0

مراقبت از لباس

 
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 علاج پرز لباس

لباس هایی که از بعضی پارچه های ضخیم مثل ماهوت و مخمل تهیه می شود و خیلی زود انواع و اقسام پرزها
مخصوصا «مو» را به خود می گیرد که نه با تکان دادن پاک می شوند و نه با برس کشیدن برای زدودن همه نوع پرز
از روی این گونه لباس ها تکه ای نوارچسب بردارید و به آرامی روی قسمت های پرز گرفته ی لباس بکشید .
خواهید دید که همه موها و پرزها به آسانی جذب نوارچسب خواهند شد .

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:25 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 از لباس هایتان مراقبت کنید

▪ نگهداری از مخمل و ابریشم
پارچه‌های مخمل و ابریشم اگر تا شوند و در کمد یا چمدان نگهداری شوند، خط می‌اندازند که جلوه و بافت پارچه از بین می‌رود، این پارچه‌ها را دور یک استوانه بپیچید و تا نکنید.
▪ جلوگیری از چروک و تا خوردن
هنگام تازدن لباس‌ها و قرار دادن آنها در چمدان برای اینکه مابین لباس، خط تا نیفتد، در محل تا، یک تکه دستمال یا کیسه فریزر بگذارید.
▪ جلوگیری از چروک شدن شلوار
هنگام سفر، جمع‌آوری و قراردادن لباس‌ها در چمدان بسیار مهم است. اگر می‌خواهید شلوارها در حین بسته‌بندی در چمدان چروک نشود، توصیه می‌شود ابتدا قسمت بالای شلوار را قرار دهید، سپس بقیه لباس‌هایتان را روی آن بگذارید و بعد پای شلوار را روی لباس‌ها برگردانید.
▪ خوشبو کردن کمد لباس
برای اینکه کمد لباستان خوشبو باشد، هرگز لباس‌های کثیف و عرق کرده را به مدت طولانی در کمد آویزان نکنید. در ضمن می‌توانید شیشه‌های عطر خالی را لابه‌لای لباس‌هایتان بگذارید.
▪ حفظ خط شلوار
برای اینکه شلوار شما خط اتوی خوبی ‌داشته باشد، در محل خط انداختن شلوار صابون بکشید و سپس اتو کنید.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:27 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 طریقه مراقبت از لباسها

● راه و روش نگهداری:
▪ لباسها را استراحت دهید
لباسهایتان هم مثل خودتان نیاز به استراحت دارند. بنابراین سعی کنید که هر روز پس از استفاده آنها را در کمد لباسها به دقت آویزان کنید. به طور مثال، کت و شلوار باید حداقل یک روز قبل از استفاده ی مجدد در کمد استراحت کند.
▪ لباسها را آویزان کنید
حتی با وجود اینکه خسته هستید و می خواهید استراحت کنید، به یاد داشته باشید که حتماً لباسهایتان را پس از استفاده آویزان کنید و آنها را در گوشه و کنار نیندازید چون اینکار باعث می شود که چین و چروک های بدی روی لباس افتاده و لباس از قیافه بیفتد. پس آنها را به دقت آویزان کرده و بگذارید که شکل خود را دوباره به دست بیاورند.
▪ لباسها را هوا دهید
هر از چندگاهی لباسهایتان را کمی هوا دهید. این کار باعث می شود که عطر جذب لباس نشود و چین و چروک هم به لباس نیفتد.
▪ لباسها را ماهوت پاک کن بزنید
گرد و خاک به مرور زمان باعث از بین رفتن و خراب شدن لباس می شود، به همین دلیل سعی کنید که به طور مداوم گرد و غبار را توسط ماهوت پاک کن از روی لباس پاک کنید. برای گرفتن نتیجه ی بهتر می توانید از ماهوت پاک کن هایی با موهایی کوتاه تر استفاده کنید.
● نکاتی دیگر:
▪ نحوه ی شستشوی لباس
قبل از انداختن لباسها در ماشین لباسشویی، حتماً آنها را پشت و رو کنید تا اگر احیاناً عرق کرده باشید، از روی لباس خشک شود. اگر لباس کثیف هایتان را در سبد نگهداری کنید، ممکن است کپک بزند و عطرهای مختلف لباسها به یکدیگر نفوذ کند.
یکبار دیگر توصیه می کنم که اگر لباسهایتان را ماشین لباسشویی می شویید، سعی کنید که از مواد شوینده ی مایع استفاده کنید تا رسوب لباسهایتان را خراب نکند. لباسهای روشن را از لباسهای تیره جداکنید و سعی کنید لباسهای سفید را مجزا بشویید.
اگر یک لباس زیپ دار را می خواهید بشویید، حتماً توجه داشته باشید که قبل از انداختن آن در ماشین زیپ لباس را کاملاً ببندید چون می تواند به لباسهای دیگر صدمه بزند.
اگر نمی خواهید رنگ لباسهایتان خراب شود، پس حتماً قبل ار شستشو آنها را پشت و رو کنید. و لباسهای ظریف تر را هم برای جلوگیری از خراب شدن باید در دست بشویید.
▪ نحوه ی اتو زدن لباس
همیشه می توانید حتی بدون شستشوی لباسی آن را به خشک شویی برده و بخواهید برایتان اتو بزند. ار طرف دیگر، اگر لباسهایتان را خودتان اتو می زنید، به شما توصیه می کنم که همیشه پارچه ای نم دار روی لباس انداخته و بعد اتو بزنید. با این کار رنگ لباس حفظ شده و تا حد امکان صدمه ای نمی بیند. در اتو زدن شلوار هم دقت کنید که حتماً از روی خط اتوی خودش اتو بزنید.
▪ لباسهایتان را خشک شویی کنید
دقت کنید که لباسهایتان را حتماً پیش یک خشک شویی معتبر ببرید، چون خشک شویی های غیر استاندارد از مواد شوینده ی با کیفیت پایین استفاده می کنند. همچنین ممکن است لباسهایتان را بیش از اندازه مرطوب نگاه دارند و این باعث خراب شدن پارچه می شود. توجه کنید که خشک شویی مورد استفاده ی شما حتماً از شوینده های سازگار با محیط زیست استفاده کند.
▪ احتیاط کنید
سعی کنید توجه اضافی به لباسهایتان کنید. سعی کنید لکه ای روی لباسهایتان نیفتد یا از تماس با اجسام تیز پاره نشود.
▪ چیزی به لباستان سنجاق نکنید
دقت کنید که چیزی به لباسهایتان سنجاق نکنید چون بافت پارچه ی لباستان را از بین می برد و حتی ممکن است در لباسهای ظریفتر سوراخ ایجاد کند.
▪ لکه گیری
قبل از لکه گیری لباس، حتماً از متخصصین در مورد نحوه ی کار سوال کنید. چون لکه گیری لباسهای مختلف در رنگ ها و جنس های مختلف متفاوت است.
▪ نگهداری شلوار
اگر کار شما طوری است که مجبورید برای ساعت ها بنشینید، توجه کنید که خط اتوی شلوارتان به دقت زده شود تا با نشستن زیاد شلوار از قیافه نیفتد.
از لباسهایتان به خوبی مراقبت کنید، و خوش تیپ باشید.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:28 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 ماشین لباسشویی و دیگر هیچ!

