0

مجلس با حذف تبصره ای از قانون انتخابات درباره نحوه انتخاب دبیر ستاد انتخابات مخالفت کرد

 
mahmoodsafari
mahmoodsafari
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 7673
محل سکونت : کهگیلویه و بویراحمد

مجلس با حذف تبصره ای از قانون انتخابات درباره نحوه انتخاب دبیر ستاد انتخابات مخالفت کرد

تهران- نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حذف تبصره ای از طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب دبیر ستاد انتخابات کشور با پیشنهاد وزیر کشور و تایید هیات اجرایی مرکزی انتخابات مخالفت کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس به بررسی تبصره چهار ماده 4 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری پرداختند.

در این جلسه ˈ کمال علیپورˈ نماینده قائمشهر در مجلس پیشنهاد حذف این تبصره را مطرح کرد اما این پیشنهاد تنها 72 رای موافق از مجموع 238 نماینده حاضر را کسب کرد و به تصویب نرسید.

در این رای گیری 78 نماینده رای مخالف و 21 نماینده رای ممتنع دادند.

در این تبصره آمده است: در اولین جلسه با دعوت وزیر کشور دبیر ستاد انتخابات کشور با پیشنهاد وزیر کشور و تایید هیات اجرایی مرکزی انتخاب می شود. دبیر ستاد انتخابات مسوولیت دبیری هیات اجرایی مرکزی را نیز برعهده دارد.

علیپور با طرح پیشنهاد حذف تبصره چهار اظهارداشت: با تصویب این تبصره اختیارات وزیر کشور در انتخاب دبیر ستاد انتخابات به حداقل می رسد و این خلاف قانون اساسی است.

ˈسید حسین نقوی حسینی ˈ نماینده مردم ورامین در مجلس نیز در مخالفت با این پیشنهاد گفت: در این تبصره برای وزیر کشور جایگاه خاصی در نظرگرفته شده است و ساز وکار نسبت به گذشته تغییر یافته است واگر این تبصره حذف شود هیات اجرایی خودش باید دبیر ستاد انتخابات را انتخاب کند.

ˈعلیرضا سلیمیˈ نماینده مردم محلات در مجلس نیز از موافقان پیشنهاد حذف این تبصره بود.

وی تصریح کرد: این تبصره با قانون اساسی مغایر است، چراکه اگر هیات اجرایی فردی را که به عنوان دبیر ستاد انتخابات کشور معرفی شده تایید نکند، چگونه خواهد شد؟

ˈعلی لاریجانیˈ رییس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به سلیمی گفت: قطعا وزیر کشور فردی را معرفی می کند که هیات اجرای آن را تایید کند.

ˈسید صولت مرتضویˈ معاون وزیر کشور نیز به عنوان نماینده دولت گفت: انتخاب دبیر ستاد انتخابات از اختیارات وزیر کشور است و اگر وزیر این اختیار را نداشته باشد که مدیر خود را خودش انتخاب کند چگونه خواهد شد؟

وی خطاب به نمایندگان تاکید کرد برای تاریخ باید قانون نوشت و این قانون باید ضمانت اجرایی داشته باشد؛ بنابراین دولت با حذف این تبصره موافق است.

در این هنگام، بسیاری از نمایندگان خواستار ارایه تذکر و اخطارهای خود شدند که نظم مجلس برای دقایقی برهم خورد.

ˈمحمد جواد کولیوندˈ نماینده کرج و سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: هیچگونه تداخلی بین هیات اجرایی و وزارت کشور دراین تبصره وجود ندارد، بلکه با تایید دبیر ستاد انتخابات توسط هیات اجرایی وظیفه فرد سنگین تر و بالاتر نیز می رود .



**تبصره چهار این طرح با قانون اساسی مغایر است

در این جلسه ˈایرج عبدی ˈ نماینده خرم آباد در اخطار اصل 114 قانون اساسی گفت: تبصره چهار ماده 4 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری با قانون مغایرت دارد که لاریجانی در پاسخ این اخطار را وارد ندانست.



**اخطار و تذکر نمایندگان مقدم است

در این هنگام ˈمهدی کوچک زاده ˈ نماینده مردم تهران طی اخطار با استناد به اصل 72 قانون اساسی گفت : می دانم اداره مجلس کار مشکلی است و وقتی چنین مسایل پیش می آید فصل الخطاب رییس مجلس است ولی اخطار و تذکر نمایندگان نیز مقدم هستند .

