0

بخور نخورهای دوران بارداری

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

بخور نخورهای دوران بارداری

تغذیه در دوران بارداری از جمله مهم‌ترین عوامل حفظ سلامت و تندرستی زنان باردار و جنین آن‌ها محسوب می‌شود. از نگاه بسیاری از درمانگران شیوه‌های طبیعی و حتی پزشکی مدرن گنجاندن میوه و سبزی تازه در برنامه غذایی هفتگی و روزانه زنان باردار و مادران شیرده از جمله مهم‌ترین و واجب‌ترین نکاتی است که هر مادر بارداری باید آن را جدی بگیرد. اگر چه ممکن است در سراسر جهان قرص‌ها و مکمل‌های غذایی، ویتامین‌ها و مواد معدنی در طول دوران بارداری توسط متخصصان و پزشکان برای زنان تجویز شود اما درمانگران طب‌ طبیعی بر این باورند با اصلاح سبک زندگی و گنجاندن میوه‌ها و سبزی‌های سالم و تازه به جای مکمل‌ها می‌توان تمام نیازهای بدن زنان باردار را تامین کرد و علاوه بر این به حفظ تندرستی، نشاط و شادابی آن‌ها و جنینی که به همراه دارند، کمک کرد.

کاهش تهوع بارداری با به

مصرف میوه به در دوران بارداری تاثیر بسیار زیادی در کاهش میزان تهوع ناشی از بارداری در زنان دارد. به اعتقاد درمانگران طب سنتی از آنجا که در دوران بارداری قاعدگی در زنان به طور کامل قطع می‌شود، خروج برخی از اخلاط و مواد زائد از بدن که به واسطه قاعدگی هر ماه صورت می‌گرفت، حین بارداری انجام نمی‌شود. بنابراین این مواد زائد در بدن باقی می‌ماند و این مسئله به مرور موجب تحریک دریچه مری یا دهانه معده در خانم‌های باردار می‌شود. این موضوع موجب می‌شود این دریچه به خوبی وظیفه خود را انجام ندهد و همین مسئله برخی ناراحتی‌های گوارشی مانند تهوع را برای زنان باردار به همراه دارد. از این رو درمانگران به زنان باردار توصیه می‌کنند در طول دوران بارداری هر روز یک عدد به مصرف کنند زیرا به از جمله میوه‌هایی محسوب می‌شود که می‌تواند موجب تقویت دستگاه‌ گوارشی به ویژه معده و مری شود و به این ترتیب احتمال ابتلا به تهوع دوران بارداری را کاهش دهد.

کاهش اسپاسم‌های عضلانی در بارداری

یکی دیگر از میوه‌هایی که تاثیر زیادی در حفظ سلامت زنان باردار و جنین آن‌ها دارد، موز است. موز به دلیل داشتن مقادیر قابل توجهی ویتامین B6  و  B12در گروه میوه‌های ارزشمند دوران بارداری قرار می‌گیرد که می‌تواند مقدار قابل ملاحظه‌ای پتاسیم، منیزیم و دیگر مواد معدنی را به بدن مادر و جنین برساند. به این ترتیب نه تنها فواید بی‌شماری مانند افزایش مقاومت ماهیچه‌ای مادر در برابر اسپاسم‌ها و انقباض‌های ماهیچه‌ای را همراه دارد بلکه به کیفیت و روند تکامل سیستم عصبی جنین هم کمک می‌کند. علاوه براین موز به دلیل داشتن مقداری قابل توجهی پتاسیم میوه مفیدی برای کنترل میزان فشار خون مادران باردار محسوب می‌شود. بنابراین توجه داشته باشید در برنامه غذایی روزانه خود در دوران بارداری موز تازه و رسیده را هم بگنجانید.

افزایش شیردهی با انجیر

اگر به راه‌های افزایش شیر در دوران بارداری فکر می‌کنید و برای‌تان مهم است که نوزادتان را با شیر خودتان تغذیه کنید توصیه می‌کنیم مصرف میوه‌هایی مانند انگور شیرین و انجیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. با مصرف انگور و انجیر تازه می‌توانید علاوه بر دریافت مواد معدنی مفیدی که در این میوه‌ها وجود دارد به افزایش میزان شیر خود در دوران بارداری بپردازید. انجیر سرشار از ویتامین‌های A، B و C است و می‌تواند بخشی از نیازهای بدن مادر باردار را به مواد معدنی همچون پتاسیم، کلسیم و آهن تامین کند. در عین حال زنان بارداری که انجیر تازه را در رژیم غذایی روزانه خود قرار می‌دهند می‌توانند با مصرف این میوه به تقویت دستگاه هاضمه و گوارش خود بپردازند. به اعتقاد بسیاری از درمانگران شیوه‌های طبیعی تهیه سوپ انجیر نیز یکی از مفید‌ترین غذا‌ها در دوران بارداری است که به افزایش شیردهی کمک می‌کند.

کیوی را فراموش نکنید

کیوی از بهترین میوه‌هایی است که مصرف آن را می‌توان به خانم‌های باردار توصیه کرد. در صورتی که در گروه افرادی که به این میوه خوش آب و رنگ حساسیت‌ دارند، نیستید می‌توانید مصرف آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. کیوی سرشار از ویتامین‌ c، فیبر، آهن و کلسیم است و می‌تواند منبع خوبی برای تامین نیازهای غذایی زنان باردار و جنین آن‌ها باشد. بنابراین مصرف این میوه در دوران بارداری می‌تواند به بهبود روند خون‌سازی در زنان باردار کمک کند و میزان کم‌خونی را در این دوران کاهش دهد. از سوی دیگر وجود منیزیم موجود در کیوی باعث می‌شود جذب کلسیم در بدن مادر افزایش یابد چرا که میزان جذب کلسیم در بدن انسان با وجود منیزیم بیشتر و بیشتر می‌شود و این مسئله می‌تواند تاثیر زیادی در اسکلت‌بندی و افزایش مقاومت استخوان‌ها، دندان‌ها و بدن کودک داشته باشد.

این توصیه را جــــدی بـــگیرید

همیشه به یاد داشته باشید که برای تامین میوه و سبزی مورد نیاز خود به ویژه در دوران بارداری به سراغ میوه‌ها و سبزی‌های تازه بروید و سعی کنید این مواد را از مراکزی تهیه کنید که به آن‌ها اطمینان دارید. باید مراقب باشید پیش از مصرف این خوراکی‌ها آن‌ها را به خوبی بشویید و با خیال راحت آن‌ها را مصرف کنید چرا که ممکن است برخی مراکز پرورش میوه‌ها و سبزی‌ها  برای حفظ سلامت محصولشان از سموم مختلف استفاده کرده باشند و در صورتی که شما میوه ‌یا سبزی را به خوبی نشویید این سموم به همراه میوه وارد بدنتان شود. بنابراین سعی کنید برای تهیه میوه یا سبزی به سراغ مراکزی بروید که به صورت ارگانیک این محصولات را پرورش می‌دهند و برای پرورش آن‌ها از مواد و کودهای شیمیایی استفاده نمی‌کنند.

با احتیاط به سراغ آناناس بروید

درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان در سراسر جهان همواره توصیه می‌کنند زنان باردار با احتیاط بیشتری به سراغ میوه‌هایی مانند آناناس و انبه بروند. آن‌ها بر این باورند که مصرف نامناسب و بی‌اندازه این نوع میوه‌ها ممکن است عوارضی را برای خانم‌های باردار داشته باشد. به اعتقاد این گروه از آنجا که این مواد موجب بروز انقباضاتی در دهانه رحم و رحم می‌شوند در گروه میوه‌هایی قرار می‌گیرند که بهتر است با مشورت پزشک یا یک متخصص طب سنتی و به مقدار مشخص برای زنان باردار تجویز شود. بنابراین سعی کنید از مصرف بیش از اندازه و بی‌قاعده آناناس و انبه در دوران بارداری پرهیز کنید و حتما در این زمینه با پزشک‌تان مشورت کنید.

پیشگیری از ناراحتی‌های تنفسی

تحقیقات نشان می‌دهد مصرف سیب می‌تواند تاثیر زیادی در بهبود عملکرد ریه در دوران بارداری داشته باشد و میزان اختلال‌ تنفسی و تنگی نفس در دوران بارداری را کاهش دهد. در تحقیقاتی که محققان فرانسوی انجام  دادند نشان داد وجود فلاونوئیدهای موجود در سیب موجب می‌شود احتمال ابتلا به بیماری‌های تنفسی مانند آسم و حتی دیابت در افرادی که مصرف سیب را در برنامه غذایی خود قرار می‌دهند به حداقل برسد. از سوی دیگر مصرف این میوه حین دوران بارداری به پیشگیری از ابتلا به آلرژی و آسم در کودکان نیز کمک می‌کند. از این رو این محققان به خانم‌های باردار توصیه می‌کنند در طول هفته دست کم ۴ سیب بخورند تا بتوانند سلامت خود و فرزندشان را تضمین کنند.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

دوشنبه 15 آبان 1391  8:55 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها