امين فخاري – رتبه 9 منطقه 3 – رشته تجربي
امين فخاري:من سال 85 در کنکور شرکت کردم و رتبه ام حدوداً 23 هزار منطقه 3 بود و کشوري من حدود 80 هزار شد.
در سال 85 تا 86 به مدت يک سال عضو کانون بود، البته يکي 2 سال وقفه اُفتاد و به دانشگاه پيام نور تاکستان رفتم و رشته مهندسي کشاورزي را خواندم.
منتها يک سري مشکلاتي پيش آمد و من نتوانستم ادامه بدهم و دوباره در سال 88 در کانون شرکت کردم.
دليل اصلي که اين رتبه را به دست آوردم اين است که تلاش کردم و مي خواستم که اين رتبه را به دست بياورم و فقط دليل آن تلاش و تلاش است.
اگر اجازه دهيد، من از زمان ابتدايي خودم تا به امروز يک مقدمه اي را براي شما توضيح دهم:
من در يک روستا درس خواندم و تقريباً چه دوستان سال بالاتر من و چه دوستان سال هاي پايين تر هيچ کدام حتي پنجم دبستان را هم نگرفتند و وقتي براي راهنمايي به آبگرم رفتم باز هم هيچ کدام از دوستانم سوم راهنمايي را نگرفتند.
در دبيرستان هم همين طور، البته شايد شرايط آن ها اين اجازه را به آن ها نمي داد. امکانات آموزشي ما خيلي کم بود و من هم به دليل يک سري مشکلاتي که داشتم نتوانستم در سال اول کنکور قبول شوم به همين دليل به دانشگاه پيام نور رفتم ولي وقتي به چند شهر بزرگ رفتم و دانشگاه ها را ديدم تصميم گرفتم که سعي و تلاش کنم و به يک دانشگاه خوب و بزرگ بروم.
البته سال سوم دبيرستان يک سال خيلي بدي براي من بود و درس هاي من واقعاً اُفت کرده بود و معدل کتبي من 14 شده بود، حتي نمره کتبي رياضي من 9 شد.
***
"ارتباط تلفني برنامه زنده فرصت برابر با کاظم قلم چي مدير کانون فرهنگي آموزش"
کاظم قلم چي: قبل از هر چيز من به يک نکته اشاره مي کنم ، آقاي فخاري مي روند و در کنکور شرکت مي کنند و 2 سال در دانشگاه پيام نور شرکت مي کند و بعد از آن 2 سال پشت کنکور مي ماند تا به اين نتيجه عالي مي رسد.
البته ما اين کار را به همه توصيه نمي کنيم و اين کار يک نخسه واحد براي همه نيست ولي زماني که يک نفر توانسته اين کار را انجام دهد مطمئناً ديگران هم مي توانند، امين فخاري يک آدم با اراده و با انگيزه است و همين طور که خود ايشان هم اشاره کردند، انگيزه و زحمت و تلاش ايشان باعث اين موفقيت شده است.
من مي خواهم چند نکته را از آقاي فخاري بپرسم:
1. ارزيابي خود شما از اين که توانستيد اين رتبه را به دست بياوريد چيست؟
2. چه طور شد که برنامه ريزي کانون را در 3 سال متوالي انتخاب کرديد؟
3. آيا هيچ به اين فکر نکرديد که برنامه خود را تغيير دهيد؟
4. پيوستگي به اين برنامه چگونه بوده است؟
5. کانون را با چه معياري انتخاب کرده ايد؟
6. آيا کسي کانون را به شما معرفي کرده بود؟
امين فخاري:به نظر من اول آدم بايد هدف را در نظر بگيرد و بعد بسته به نياز هدف تلاش کند، من اول مي خواستم در دانشگاه تهران و در يک رشته خوب قبول شوم و بعد از اين که هدف خودم را انتخاب کردم خيلي زحمت کشيدم و تلاش کردم تا به آن هدف برسم.
البته دليل اين موفقيت را هم فقط زحمت و تلاش خودم نمي دانم بلکه خانواده و دوستانم هم من را در اين مسير خيلي کمک کردند.
