این روزها با انواع مختلفی از نمایشگرها روبرو هستیم. اخیرا این اسم را زیاد می شنوید که فلان گجت با نمایشگر AMOLED ارایه می شود. بعضی وقت ها هم اسم Super AMOLED به میان می آید. اما تفاوت این دو نمایشگر در چه چیزی است؟ از اسم به نظر میرسد که دومی بهتر است اما آیا این موضوع حقیقت دارد؟ و تفاوت در چیست؟
اگر بخواهیم به طور خلاصه توضیح بدهیم در نمایشگرهای Super AMOLED سنسورهای حساس به لمس با شیشه نمایشگر ادغام شده است. با این کار حداقل یک لایه از نمایشگر کم شده. در حال حاضر این نمایشگر فقط توسط سامسونگ تولید می شود و آن را بیشتر روی محصولات این شرکت می بینید.
واقعیت این است که نمایشگرهای فعلی از چندین لایه مختلف تشکیل شده اند. برای مثال نمایشگر تبلت گلکسی سامسونگ از نوع TFT-LCD است. این نمایشگر تقریبا ۴ لایه مجزا دارد. یک لایه نوردهی از عقب، یک لایه فیلتر رنگ، یک پنل سنسور لمس و یک شیشه بیرونی.
نمایشگرهای AMOLED کیفیت فوق العاده ای دارند، در آنها لایه نوردهی از عقب که به صورت مجزا بود حذف شده و با دیگر لایه ها مخلوط شده است. اما یک ایراد در آنها مشکل خواندن متن در نور آفتاب است. در فناوری جدید سامسونگ لایه هایی که باعث رفلکس نور می شوند حذف شده اند و در عین حال مصرف انرژی هم کمتر شده است. حالا شما رنگ های فوق العاده زنده و نمایش خوب را در نور آفتاب دارید. در کنار اینکه زاویه دید بیشتر شده در حالی که مصرف انرژی هم کمتر شده است. این مشخصات جدید Super AMOLED را به وجود آورده است.
این نمایشگرها تازه امسال وارد بازار تجاری شده اند و نخستین بار آنها را روی تلفن هوشمند Wave سامسونگ و سپس روی تلفن های هوشمند سری گلکسی این شرکت دیدیم. حالا روی تلفن های مبتنی بر ویندوزفون ۷ هم شاهد استفاده از این نمایشگرها هستیم.
البته رقابت همیشه وجود دارد. نمایشگرها Super IPS و Super LCD هم به جمع رقیبان پیوسته اند و به زودی اسم آنها را هم بیشتر خواهیم شنید. اما فعلا این Super AMOLED است که توجه کاربران را در دنیا به خود جلب کرده و نمایشگر پرطرفدار بازار محسوب می شود.
اگر شما هم تجربه کار با این نمایشگرها و دیگر انواع را داشته اید، نظر خودتان را در مورد کیفیت و مقایسه آنها بنویسید.
عکس درب ساخته شده از طلا توسط ایرانیها برای حرم امام حسین ع کلیک کن !
گیزمودو