بادمجان دلمهای را پوست گرفته و ریز خرد كنید. فلفل، كرفس و هویج را هم ساطوری كنید و سپس همه را داخل قابلمه ریخته و با یك و نیم لیوان سركه بجوشانید....
![ترشى بادمجان شكمپر با تمبرهندى ترشى بادمجان شكمپر با تمبرهندى](http://www.bartarinha.ir/files/fa/news/1391/7/30/118097_872.jpg)
مواد لازم:
بادمجان كوچك: یك كیلو
برگ انگور یا مو: به تعداد بادمجانها
هویج: 2 عدد
سیر: 10 حبه
كرفس: 2 شاخه
فلفل سبزتند: 5 عدد
بادمجان دلمهای: یك عدد
نمك: یك قاشق غذاخوری
سبزیجات معطر شامل(مرزه، ترخون، نعناع، جعفری و گشنیز): 250 گرم
سیاهدانه: یك قاشق غذاخوری
سركه انگور: یك و نیم لیتر
تمبرهندی: 350 گرم
پودر تخم گشنیز: یكدوم قاشق غذاخوری
گلپر پودر شده: یكدوم قاشق غذاخوری
روش تهیه:
1- بادمجان را شسته از پهلو یك برش كوچك بدهید.
2- بادمجانها را در مقداری آب و نمك بجوشانید تا كمی نرم شوند و بعد آنها را یكییكی روی پارچه نخی چیده تا آبشان كاملا گرفته شود.
3- بادمجان دلمهای را پوست گرفته و ریز خرد كنید. فلفل، كرفس و هویج را هم ساطوری كنید و سپس همه را داخل قابلمه ریخته و با یك و نیم لیوان سركه بجوشانید.
4- اجازه دهید تركیب شما سرد شود و بعد داخل آبكش بریزید. البته زیر آبكش یك ظرف قرار بدهید تا سركهها برای شما حفظ شود و چون در مراحل بعدی به آن نیاز دارید.
5- سبزیجات معطر را بعد از اینكه كاملا شستید و آب آنها گرفته شد ساطوری كنید.
6- سیر را هم ساطوری كرده همراه گلپر و پودر تخم گشنیز به اضافه سبزیجات ساطوریشده داخل ظرف دیگری مخلوط كنید و بعد با سایر موادی كه قبلا ساطوری كردهاید كاملا تركیب كنید.
7- داخل بادمجانها را با تركیبی كه مخلوط كردهاید پر كنید و بعد دور هر بادمجان یك برگ مو بپیچید و داخل ظرف مخصوص ترشی كنار هم بچینید.
8- بقیه سركه را به همراه تمبرهندی به مدت یك ساعت خیس كنید و سپس داخل آبكش ریخته و آن را صاف كنید.
9- در این مرحله تمبرهندی صافشده را به مدت 5 دقیقه روی حرارت بجوشانید، بگذارید تا سرد شود.
10- تمبرهندی سرد شده را با باقیمانده سركه كه در مرحله اول آبكش كرده و آن را نگه داشته بودید مخلوط كنید و روی بادمجانها بریزید.
11- این ترشی باید به مدت یك هفته داخل یخچال قرار بگیرد و بعد از یك هفته كاملا آماده سرو شدن است.
نکته:
وقتی كه میخواهم این ترشی خوشمزهتر شود 2 قاشق ترخون خشكشده كه البته باید به شكل برگ ترخون باشد نه پودر شده لابهلای بادمجانها میریزم. شما هم از این تجربه من استفاده كنید.