0

جدول تخصیص فرکانس در کشور

 
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

جدول تخصیص فرکانس در کشور

 

جداولی که در این تاپیک ارائه می گردد جدول ملی فرکانس ایران نسخه مصوب سال 1380 می باشد که برگرفته از پایگاه اینترنتی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران است

این جدول را فرکانس های از 3KHz تا 300GHz را در یک صفحه نشان می دهد، در این جدول هر باند فرکانسی به چندین بخش تقسیم شده است. این جدول را از اینجا دانلود کنید.2.86 MB

می توانید هر باند را به طور جداگانه دانلود کنید:

گستره فركانس بين 3 تا 30 كيلو هرتز (VLF )

گستره فركانس بين 30 تا 300 كيلو هرتز (LF)

گستره فركانس بين 300 تا 3000 كيلو هرتز (MF)

گستره فركانس بين 3 تا 30 مگا هرتز (HF)

گستره فركانس بين 30 تا 300 مگا هرتز (VHF)

گستره فركانس بين 300 تا 3000 مگا هرتز (UHF)

گستره فركانس بين 3 تا 30 گيگا هرتز (SHF)

گستره فركانس بين 30 تا 300 گيگا هرتز

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

مختصری از امواج رادیویی و تقسیم بندی باند ها و فرکانس ها

امروزه و در عصر پيشرفت تكنولوژي، كاربرد و استفاده از طيف‌هاي فركانسي و امواج راديويي در حال گسترش روزافزون است. مهم‌ترين مزیت اين فناوري كاهش حجم اتصالات و وسايل رابط همچون سيم‌ها و كابل‌ها هستند كه در نتيجه موجب كاهش چشم‌گير هزينه‌ها مي‌گردند. به طوري كه روابط بدون سيم جايگزين مطمئن آنها مي‌شوند.

ارتباطات به وسيله امواج راديويي، برپايه قوانين فيزيك و انرژي امواج الكترومغناطيسي استوار است. بدين منظور برخي مفاهيم اوليه مربوط به اين موضوع را به اجمال از نظر مي‌گذرانيم.

* همه ما تاكنون عباراتي نظير UHF, VHF, AM, FM و ... را شنيده‌ايم. فضاي اطراف ما آكنده از امواج راديويي است كه در تمام جهات در حال انتشار و عبور و مرور مي‌باشند. اصولا يك موج راديويي يك موج الكترومغناطيسي مي‌باشد كه معمولا توسط آنتن منتشر مي‌گردد. امواج راديويي داراي فركانس‌هاي مختلفي هستند، كه برحسب كاربري مطابق با استانداردهايي تقسيم‌بندي شده‌اند. در آمريكا FCC كميته ملي ارتباطات مسئوليت مديريت و تصميم‌گيري در مورد تخصيص طيف‌هاي فركانسي و صدور مجوز و يا تعيين استانداردها را برعهده دارد.

امواج راديويي در هوا با سرعتي نزديك به سرعت نور انتقال مي‌يابند. اين امر يكي از مهم‌ترين مزاياي اين فناوري مي‌باشد كه نقش بسزايي در تسريع ارتباط به عهده دارد.

واحد اندازه ‌گيري فركانس راديويي hertz "هرتز" يا "سيكل بر ثانيه" است و براي فركانس‌هاي بزرگ‌تر، جهت خواندن و نوشتن از عباراتي مانند KHz"كيلوهرتز"، MHz "مگا هرتز" و ... استفاده مي‌شود. در جدول  تقسيم بندي فركانس‌ها برحسب واحد آمده است.

امواج راديويي داراي فركانس‌ها و باندهاي مختلفي هستنتد، به وسيله يك گيرنده مخصوص راديويي شما مي‌توانيد، امواج مربوط به همان گيرنده را دريافت نماييد. براي مثال زماني كه شما مشغول گوش دادن به يك ايستگاه راديويي هستيد، گوينده فركانس 91.5 MHz و باند FM را اعلام مي‌كند. راديوي FM شما تنها مي‌تواند گستره فركانسي تخصيص يافته مربوط به خود را دريافت نمايد.

Wavelength يا طول موج يك سيگنال الكترومغناطيسي با فركانس يا بسامد آن رابطه معكوس دارد، بدين معني كه بالاترين فركانس كوتاه ‌ترين طول موج را دارا مي‌باشد. در كل سيگنال‌هاي با طول موج‌هاي بلند تر مسافت بيشتري را مي‌پيمايند و از قابليت نفوذ بهتري در ميان اجسام در برابر سيگنال‌هاي داراي طول موج كوتاه برخوردارند.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

دول تخصیص فرکانس ایالات متحده آمریکا (KB 102)

جدول تخصیص فرکانس ایرلند (KB 360)

منبع: بیسیم bisim.org

چهارشنبه 8 آذر 1391  8:57 AM
تشکرات از این پست
hosseinb68 ravabet_rasekhoon
دسترسی سریع به انجمن ها