پاسخ به: پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران
1 : پژوهشهاي علوم و صنايع غذايي ايران 1385; 2(1 (نيمه اول)):1-14. |
|
بهينه سازي استخراج آنزيمي ژلاتين خوراکي از استخوان گاو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) |
|
حسيني پرور سيدهاشم*,كرامت جواد,كديور مهدي,خاني پور الهام,ميلاني الناز |
|
* دانشگاه فردوسي مشهد |
|
ژلاتين، هيدروكلوئيدي از جنس پروتئين است كه به دليل ويژگي هاي منحصر به فرد در ايجاد ژل، قوام دهندگي، پايدار كنندگي، امولسيفايري، تشكيل كف و فيلم در صنايع غذايي به طور گسترده اي مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين تحقيق به منظور تعيين شرايط بهينه استخراج ژلاتين به روش آنزيمي از استخوان گاو، به ترتيب اثر سه متغير غلظت آنزيم (10-2 پي پي ام)، زمان (16-8 ساعت) و دما (80-60 درجه سانتي گراد) بر روي راندمان استخراج، استحكام ژل، ويسكوزيته و جذب ژلاتين استخراجي در طول موج 420 نانومتر مورد بررسي قرار گرفت. نتايج طرح آزمايشي مركب مركزي انجام شده به روش رگرسيون سطح پاسخ (RSREG) تجزيه تحليل شد. ضرايب همبستگي مدلهاي رگرسيون برازش داده شده راندمان، استحكام ژل، ويسكوزيته و جذب در طول موج 420 نانومتر براي فرايند استخراج آنزيمي به ترتيب 0.9526، 0.998، 0.995 و 0.935 تعيين شدند. آناليز واريانس اثر كلي متغيرهاي فرايند در مدلهاي رگرسيون استخراج آنزيمي نشان داد كه اثر هر سه متغير غلظت آنزيم، زمان تيمار آنزيمي و دماي استخراج در مدلهاي رگرسيون استحكام ژل و ويسكوزيته معني دار بودند، اما اثر دما در مدلهاي رگرسيون راندمان و جذب معني دار نبودند. شرايط اپتيمم در استخراج آنزيمي براي حداكثر راندمان، استحكام ژل و ويسكوزيته و حداقل جذب که در آزمايش عملي مورد تاييد قرار گرفته بترتيب (6.1 پي پي ام، 15.6 ساعت، 70 درجه سانتيگراد)، (9.1 پي پي ام،11.9 ساعت، 70.3 درجه سانتيگراد)، (7.86 پي پي ام، 14.9 ساعت، 77.5 درجه سانتيگراد) و (2.8 پي پي ام، 10 ساعت، 60 درجه سانتيگراد) تعيين شدند.
|
|
كليد واژه: ژلاتين، استخراج آنزيمي، بهينه سازي سطح پاسخ |
|
|
نسخه قابل چاپ
|
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .
دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.
دوشنبه 20 آذر 1391 4:27 PM
تشکرات از این پست