پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي)
1 : پژوهشهاي علوم دامي (دانش كشاورزي) 1390; 21(1):1-14. |
|
بررسي اثرات سطوح مواد مغذي پيشنهادي بر عملکرد و صفات لاشه جوجه هاي گوشتي سويه راس |
|
صفامهر عليرضا*,خيري اسکندر,نوبخت علي |
|
* گروه علوم دامي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد مراغه |
|
اين آزمايش جهت ارزيابي اثر سطوح مختلف مواد مغذي بر عملکرد و صفات لاشه جوجه هاي گوشتي از سن 1 تا 49 روزگي انجام شد. بدين منظور از 384 قطعه جوجه گوشتي سويه راس 308- در قالب طرح کاملا تصادفي با شش تيمار و چهار تکرار (16 قطعه) استفاده شد. جيره هاي آزمايشي عبارت بودند از: 1- توصيه انجمن تحقيقات ملي آمريکا (1994) NRC،-2 %110 توصيه NRC (1994)، 3- توصيه کاتالوگ سويه راس،4 - 90% توصيه کاتالوگ سويه راس، 5- ميانگين سطوح مواد مغذي توصيه NRC و کاتالوگ سويه راس با دوره هاي پرورشي توصيه شده NRC (1994)، 6- ميانگين سطوح مواد مغذي (1994) NRC و کاتالوگ سويه راس با دوره هاي پرورشي توصيه شده کاتالوگ راس. همه جيره ها داراي انرژي قابل متابوليسم يکسان ولي سطوح مواد مغذي متفاوت بودند. نتايج حاصله نشان داد که در همه دوره هاي پرورشي، افزايش وزن روزانه و خوراک مصرفي در جوجه هاي تغذيه شده با سطوح مواد مغذي توصيه شده توسط (1994) NRC به طور معني داري بيشتر از ساير سطوح مواد مغذي بود (P<0.05). کاهش مواد مغذي جيره به90% سطوح توصيه شده کاتالوگ راس -308 خوراک مصرفي را در مقايسه با ساير تيمارها، در همه دوره ها به طور معني داري کاهش داد (P<0.05). جوجه هاي تغذيه شده با110 % سطوح مواد مغذي توصيه شده توسط NRC (1994)، ضريب تبديل غذايي پاييني نسبت به ساير جيره ها داشتند. درصد لاشه و سينه در جوجه هاي تغذيه شده با سطوح مواد مغذي توصيه شده توسط (1994) NRC به طور معني داري بيشتر از ساير تيمارها بود (P<0.05). استفاده از سطوح مواد مغذي توصيه شده توسط NRC (1994)، هزينه توليد را در هر کيلوگرم وزن زنده، در مقايسه با ساير تيمارها به طور معني داري کاهش داد (P<0.05). نتايج حاصله نشان مي دهد که تنظيم نمودن جيره هاي غذايي بر پايه پيشنهادات (1994) NRC مي تواند در بهبود عملکرد طيور و کاهش هزينه هاي توليد نسبت به ساير سطوح مواد مغذي سودمندتر باشد.
|
|
كليد واژه: جوجه هاي گوشتي، لاشه، عملکرد، مواد مغذي |
|
|
پنج شنبه 11 آبان 1391 4:57 PM
تشکرات از این پست