وی افزود: شما هم که می گویید از کجا تشخیص دهیم من می خواهم راه حلی را برای حل موضوع ارایه کنم که لاریجانی از وی خواست تا راه حل خود را طی جلسه ای به هیات رییسه اعلام کند .

کوچک زاده اضافه کرد: در مجلس ششم نیز با مشکل انتخاب اعضای حقوقدانان مواجه بودیم و عین این اختلاف نیز در تبصره 2 بند پنج ماده 31 از ماده چهار طرح اصلاح قانون انتخابات وجود دارد.

وی توضیح داد: اگر در این تبصره نظر هیات اجرایی مخالف در آمد وضعیت چگونه خواهد شد که لاریجانی پاسخ داد: افراد جدیدی معرفی می شوند.

کوچک زاده ادامه داد: خوب این در ادامه این تبصره آمده بود که در جلسه گذشته حذف شود ورای آورد و این نقص است .

لاریجانی در پاسخ گفت : اخطار شما وارد نیست و ربطی به موضوع ندارد واین مساله نه به اسلام ونه به قانون اساسی مربوط نمی شود کشور باید با عقل وتدبیر اداره شود .



** تبصره چهار این طرح مغایر قانون اساسی است

ˈمهرداد بذرپاش ˈ نماینده مردم تهران نیز طی اخطار اصل 60قانون اساسی اظهارداشت: در تبصره چهار دبیر ستاد انتخابات کار اجرا را برعهده دارد بنابراین دبیری که با انتخاب وزیر کشور نباشد چگونه انتخابات را اجرا خواهد کرد واین مغایر قانون اساسی است .

لاریجانی در پاسخ گفت : اخطار شما وارد نیست چراکه هیات اجرایی مسوولیت اجرا را برعهده دارد ودبیری را تایید می کند که وزیر کشور معرفی کرده است .



** تبصره چهار فراتر از موضوع برگزاری انتخابات است

ˈعلیرضا محجوب ˈ نماینده مردم تهران نیز در اخطار اصل 116 قانون اساسی گفت : این تبصره فراتر از موضوع برگزاری انتخابات است و به نوعی شبیه سازی شده است که لاریجانی اخطار وی را وارد ندانست.



** وجود هیات اجرایی مرکزی انتخابات ضرورتی ندارد

ˈمحمد حسن آصفری ˈ نماینده مردم اراک نیز در این جلسه از دیگر اخطاردهندگان بود.

وی در اخطاری با استناد به اصل سوم قانون اساسی گفت : هیات اجرایی مرکزی چه ضرورتی در این مرحله دارد و وجود چنین تشکیلاتی صروری به نظر نمی رسد.

لاریجانی در پاسخ آصفری گفت: اخطار وارد نیست .

ˈفرهاد بشیری ˈ نماینده مردم پاکدشت نیز با استناد به اصل 84 قانون اساسی خواستار صحبت کردن در مورد حادثه آتش سوزی شد که لاریجانی تاکید کرد: اخطار شما وارد نیست.

بشیری افزود: اگر با جار وجنجال وصدای بلند اقدام کنیم رویه درستی است این رفتار ها برای انضباط ونزاکت مجلس اقدام درستی نیست.

لاریجانی پاسخ داد : اینطور نیست اگر کسی با صدای بلند صحبت کند مگر توجهی می شود؟

همچنین ˈحمید رسایی ˈ نماینده مردم تهران در اخطاری به اصل 66 قانون اساسی و مواد 80 تا 83 آیین نامه داخلی استناد کرد و گفت: براساس آیین نامه داخلی مجلس رییس مجلس می تواند به نمایندگانی که خارج از دستور اخطار یا تذکر می دهند تذکرداده ویا آنها را توبیخ کند چرا از این ابزار استفاده نمی کنید و می گویید راهی نداریم.

لاریجانی نیز در پاسخ گفت : اخطار شما را جع به دستور نیست .



**هیات اجرایی مرکزی انتخابات خلاف اصل 60 قانون اساسی است

ˈاحمد توکلیˈ نماینده مردم تهران نیز طی اخطار اصل 60 قانون اساسی گفت ک اخطار رسایی درست بود واین نحوه اداره مجلس درست نیست شما حق توبیخ وتذکر دارید .

وی در ادامه گفت : انتخابات جنبه اجرایی دارد و وزیر کشور گزارش آن را انجام می دهد مگر نظارت استصوابی که شورای نگهبان انجام خواهد داد بنابراین در تبصره چهار یک هیات بالای دست وزیر کشور قرار داده شده است که خلاف اصل 60 قانون اساسی است.

