رئیس مرکز تحقیقات زیتون رودبار با اشاره به انعقاد قرارداد تولید زیتون با کشور اسپانیا گفت: انتخاب کشور اسپانیا برای تولید کیفیتر و کمیتر زیتون در کشور به این دلیل است که طی 15 سال اخیر این کشور بهترین ارقام زیتون دنیا را معرفی کرده است.
محمد رمضانی با تاکید بر اینکه زیتون بهترین میوه و روغن زیتون بهترین روغن در دنیا است، اظهار کرد: خاصیت ضد سرطانی بودن زیتون نیز با انجام تحقیقات علمی ثابت شده است.
رئیس مرکز تحقیقات زیتون رودبار با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری سه جانبه مابین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فنآوری و مرکز تحقیقات زیتون کوردوبا- اسپانیا، گفت: مراحل اجرایی پروژه تحقیقاتی اصلاح درختان زیتون در ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار و باغ کلکسیون علی آباد (رودبار) عملیاتی شد.
به نقل از ایسنا، رمضانی افزود: بر این اساس بذرهای تعداد 5 رقم ایرانی و 19 رقم اسپانیایی در باغ کلکسیون زیتون کوردوبا (اسپانیا) و باغ کلکسیون علی آباد رودبار(ایران) پس از گرده افشانی آزاد به پژوهشگاه زیست فناوری تهران (ایران ) منتقل و در محیط کشت مخصوص کشت شدند. پس از سبز شدن نمونهها به ایستگاه تحقیقات زیتون انتقال یافتند تا پس از رشد کافی در باغ علی آباد کشت شوند. آنگاه پس از تیمارهای لازم زراعی خصوصیات آنها ثبت و مورد بررسی قرار میگیرد تا نسبت به تدوین الگوهای نوین اصلاحی اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود آنکه هنوز تبلیغات و اطلاع رسانیهای زیادی در خصوص مفید بودن تفاله زیتون برای دام انجام نشده است در حال حاضر از استقبال خرید خوبی برخوردار است.
رمضانی با اشاره به بازدید از کارخانههای زیتون اسپانیا گفت: در این بازدیدها مشاهده کردیم، از تفاله زیتون برای تولید برق کارخانه استفاده میشود.
رئیس مرکز تحقیقات زیتون تصریح کرد: در حال حاضر 5 رقم از انواع زیتون در کشور بیشتر کشت میشود که مهمترین آنها رقم زرد است، طبق مصوبه هیات دولت قرار است تا 10 هزار هکتار به باغات زیرکشت زیتون استان افزوده شود و طبق توافقی که با مرکز زیتون کوردوبا در اسپانیا داشتیم مقرر شده از بهترین ارقامی که مقاومت خوبی دارند در این باغات استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه برای توسعه باغات در دشت لوشان ارقام بومی پاسخگو نیستند، خاطرنشان کرد: بنابراین باید از ارقامی بهتری استفاده کنیم که برای سهولت کار قابلیت برداشت ماشینی داشته باشند.
رییس مرکز تحقیقات زیتون تصریح کرد: فاز اول که سبز کردن بذرهاست به اتمام رسیده و باید فاز دوم را آغاز کنیم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه تفاله زیتون دیگر یک زباله نیست از احداث یک کارخانه تبدیل تفالههای زیتون به غذای مکمل برای خوراک دام خبر داد و خاطرنشان کرد: در بهترین مکانهای کشت زیتون شامل رودبار، طارم و زنجان 40 هزار هکتار باغ زیتون وجود دارد که صد هزار تن محصول زیتون در این باغات تولید میشود، از این میزان زیتون تولیدی 30 هزار تن تفاله زیتون باقی میماند که چندی پیش یکی از معضلات زیست محیطی استان بود اما خوشبختانه اخیرا موفق به احداث یک کارخانه در شهر صنعتی لوشان شدهایم که تفالههای زیتون را به غذایی مکمل و مفید برای خوراک دام تبدیل میکند