وقتی سبد لباس‌های کثیف را در شرف انفجار می‌یابید و کمد لباس‌ها را تهی از البسه تمیز و قابل پوشیدن، یا باید آستین‌ها را بالا بزنید و تمام روز را به شستن انبوه لباس‌های کثیف، با دست‌تان بگذرانید و یا این زحمت را به گردن ماشین لباسشویی عزیز بیندازید.
خب در صورت انتخاب راه دوم، چند نکته را به خاطر داشته باشید. از اینکه قرار است یک ماشین در صرفه‌جویی وقت و انرژی به شما کمک کند، ذوق‌زده نشوید و با چشمان بسته همه لباس‌ها را به داخل آن نریزید. پیش از هر چیز محتویات جیب‌های لباس‌ها (به خصوص جیب‌های مخفی) را ببینید و محتویات آنها را خالی کنید. لباس‌ها را بر اساس رنگی‌، سیاه و سفید بودنشان، با توجه به جنس آنها و میزان کثیف بودنشان از هم جدا کنید. به فکر طول عمر و زیبایی لباس‌هایتان باشید و آنهایی را که جنسی لطیف دارند با دست بشویید. سعی نکنید همه لباس‌هایتان را یکباره در ماشین بیندازید، چون علاوه بر اینکه ماشین لباسشویی آسیب می‌بیند، لباس‌ها هم خوب شسته نمی‌شوند. در موقع انتخاب پودر لباسشویی دقت کنید که حتماً‌ روی آن نوشته شده باشد «مخصوص ماشین لباسشویی»، چون کف زیاد پودرهای دستی کار ماشین را مختل می‌کند. برای شست وشوی لباس‌های مشکی هم بهتر است از مایع‌های مخصوص استفاده کنید تا سفیدک نزنند. دفترچه‌های راهنمای ماشین لباسشویی را هم جدی بگیرید؛ گاهی نکاتی در آنها می‌یابید که کلی به شما و البته سلامت ماشین لباسشویی‌تان کمک می‌کند. اگر برای شست وشو برنامه‌ای را انتخاب کرده‌اید که در زمان کوتاه‌تری لباس‌ها را می‌شوید، سعی کنید پودر کمتری هم در محفظه پودر بریزید؛ چون در این برنامه‌ها تعداد دورهای چرخش ماشین کمتر است و اگر پودر زیاد باشد ممکن است خوب آب‌کشی نشود. بعد از اتمام کار ماشین، زودتر لباس‌ها را روی بند پهن کنید تا کمتر چروک شوند.
● چروک‌زدایی از لباس‌ها
بعضی از لباس‌ها بعد از شست وشو حتماً باید اتو شوند تا حالت اولیه خود را پیدا کنند، اگر جنس لباس شما ضخیم است و چروک‌های عمیق دارد بهتر است با کمی نم آنها را اتو کنید. قبل از اتو کردن لباس‌ها آنها را با توجه به جنس و ضخامتشان مرتب کنید و اتو کردن را با لباس‌هایی که به درجه حرارت کم نیاز دارند، شروع و به لباس‌هایی که باید با حرارت بالا اتو شوند، ختم کنید.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:29 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 لـبـاس‌هـای پـاکـیـزه

هر لباس بسته به جنس و رنگ آن نیاز به روش خاصی برای شست‌وشو و خشک کرد‌ن د‌ارد‌. رعایت برخی نکات ساد‌ه موجب زیبایی و د‌وام هرچه بیشتر لباس‌ها می‌شود‌.
د‌ر این مطلب به نکاتی د‌رباره چگونگی شست‌وشوی برخی انواع پارچه‌ها می‌پرد‌ازیم:
● شستن لباس‌های استرج و کشی:
د‌ر نظرد‌اشته باشید‌ که هرگز این لباس‌ها را پس از شستن روی طناب آویزان نکنید‌، زیرا سرازیر شد‌ن آب، باعث کش آمد‌ن لباس می‌شود‌ و زیبائی خود‌ را از د‌ست می‌د‌هد‌.
به همین منظور همیشه بعد‌ از شستن، آنها را د‌ر سبد‌ گذاشته، بگذارید‌ تا خشک شود‌. با اینکارهیچ صد‌مه‌ای به لباس شما وارد‌ نمی‌شود‌.
● شستن ملافه:
برای اینکه ملافه‌های شما تمیز شسته شود‌ و د‌ر ضمــن به تار و پـود‌ پارچه آســیب نرسد‌، از مواد‌ پاک کنند‌ه استفاد‌ه نکنید‌.
بلکه به جای این کار ملافه‌ها را د‌اخل ماشین لباسشویی بریزید‌. و مقد‌اری پود‌ر صابون و یا تکه‌ای صابون رند‌ه شد‌ه را به آن اضافه کنید‌. بعد‌ از ۱۵ د‌قیقه شستن، می‌بینید‌ که ملافه‌ها بسیار تمیز شد‌ه‌اند‌ بد‌ون اینکه لکه‌ای د‌اشته باشند‌.
● مشکل شستن د‌ستمال آشپزخانه:
به د‌لیل کوچک بود‌ن د‌ستمال‌های آشپزخانه، شستن آنها مشکل است.
برای رفع این مشکل یک کیسه بد‌وزید‌. تمام د‌ستمال‌ها را د‌اخل کیسه بریزید‌ و د‌هانه آن را با کش جمع کنید‌ و کیسه را د‌اخل ماشین لباسشویی بیند‌ازید‌، با این کار مشکلتان حل خواهد‌ شد‌.
● شستن لباس با نوشابه:
اگر لباس‌های شما بسیار کثیف شد‌ند‌، می‌توانید‌ از نوشابه گاز د‌ار کمک بگیرید‌.
به این صورت که یک شیشه نوشابه را همراه با پود‌ر لباسشویی روی لباس‌های کثیف بریزید‌ و به طور معمولی آنها را بشویید‌. خواهید‌ د‌ید‌ که لباس‌ها چقد‌ر تمیز می‌شوند‌.
● شستن لباس‌هایی که اپل د‌ارند‌:
همان‌طور که می‌د‌انید‌، وقتی لباس‌های د‌ارای اپل را د‌اخل ماشین لباسشویی می‌اند‌ازیم، اپل آنها از بین می‌رود‌.
● برای جلوگیری از این کار از چند‌ روش می‌توانید‌ کمک بگیرید‌:
۱) اپل‌ها را با سنجاق به لباس وصل کنید‌، و د‌ر موقع شستن اپل را از لباس جد‌ا کنید‌ و بعد‌ اپل را به لباس وصل کنید‌.
۲) می‌توانید‌ از چسب‌هایی که د‌ر بازار هستند‌ و برای بستن کفشها هم از آن استفاد‌ه می‌شود‌، کمک بگیرید‌. به این صورت که یک طرف چسب را به لباس و طرف د‌یگر را به اپل بد‌وزید‌ تا د‌ر موقع شستن، اپل را به راحتی از لباس جد‌ا کنید‌.
۳) می‌توانید‌ هر کد‌ام از اپل‌ها را د‌اخل پلاستیک کرد‌ه و خیلی محکم گره بزنید‌ و بعد‌ لباس را د‌اخل لباسشویی بیند‌ازید‌، با اینکار اپل‌ها سالم می‌مانند‌.
● نظافت پرد‌ه حمام:
پرد‌ه حمام را روی یک سطح صاف پهن کنید‌، با اسفنج آغشته به آب و صابون د‌و طرف آن را تمیز کنید‌. سپس با آب گرم بشویید‌ و آن را د‌ر آفتاب خشک کنید‌. د‌ر ضمن د‌ر نظر د‌اشته باشید‌ که پرد‌ه حمام را لوله نکنید‌ و آن را برای آبگیری فشار ند‌هید‌.
● پاک شد‌ن یقه بلوزمرد‌انه:
برای پاک کرد‌ن یقه بلوز مرد‌انه از مایع ظرفشویی استفاد‌ه کنید‌.
● تمیز کرد‌ن اسفنج:
برای نو کرد‌ن اسفنج آن را یک شب د‌اخل آب نمک و یا محلول آب و جوش شیرین بگذارید‌. کاملاً تمیز می‌شود‌.
● آویزان کرد‌ن لباس بر روی طناب لباس:
برای اینکه کمتر به اتو کرد‌ن احتیاج د‌اشته باشید‌، می‌توانید‌ ازچوب لباسی استفاد‌ه کنید‌.
چوب لباسی را د‌ر د‌اخل لباس قرار د‌هید‌، به همان صورتی که می‌خواهید‌ لباس را د‌اخل کمد‌ قرارد‌هید‌، بعد‌ چوب لباسی را به طناب آویزان کنید‌.
با این روش هم حجم کمتری گرفته می‌شود‌ و هم کمتر چروک می‌شود‌. یا این که لباس‌ها را از یقه به طناب با گیره آویزان کنید‌.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:30 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 نکاتی در رابطه با اتو کشی لباسهای مختلف