لاریجانی در پاسخ توکلی گفت: اینطور نیست نحوه اجرا با وزیر کشور ورییس هیات اجرایی است که معتمدین را معرفی می کنند واشکالی از نظر قانون اساسی ندارد .

ˈمحمد اسداللهی ˈ نماینده مردم تایباد نیز طی اخطار تاکید کرد نمایندگان سوگند یاد کرده اند بنابراین همکاران در تذکرات واخطارهای شان مجلس را رعایت کنند.

پس از تذکرها واخطارهای نمایندگان تبصره چهار به رای گذاشته شد که به تصویب نرسید.

رییس مجلس شورای اسلامی نیز پس از تذکرها واخطارهای مکرر نمایندگان، خواستار ارایه راه حلی برای بیان این تذکرها و اخطارهای نمایندگان شد.

ادامه بررسی این تبصره به جلسه آتی مجلس شورای اسلامی موکول شد.

در جلسه علنی امروز مجلس ˈمحمد دهقانˈ عضو هیات رییسه نیز پیشنهاد داد در تبصره دو ماده چهار این طرح که در جلسه گذشته تصویب شده است، متنی اضافه شود.

براساس این پیشنهاد نظر هیات مرکزی نظارت برای وزیر کشور لازم الاتباع است که این پیشنهاد با 150 رای موافق، 13 رای مخالف و 30 رای ممتنع از مجموع 244 نماینده به تصویب رسید.

پس از آنکه پیشنهاد ˈمحمد دهقانˈ عضو هیات رییسه به تصویب رسید، لاریجانی از وی خواست تا اسامی اخطاردهندگان را اعلام کند که دهقان گفت ؛ تذکرها و اخطارها اگر راجع به این تبصره

و دستور است قرائت شود در غیر اینصورت اسامی پاک کنم و داوطلبان جدید ثبت نام کنند.

ˈمهدی کوچک زاده ˈ نماینده تهران با اعتراض به این نحوه ثبت افراد متقاضی اخطار وتذکر گفت : اصل براین است که اخطارها وتذکرها نسبت به هر ماده باشد و من نسبت به این ماده اخطار دارم.

لاریجانی نیز از دهقان خواست تابراساس نوبت اسامی افراد اعلام شود .

کوچک زاده در این هنگام خطاب به هیات رییسه مجلس اظهار داشت: این شوه عمل کردن درست نیست .

ˈعبدالکریم جمیری ˈ نماینده مردم بوشهر نیز در تذکری آیین نامه ای گفت: تنظیم دستور جلسه هفتگی مجلس به گونه ای است که هر دفعه تعدادی از طرح ها در دستور قرار می گیرد ولی به مرحله بررسی نمی رسد، بهتر است بررسی طرح هایی که تمام خواهد شد در دستور اعلام شود تا ابهامی در افکار عمومی ایجاد نشود.

لاریجانی نیز پاسخ داد: گاهی بررسی برخی طرح ها طولانی می شود و به جلسات متمادی مجلس کشیده می شود .

ˈقاسم جعفری ˈ نماینده مردم بجنورد نیز در اخطاری با استناد به اصل هشتم قانون اساسی تاکید کرد : موضوعات دستور جلسه مجلس باید براساس اولویت بندی مساله کشور باشد ودر حال حاضر موضوع های اقتصادی از همه مهم تر است نه اینکه به چنین طرحی پرداخته شود.

رییس مجلس نیز در پاسخ این اخطار را وارد ندانست چراکه مجلس در زمینه اقتصادی چندین جلسه برگزار کرده است .



**رییس مجلس مسوولیت محمد دهقان را در هیات رییسه سلب کند

ˈنادر قاضی پور ˈ نماینده مردم ارومیه نیز طی تذکر ماده 23 از رییس مجلس شورای اسلامی خواست تا مسوولیت ˈ محمد دهقانˈ را در هیات رییسه سلب کند.

وی اظهارداشت: من برای آزاده بودن دهقان احترام قائل هستم ولی نباید حق شهرستانی ها ضایع شود.

رییس مجلس شورای اسلامی نیز گفت : سر محمد دهقان شلوغ است وفکر کرد که اخطارها وتذکرها برای ماده 35 قانون انتخابات ریاست جمهوری ثبت شده است.

قاضی پور بلافاصله تصریح کرد: مگر دهقان به هاله نور متصل است که بداند تشخیص ما چیست؟

دهقان نیز پس از صحبت های قاضی پور از این تذکر نماینده مجلس تشکر کرد.

