزارتخانه بزرگ را ادغام کردیم و یک وزارتخانه بزرگ تر ساختیم که هنوز بسیاری از وظایف آن بر زمین مانده است.
وی تصریح کرد: این درست است که باید تعداد وزارتخانه ها کاهش یابد و در حال حاضر هم برخی همکاران طرح تأسیس وزارت میراث فرهنگی را مطرح کردند ولی بر اساس این طرح هر ادغامی در وزارتخانه ها باید با تصمیم مجلس انجام شود.
این نماینده مجلس نهم ادامه داد: بر اساس این طرح، دولت مکلف است هرگونه پیشنهاد انحلال، ادغام و تأسیس وزارتخانه ها و همچنین انحلال، انتزاع، ادغام و تأسیس سازمان ها و واحدهای زیرمجموعه آنها را همراه با وظایف و اختیارات مربوطه به تصمیم مجلس برساند.
ˈموسی الرضا ثروتیˈ نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی نیز از مخالفان دو فوریت این طرح بود.
وی با تاکید بر این که این طرح دو فوریتی باید بر اساس ضرورت مطرح شود، اظهارداشت: مجلس درماده 53 برنامه پنجم توسعه تصویب کرد که 21 وزارتخانه به 17 وزارتخانه کاهش یابد و وظایف و اختیارات وزارتخانه های جدید هم به پیشنهاد دولت و تصویب مجلس برسد و در قانون مدیریت خدمات کشوری هم قید شده است در شورای برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی حذف و ادغام وزارتخانه ها باید بررسی انجام شود.
وی تصریح کرد: ما امروز قصد داریم قانونی را که خودمان بر اساس آن قصد کوچک کردن دولت را داشتیم؛ تغییر دهیم.
این نماینده مجلس یادآور شد: در ادغام وزارتخانه های صنایع و معادن با بازرگانی و ارتباطات که مجلس پیگیر آن بود، شاهد بودیم که شورای عالی امنیت ملی مخالفت کرد.
ثروتی از نمایندگان مجلس خواست که به این دو فوریت این طرح رأی منفی بدهند و به قانون برنامه پنجم توسعه احترام بگذارند و هر روز آن را سوراخ نکنند.
وی ادامه داد: اگر رییس جمهوری فردا کار دیگری انجام داد ما نباید قانون جدید وضع کنیم؛ ما باید این طرح را با بررسی بیشتر به تصویب برسانیم.
در ادامه ˈایرج ندیمیˈ نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی نیز در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: مجلس باید درس بگیرد نه این که مچ گیری کند؛ ما غلط گیر نیستیم بلکه نظارت و تقنین را انجام می دهیم.
وی یادآور شد: مجلس در برنامه پنجم توسعه می خواست دولت کوچک شود و هم اکنون هم می خواهیم با دو فوریت و با عجله یک اقدامی را انجام دهیم؛ ما نمی توانیم در محدوده تقسیم منابع رفتار غیرقانونی داشته باشیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: ما هم با این ادغام ها مخالف هستیم ولی وقتی قرار است لایحه ادغام به مجلس تقدیم شود و ما هم تصویب کنیم چرا باز هم طرح دو فوریتی می دهیم.
ندیمی تصریح کرد: برخی رسانه ها می نویسند که مجلس فقط با قوه مجریه درگیر می شود در حالی که این طور نیست و ما همه یک نظام هستیم.
ˈحسن تأمینیˈ نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: ما نباید اگر دولت کار اشتباهی کرد در مورد آن موردی نگوییم و می بایست در خصوص آن تصمیم گیری کنیم.
وی با تاکید بر این که برخی ادارات هنوز در چالش ادغام ها به سر می برند؛ افزود: بر این اساس نباید دوباره کاری کنیم که زیر سؤال رویم.
نماینده مردم رشت در مجلس یادآور شد: این درست نیست که اگر رییس جمهوری با کسی مشکل داشت آن وزارتخانه را در اختیار وزیری بگذارد که دو وزارتخانه در اختیارش است.
تامینی خاطرنشان کرد: وزارتخانه هایی که قرار است ادغام شوند با من تماس می گیرند و می گویند که چطور می شود این ادغام ها صورت بگیرد.
در ادامه ˈرضا رحمانیˈ نماینده مردم تبریز در مجلس از دیگر موافقان دو فوریت این طرح، اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب سال گذشته فرمودند شورای عالی فضای مجازی تشکیل شود که این مساله به دلیل اهمیت این موضوع بود.
وی افزود: ˈمحمدرضا رحیمیˈ معاون اول رییس جمهوری در مراسم تودیع وزیرارتباطات گفت که اگر مجلس این تکلیف را برندارد ما ادغام(ادغام وزارت راه و شهرسازی با وزارت ارتباطات و فناوری) را انجام می دهیم.
این نماینده مجلس با یادآوری این که امروز فضای سایبری بسیار پیچیده شده و تمام دنیا در این حوزه پیشرفت کرده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سه وزارتخانه مهم ادغام شده ولی دولت هنوز شرح وظایف آنها را تقدیم مجلس نکرده است.
**اعلام وصول سه سوال نمایندگان تهران، قائنات و فلاورجان از وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی
در ادامه جلسه علنی امروز مجلس سوال ملیˈعلی مطهریˈ نماینده مردم تهران از ˈسید محمد حسینیˈ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره علت سهل انگاری در اجرای قانون ممنوعیت به کار گیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه اعلام وصول شد.
همچنین سؤال ملی ˈجواد هرویˈ نماینده مردم قائنات از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره راهکارها و برنامه های هدفمند این وزارتخانه در قبال نابسامانی های فرهنگی کشور اعلام وصول شد.
سؤال ملی ˈسیدناصر موسوی لارگانیˈ نماینده فلاورجان نیز از حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره علت برنامه ریزی نکردن برای تهیه و ارایه آثار شاخص فرهنگی-هنری به خصوص در حوزه سینما اعلام وصول شد.
درادامه ˈالیاس نادرانˈ نماینده تهران از طرح سؤال خود از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره علت صدور مجوز ساخت فیلم لاله با هزینه سنگین انصراف داد که هیات رییسه این انصراف را اعلام وصول کرد.
ˈعلیرضا منادیˈ عضو هیات رییسه مجلس این موارد اعلام وصولی را در صحن علنی مجلس قرائت کرد.
http://irna.ir/fa/News/80451078/