انهدام گناهان
امام رضا(ع)فرمود:«هر کس نتواند کفاره گناهانش را بپردازد،باید بر محمد وآلش درود بفرستد؛چه آن گناهان را منهدم می سازد.»
محروم از بوی بهشت
پیامبر اکرم(ص)فرمود:«کسی که بر من صلوات بفرستد؛ولی بر آل من صلوات نفرستد،بوی بهشت را استشمام نخواهد کرد.»
چیره شدن ثواب صلوات بر گناهان
کاتبی را بعد از وفات،در خواب دیدند وحال او را جویا گشتند،جواب داد:گناهان مرا با صلواتی که بر نام پیامبر(ص)نوشته بودم،سنجیدند،ثواب صلوات زیاده آمد ومن را بخشیدند.
محو شدن ده گناه
رسول اکرم(ص)فرمود:«هر کس بر من یک بار صلوات و درود فرستد،خدا به سبب آن ده بار بر وی درود فرستد و ده گناه از وی محو فرماید و ده حسنه برای او ثبت کند و دو فرشته موکل بر او برای رساندن آن صلوات به روح من از یکدیگر سبقت گیرند.»
فریاد رسی صلوات در قبر
شبلی نقل نموده است که؛من همسایه ای داشتم که وفات نمود،او را در خواب دیدم،پرسیدم حقتعالی با توچه کرد؟گفت:ای شیخ!هول های بزرگ دیدم،و رنج های عظیم کشیدم.از آن جمله به وقت سؤال منکر ونکیر،زبان من از کار بازماند.با خود می گفتم واویلاه،این عقوبت از کجا به من رسید؟آخر من مسلمان بودم و بر دین اسلام مردم.آن دو فرشته با خشم وعصبانیت،از من جواب طلبیدند.ناگاه شخصی نیکوموی و خوش بوی آمد،میان من وایشان حایل شد،و مرا تلقین کرد تا جواب ایشان را بر صورت درست دادم،از آن شخص پرسیدم تو کیستی_خدا تو را رحمت کند_که من را از این غصه خلاص کردی؟
گفت:من از صلواتی که تو بر پیامبر(ص)فرستادی،خلق شدم و مأمورم هر وقت و هر جا که درماندی،به فریاد تو رسم.
صلوات هنگام بوییدن گل
در حدیث معتبر از مالک جهنمی،روایت شده است که:«هر که گلی را بگیرد وببوید و بر دیده ها بگذارد وبگوید:«اللهم صل علی محمد وآل محمد»هنوز بر زمین نگذاشته باشد که گناهانش آمرزیده شود.»
درمان فراموشی
رسول(ص)خدا فرمود:«وقتی چیزی را فراموش کردید،بر من صلوات بفرستید که موجب یاد آمدن آن چیز می شود.»
بخشش گناه
در کتاب عیون المجالس_که آن نیز از کتب عامه است_روایت است که:«وقتی یکی از بندگان بر رسول خدا(ص)صلوات فرستد،منادی از عالم غیب ندا می کند که:حق تعالی بر این بنده ده بار صلوات فرستد؛وچون این ندا به اهل آسمان اول رسد،هزار بار براو صلوات فرستند؛وچون به ساکنان آسمان دوم رسد،هزار بار بر آن افزایند،و هم چنین تا این که نزدیک سدرة المنتهی می رسد،به هفت هزار بار خواهد رسید.
پس حق تعالی به ملائکه خطاب نماید که:شما از عهده صلوات بنده من بیرون نمی توانید آمد.آن را به من واگذارید،تا آن که من جزای او را بدهم،وجزای او آن است که گناهان او را بیامرزم.
بخشیده شدن گناهان آینده وگذشته
رسول خدا(ص)فرمود:«هرگاه دو بنده که دوست یکدیگرند،برای خدا به هم دست بدهند و بر من صلوات بفرستند،پیش از آن که از هم جدا شوند،حق تعالی گناهان گذشته وآینده آنها را می آمرزد.»
دیگر آنکه حضرت فرمودک«هر که مصافحه کند با مسلمانی،ودر وقت مصافحه بگوید:«اللهم صل علی محمد وآل محمد وسلم»این عمل از گناهان او چیزی باقی نمی گذارد.»
نور در قیامت
رسول خدا(ص)فرمود:«هر کس بر من یک بار صلوات بفرستد،خدای تعالی در روز قیامت بر بالای سر وجانب راست وچپ و بر بالا وپایین ودر همه اعضاء و جوارح او نور می دهد.»
نور بالای صراط
از پیغمبر گرامی اسلام(ص)روایت شده است که فرمودند:«بر من بسیار درود بفرستید؛چرا که درود فرستادن بر من،برای درودفرستنده،نوری است در قبر ونوری است بالای صراط و نوری است در بهشت.»
واجب شدن شفاعت
رسول اکرم(ص)در وصیت خود به امیرالمؤمنین علی(ع)فرمود:«یا علی!هر کس بر من،هر روز و هر شب صلوات فرستد،شفاعتم بر او واجب می شود؛اگر چه گناهانش از گناهان بزرگ باشد.»
تحفه ای در بهشت
شخصی از پیامبر(ص)سؤال کرد:صلوات فرستادن امت،ارسال تحفه ای است به نزد شما،آیا از جانب شما تحفه ای برای ایشان خواهد بود؟آن حضرت فرمود:«امروز صلوات امت بر من،تحفه ای است از ایشان برای من؛وفردا،تحفه ی من برای ایشان در بهشت خواهد بود.»
شرط ورود به به بهشت
رسول اکرم(ص)فرمود:«هر که آخرین سخنش به هنگام مرگ صلوات بر من و علی(ع)باشد،داخل بهشت می گردد.»
پاک شدن سه روز از گناه
رسول اکرم(ص)فرمودند:«هر که یک مرتبه بر من صلوات فرستد،آن دو ملکی که حافظ او هستند،تاسه روز،هیچ گناهی برای او نمی نویسند.»
سزاوارترین شخص نسبت به پیامبر(ص)
پیامبر اکرم(ص)فرمود:نزدیکترین شخص به من در فردای قیامت،کسی است که صلوات بیشتری بر من فرستاده باشد.»
دری از رحمت
پیامبر اکرم(ص):کسی که یک بار بر من درود بفرستد،خداوند دری از رحمت و عافیت را بر روی او باز می کند.»
روشنی صراط
رسول خدا(ص)فرمود:«صلوات و درود بر من نور و روشنایی صراط است.»