لباس های اتو شده و ملحفه های صاف و اتوكشیده هم تمیزتر و زیباتر به نظر می رسند و هم هنگام استفاده احساسی از رضایت و خشنودی را برای شما به ارمغان می آورند. اما اتو كشیدن لباس ها نه تنها كار چندان ساده ای نیست بلكه اگر با رعایت روش صحیح آن انجام نشود مشكل تر شده و نتیجه آن نیز رضایت بخش نخواهد بود. چه بسا بی توجهی در هنگام اتوكاری به سوختن، خراب شدن و در نهایت از بین رفتن و بی استفاده شدن لباس های گاه گرانقیمت نیز منجر شود. در زمان ما اتوكشی به دو روش انجام می شود و با استفاده از اتو پرسی و یا به وسیله اتوهای دستی.
این دو نوع اتو در حقیقت به دو شیوه متفاوت لباس ها را صاف می كنند؛ اولی با پرس كردن و فشردن پارچه آن را صاف می كند و اتوی دستی با كشیده شدن بر روی سطح پارچه چروك های آن را باز می كند. هر یك از این دو روش برای انواع خاصی از پارچه ها و لباس ها مناسب تر هستند و برخلاف تصور ما همیشه و برای همه لباس ها یكسان و قابل جایگزینی با یكدیگر نیستند. گرچه ما اغلب در منزل از اتوهای دستی برای اتو كردن تقریباً تمام لباس ها و انواع پارچه های مختلف استفاده می كنیم. پارچه های ظریف مانند ژرسه ها، لباس های پشمی و همچنین لباس های پیلی دار باید به وسیله اتوی پرسی اتوكشی شوند. اما برای صاف كردن ملحفه ها، پارچه های نخی، پلی استر و ابریشم اتوی دستی مناسب تر است.
جدا از نوع اتویی كه مورد استفاده قرار می دهید برای رسیدن به نتیجه مطلوب و پیشگیری از آسیب دیدن لباس ها همیشه به خاطر داشته باشید قبل از شروع اتوكشی به اطلاعات درج شده در قسمت داخلی لباس ها كه شما را از قابلیت پارچه برای اتوكشی و میزان درجه مناسب آن آگاه می كند توجه كنید و چنانچه استفاده از اتو برای پارچه لباس مجاز باشد درجه اتو را روی میزان ذكر شده تنظیم كنید.
پس از تنظیم درجه اتو به تناسب جنس پارچه لباس رعایت برخی اصول دیگر نیز می تواند در حفظ وضعیت لباس به بهترین شكل و برای مدتی طولانی تر مفید باشد به عنوان مثال هنگام اتو كردن پارچه های تهیه شده از الیاف مصنوعی به ویژه اگر رنگی تیره دارند برای جلوگیری از برق افتادن پارچه آن را از پشت اتو كنید یا یك قطعه پارچه تمیز نخی را روی آن انداخته و سپس اتو بكشید. برای اینكه نقش درزها و جای دوخت زیپ روی پارچه به صورت براق باقی نماند هنگام اتو كشیدن این قسمت ها نیز از یك قطعه پارچه استفاده كنید و اتو را مستقیماً روی لباس نگذارید. اگر پارچه و لباس شما بر اثر اتو كشیدن برق افتاده پارچه نخی مرطوبی را روی قسمت براق شده قرار دهید و اتو بكشید، تا بخار حاصله برق افتادگی را از میان ببرد.
لباس هایی كه از پارچه های درشت بافت دوخته شده را نیز همیشه از پشت اتو بزنید. برای اتو كشیدن ملحفه ها و قطعات پارچه ای بزرگ ابتدا آنها را تا بزنید و به صورت یك قطعه كوچك تر چندلا درآورید سپس با باز كردن هر تا یك بخش از آن را اتو كنید. (مانند ورق زدن یك كتاب) هنگام اتو زدن پرده ها یك صندلی در پشت میز اتو قرار دهید و قسمت هایی از پرده را كه اتو زده اید روی صندلی بگذارید تا به این ترتیب از افتادن پرده روی زمین و چروك شدن دوباره آن و همچنین سنگینی و كشیده شدن باقی مانده پارچه پرده جلوگیری شود. برای اتو كردن لباس های ابریشمی ابتدا آنها را كمی با آب مرطوب كنید و سپس از پشت در حالی كه یك قطعه پارچه نخی روی آن قرار داده اید اتو بزنید.
برای اتو كردن لباس های پیلی دار مانند دامن پیلی دار ابتدا بخش پیلی دار لباس را به قسمت های حدود ۱۵ سانتی متر تقسیم كنید و پیلی های لباس را در هر ۱۵ سانت مرتب كرده و با اتو پرس یا فشردن اتو دستی روی آن اتو كنید تا سرد شود و سپس ۱۵ سانتی متر دیگر از آن را به همین ترتیب اتو بزنید.هنگام اتو كشیدن دكمه های پلاستیكی را با قرار دادن یك قاشق مرباخوری روی آنها بپوشانید تا با برخورد اتوی داغ صدمه نبینند. اگر چیزی مانند پارچه نایلونی بر اثر غفلت به زیر اتو چسبید تا اتو داغ است آن را با یك حوله مرطوب شده با محلول آب و جوش شیرین تمیز كنید و سپس یك دستمال نخی خشك روی آن بكشید.
در آخر لازم است بدانید اگر در سفر هستید و اتو به همراه ندارید می توانید چروك های لباستان را با آویختن آن از یك جالباسی در حمام بخار گرفته باز و صاف كنید و یا اگر قصد ندارید استحمام كنید و در فضای حمام بخار آب كافی برای این منظور وجود ندارد می توانید با دست به لباستان آب بپاشید و آن را مرطوب كنید تا چروك ها باز شوند سپس با گرفتن هوای داغ سشوار از فاصله مناسب با لباس آن را خشك و برای پوشیدن آماده كنید.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:31 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 قوانین اتوکشی

