پیامبر خدا(ص) فرمود:«مهدی(ع) از فرزندان من دارای چهل سال است(هنگام خروج همچون مرد چهل ساله است) صورتش همچون ستاره درخشان است،در گونه راستش خال سیاهی است و دو عبای قطوانی بر دوش دارد، قیافه اش همانند مردان بنی اسرائیل(زمان حضرت موسی(ع) است،گنج ها را استخراج می کند،کشورهای شرک را فتح کرده و تحت رهبری خود در می آورد»1
پیامبر خدا(ص) فرمود:«مهدی(ع) از فرزندان من دارای چهل سال است(هنگام خروج همچون مرد چهل ساله است) صورتش همچون ستاره درخشان است،در گونه راستش خال سیاهی است و دو عبای قطوانی بر دوش دارد، قیافه اش همانند مردان بنی اسرائیل(زمان حضرت موسی(ع) است،گنج ها را استخراج می کند،کشورهای شرک را فتح کرده و تحت رهبری خود در می آورد»1
*از خصوصیات امام قائم(عج) اینکه آن حضرت از ناحیۀ پدر از نسل امام حسین(ع) و از ناحیۀ مادر از نسل امام حسن(ع) است،از این رو که مادر امام باقر(ع) از فرزندان امام حسن(ع) است.2
*از ویژگی های او اینکه پس از ظهور، حضرت عیسی(ع) از آسمان آمده و پشت سر او نماز بجا می آورد.3
*و دیگر اینکه در آخر عمر امام قائم(عج) (که رجعت امامان به وجود می آید) پس از آنکه حضرت قائم(عج) از دنیا رحلت کرد، امام حسین(ع) بدن او را غسل می دهد.4
*ودیگر اینکه امام عصر(عج) شبیه یوسف و عیسی و موسی و محمد(ص) است.5
*این هم در جای خود بسیار جالب است که بزرگترین چهرۀ انقلابی تاریخ،حضرت سیدالشهداء امام حسین(ع) در غسل وکفن و دفن مصلح بزرگ جهان حضور یابد.
به هر حال مردم باید در هر زمان، امام زمان خود را بشناسند و هر زمانی دارای امام است.به روایت زیر توجه کنید:
محمد بن عثمان6گوید:از پدرم شنیدم گفت:از امام حسن عسکری(ع) این سؤال شد و من در حضورش بودم،سؤال این بود:آیا این مطلب که از پدران شما نقل شده :«هیچ گاه زمین از حجت خدا خالی نمی ماند، اگر کسی بمیرد و امام زمان خویش را نشناسد، به مرگ جاهلیت مرده است»7
حق است؟امام حسن عسکری(ع) فرمود:آری این مطلب حق است چنان که روز حق است. شخصی پرسید:بعد از شما امام مردم کیست؟فرمود:پسرم محمد،امام و حجت بعد از من است، هر کس بمیرد و او را نشناسد، به مرگ زمان جاهلیت مرده است.ولی برای او غیبتی است که نادانان در این مورد حیران گردند و منحرفان هلاک شوند، و کسانی که وقت ظهورش را تعیین کنند او را تکذیب نمایند، سپس ظهور می کند، گویا می بینم طوق های سفیدی را که بر بالای سر او در نجف و کوفه در حرکت است.8
و در پرچم ارتش آن حضرت نوشته شده:«البیعة لله؛بیعت مخصوص خداست»9
*از ویژگی های آن بزرگوار اینکه پیامبر(ص) فرمود:«مهدی طاووس اهل بهشت است»
و در عبارت دیگر فرمود:«چهرۀ مهدی از فرزندانم همچون ماه تابان است،رنگ چهره اش عربی است و بدنش همانند جسم مردان بنی اسرائیل(بلند قد)است،زمین را همان گونه که پر از ظلم و جور شده،پر از عدل و داد می کند، اهل آسمان و زمین و پرندگان در هوا از حکومتش راضی هستند،بیست سال حکومت می کند»10
روزی پیامبر(ص) به دختر گرامی اش فاطمه(س) رو کرد و به این شخصیت ها افتخار کرده فرمود:«بهترین پیامبران پدرت است،از ماست بهترین اوصیا که شوهرت علی(ع) است،از ماست بهترین شهدا که عموی من حمزه است،از ماست آن کس که دو پر دارد و با آن دو پر در هر جای بهشت بخواهد به پرواز در می آید و او پسر عموی پدرت،جعفر است،از ماست دو سبط این امت،دو آقای جوانان اهل بهشت،حسن و حسین(ع) و این دو فرزندان تو هستند و از ماست مهدی(عج) و او از فرزندان توست»11
امام سجاد(ع) فرمود:« قائم ما دارای نشانه هایی از شش پیامبر است: اما نشانه اش از نوح(ع) طول عمراست. اما نشانه اش از ابراهیم(ع) مخفی بودن محل ولادتش است. اما نشانه اش از موسی(ع) ترس از دشمن و غیبت است(که موسی(ع) از ترس فرعونیان از مصر به مدین رفت و مدتی مخفی بود).اما نشانه اش از عیسی(ع) اختلاف رأی مردم درباره اش و اعتزال او از مردم است.اما نشانه اش از ایوب(ع) گشایش و پیروزی پس از بلیات و گرفتاری است.اما نشانه اش از محمد(ص) قیام به شمشیر است»12
ودر بعضی روایات، نشانه ای از حضرت یوسف(ع) نیز ذکر شده و آن زندان است.(شاید منظور دوری او از دوستانش که به منزلۀ زندانی بودن است).
*از ویژگی های امام قائم(عج) اینکه امام حسین(ع) فرمود:« او از نظرها پنهان است، تا کسی او را به بیعت خود نخواند و او زیر پرچم هیچ رهبر ناشایستی نرود»13
1- اثبات الهداة/ج7/ص185-المجالس السنیه/ج5/ص702
2- همان/ج7/ص184
3- همان
4- بحارالانوار/ج54/ص347
5- اثبات الهداة/ج7/ص102
6- دومین نائب خاص امام زمان(عج9
7- من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة
8- کشف الغمه/ج3/ص451
9- المجالس السنیه سید محسن جبل عاملی/ج5
10- المجالس السنیه/ج5/ص70
11- همان/به نقل از طبرانی
12- اعلام الوری/ص402