0

تاثیر تغذیه مادر بر شیردهی به نوزاد

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

تاثیر تغذیه مادر بر شیردهی به نوزاد

مصرف مواد مغذی به مقدار لازم و کافی در دوران شیردهی، مادر را در تداوم شیردهی موفقیت‌آمیز خود کمک می‌کند. تغذیه مناسب مادر در این دوران برای حفظ بنیه، سلامت مادر و همچنین تامین نیازهای تغذیه‌ای نوزاد ضروری است. توجه به تغذیه دوران شیردهی از نظر حفظ و نگهداری ذخایر بدن مادر نیز اهمیت زیادی دارد. رساندن کالری کافی به بدن و همچنین تامین مواد مغذی و مورد نیاز بدن می‌تواند در تولید شیر موثر باشد.

در دوران شیردهی بحث کالری مورد نیاز بدن مطرح است. در این دوران مادر حدود ۲۰۰ کیلوکالری بیشتر از زمان بارداری انرژی نیاز دارد. در دوران بارداری ۳۰۰ کیلوکالری انرژی لازم دارد یعنی این‌که زمان شیردهی نسبت به حالت نرمال ۵۰۰ کیلوکالری انرژی بیشتر نیاز داریم. بدن به بعضی از ویتامین‌ها مانند ویتامین B دردوران شیردهی بیشتر نیاز دارد. مصرف آهن هم مورد نیاز است. برای تجویز قرص آهن شخص باید بررسی شود. گاهی اوقات برای جلوگیری از کم خونی قرص مکمل آهن تجویز می‌شود یا کسانی که در دوران شیردهی عادت ماهانه نمی‌شوند باید بررسی شود که نیاز به مصرف قرص مکمل آهن دارند یا نه؟

اگر در رژیم غذایی به طور متوسط ۲ واحد لبنیات را افزایش بدهیم یعنی یک لیوان شیر و ماست و یک ونیم لیوان دوغ را افزایش دهیم به ویتامین‌های گروه B دست پیدا کردیم و هم کالری و کلسیم مورد نیاز در دوران بارداری تامین می‌شود. افزایش ۲ واحد لبنیات اضافه‌تر در دوران شیردهی نیازهای تغذیه‌ای مادر را کامل می‌کند. مادر حدود ۱۲۰۰ سی‌سی شیر می‌سازد. این انرژی شیردهی مادر از چربی‌های مادر تغذیه می‌شود. اگر برای یک زایمان در فردی با وزن متوسط افزایش وزن ۵/۱۲ کیلو را در نظر بگیریم چیزی حدود ۵/۵ کیلو اضافه وزن زمان زایمان کم می‌شود و ۴ کیلو در ۲ هفته بعد از زایمان و ۵/۲ کیلو وزن اضافی در مدت ۶ ماه بعد از زایمان در دوران شیردهی کم خواهد شد. در دوران شیردهی مادر نیاز به ذخیره چربی دارد. مادرانی که شیردهی خوبی دارند قطعا کمتر دچار اضافه وزن می‌شوند. نیاز به کلسیم و نیاز به کالری و ویتامین‌های گروه B و املاح مورد نیاز در دوران شیردهی بسیار مهم است. در دوران شیردهی باید مواظب کم خونی بود.

 اگر شخصی ورزشکار بوده باید در این دوران ورزش را نصف کند. در دوران شیردهی در ۶ ماه اول نباید ورزش‌های شدید انجام دهد. باید ورزش در حد پیاده‌روی ملایم و نرمش ملایم باشد چون با فعالیت بالای بدن اسید لاکتیک بدن بالا می‌رود و در شیر ترشح می‌‌شود. بهتر است در این دوران فعالیت‌های بدنی کمتر باشد. اگر فردی در دوران شیردهی دچار مشکل یبوست است باید فیبر مصرفی را افزایش دهد. سبزیجات و میوه‌ها ترکیباتی دارند که فیبر در آن‌ها موجود است. این مواد غذایی باید در رژیم مصرف شوند. همچنین مصرف آب و فعالیت بدنی در درمان یبوست مفید است. پس در دوران شیردهی معمولا  قرص‌های مولتی ویتامین وکلسیم تجویز نمی‌شود.‌‌ همان ۲ واحد لبنیات اضافه‌ای که گفتیم برای مادر کافی است. اگر سبزی‌ها و میوه‌ها و مواد پروتئینی و غلات را مصرف کند نیازی به اضافه کردن مولتی ویتامین و مصرف قرص کلسیم نیست.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 19 آذر 1391  10:10 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها