آخرین محصول غول نرمافزاری مایکروسافت با همان نام آشنای ویندوز عرضه شده است و با تغییرات و ویژگیهای عمده توانسته بسیاری از کاربران را به سوی خود جلب کند.
![Windows 8 نقاط قوت و ضعف ویندوز 8](http://barsam.ir/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif)
![Windows 8 نقاط قوت و ضعف ویندوز 8](http://barsam.ir/wp-content/uploads/2012/11/Windows-8.jpg)
pc worldء در ویندوز ۸ تغییرات ظاهری و باطنی قابل توجهی در این سیستمعامل ایجاد شده است که ممکن است همهی آنها مورد پسند کاربران نباشد. به هر حال این سیستمعامل نسخهی جدید ویندوز است و محیط جدید آن قرار است چندین سال با مردم جهان همراه باشد. آنهم نه فقط در کامپیوتر رومیزی (PC) بلکه تبلتها، لپتاپها،و تلفنهای هوشمند هم قرار است از همین محیط یا رابطکاربری استفاده کنند. یکسان بودن رابط کاربری در دستگاههای مختلف ممکن است برای برخی خوشایند و برای برخی دیگر ناخوشایند باشد. حال میخواهیم با برخی از نکات مثبت و منفی در مورد محصول جدید مایکروسافت آشنا بشویم.
نکات مثبت
۱- اتحاد بین دستگاههای مختلف
![ٌWinows 8 skydrive](http://barsam.ir/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif)
![ٌWinows 8 skydrive](http://barsam.ir/wp-content/uploads/2012/11/screenshot202-100010951-medium.png)
یک شکل بودن ویندوز در گجتهای مختلف باعث میشود تجربهی کار با دستگاههای مختلف یکسان باشد و افراد سردرگم نشوند و کار با گجتها را راحتتر یاد بگیرند. علاوه بر این یکسان بودن محیط ویندوز به این معنی است که کاربران میتوانند تنظیمات یکسانی در دستگاههای مختلف خود داشته باشند. انگار که یک سیستمعامل دارند و توسط رایانههای مختلف از آن استفاده میکنند. حتی فایلهای خود را توسط سرویسهایی نظیر SkyDrive میتوانند بین رایانهها و گجتهای مختلف به اشتراک بگذارند.
نکتهی مهم در رابط کاربری یکشکل، مسألهای است که برنامهنویسان با آن سروکار دارند. مسلما اگر ویندوز در گجتهای مختلف، رابط کاربری یکسان داشته باشد، کار برنامهنویسان در همخوانی برنامههایشان با محیط سیستمعامل بر روی دستگاههای مختلف بسیار راحتتر خواهد شد و حتی باعث میشود، برنامهنویسان رغبت بیشتری داشته باشند که برنامههایشان را برای گجتهای مختلف تولید کنند.
۲- دوستی با صفحههای لمسی
امروزه بسیاری از افراد اکثر کار با سیستمهای رایانهایشان از طریق صفحات لمسی انجام میشود. مایکروسافت کار بزرگی که انجام داد این بود که در این نسخه از ویندوز، رابط کاربری را طوری طراحی کرد که علاوه بر افرادی که موس و صفحهی کلید دارند، افرادی که با صفحات لمسی کار میکنند، نیز تجربهی خوبی از کار با سیستمعامل ویندوز داشته باشند.![Windows 8 touch](http://barsam.ir/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif)
![Windows 8 touch](http://barsam.ir/wp-content/uploads/2012/11/gesture_primarry_116-100010091-ori-100010927-medium.png)
نکتهی مهم دیگر در مناسب سازی رابط کاربری ویندوز ۸ با صفحات لمسی این است که برنامهنویسان بیشتر ترغیب میشوند که رابط کاربری نرمافزارهایشان را مناسب صفحات لمسی کنند. البته هستند نرمافزارهایی که فیالذاته احتیاج به صفحهی کلید دارند و مناسب صفحهی لمسی نیستند و لذا انتظاری هم از توسعه دهندگانشان نیست که بخواهند رابط کاربری نرمافزارشان را مناسب صفحات لمسی طراحی کنند. ولی بسیار یا شاید اکثر نرمافزارها اینگونه نیستند. اکثر نرمافزارهایی که افراد به طور عادی استفاده میکنند، اگر با صفحات لمسی همخوانی پیدا کنند، بسیار به سود کاربران خواهد بود.
۳- فروشگاه ویندوز
اپل برای خودش فروشگاه نرمافزار دارد. آندروید هم همینطور. این وسط فقط مایکروسافت کم بود که آن هم به جمع اظافه شد. وجود فروشگاه نرمافزار مزایای بسیاری دارد.![Windows Store](http://barsam.ir/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif)
![Windows Store](http://barsam.ir/wp-content/uploads/2012/11/windows20store20spotligh-100007920-galler-100010934-medium.png)
اگر مرکز نرمافزاری معتبری نباشد کاربران سردرگم میشوند کدام نرمافزار را انتخاب کنند. آنهم با اینهمه تبلیغات که برای نرمافزارهای مختلف هست. ولی اگر مرکز نرمافزاری معتبری از سوی خود مایکروسافت باشد، کاربران میتوانند نرمافزارها را در یک جا با هم مقایسه کنند و حتی از تجارب کاربران دیگر که به صورت رتبه و نظر در ذیل نرمافزارها موجود است استفاده کنند و بهترین نرمافزار را انتخاب کنند. همین باعث ایجاد رقابت بین توسعه دهندگان میشود که در آخر تماماً به سود کاربران است.
از دیگر مزایای وجود یک فروشگاه نرمافزاری برای ویندوز، این است که نرمافزار هایی که مناسب با صفحهی استارت ویندوز ۸ هستند، راحتتر در اختیار کاربران قرار میگیرند و این هم باعث ترغیب بیشتر توسعهدهندگان به مناسبسازی نرمافزارهایشان را صفحهی استارت ویندوز ۸ میشود.
نکات منفی
۱- رابط کاربری جدید ممکن است کاربران را دلسرد کند![Windows 8 on laptop](http://barsam.ir/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif)
![Windows 8 on laptop](http://barsam.ir/wp-content/uploads/2012/11/windows20820essentials_primar-100010634-larg-100010935-medium.png)
کاربران موس و صفحهکلیدی و کاربرانی که با صفحهی لمسی کار میکنند، به روشهای مختلفی با سیستمعامل سر و کار دارند. کاربران لمسی عادت ندارند پنجرههای زیادی روی میزکار داشته باشند و با Alt+Tab مرتب بین پنجره ها جابجا شوند. در صورتی که برخی کاربران موس و صفحهکلیدی به راحتی با پنجرههای زیاد کار میکنند. در سیستمعاملی که رابط کاربری مشترک برای کاربران موس و صفحهکلیدی و کاربران صفحات لمسی دارد انتظار میرود نه کاربران صفحات لمسی بتوانند به بهترین وجه از سیستمعامل استفاده کنند و نه کاربران موس و صفحهکلیدی بتوانند بهترین کارکرد را با رایانهشان داشته باشند.
۲- انتظاری که برآورده نمیشود
![Windows phone 8](http://barsam.ir/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif)
![Windows phone 8](http://barsam.ir/wp-content/uploads/2012/11/windowsphone8x_front_bac-100010185-ori-100010947-medium.jpg)
کاربران به خاطر ظاهر یکسان ویندوز در سیستمهای رایانهای مختلف مانند PC، لپتاپ، تلفن همراه،و تبلت ممکن است فکر کنند نرمافزارهایشان در تمام این دستگاهها به طور یکسان اجرا خواهند شد در صورتی که انگونه نیست و نرمافزارها برای پردازندههای مختلف متفاوت است و همین ممکن است باعث دلسردی برخی کاربران بشود.
همین مسأله در مورد Windows 8 RT نیز صادق است. کاربران ممکن است متوجه نشوند که این سیستمعامل یک نسخهی کوچک از ویندوز است که بر روی پردازندههای آرم اجرا شده و فقط نرمافزارهای مترو را اجرا میکند.
۳- تبلیغات
تبلیغات در ویندوز ۸ ممکن است برای برخی کاربران آزاردهنده باشد. نرمافزار پخش موزیک به گونه ایست که انگار نه مطلقا برای استفاده کاربران بلکه بیشتر برای تبلیغ خرید از فروشگاه موزیک Xbox طراحی شده است. نرمافزار مرکز بازی و پخش فیلم هم همین جریان را دارند. در صورتی که در مثلا سیستمعامل آندروید نرمافزارهای تبلیغاتی و غیر آن از هم جدا هستند و اگر کاربران نخواهند تبلیغات آزاردهنده نخواهند داشت.
![Windows 8 Xbox games](http://barsam.ir/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif)
![Windows 8 Xbox games](http://barsam.ir/wp-content/uploads/2012/11/screenshot202-100010952-medium.png)
۴- محدودیتهای جغرافیایی
از مسائلی که در حسابهای کاربری افراد در Windows Live ID وجود دارد محدودیت جغرافیایی است. مثلا کسی که در اروپا یک حساب کاربری داشته است و حال میخواهد به آمریکا سفر کند به احتمال زیاد در آمریکا نخواهد توانست از حساب اروپای خود استفاده کند. علاوه بر این محدودیت حغرافیایی برخی از نرمافزارها و محدودیتهای پرداخت الکترونیکی در برخی مناطق باعث آزار کاربران است.
این مشکل در ویندوز ۸ بیشتر احساس میشود زیرا قرار است اطلاعات بیشتری از طریق حساب آنلاین افراد به اشتراک گذاشته شود.