استفاده از ریحان برای بسته بندی مواد غذایی
استفاده از خاصیت میکرب کش سبزیجات برای تولید بسته بندیها و پوششهای مواد غذایی در برخی دیگر از کشورهای پیشرفته نظیر ژاپن، سابقه داشته است.
استفاده از خاصیت میکرب کش سبزیجات برای تولید بسته بندیها و پوششهای مواد غذایی از دیر باز در کشور هایى مثل ژاپن رواج داشته است . استفاده از ریحان جدید ترین آنهاست:
دانشمندان اسپانیایی موفق شده اند با استفاده از سبزی ریحان، نوعی ورقه نازک پلاستیکی برای بسته بندی گوشت ، پنیر و دیگر مواد غذایی تولید کنند. مواد ضد باکتریایی ریحان برای مقابله با آلودگی مواد غذایی مفید بوده و تاریخ مصرف مواد غذایی را طولانی تر می کند.
محققان اسپانیایی با یک اقدام ابتکاری، پلیمرهای تازه ای تولید کرده اند که مولکولهای آنها از ترکیب مولکولهای سبزی ریحان و مولکولهای مواد شیمیایی پلاستیکی درست شده است.
زمانی که از این ورقهها برای بستهبندی مواد غذایی استفاده میشود، ذرات آب درون ماده غذایی ، مولکولهای ضد باکتری ریحان را به خود جذب میکند و موجب می شود ماده غذایی از وجود باکتریها عاری شود.
محققان برای آنکه مولکولهای ریحان فقط به درون ماده غذایی نفوذ کند و در فضای آزاد بیرون بسته بندی پراکنده نشود، سطح بیرونی ورقه پلاستیکی را با لایه نفوذ ناپذیرتری پوشش داده اند که از فرار مولکولهای ریحان جلوگیری به عمل میآورد.
استفاده از خاصیت میکرب کش سبزیجات برای تولید بسته بندیها و پوششهای مواد غذایی در برخی دیگر از کشورهای پیشرفته نظیر ژاپن، سابقه داشته است.
در ژاپن از ترب کوهی برای تولید ورقههای بسته بندی استفاده می شود، اما مصرف کنندگان از این امر ناراضی بوده اند که طعم و بوی ترب کوهی از پوشش پلاستیکی به درون مواد غذایی سرایت می کند و طعم این مواد را تغییر می دهد.
در پوشش تولید شده به وسیله محققان اسپانیایی از تعداد کمتری مولکولهای ریحان استفاده شده و از این گذشته مولکولهای ریحان برخلاف مولکولهای ترب کوهی جذب آب موجود در مواد غذایی نشده و طعم غذاها را تغییر نمی دهد.