اتو کردن نیز مانند هر کار دیگری دارای قوانین و نکاتی است که با رعایت آنها هم کار سریع تر انجام خواهد شد و هم نتیجه بهتری حاصل می شود. توصیه های زیر نیز در همین راستا ارائه شده اند:
- پیش از انجام اتوکشی، ابتدا به علائم بین المللی واقع بر روی برچسب متصل به لباس مراجعه کرده و با توجه به آن، لباس موردنظر را اتو کنید. به طور کلی چهار نماد بین المللی برای نحوه اتوکشی وجود دارد که در کنار بقیه علائم بر روی برچسب کلیه لباس های با دوخت استاندارد دیده می شوند. این علائم در قالب طراحی نمادین از یک اتو است که با توجه به تعداد نقاط مشکی قرار گرفته در داخل آن، مفهوم خاصی را ایجاد می کند.
۱) طرح اتو با سه نقطه مشکی در داخل آن به معنای کاربرد اتوی داغ با درجه حرارت ۴۱۰ درجه فارنهایت یا ۲۱۰ درجه سانتیگراد است.
۲) طرح اتو با دو نقطه مشکی در داخل آن کاربرد اتوی گرم با درجه حرارت ۳۲۰ درجه فارنهایت یا ۱۶۰ درجه سانتیگراد را نشان می دهد.
۳) طرح اتو با یک نقطه مشکی، اشاره به کاربرد اتوی سرد با حرارت ۲۴۸ درجه فارنهایت یا ۱۲۰ درجه سانتیگراد دارد.
۴) چهارمین نماد نیز طراحی یک اتو با دو خط ضربدر مشکی بر روی آن است که با وجود چنین نمادی بر روی برچسب، اتو کشیدن آن لباس ممنوع است.
● توضیح: البته بر روی اغلب اتوها، علاوه بر نقاط موجود در داخل نماد اتو، نام جنس پارچه نیز وجود دارد.
- میز اتوی مورد استفاده تان را در ارتفاعی تنظیم کنید که با قد شما متناسب باشد.
- با لایه ای از ورق فویل آلومینیوم، سطح روی میز اتو را به صورت صاف و با دقت بپوشانید. فویل گرما را به خود جذب کرده و در نتیجه هنگام اتوکشی گرما از قسمت زیر لباس نیز به آن منتقل می شود. به این ترتیب اتوکشی با سرعت بیشتر و نتیجه بهتری انجام می پذیرد. البته پوشش سطح فویل شده زیراتویی با پارچه ای ضخیم از جنس کتان و یا کاربرد روکش مخصوص میز اتو ضروری است. به طور کلی از آنجا که در اثر اتوکشی مداوم پوشش ثابت پارچه ای میز اتو کثیف و لکه دار می شود، کاربرد روکش های پارچه ای مخصوص الزامی است. با این کار شما می توانید در هنگام لزوم آن را بیرون آورده و جداگانه بشویید.
- همواره مخزن آب اتوی بخارتان را پس از پایان اتوکشی خالی کنید. باقی ماندن آب درون آن سبب ایجاد رسوباتی می شود که در نهایت سوراخ های بخار را مسدود می کند. در چنین شرایطی قسمت آب اتو را با نیمی آب و نیمی سرکه سفید پر کرده و مدت ۲ الی ۳ دقیقه اتو را روشن نگه دارید سپس آن را خاموش کرده و برای مدت یک ساعت صبر کنید تا خنک شود و رسوبات کاملاً خیس بخورند سپس محفظه آب را خالی کرده و دوباره با آب سرد پر کنید. حال اتو را روشن کرده و با زدن دکمه بخار، بخارات را از سوراخ ها خارج سازید. در صورتی که اتوی بخار شما فاقد دکمه مخصوص بخار بود، کافی است آن را در حالت روشن به صورت افقی بر روی میله های میز اتو قرار دهید تا بخارات به همراه آثار باقی مانده از سرکه به طور کامل خارج شوند. برای اطمینان بیشتر پس از مرحله تمیز کردن و رسوب زدایی با سرکه، ابتدا از اتو برای اتو کردن ملافه و یا پارچه ای کهنه استفاده کنید.
- معمولاً بر روی کف استیل اتوها، لکه های قهوه ای رنگی ایجاد می شوند که باقی ماندن آنها، سبب انتقال این لکه ها بر روی لباس می شود لذا می بایست آنها را با روشی تمیز کرد که به اتو صدمه وارد نشود. برای این منظور چند راهکار وجود دارد. اول آنکه کف استیل اتو را با اسکاچی نرم که به سرکه سفید و یا الکل آغشته است، تمیز کنید.
دوم آنکه مقداری خمیردندان را بر روی پارچه ای مالیده و سطح روی لکه را پوشش دهید. مدتی صبر کنید تا لایه خمیردندان خشک شود سپس با یک پارچه نرم آن را پاک کنید.
روش سوم کاربرد خمیر حاصل از ترکیب جوش شیرین و آب به جای خمیردندان است. بقیه مراحل را نیز مانند همان انجام دهید.
- برای جلوگیری از برق افتادگی بر روی لباس های به خصوص تیره رنگ و از جنس های نخی، ابریشمی، رایون و مانند اینها دو راه وجود دارد: ۱- لباس را از قسمت داخلی اتوکشی کنید. ۲- از تکه پارچه ای نخی و نمدار استفاده کنید به این ترتیب که هنگامی که از صاف قرار گرفتن لباس بر روی میز اتو مطمئن شدید، تکه پارچه نم دار را بر روی آن پهن کرده و اتوکشی را بر روی سطح آن پارچه انجام دهید. حال اگر باز هم مشکل برق افتادگی به خصوص بر روی درزها با تمام این تمهیدات ایجاد شد تکه پارچه ای را خیس کرده و بر روی سطح برق افتاده بمالید در ضمن بقیه قسمت های لباس را با کمک پارچه ای ضخیم تر اتو کنید.
- اگر بی دقتی شما سبب ایجاد سوختگی جزیی بر روی لباس شد، به سرعت آن را در آب سرد فرو برده و چند ساعت بخیسانید. یا اینکه با پارچه ای ضخیم و زبر که به آب سرد آغشته شده باشد، روی لکه را به آرامی بمالید.
برخی ها کاربرد آب اکسیژنه را به جای آب پیشنهاد می کنند و بعضی از قدیمی ترها نیز معتقدند هنگام ایجاد لکه زرد حاصل از سوختگی به خصوص روی پارچه های کتانی، پیازی را به دو نیم کرده و نیمه آن را بر روی لکه مالش دهید سپس آن را در آب سرد خیس کرده و به این ترتیب لکه را از بین ببرید.
- هنگام اتوکشی مراقب مواد پلاستیکی به کار رفته بر روی لباس مانند دکمه ها، زیپ ها و همچنین زینت هایی مانند پولک، منجوق و غیره باشید زیرا احتمال آب شدن آنها وجود دارد، لذا برای اطمینان بیشتر، لباس های کار شده با این قبیل زیورآلات را از پشت اتوکشی کنید.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:32 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 پشمی ها را آویزان نکنید