من در سال 85 با دو تا از دوستانم حدود 100 کيلومتر از آب گرم را تا قزوين پياده مي رفتيم و کانون را هم همين دوستانم به من معرفي کردند.
دليل اين که من هم پيگير کانون شدم اين بود که جامعه آماري خيلي بالايي دارد و طراحان سوالات آن خيلي قوي هستند و من چون معلم هم نداشتم مي خواستم ببينم اين سؤالات چگونه طرح مي شود و زماني که مطمئن شدم طراحي اين سؤالات خيلي عالي بود مصصم شدم که به کانون بيايم و همين طور زماني که با برنامه راهبردي پيش مي رفتم و شاهد پيشرفت هاي خودم بودم تصميم گرفتم برنامه خودم را تغيير ندهم و پيوستگي خودم را با برنامه هاي کانون حفظ کنم.
کاظم قلم چي: من تحت تأثير اين اراده و انگيزه و تلاش امين فخاري قرار گرفتم يک دانش آموز با انگيزه و با اراده که با همت و تلاش از روستا آمده و به اين جا رسيده است.
***
مازيار شيرواني مقدم: آقاي امين فخاري شما در يک دوره اي به کانون آمدند و نتيجه اي هم نگرفتيد و نااُميد هم نشديد و باز هم به کانون آمديد، سؤالي که من از شما دارم اين است که در طول 2 هفته اي که بين 2 آزمون فرصت داشتيد چگونه درس مي خوانديد؟ برنامه شما چه بود؟ روش درس خواندن شما چه بود؟ آيا در کنار درس خواندن کار هم مي کرديد؟
امين فخاري: البته مشکلات که هميشه بوده، علي الخصوص مشکلات خانواده ما.
من طي 2 هفته اکثراً درس هايم را مي خواندم، صبح زود با درس هاي اختصاصي شروع مي کردم و فقط بعضي اوقات مشکلاتي که پيش مي آمد نمي توانستم درس بخوانم.
آيا شما کار هم مي کرديد؟
بله ، من به پدرم کمک مي کردم.
آيا به غير شما در خانواده شخص ديگري هم تحصيلات عاليه دارد؟
متأسفانه خير. البته درست است که تحصيلات ندارند امّا درک و معرفتشان خيلي بالاست، به خصوص پدرم که هميشه حامي من بودند و من را براي درس خواندن تشويق مي کردند و اين تشويق هاي روحي پدرم خيلي به من کمک کرد.
آيا شما کتاب غير درسي هم مي خوانيد؟
خير ، من فقط روزنامه مي خوانم.
آيا واقعاً قبول شدن در دانشگاه تهران يک آرزو بود و يا اين که پزشک شدن براي شما آرزو بود؟
آمدن به دانشگاه تهران براي من يک آرزو بود و همين طور آمدن در اين برنامه هم برايم يک آرزو بود که به لطف خدا آرزوي من محقق شد.
مطمئناً شما با اين پشتکار و اراده و تلاشي که داريد در آينده هم هر هدفي که داشته باشيد به آن خواهيد رسيد.
مازيار شيرواني مقدم: امروز گفت و گوي خيلي خوبي بود و اين که در هر موقعيتي و با هر شرايطي مي شود موفق شد و مي شود يک گام به جلو برداشت و همين طور اين موضوع هم در مورد آقاي فخاري به صورت تدريجي اتفاق اُفتاده است و ما الان مي بينيم که منطقه 2 از منطقه يک جلو اُفتاده است و گذشت آن زماني که مي گفتند فقط شهرهاي بزرگ دانش آموزان موفق دارند و ما مي بينيم که حتي منطقه 3 هم در حال جلو آمدن است و اين نشان مي دهد که دانش آموزان هدف را شناخته اند و با برنامه ريزي درست به دنبال آن هدف مي روند.
همان طور که آقاي امين فخاري در يک دوره به کانون آمدند و از اين که نتيجه اي نگرفتند خود را در يک دادگاه قرار دادند و به خود مي گويند که من خوب تلاش نکرده ام و دوباره براي سال بعد برنامه را اجرا مي کند و به کانون مي پيوندد و با برنامه هاي کانون پيش مي رود و تدريجي رشد مي کند و به رتبه 9 منطقه 3 مي رسد.
منبع: سایت کنکور