پاسخ به آی دی محترم fatemeh 313
سلام علیکم
دیگران محمد حسین صدایم می کنند ظاهرا 22 زمستان از عمرم گذشته است رشته آکادمیکم فلسفه است خارج از جهان تواضع معلوماتم را در حدی نمی دانم تا به معرفی تفضیلی خویش بپردازم .
در رابطه با گرایش انسان به سمت فلسفه باید عرض کنم یک گرایش فطری در بشر وجود دارد که دوست دارد حقایق را بداند شما در زندگی روزمره تان هزاران راز نفهته است و دائما با چون و چراهای زیادی روبرو هستید علی بن ابی الطالب (ع) فرمود :
(خدا رحمت کند کسی را که بداند از کجا آمده است و در کجا زیست می کند و به کجا می رود) این سه پرسش به عقیده بنده فطری است لکن عده ایی در پاسخ به این سه پرسش بی راهه می روند اما اصل این سه پرسش ضروری است . در رابطه با معارف امام شناسی هم باید عرض کنم امروزه فلسفه امامت و امام شناسی از سخترین رشته های موجود در حوزه های علمیه و دانشگاه ها می باشد که متاسفانه ما از آن غافل هستیم چیستی امام و نقش امام در هندسه هستی بسیار سوالاتی که لاینحل مانده است را حل خواهد کرد . به هر تقدیر ما چه در علم حصولی و چه در علم حضوری از وجود مبارک حضرت غافل هستیم ما غافل هستیم اما او به ما علم دارد .............
در رابطه با سوال سوم شما باید عرض کنم دکارت می گوید من مرد عالم ذهن نیستم من مرد جهان واقع هستم ، بنده هم با ایشان کاملا موافق هستم زیرا انسان نباید با عالم ذهن خودش دائم محشور باشد باید سری بلند کند و حقایق موجود در زندگی خویش را نظاره کند علی ابن ابی الطالب امام شما فرمود : (و قصرت بِي أَعْمَالِيوَ قَعَدَتْ بِي أَغْلاَلِي وَ حَبَسَنِي عَنْ نَفْعِي بُعْدُ أَمَلِي ) مولای من آرزوهای دور و دراز، من را اسیر کرده است چه زیبا مولا فرمود فلسفه اش هم آن است که وقتی قوه متخیله انسان تقویت شود قوه عاقله انسان رو به اضمحلال خواهد رفت اما اگر کلی بخواهم بگویم غایت فلسفه فهم حقایق موجود در جهان است وقتی این فهم حاصل شد انسان دیگر با عینک دودی خودش جهان را نمی نگرد بلکه با عینک متن واقع به نظاره حقایق میرود ، فلسفه ملاصدرا این انعطاف را دارد که شکسته می شود و به عرفان می رسد زیرا انسان وقتی حقایق را فهمید یقین حاصل می شود وقتی یقین حاصل شد فرد از همین دنیا جهنم را می بیند بهشت را نظاره می کند (کلا لو تعلمون علم الیقین لترون الجحیم ) شما بندگان من به علم یقین دست پیدا کنید تا جهنم را به شما نشان دهم . انشاء الله این فرایندی که با سوال آغاز می شود و با رویت و فنا در ذات وجه الله ختم می شود برای همه ما شکل بگیرد که اگر این چنین شود دیگر محدود نیستیم زیرا وصل در اقیانوس لا یتناهی و اراده لایتناهی می شویم .. تا یار که را خواهد و میلش به چه باشد .
سوال آخر هم در اثناء بحث عرض کردم 22 زمستانی است که الارض به دور شمس چرخیده است و عقربه عمر ما بسرعت به ثانیه افتاده است ...........
السلام علی من التبع الهدی