پیش از این به نحوه شست وشوی صحیح لباس های پشمی به طور کامل پرداخته بودیم ولی بعد از هر شست وشو مرحله خشک کردن آن نیز فرا می رسد و همانطور که شستن این قبیل لباس ها دارای قوانین و مقرراتی است خشک کردنشان نیز می بایست با رعایت نکات خاصی انجام بپذیرد:
برای خشک کردن لباس های پشمی راه های مختلفی وجود دارد. در میان علائم بین المللی که بر روی برچسب لباس ها دوخته می شود، کادر مشکی مربع شکل نشانه خشک کردن لباس است و علامت داخل این مربع نحوه خشک کردن را نشان می دهد و هنگامی که در فضای داخل این کادر پاره خطی مشکی رنگ به حالت افقی وجود داشته باد، به معنای این است که لباس مورد نظر باید بر روی سطحی صاف پهن و خشک شود. این روش برای اغلب لباس های بافتنی، به خصوص با مواد اولیه پشم توصیه می شود زیرا در صورت آویختن اغلب لباس های بافتنی بر روی بند رخت و به حالت معمول قسمت های آویزان شده از لباس کش آمده و به همان طریق نیز خشک می شوند، به همین جهت بهترین کار خشک کردن آنها بر روی سطحی صاف است. برای این منظور یا لباس را پس از پایان مرحله آبکشی در داخل یک سبد بزرگ گذاشته و به همان صورت در کنار منبع گرمازایی قرار دهید، تا خشک شود و یا آنکه از این روش تنها برای خارج شدن میزان آب اضافی باقی مانده از آبکشی استفاده کرده و پس از گذشت مدتی حدود نیم ساعت لباس را بر روی سطح یک سینی بزرگ به صورت صاف پهن کنید به این طریق دیگر محدوده و فرم خشک شدن مشخص گردیده و از چروک شدن لباس نیز جلوگیری به عمل می آید.
نکته ۱) برای خروج آب حاصل از آبکشی پیش از مرحله پهن کردن روش بهتر دیگری نیز وجود دارد. حوله ای بزرگ را به صورت دولا بر روی سطحی مانند سینی پهن کرده و لباس بافتنی را پس از قرار دادن تنها ده دقیقه درون یک سبد بر روی آن حوله به حالت صاف و با کمی تا کردن (با توجه به ابعاد حوله) پهن کنید.
سپس از قسمت پایین، حوله را به همراه لباس به صورت لوله درآورده و تا انتهای لباس لوله کنید. به این صورت آب باقی مانده در میان بافت های لباس به حوله منتقل شده و سپس آن را بر روی سطحی صاف به همان روش یاد شده پهن کنید تا به طور کامل خشک شود. ولی ذکر این نکته ضروری است که برای این منظور بهتر است از حوله سفیدرنگ استفاده کنید زیرا نوع رنگی آن ممکن است در مجاورت با آب رنگ پس داده و لباس بافتنی را رنگی کند.
نکته ۲) در صورتی که پولیوری دارید که بر روی برچسب آن منعی جهت آویختن بر روی بند وجود ندارد ولی همچنان از کش نیامدن آستین هایش مطمئن نیستید جهت آویزان کردن آن بر روی بند از یک جوراب شلواری زنانه استفاده کنید. به این ترتیب که جوراب شلواری تمیزی را از قسمت یقه داخل پولیور وارد کرده و هر لنگه از جوراب را از یک آستین آن بیرون آورید سپس با اتصال گیره ها به دو پنجه جوراب خارج شده از آستین ها و همچنین یقه بلوز به بند رخت آن را آویزان کنید.
نکته ۳) هرگز لباس پشمی به خصوص به رنگ سفید را در معرض نور خورشید خشک نکنید. نور خوشید بر روی لباس های پشمی سفید هاله ای زردرنگ ایجاد می کند به جای این کار لباس را پس از آبکشی و خروج آب اضافی تا کرده و داخل کیسه ای به مدت یک ساعت و نیم در فریزر قرار دهید. سرما در اینجا نقش سفیدکننده را ایفا خواهد کرد.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:33 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 نکاتی چند درباره شست وشوی پارچه های پنبه ای

● اطلس: پارچه ای است پنبه ای با سطحی صاف و کمی شفاف و پشت مات. پارچه اطلس را از پشت آن با مایع رختشویی شست وشو دهید. آن را چنگ یا برس نزنید زیرا بافت ظریف آن شکننده می شود.
● پاتیست: پارچه پنبه ای بسیار ظریف و مات رنگی است که به صورت سوزن دوزی نیز موجود است. با توجه بیشتری این نوع پارچه را بشویید و حتماً پشت و روی آن را اتو بزنید.
● مخمل کبریتی: پارچه پنبه ای با سطح رشته رشته است. برای شستن آن از برنامه شست وشوی ظریف در ماشین لباسشویی استفاده کنید. آن را خوب تکان دهید و به صورت مرطوب از پشت اتو کنید. از روی پارچه به خواب مخمل برس بزنید. هرگز آن را روی حرارت زیاد مثلاً شوفاژ قرار ندهید زیرا باعث شکنندگی پارچه می شود.
● کرپ ژورژت: پارچه ای پنبه ای است نه چندان لطیف با سطحی تقریباً بوکله دار و بسیار راحت و قابل شست وشو. با شامپو آن را بشویید و در حالی که مرطوب است خوب صاف کنید که احتیاجی به اتو کردن نداشته باشد. درصورت اتو کردن نیز حتماً از پشت پارچه استفاده کنید.
● کره تونه : نوعی موسلین با تار و رشته های محکم و خشن و بافت غیرحساس است. همانند دیگر پارچه های پنبه ای آن را بشویید و حتماً وقتی مرطوب است، اتو بزنید. برای لکه گیری این نوع پارچه حتماً تست رنگ انجام دهید.
● داماست: پارچه پنبه ای با سطح شفاف و لطیف و ظاهری زیباست که از نخ مرسریزه شده بافته شده است. نخ این پارچه گاهی با کنف و یا ویسکوز مخلوط است. به طور معمولی با پودر رختشویی شسته می شود و احتیاجی به اتو ندارد.
● گاباردین: پارچه ای پنبه ای با بافت محکم و دارای سطحی است راه راه کج، تقریباً مانند تیغ ماهی در کیفیت های سبک تا سنگین. برای شست وشو حتماً از خشکشویی استفاده کنید.
● ژرسه: برای این پارچه پنبه ای بسیار نرم از صابون یا مایع رختشویی استفاده کنید.
● موسلین: یک نوع پارچه پنبه ای است که از الیاف پنبه و به رنگ طبیعی بافته شده است. این نوع پارچه بعد از شست وشو آب می رود و رنگش هم کمرنگ می شود. بایستی با دقت نظر بیشتری شسته و خشک شود.
● دنیم: پارچه ای است بسیار محکم و مقاوم و تا حدی آهاردار که به جین انگلیسی معروف است. حتماً باید در ماشین لباسشویی شسته شود چرا که با شست وشو با دست بسیار کشیده می شود و از قیافه می افتد. اتوی این پارچه نیز باید زمانی که مرطوب است، صورت گیرد.
● فلانل: پارچه پنبه ای بسیار نرم که دارای پرز لطیف در دو روی پارچه است. قبل از شست وشو پارچه را پشت و رو کرده و با مایع رختشویی شست وشو دهید. تا زمانی که مرطوب است اتو کنید و بعد از آن در هوای آزاد آویزان کنید تا بخار حاصل از اتو از آن خارج شود.
● نیکی پلوش: نوعی مخمل است که به صورت تو بافته می شود و مرغوبیت آن به کیفیت و نوع پنبه بستگی دارد. نکات شست وشو در فلانل را در نیکی پلوش رعایت کنید و پس از شست وشو لباس را خوب تکان دهید تا به حالت اولیه بازگردد.
● پلوش: نوعی مخمل با بافت فشرده و پرزهای بلند است. همانند دیگر پارچه های معمولی شسته می شود. حتماً آن را در هوای آزاد خشک کنید و از انداختن آن روی شوفاژ خودداری کنید.
● پوبلین: بادوام ترین پارچه پنبه ای با بافت فشرده است که پیشنهاد می شود با دست شسته شود.
● ریپز: پارچه ای پنبه ای است با بافت محکم که شست وشوی آن باید با کف فراوان انجام شود. برای اتو کشیدن حتماً پارچه را به پشت برگردانده و در حالی که مرطوب است اتو بزنید.
● زامت: نوعی مخمل با پرز لطیف است که باید پشت و رو در ماشین لباسشویی انداخته شود.
● سرسوکر: نوعی پارچه پنبه ای بسیار سبک، ظریف و شل است که باید با صابون یا مایع رختشویی شسته شود.
● اسپنرن : برای شست وشوی این نوع پارچه، ماشین لباسشویی را حتماً در درجه ضعیف تنظیم کنید و حتی الامکان تنها در ماشین بیندازید تا پارچه های دیگر گره نخورد.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:33 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 راهنمای خرید پارچه

● هنگام خرید پارچه
پارچه را متناسب با لباس موردنظر انتخاب کنید. تکه‌ای از پارچه را در دستانتان مشت کنید تا مطمئن شوید پارچه خیلی زود چروک نمی‌شود، اگر پارچه در دستان شما خیلی زود چروک شد، از خرید این پارچه منصرف شوید.
اگر پارچه سفید و مرطوبی ‌را روی پارچه تیره کشیدید و پارچه سفید خیلی زود رنگ گرفت این پارچه بعد از شست و شو رنگ زیادی از دست خواهد داد. با دست، پارچه را از دو جهت (تار و پود) بکشید تا از استحکام پارچه اطمینان حاصل کنید.
● نگهداری از لباس‌های پشمی
لباستان را با یک فرچه نازک و سخت تمیز کنید. جیب‌های لباس پشمی را پس از استفاده خالی کرده و در جای سرد آویزان کنید.
لباس‌های پشمی که چروک شده در بخار حمام قرار دهید تا چروک‌ها برطرف شود و یا با پارچه نم‌دار و تنظیم درجه اتو روی شماره مخصوص لباس‌های پشمی آن را اتو کنید. برای آنکه عمر لباس‌های پشمی طولانی شود، پس از دو روز پوشیدن، یک روز از آنها استفاده نکنید.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:34 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 نگهداری، سخت تر از به دست آوردن

الا که انتخابتان را کردید و پوشاک مناسب را تهیه کردید، بد نیست چیزهایی هم در مورد نحوه نگهداری از آنها بدانید.
به‌هرحال نگهداری و حفظ هر چیز از به‌دست‌آوردن آن مهم‌تر و البته گاهی اوقات سخت‌تر است.
برای شست‌وشوی لباس‌هایتان به هشدارها و نشانه‌هایی که معمولاً در آستر یا پشت یقه لباستان ثبت شده دقت کنید. لباس‌ها بسته به جنس و نوع بافت و دوختشان به دو دسته قابل شست‌وشو و غیرقابل شست‌وشو با ماشین لباسشویی تقسیم می‌شوند. معمولاً لباس‌های بسیار لطیف (ابریشمی) و آنهایی که با دست بافته شده‌اند را نمی‌شود با ماشین لباسشویی شست، بنابراین باید آنها را با دست و با پودر یا مایع مخصوص شست‌وشو با دست (که معمولاً کف بیشتری برای تمیزی دارند) شست اما لباس‌هایی را که می‌توان با ماشین لباسشویی شست، خود حکایتی مفصل و نکاتی باریک‌تر از مو دارند، که گاهی بی‌توجهی به تنها یک نکته از آنها می‌تواند باعث از بین رفتن لباسی گرانقیمت و زیبا شود.
یکی از اولین نکات مهم شناخت ماشین لباسشویی است که می‌خواهید از آن استفاده کنید، دومین نکته شناخت لباس‌هایی است که می‌خواهید آنها را بشویید. هیچ‌وقت لباس‌های رنگی و تیره را با لباس‌های سفید با هم در لباسشویی نریزید؛ حتی اگر از ثبات رنگ لباس‌های رنگی و تیره مطمئن باشید، چون آنها باعث کدر و مات‌شدن لباس‌های سفید می‌شوند. پیش از آنکه شست‌وشوی لباسی را به ماشین لباسشویی بسپارید حتماً از ثبات رنگ آن مطمئن باشید، خصوصاً وقتی لباس‌های درون ماشین رنگ‌های متفاوتی داشته باشند.
بعضی لباس‌ها را کافیست یک بار با آب سرد بشویید یا ساعتی در آب و سرکه بگذارید تا رنگشان ثابت شود. بعضی لباس‌ها (مثل لباس‌های رنگ شده) همیشه رنگ می‌دهند و همیشه باید با دست و آب سرد شسته شوند. سعی کنید لباس‌ها را پس از شست‌وشو بلافاصله از ماشین بیرون آورده و روی بند پهن کنید تا بوی نم نگیرند.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:34 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 شفافیت لباس

برای آنکه شفافیت لباس رنگی پس از شست و شو نیز همچنان حفظ شود پیش از آنکه برای نخستین بار آن را بشویید، محلولی از یک سطل آب سرد و یک مشت نمک درست کرده و لباس را ابتدا درون این محلول خیس کرده و سپس شست و شوی بعدی را انجام دهید.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:35 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 مراقبت از لباسهای پشمی


O شست‌وشو
لباسهای‌ پشمی‌ را هیچ‌ گاه‌ در ماشین‌ لباسشویی‌ نیندازید. طبق‌ علائم‌ راهنمای‌ لباس‌ كه‌ معمولاً در قسمت‌ داخلی‌ آن‌ دوخته‌ می‌شود، این‌ گونه‌ لباسها را با دست‌ و در آبی‌ با دمای‌ ۴۰درجه‌ سانتیگراد بشویید. به‌علاوه، اگر آنها را در آب‌ ولرم‌ محتوی‌ یك‌ قاشق‌ گلیسرین‌ آبكشی‌ كنید، نرم‌ و لطیف‌ می‌شوند و باعث‌ خارش‌ پوست‌ بدن‌ نیز نخواهند شد.
O خشك‌كردن‌
لباسهای‌ پشمی‌ را روی‌ بخاری، شوفاژ یا بند رخت‌ در آفتاب‌ رها نكنید. همچنین‌ از خشك‌كردن‌ آنها در ماشین‌ خشك‌كن‌ بپرهیزید. این‌ لباسها را بر سطحی‌ صاف‌ و تمیز پهن‌ كنید تا در هوای‌ اتاق‌ خشك‌ شوند. می‌توانید یك‌ پارچه‌ كتانی‌ سفید را روی‌ سینی‌ پهن‌ كنید و لباس‌ پشمی‌ را روی‌ آن‌ بگذارید تا خشك‌ شود.
O اتوكردن‌
بهترین‌ روش‌ برای‌ برطرف‌كردن‌ چروك‌ لباسهای‌ پشمی‌ این‌ است‌ كه‌ آنها را در بخار حمام‌ قرار دهید تا چروكها برطرف‌ شود. اگر مجبور شدید لباسی‌ را اتو كنید، پارچه‌ای‌ نمدار روی‌ آن‌ پهن‌ كنید و با قراردادن‌ اتو روی‌ درجه۲ (متوسط) لباس‌ را به‌آرامی‌ اتو بزنید. اتو را مستقیماً روی‌ لباس‌ نكشید.
راهنمای‌ علائم‌ بین‌المللی‌ لباس‌
اتوكاری‌ با درجه‌ ۲
حداكثر دمای‌ آب‌ برای‌ شست‌وشو ۴۰درجه‌ سانتیگراد؛ استفاده‌ از مواد شوینده‌ استاندارد (قابل‌ شست‌وشو در ماشین‌ لباسشویی)
قابل‌ شست‌شو فقط‌ با دست‌ و حداكثر دمای‌ آب‌ ۴۰درجه‌ سانتیگراد
از مایع‌ سفیدكننده‌ استفاده‌ نشود
در ماشین‌ خشك‌كن‌ خشك‌ نشود
برای‌ خشك‌كردن‌ در یك‌ سطح‌ صاف‌ قرار داده‌ شود
فقط‌ خشكشویی‌ شود
با دست‌ و ماشین‌ لباسشویی‌ شسته‌ نشود

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:35 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 خانه کفش کجاست؟