ˈجبار کوچکی نژادˈ نماینده مردم رشت نیز در اخطار ماده 84 قانون اساسی گفت : وزیر آموزش وپرورش امروز گزارش خود را ارایه دادند ولی به نمایندگان اجازه داده نشد تا خواسته خود را اعلام کنند.

وی افزود: مگر این واحد آموزشی که دچار حادثه شده است مدیر ندارد که معلم مجبور شده از معلم دیگری برای این مساله کمک بخواهد.

لاریجانی در پاسخ گفت: این موضوع ها جزء اخطار نیست اگر مابقی آقایان نیز چنین اخطارهایی دارند، اجازه دهند تا به دستور بپردازیم ودر این زمینه نیز قرار شد کمیسیون مربوطه گزارش خود را ارایه دهند.

ˈکمال الدین پیرموذنˈ نماینده مردم اردبیل نیز در ادامه این جلسه به اصل سوم قانون اساسی استناد کرد و اظهارداشت: حل مشکلات اقتصادی بدلیل مشکلات مدیریتی کشور است و از نحوه مدیریت رییس مجلس متشکریم و مهم ترین مساله در حال حاضر بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات است.اما رییس مجلس این اخطار را وارد ندانست.

ˈمهرداد لاهوتیˈ نماینده مردم لنگرود نیز طی تذکر ماده 23 گفت : نمی دانم چرا امروز آقای دهقان روش جدیدی را دنبال می کنند و اسامی داوطلبان اخطارها وتذکرها را از روی صفحه نمایشگر پاک می کنند.

دهقان نیز به این نماینده مجلس پاسخ داد: همکاران تذکر ندارند چرا دکمه را فشار می دهند و ما را دچار مشکل می کنند.

ˈسید مهدی موسوی نژادˈ نماینده مردم دشتستان نیز طی اخطار اصل سوم و تذکر ماده 18 گفت : چرا در مساله سیلاب دشتستان رییس مجلس هیچ ابراز همدردی با مردم این شهرستان نکرد و این بطور عادلانه عمل نمی کنید.

لاریجانی در پاسخ گفت : در این زمینه هم من و هم ابوترابی فرد تسلیت گفته و ابراز همدردی کردیم .

در این لحظه ˈ مهدی کوچک زاده ˈ خواستار بیان اخطار خود شد و گفت که نمی توانم بیش از این صبر کنم .

لاریجانی در پاسخ گفت: نمی توانید که نمی توانید، بفرمایید بنشینید - من به شما عرض می کنم، بفرمایید بنشینید شما نباید اینگونه حرف بزنید.

کوچک زاده که هنوز اعتراض می کرد، گفت: چرا نوبت را رعایت نمی کنید.

لاریجانی در پاسخ اظهارداشت: نمایندگان مرتب دکمه اخطار وتذکر را می زنند والان این موضوع 40 دقیقه از وقت مجلس را گرفته است بار دیگر می گویم اخطار ها باید راجع به موضوع باشد وبه نوبت گوش داده خواهد شد.

کوچک زاده در این هنگام باردیگر به نحوه طرح تذکر واخطار توسط هیات رییسه اعتراض کرد وبا صدای بلند اعتراض خود را بیان کرد.

رییس مجلس نیز به ˈمهدی کوچک زاده ˈ وˈ احمد توکلی ˈ گفت : بنشینید به نوبت اخطارها وتذکرات را گوش می دهیم ؛ شما بگویید چه راه حلی را پیش بگیریم واز ˈمحمد دهقانˈ خواست تا اسامی افرادی که اخطار دارند را به نوبت اعلام کند.



** کلاس آموزشی برای نمایندگان برگزار شود

ˈمحمد رضا تابشˈ نماینده اردکان نیز از دیگر اخطاردهندگان امروز بود.

وی با استناد به اصل 115 قانون اساسی و ماده 196 آیین نامه داخلی مجلس گفت : پیشنهاد می کنم کلاس آموزشی برای نمایندگان در زمینه نحوه طرح تذکر واخطارها برگزار شود و دفتر فناوری مجلس نیز این موضوع را طراحی کند تا چنین مشکلاتی بوجود نیاید.

ˈموید حسینی صدر ˈ نماینده مردم خوی نیز طی اخطار اصل 115 قانون اساسی گفت : امروز رویه جدیدی در مجلس آغاز شده که وقت مجلس صرف اخطار وتذکر شده است وبا این وضعیت باید دستور جلسه عوض می شد وبه نظر می رسد برنامه مجلس از روندخود خارج شده است .من برای احترام به مجلس از اخطار خود صرف نظر می کنم.

یک شنبه 19 آذر 1391  12:30 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها