0

تغییر عادت های غذایی غلط در دوران بارداری

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

تغییر عادت های غذایی غلط در دوران بارداری

تغییر عادت‌های غذایی که در طول زندگی با آن‌ها بزرگ شده‌ایم تنها به دلیل بارداری سخت است. با این حال داشتن تغذیه‌ای سالم و صحیح از جمله ضروریات دوران بارداری است که بر سلامت جنین تاثیر مستقیم می‌گذارد. آیا شما آنچه را که در دوران بارداری برای سلامت جنین‌تان لازم است می‌خورید؟ برای حصول اطمینان کافی است اطلاعات خود را محک بزنید.

آیا شما اهل خوردن ماهی یا گوشت نیم‌پز هستید؟

بله       خیر

اگر جواب شما خیر است تبریک می‌گویم. ماهی و گوشت نیم‌پز یا میوه‌های دریایی خام یا مصرف میوه و سبزی نشسته می‌تواند باعث مسمومیت‌های غذایی در دوران بارداری شده و برای جنین شما خطرناک باشد. پخت کامل مواد غذایی در واقع نوعی حفاظت‌ عالی مقابل انواع میکروب‌هاست!

مصرف ویتامین در دوران بارداری ضروری است؟

بله       خیر

اگر جواب بله داده‌اید، باید بگویم اشتباه کردید. اگر روزانه ۵ واحد میوه و سبزی می‌خورید یعنی به اندازه کافی فیبر، انواع ویتامین‌‌ها و مواد معدني را دریافت می‌کنید. می‌توانید صبح یک لیوان آب پرتقال تازه، ظهر یک بشقاب سالاد همراه سیب‌زمینی و عصر میوه و سبزی بخورید. در طول بارداری آنچه اهمیت بسیار زیادی دارد، دریافت ویتامین B۹ یا اسیدفولیک و ویتامین D است. مصرف آهن نیز برای پیشگیری از کم‌خونی بعد از زایمان لازم است.

در طول دوران بارداری داشتن رژیم گیاه‌خواری خطرناک است و می‌تواند باعث بروز کمبود ریزمغذی‌ها در مادر و جنین شود.

بله       خیر

جواب خیر صحیح است. اگر مادر رژیم گیاه‌خواری داشته باشد اما به اندازه کافی از منابع پروتئین گیاهی مانند انواع غلات، بادام، گردو، برنج، گندم، نخودسبز و... استفاده کند و تمام نیاز‌هایش به اسیدهای آمینه ضروری را برطرف کند، مشکلی پیش نخواهد آمد.

امگا۳ می‌تواند از زایمان زودرس پيشگيري كند.

بله       خیر

درست حدس زدید، جواب بله است. در واقع DHA که در ماهی وجود دارد می‌تواند احتمال زایمان زودرس و افسردگی پس از زایمان را کاهش دهد. نقش امگا۳ در کاهش مشکلات بینایی نوزاد و رشد بهتر مغزی او نیز به اثبات رسیده است. به تمام خانم‌های باردار توصیه می‌شود در هفته ۲ واحد ماهی به‌خصوص ماهی‌های چرب بخورند. مصرف ماهی به‌خصوص در ۳ ماهه آخر بارداری و در دوران شیردهی تاثیرات مثبتی بر مادر و نوزادش خواهد داشت.

در دوران بارداری نباید روزانه بیش از یک فنجان قهوه بخورد.

بله       خیر

جواب خیر درست است. گرچه باید میزان مصرف قهوه را کاهش دهید اما مصرف ۲ فنجان قهوه در روز اشکالي ندارد.

وقتی بارداریم باید به اندازه ۲ نفر غذا بخوریم.

بله       خیر

خیر. هیچ نیازی نیست که به اندازه ۲ نفر غذا بخورید. این مسئله نه تنها بی‌فایده‌ بلکه می‌تواند خطرناک باشد. در دوران بارداری به‌خصوص ۳ ماهه نخست مادر به اندازه کافی چربی، آهن و پروتئین ذخیره می‌کند و در ۳ ماهه دوم که رشد جنین سرعت بیشتری دارد تا حدی این ذخیره‌ها مصرف می‌شود. کافی است غذاهای متنوع و سالم مصرف کنید تا دچار اضافه‌وزن بیش از حد نشوید و بعد از زایمان و در طول شیردهی بتوانید به تدریج این اضافه وزن را از دست بدهید.


در طول بارداری باید ۴ وعده غذا خورد.

بله       خیر

بله درست است. مصرف ۴ وعده غذا به شما کمک می‌کند وعده‌های کوچک‌تری مصرف کنید و معده‌تان سنگین نشود. در ضمن این امر جلوی کاهش سریع قندخون را خواهد گرفت.

در دوران بارداری می‌توان از نوشیدنی‌های گازدار استفاده کرد.

بله       خیر

جواب بله درست است. اگر دچار حالت تهوع هستید می‌توانید قبل یا بعد از غذا آب گازدار یا سایر نوشیدنی‌هاي گازدار را استفاده کنید.

اگر دچار کم‌خونی هستید باید مکمل آهن مصرف کنید.

بله       خیر

بله. اگر مشکل کم‌خونی ندارید پزشک تنها ویتامین D و B تجویز می‌کند اما اگر دچار کم‌خونی هستید مکمل آهن نیز تجویز می‌شود. می‌توانید از منابع غنی از آهن مثل گوشت قرمز، ماهی یا سبزی‌های خشک هم استفاده کنید.

اگر تهوع صبحگاهی دارید، صبحانه خوردن ضروری نیست.

بله       خیر

اشتباه نکنید. جواب خیر درست است. شما به هیچ‌عنوان نباید در دوران بارداری یکی از وعده‌های غذایی‌تان را حذف کنید.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 13 آذر 1391  2:49 PM
تشکرات از این پست
ali_kamali
دسترسی سریع به انجمن ها