مهم نیست منزل شما در کدام طبقه از یک آپارتمان واقع شده و چند متری است، حتی مهم نیست شما در خانه‌تان چه عادات و رفتاری دارید و چیدمان اتاق‌هایتان چطور است؟ آیا نظم و ترتیب را رعایت می‌کنید یا آن قدر بی‌نظم و بی‌برنامه‌اید که وقتی از راه می‌رسید همه چیز را یک طرف پرت می‌کنید، از کفش‌هایتان گرفته تا لیوان آب در آشپزخانه. آنچه مهم است این است که وقتی در یک آپارتمان زندگی می‌کنید حق هیچ یک از همسایه‌هایتان را ضایع نکنید و با فرهنگ آپارتمان نشینی آشنا باشید. استفاده درست و مناسب از جاکفشی یکی از مقتضیات فرهنگ آپارتمان نشینی است...
این روزها بیشتر مردم در آپارتمان زندگی می‌کنند؛ از آپارتمان‌های بسیار کوچک تا آپارتمان‌های چند طبقه با متراژ بالا. حالا دیگر خانه‌های ویلایی نایاب و انگشت‌شمار شده‌اند و در این خانه‌های آپارتمانی افراد خانواده آنقدر آزاد نیستند که هرگونه که خواستند عمل کنند بدون اینکه حقوق دیگر ساکنین را نادیده بگیرند. سکونت در آپارتمان‌ها فرهنگ خاص خود را دارد و رعایت یک سری اصول و قوانین خاص هر آپارتمان برای همه افرادی که ساکن آنجا هستند ضروری است. در این صورت ساکنین می توانند بدون هیچ مشکلی در کنار هم زندگی کنند و حقی هم از کسی ضایع نشود.
رعایت مقررات و قوانین آپارتمان برای همه ضروری است و یکی از اصولی که ساکنین یک خانه در آپارتمان باید رعایت کنند مرتب کردن کفش‌ها در پشت در آپارتمان است. نمای ورودی هر واحد از آپارتمان راهروی آن و قسمت جلوی در ورودی است. تصور کنید اعضای یک خانواده پیش از ورود کفش‌هایشان را بدون اینکه مرتب در گوشه‌ای بگذارند یا در داخل جاکفشی قرار دهند، به گوشه‌ای پرتاب کنند، چه منظره زشت و زننده‌ای ایجاد می‌شود. در آوردن و انداختن هر کفش به این طرف و آن طرف نه تنها حق همسایه‌ها را ضایع می‌کند بلکه نمای زشتی به خانه می‌دهد.
● جایی برای کفش‌ها
در بعضی از ساختمان‌ها به‌خصوص آپارتمان‌های کوچک امروزی به جای آنکه بخشی از فضای داخل خانه و در واقع ورودی را به قرار دادن جاکفشی اختصاص دهند محل قرار دادن کفش‌ها را به پشت در هر واحد و در بیرون خانه انتقال می‌دهند در حالی که همانطور که می‌دانید فضای بیرون از در هر یک از واحدهای یک آپارتمان محیطی مشترک بین ساکنان ساختمان محسوب شده و قرار دادن کفش‌ها بدون جایگاهی مشخص در بیرون در، کاری ناشایست و به دور از فرهنگ آپارتمان‌نشینی است. از طرف دیگر انتخاب جاکفشی‌هایی با مدل و رنگ‌ها و فرم‌های گوناگون برای هر واحد نیز به لحاظ زیبایی و نظم محیط آپارتمان‌ غیرقابل قبول است. در نتیجه باید جاکفشی متناسب با محیط و رنگ یکسان تهیه شود. به این ترتیب نه تنها نظمی خاص در کل فضای ساختمان به وجود می‌آید بلکه برای کفش‌ها نیز جای مناسبی فراهم شده و در ضمن فضای داخل خانه هم اشغال نمی‌شود. بهتر است جاکفشی انتخاب کنید که دارای اندازه مناسب بوده و برای قرار دادن کفش‌های همه اعضای خانواده جای مناسب داشته باشد.
همچنین بهتر است آن قدر بزرگ و دست و پاگیر نباشد که موجب تجاوز به حریم خانه همسایه شود. بهترین جاکفشی آن است که دردار بوده تا نمای کفش‌های چیده شده در طبقات آن، فضای راهرو و ورودی منزل را نازیبا نکند. بهتر است برای کلیه واحدهای موجود در یک ساختمان یک مدل جاکفشی تهیه شود زیرا مهم‌ترین موضوعی که در فرهنگ آپارتمان‌نشینی مطرح است، اتحاد، یکپارچگی و هماهنگی در همه زمینه‌ها است. از روابط میان افراد ساکن گرفته تا دکوراسیون محیط‌های عمومی ساختمان. این مساله در مورد انتخاب رنگ برای درهای هر واحد، پنجره‌ها، فرم رنگ، حفاظ‌های در و پنجره و طرح پادری‌های مقابل در و جاکفشی هر واحد صدق می‌کند. با وجود چنین هماهنگی در میان پوشش‌ها و لوازم مربوط به ساختمان از جمله جاکفشی فضای بیرونی خانه مطلوب‌تر و زیباتر خواهد بود.
کفش‌ها اولین پوششی هستند که هنگام ورود به خانه از بدن جدا می‌شوند، در نتیجه باید در همان محیط ورودی جایی برای قرار دادن آنها تا استفاده مجدد وجود داشته باشد. این روزها جاکفشی‌های متعددی در مدل‌ها، رنگ‌ها و جنس‌های گوناگون تولید می‌شود که خانواده‌ها می‌توانند با توجه به شرایط محیط ورودی خانه، مناسب‌ترین آنها را انتخاب کنند. هنگام خرید جاکفشی علاوه بر متناسب بودن مدل، رنگ و ابعاد آن برای فضا، به این موارد توجه کنید: با توجه به اینکه کفش‌های زمستانی بیشتر به صورت چکمه‌های بلند و کوتاه بوده و ارتفاع آنها از کفش‌های معمولی بیشتر است اگر می‌خواهید جاکفشی‌ای برای ورودی خانه تهیه کنید حداقل ابعاد استاندارد چکمه‌های ساق کوتاه اهالی خانه را در نظر بگیرید. در جاکفشی جایی نیز برای قرار دادن دمپایی‌ها، واکس و فرچه تمیزکننده کفش‌هایتان در نظر بگیرید.
● بهداشت جاکفشی
با انتخاب یک جاکفشی مناسب نه تنها ظاهر فضای ورودی و حتی محیط مجاور آن با قرار دادن کفش‌های جورواجور و رنگارنگ و احتمالا گلی و خاکی در جاکفشی بدون در، نازیبا نمی‌شود بلکه بوی بد ناشی از کفش‌ها نیز در فضا پراکنده نخواهد شد. در ضمن کفش‌های آلوده در دسترس بچه‌های کوچک خانواده قرار نمی‌گیرد. هر هفته یک بار جاکفشی‌ها را کاملا تمیز و ضدعفونی کنید. لازم است کفش‌هایی که کف آن خاکی و گلی است را هم کاملا تمیز کنید. سعی کنید پیش از قرار دادن کفش‌هایی که کف آن کثیف و آلوده است، ابتدا آنها را تمیز کرده و سپس درون جاکفشی قرار دهید. در جاکفشی را برای چند دقیقه در فضای آزاد باز بگذارید تا مانع از رشد قارچ‌ها و عوامل بیماری‌زا شوید.

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:35 PM
تشکرات از این پست
htbhtb
htbhtb
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 4482
محل سکونت : فارس

پاسخ به:مراقبت از لباس

 نگهداری پارچه های نخی

اگر می خواهید پارچه یا لباسهای نخی را برای مدتی طولانی نگهداری كنید ، آنها را داخل كیسه های نایلونی قرار دهید تا گرد و غبار و آلودگی محیط روی آن اثر نكند .
هر چند ماه یكبار در كیسه را باز كنید و تای پارچه را عوض كنید .

پنج شنبه 18 آبان 1391  3:36 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها