0

پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

طراحي، ساخت و ارزيابي ماشين خودكار درجه بندي وزني سيب

4 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) پاييز و زمستان 1388; 19.1(2):37-46.
 
طراحي، ساخت و ارزيابي ماشين خودكار درجه بندي وزني سيب
 
گل پيرا هيوا*,گل پيرا هيمن,حسين زاده بختيار
 
* گروه مكانيك ماشين هاي كشاورزي، دانشگاه كردستان
 
 

هدف از اجراي اين تحقيق طراحي، ساخت و ارزيابي ماشين خودكار درجه بندي وزني سيب است. در اين راستا يك ماشين درجه بندي در سال 1382 در دانشكده كشاورزي دانشگاه كردستان طراحي و ساخته شد كه در آن پس از توزين و پردازش داده ها، ميوه به داخل كانال انتقال هدايت شده و از آنجا به يكي از 6 خروجي تعبيه شده در كانال انتقال يافته و درجه بندي انجام مي گيرد. آزمايش تعيين ارتفاع بحراني سقوط ميوه براي ايجاد كوفتگي در ميوه بر روي سطح فولادي انجام گرفت و ارتفاع بحراني سيب نوع گلاب محلي شش سانتي متر تعيين شد. براي جلوگيري از ايجاد صدمات مكانيكي در ميوه سيب، زاويه شيب كانال انتقال ميوه 22 درجه تعيين گرديد كه در اين شيب سرعت حركت ميوه در داخل كانال يك متر بر ثانيه مي باشد. پس از بررسي تئوري نيروي ضربه وارد بر ميوه در كانال مشخص شد كه ماشين هيچ صدمه اي در طول فرآيند درجه بندي به ميوه نمي رساند. اين مطلب با نتايج آزمايش هاي ارزيابي ماشين براي بررسي صدمات مكانيكي وارد بر ميوه در طول فرآيند درجه بندي كاملا مطابقت داشت.

 
كليد واژه: درجه بندي، ساخت، سيب، طراحي، كوفتگي
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:26 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

تيماردهي شير خام با -CO2 تاثير بر روي ويژگي هاي ميكروبي و ماندگاري شير خام

 5 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) پاييز و زمستان 1388; 19.1(2):47-56.
 
تيماردهي شير خام با  -CO2 تاثير بر روي ويژگي هاي ميكروبي و ماندگاري شير خام
 
سليماني وفا آزاده,حصاري جواد*,احمدي زنوز عادل
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

تيماردهي شير خام سرد توسط  CO2به عنوان روشي جهت جلوگيري از ازدياد بار ميكروبي كل، كنترل باكتريهاي سرماگرا و افزايش ماندگاري شير مورد بررسي قرار گرفت. براي اين منظور 4 تيمار بر روي شير خام شير خام بدون استفاده ازCO2  (نمونه شاهد)، شير خام با استفاده از تزريقCO2  تا سه سطح pH، برابر 6، 6.2 و 6.4 اعمال شد. نمونه هاي شير خام براي مدت 10 روز در دماي 4 درجه سانتي گراد نگهداري شدند و در روزهاي 1، 5، 8 و 10 مورد ارزيابي ميكروبي قرار گرفتند. براي ارزيابي تاثير CO2 و اثر زمانهاي مختلف بر روي صفات مورد مطالعه از طرح آماري اسپليت پلات در زمان با طرح پايه بلوكهاي كامل تصادفي در سه تكرار (در سه روز مختلف بعنوان بلوك) استفاده گرديد. تجزيه تحليل آماري نتايج نشان داد كه افزودن  CO2به شير خام خنك تا 6pH و 6.2 به طور قابل ملاحظه اي رشد ميكروبي را كاهش داد، بطوري كه اين نمونه ها به ترتيب با نمونه شير شاهد اختلافي در حدود 1.082و 0.85 واحد لگاريتمي براي بار ميكروبي كل و 1.089 و 0.923 واحد لگاريتمي براي باكتريهاي سرماگرا پس از 10 روز نگهداري در دماي 4C° از خود نشان داد و مشخص گرديد كه افزودن CO2 تا 6pH و 6.2 به شير خام سرد شده روش موثري جهت جلوگيري از ازدياد بار ميكروبي كل، كنترل باكتريهاي سرما گرا و حفظ كيفيت شير است. با استفاده از CO2 تا pH=6 زمان نگهداري شير خام در 4 درجه سانتي گراد تا 3 روز افزايش يافت و بهترين تيمار انتخاب شده در اين پژوهش بود كه البته در اكثر موارد اختلاف آن با شير تيماردهي شده تا pH=6.2 غير معني دار بود.

 
كليد واژه: بار ميكروبي، باكتريهاي سرماگرا، دي اكسيدكربن، نگهداري شير خام
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:27 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي ميزان پايداري هزينه واردات و تنوع و تخصص در توليد، صادرات و واردات انواع گوشت در ايران

 6 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) پاييز و زمستان 1388; 19.1(2):57-68.
 
بررسي ميزان پايداري هزينه واردات و تنوع و تخصص در توليد، صادرات و واردات انواع گوشت در ايران
 
رحماني رهام*,بخشوده محمد
 
* بخش اقتصاد كشاورزي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

در اين مطالعه تنوع و تخصص در توليد، صادرات و واردات انواع گوشت در ايران و همچنين پايداري هزينه واردات اين محصولات به ايران در فاصله سال هاي 1340 تا 1383 بررسي شد. براي بررسي تنوع و تخصص از شاخص هرفيندال استفاده شد. براي ارزيابي پايداري هزينه واردات ابتدا تابع هزينه واردات با توجه به متغير زمان برآورد و سپس ميزان ناپايداري محاسبه گرديد. بر اساس نتايج در توليد گوشت در سال هاي 1340تا 1347 تخصص بيشتر در جهت توليد گوشت قرمز و در سال هاي 1361 تا 1383 تخصص بيشتر در جهت توليد گوشت مرغ وجود داشته است. در طول دوره، الگوي توليد گوشت داراي تغييرات تدريجي در جهت توليد بيشتر گوشت مرغ بوده است. ايران در زمينه ي صادرات گوشت در دوره ي مورد بررسي داراي تخصص بوده، هرچند كه در سال هاي آخر دوره به طرف تنوع در صادرات گوشت حركت كرده است. در واردات گوشت در فاصله سال هاي 1340 تا 1343 تنوع، سال هاي 1344 تا 1351 تخصص، سال هاي 1352تا 1365 تنوع و در بقيه دوره تخصص وجود داشته است. دليل اصلي نوسان هزينه ي واردات انواع گوشت به طور كلي و گوشت قرمز و مرغ، مقدار واردات و نه قيمت وارداتي بوده است.

 
كليد واژه: ايران، پايداري هزينه واردات، تنوع و تخصص، گوشت
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:28 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

ارزيابي كيفيت و خصوصيات فيزيكوشيميايي روغن كرچك در آذربايجان شرقي

7 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) پاييز و زمستان 1388; 19.1(2):69-78.
 
ارزيابي كيفيت و خصوصيات فيزيكوشيميايي روغن كرچك در آذربايجان شرقي
 
اميدبيگي رضا*,عليرضالو ابوالفضل,عليرضالو كاظم,حبيبي نوده فاطمه
 
* گروه باغباني (گياهان دارويي)، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تربيت مدرس تهران
 
 

كاربردهاي متعدد روغن كرچك به دليل خصوصيات فيزيك و شيميايي منحصر به فرد آن، در صنايع دارويي، شيميايي، بهداشتي، آرايشي، بيوديزل و اخيرا در صنايع غذايي باعث شده است تا پژوهش هاي زيادي روي آن انجام بگيرد. در اين تحقيق كيفيت، محتواي روغن و خصوصيات فيزيك و شيميايي روغن كرچك در منطقه آذربايجان شرقي مورد مطالعه قرار گرفت. در نمونه هاي آناليز شده محتواي روغن (52-35%)، رطوبت (0.7 0.3-%)، ضريب شكست (1.42-1.404)، ميزان كلروفيل (0.17-0.39mg Pheophytin.kg Oil)، عدد اسيدي(0.2-0.9 mg NaOH/g Oil) ، عدد پروكسيد (0-0.012 meq O2/Kg Oil) ، عدد صابوني (167-178.5 mg KOH/g) و عدد يدي (75-86 g I2/100 g) بودند. روغن كرچك هاي حاصل از مناطق مختلف از لحاظ محتواي روغن، ميزان رطوبت، كلروفيل، عدد اسيدي، عدد صابوني و عدد يدي در سطح (p<0.05) اختلاف معني داري را نشان دادند اما از لحاظ ميزان ضريب شكست و عدد پروكسيد در سطح (p<0.05) داراي اختلاف معني داري نبودند. از لحاظ محتواي روغن، منطقه مرند داراي بيشترين عملکرد بود. اين تحقيق اولين گزارش از بررسي محتواي روغن و خصوصيات فيزيک و شيميايي روغن استخراجي از دانه هاي کرچک برداشت شده از نواحي مختلف آذربايجان شرقي است.

 
كليد واژه: آذربايجان شرقي، خصوصيات فيزيكوشيميايي، روغن، دانه ي كرچك
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:29 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

ماندگاري باكتري پروبيوتيك لاكتوباسيلوس كازئي و تاثير آن بر خواص كيفي و حسي پنير سفيد ايراني فراپالا

 8 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) پاييز و زمستان 1388; 19.1(2):79-92.
 
ماندگاري باكتري پروبيوتيك لاكتوباسيلوس كازئي و تاثير آن بر خواص كيفي و حسي پنير سفيد ايراني فراپالايشي
 
زمردي شهين*,رضوي روحاني سيدمهدي,خسروشاهي اصل اصغر,احساني علي
 
* دانشكده دامپزشكي، دانشگاه اروميه
 
 

قابليت زيستي باكتري پروبيوتيك لاكتوباسيلوس كازئي ((ATCC 39392 Collection, Australia، در پنير سفيد ايراني فراپالايشي بررسي گرديد. چهار تيمار از پنير توليد شد. كنترل (C1) I حاوي استارتر تجارتي شامل لاكتوكوكوس كرموريس و لاكتوكوكوس دي استيلاكتيس و بدون باكتري پروبيوتيك، كنترل (C2) II بدون استارتر تجارتي و حاوي باكتري لاكتوباسيلوس كازئي به عنوان استارتر)، تيمارLC داراي استارتر تجارتي همراه با لاكتوباسيلوس كازئي بفرم آزاد) و تيمار LCC داراي استارتر تجارتي و لاكتوباسيلوس كازئي بفرم كبسوله با استفاده از آلژينات سديم به روش اكستروژن). پنيرهاي توليدي در دماي 8 10 درجه سانتي گراد به مدت 60 روز نگهداري شدند. قابليت زيستي باكتري هاي پروبيوتيك و نيز درصد رطوبت، نمك، پروتئين، چربي و pH نمونه ها هر 15 روز يكبار تعيين شد. در پايان دوره نگهداري، خواص حسي پنيرها نيز تعيين گرديد. نتايج تجزيه آماري نتايج نشان داد كه در روز اول، تعداد ل. كازئي در تيمارهايC2 ،  LCو LCC به ترتيب عبارت از لگاريتم 8.61، 8.60 و 8.69 كلني در گرم بود كه پس از 60 روز نگهداري تعداد آنها به لگاريتم 6.57، 7.01 و 8.20 كلني در گرم كاهش يافت (ميزان كاهش به ترتيب حدود23.7 18.5% و(%5.6  .(P <0.01) در تمام نمونه هاي پنير پروبيوتيك تعداد باكتري هاي زنده مانده بيش از حداقل مقدار توصيه شده لازم براي ايجاد اثرات مفيدي در سلامتي انسان (107 106-كلني در گرم) بود. همچنين در طول رسيدن پنير در تمام نمونه ها درصد رطوبت و pH بطور معني داري كاهش و درصد نمك و پروتئين افزايش نشان داد اما درصد چربي بر پايه ماده خشك (FDM) تغييرات معني داري نداشته است .(P <0.01) بيشترين و كمترين مقدار كاهش رطوبت در پايان دوره نگهداري (پس از 60 روز) به ترتيب 6.1 و 3.3 درصد مربوط به پنير LCC و C1 بود. بنابراين ممكن است نوع استارتر در ميزان رطوبت پنير موثر باشد. در پايان دوره نگهداري نيز بيشترين و كمترين pH به ترتيب مربوط به نمونه C1 و LC بود و نيز كاهش pH در LCC كمترين مقدار (9.26%) بود. نتايج ارزيابي حسي نشان داد كه هيچكدام از نمونه ها از نظر طعم و بافت تفاوت معني داري با يكديگر نداشتند اما نمونه C2 بطور غير معني داري بيشترين امتياز طعم و بافت را به خود اختصاص داده است. نتايج نشان داد كه مي توان باكتري پروبيوتيك ل. كازئي را به هر دو فرم آزاد و كبسوله با موفقيت در پنير سفيد ايراني فراپالايشي استفاده نمود بدون اينكه اثرات نامطلوبي بر كيفيت پنير داشته باشد. همچنين به عنوان استارتر نيز مي توان از اين باكتري در پنير سفيد ايراني فراپالايشي استفاده نمود.

 
كليد واژه: ارزيابي حسي، پروبيوتيك، پنير سفيد ايراني فراپالايشي، تركيبات شيميايي، قابليت زيستي، كبسوله كردن، لاكتوباسيلوس كازئي ATCC 39392
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:29 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

مقدار مايکوتوکسين پاتولين در آب ميوه هاي توليدي چند کارخانه آب ميوه سازي شمال غرب کشور

 1 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):1-12.
 
مقدار مايکوتوکسين پاتولين در آب ميوه هاي توليدي چند کارخانه آب ميوه سازي شمال غرب کشور
 
فتحي آچاچلويي بهرام*,آزادمرددميرچي صديف,حصاري جواد,نعمتي محبوب
 
* گروه علوم دامي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه محقق اردبيلي
 
 

پاتولين مايکوتوکسيني است که بوسيله گونه هاي مختلف از کپک ها توليد مي شود. اکثر اين قارچ ها روي ميوه هاي فاسد شده به ويژه سيب، گلابي، انگور و هلو رشد مي کنند. استاندارد جهاني حضور اين ماده در آب سيب و ساير آب ميوه ها در حدود 50 ppb مي باشد. اندازه گيري مقدار اين مايکوتوکسين از اين لحاظ مهم است که مي تواند اثر سوئي بر سلامتي داشته باشد. در اين تحقيق حدود 144 نمونه آب ميوه که مربوط به چهار نوع آب ميوه (آب سيب، انگور، هلو و کنسانتره آب سيب) در دو تاريخ متفاوت از 6 کارخانه مختلف توليد کننده آب ميوه بطور تصادفي از سوپرمارکت ها و از چند کارخانه مختلف توليدي در شمال غرب کشور تهيه گرديد. ميزان پاتولين آنها با استفاده از روش HPLC تعيين گرديد. نتايج نشان دادند که مقدار پاتولين در آب انگور، هلو و سيب توليدي در اين کارخانه ها از مقدار مجاز آن پايين و حتي در برخي موارد خيلي ناچيز بود. فقط در يک مورد مقدار پاتولين در آب انگور يکي از کارخانه ها حدود 450.3 ميکروگرم در ليتر اندازه گيري شد که در بين تمام نمونه ها داراي بيشترين مقدار پاتولين بود. اگرچه، در برخي از کنسانتره هاي آب سيب مربوط به چند کارخانه آب ميوه سازي شمال غرب کشور مقدار پاتولين بيش از حد مجاز آن يعني 95.36, 89.45 و 110.25 ميکروگرم در ليتر تعيين شد. طبق نتايج اين پژوهش، کنسانتره هاي طبيعي توليد شده، بويژه کنسانتره آب سيب توليدي در کارخانه هاي آبميوه سازي شمال غرب کشور، داراي ميزان آلودگي بالاي پاتولين (حتي بيش از دو برابر حد مجاز) بودند. همچنين در بين مقدار پاتولين آب ميوه هاي توليدي کارخانه هاي مختلف آب ميوه سازي شمال غرب کشور، در دو ماه متوالي آبان ماه و دي ماه تفاوت معني داري در سطح احتمال 1 درصد وجود داشت.

 
كليد واژه: آبميوه، پاتولين، کروماتوگرافي مايع با کارآيي بالا (HPLC)، مايکوتوکسين
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

جداسازي و شناسايي سويه هاي انتروکوکسي غالب در پنير سنتي ليقوان

 2 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):13-24.
 
جداسازي و شناسايي سويه هاي انتروکوکسي غالب در پنير سنتي ليقوان
 
رسولي پيروزيان هانيه,حصاري جواد*,فرج نيا صفرعلي,مقدم محمد,قياسي فر شيوا
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

هدف اين تحقيق جداسازي و شناسايي سويه هاي انتروکوکوس از پنير سنتي ليقوان بود. چهار نمونه پنير سنتي از چهار واحد توليدي پنير در منطقه ليقوان با چهار تکرار تهيه شد. سپس توسط روش هاي استاندارد ميکروبيولوژيکي و استفاده از محيط کشت اختصاصي کانامايسين اسکولين آزيد آگار، سويه هاي انتروکوکوس جداسازي و توسط روش هاي بيوشيميايي شناسايي گرديدند. براي شناسايي گونه ها از آزمون تخمير قند با شش نوع قند رافينوز (D)، سوربيتول (D)، آرابينوز (L)، لاکتوز (D)، ملي بيوز (D) و سوربوز (D) استفاده شد. آزمون هاي کاتالاز و تشکيل لخته بر روي سويه هاي جداسازي شده انجام گرفت. نتايج نشان داد که 20 سويه جداسازي شده از چهار نوع پنير سنتي، 19 سويه کاتالاز منفي و تنها يک سويه کاتالاز مثبت بود. برخي از سويه هاي انتروکوکوس فاسيوم و انتروکوکوس فکاليس در محلول شير خشک، پس از گرماخانه گذاري در دماي 37 درجه سانتيگراد بمدت 16 ساعت تشکيل لخته دادند. نتايج نشان دادند که سويه هاي غالب در نمونه هاي 1، 2، 3 و 4 پنير تهيه شده به ترتيب، انتروکوکوس فکاليس، چهار سويه از پنج سويه انتروکوکوس فاسيوم، چهار سويه از پنج سويه انتروکوکوس فکاليس و انتروکوکوس فاسيوم بودند.

 
كليد واژه: انتروکوکوس فاسيوم، انتروکوکوس فکاليس، پنير ليقوان، تخمير قند، تشکيل لخته، کاتالاز
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)

 3 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):25-34.
 
تاثير اسيد اولئيک و گليسرول بر ويژگي هاي نفوذپذيري زاويه تماس و ظاهري فيلم هاي خوراکي حاصل از کربوکسي متيل سلولز
 
قنبرزاده بابك*,الماسي هادي
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

کربوکسي متيل سلولز يکي از ارزان ترين زيست پليمرهاي کربوهيدراتي است که فيلم هاي با خواص و ظاهر مناسب تشکيل مي دهد ولي مشکل اصلي آن همانند ساير زيست پليمرها آبدوستي نسبتا بالاي آن مي باشد. در اين تحقيق اثرات اسيد اولئيک به عنوان يک ماده آبگريز خوراکي و نرم کننده با گليسرول به عنوان نرم کننده خوب براي زيست پليمرها مورد مقايسه قرار گرفت. نتايج نشان داد که با افزايش اسيد اولئيک تا يک حد معين، نفوذپذيري به بخار آب بطور موثري کاهش مي يابد (تقريبا %33.5). افزايش غلظت گليسرول موجب افزايش نفوذپذيري به بخار آب گرديد (تقريبا %70.5). نتايج آزمون زاويه تماس نشان داد که اسيد اولئيک ويژگي آبگريزي سطحي (زاويه تماس) فيلم ها را افزايش مي دهد اما گليسرول باعث کاهش آبگريزي سطحي مي شود. رنگ سنجي توسط هانترلب نشان داد که افزايش غلظت اسيد اولئيک موجب افزايش انديس زردي و افزايش گليسرول موجب کاهش انديس زردي مي گردد.

 
كليد واژه: آبگريزي سطحي، اسيد اولئيک، کربوکسي متيل سلولز، نفوذپذيري، ويژگي هاي رنگي
 
 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

بررسي توليد اسيد سيتريک با استفاده از تفاله سيب به روش جديد کشت سطحي

 4 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):35-42.
 
بررسي توليد اسيد سيتريک با استفاده از تفاله سيب به روش جديد کشت سطحي
 
حسيني محمديار*,رضازاده باري محمود,علي زاده خالدآباد محمد
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه اروميه
 
 

با توجه به افزايش قيمت هيدروکربن ها و عدم دسترسي آسان به اين منابع، طرحهايي بر پايه سوبستراي هيدروکربني، جاي خود را به طرح هايي بر پايه ضايعات کربوهيدراتي کشاورزي مثل تفاله سيب، قهوه، ساقه هاي گندم، ضايعات آناناس، مخلوط ميوه ها، باگاس و ديگر مواد براي توليد اسيد سيتريک داده است. تفاله سيب سوبسترايي مناسب براي توليد ميکروبي اسيد سيتريک توسط آسپرژيلوس نايجر مي باشد. در اين مطالعه فرمانتور با حجم 22.2 متر مکعب ساخته شد و از سيستم هوادهي و تغيير گراديان دمايي نيز در آن استفاده شد. توسط بيوراکتور مورد نظر و روش سيمپلکس بهينه سازي آن براي توليد اسيد سيتريک صورت گرفت. نتايج حاصل از اين تحقيق با توجه به جنبه صنعتي و اقتصادي، نشان داد که حداکثر توليد اسيد سيتريک (گرم اسيد در کيلوگرم تفاله خشک) توسط آسپرژيلوس نايجر در رطوبت 80 درصد (w/w)، مدت زمان تخمير 93.9 ساعت، آهنگ هوادهي 1.2 ليتر در دقيقه، منبع ازت (سولفات آمونيم) (w/w) 0.19% و فاصله صفحات فرمانتور 7.4cm تا حداکثر 159.14 گرم اسيد در کيلوگرم تفاله خشک بدست مي آيد.

 
كليد واژه: آسپرژيلوس نايجر، اسيد سيتريک، تخمير حالت جامد، تفاله سيب، هوادهي
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:30 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

تاثير مايه کشت ميکروبي و پاستوريزاسيون روي بازده، ويژگيهاي حسي و فيزيکي- شيميايي پنير گوسفندي ليقوان

 5 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):43-54.
 
تاثير مايه کشت ميکروبي و پاستوريزاسيون روي بازده، ويژگيهاي حسي و فيزيکي- شيميايي پنير گوسفندي ليقوان
 
منافي ديزج يكان مهناز,حصاري جواد*,خسروشاهي اصل اصغر
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

يکي از پنيرهاي سنتي که از ديرباز در ايران تهيه مي شود پنير ليقوان است. اين نوع پنير از شير خام و بدون افزودن مايه کشت آغازگر به طور سنتي تهيه مي گردد. بروز بيماريهاي مشترک بين انسان و دام باعث شده است که محققان اعمال فرآيند پاستوريزاسيون را براي شير پنيرسازي توصيه کنند لذا هدف از اين تحقيق بررسي اثرات فرآيند پاستوريزاسيون و افزودن مايه کشت ميکروبي روي شير مورد استفاده در تهيه پنير گوسفند و ارايه راهکار مناسبي جهت سالم سازي و بهبود کيفيت محصول نهايي بود. براي اين منظور، چهار نوع شير گوسفند براي تهيه پنير مورد استفاده قرار گرفتند: شير خام بدون افزودن مايه کشت آغازگر، شير خام با افزودن مايه کشت آغازگر، شير پاستوريزه بدون افزودن مايه کشت آغازگر و شير پاستوريزه با افزودن مايه کشت آغازگر. پنيرهاي تهيه شده از نظر بازده، خواص حسي و فيزيکي- شيميايي در چهار مقطع زماني (دو هفته، چهار هفته، شش هفته و هشت هفته) طي دوره رسيدن مورد ارزيابي قرار گرفتند. بر اساس نتايج حاصل، اعمال فرآيند پاستوريزاسيون باعث افزايش بازده، درصد چربي، درصد ازت غير پروتئيني و افت ويژگيهاي حسي اين پنيرها شد. همچنين افزودن مايه کشت به شير پنيرسازي باعث بهبود خواص حسي، افزايش بازده، درصد چربي و درصد ازت غير پروتئيني پنيرهاي توليدي گرديد، ولي اثر عوامل فوق روي ماده خشک و فاکتور رسيدن (ازت غير کازئيني) معني دار نبود.

 
كليد واژه: آغازگر، پاستوريزاسيون، پنير ليقوان
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:31 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

برآورد متغيرها و بررسي اهميت عوامل موثر در فرايند خشک شدن بستر ثابت شلتوک به کمک شبکه هاي عصبي مصنوع

6 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):55-73.
 
برآورد متغيرها و بررسي اهميت عوامل موثر در فرايند خشک شدن بستر ثابت شلتوک به کمک شبکه هاي عصبي مصنوعي
 
اميري چايجان رضا*,خوش تقاضا محمدهادي,اميري پريان جعفر
 
* گروه مكانيك ماشين هاي كشاورزي، دانشگاه بوعلي سينا، همدان
 
 

در اين پرورش، به منظور برآورد همزمان چهار متغير وابسته آهنگ خروج محصول، آهنگ تبخير، ميزان انرژي مصرفي و ضريب تبديل شلتوک به برنج سفيد در خشک کردن بستر ثابت از شبکه هاي عصبي مصنوعي استفاده شد. هفت پارامتر موثر در عملکرد خشک کن هاي بستر ثابت به عنوان متغيرهاي مستقل براي شبکه عصبي مصنوعي در نظر گرفته شد. اين متغيرها عبارتند از رطوبت نسبي هواي محيط، دماي هواي محيط، سرعت هواي ورودي، عمق بستر شلتوک، دماي هواي ورودي، رطوبت اوليه و رطوبت نهايي، تعداد 358 آزمايش براي ايجاد الگوهاي آموزش و ارزيابي به وسيله يک خشک کن آزمايشگاهي انجام شد. براي به دست آوردن متغيرهاي آهنگ خروج محصول، آهنگ تبخير و ميزان انرژي مصرفي، از روابط فيزيکي و ترموديناميکي استفاده شد. براي انجام آزمايش ها از دستگاه هاي آزمايشگاهي مختلف و براي آموزش شبکه ها و توپولوژي هاي مختلف از الگوهاي به دست آمده استفاده شد. نتايج بررسي ها نشان داد که بهترين نتايج براي شبکه پس انتشار پيشرو با توپولوژي 4-9-12-7 و الگوريتم آموزش لونبرگ- مارکوارت و تابع آستانه لگاريتم سيگموييد حاصل مي شود. با توپولوژي مذکور، مقدار خطاي مربعات ميانگين، 0.00061 بود. مقادير ضريب تبيين براي پيش بيني چهار متغير خروجي ضريب تبديل شلتوک، مصرف ويژه انرژي، آهنگ تبخير و آهنگ خروج محصول، به ترتيب 0.9045, 0.9145, 0.9260 و 0.8985 به دست آمد. سپس به منظور بررسي ترتيب اهميت هر يک از متغيرهاي مستقل بر متغيرهاي وابسته، از روش حذف متناوب متغيرهاي ورودي در شبکه هاي بهينه طراحي شده استفاده شد. نتايج نشان داد که دماي هواي ورودي، بيشترين تاثير را بر متغيرهاي خروجي دارد، در حاليکه عوامل هواي محيط (رطوبت نسبي و دماي هواي محيط) کمترين تاثير را بر متغيرهاي مذکور دارند.

 
كليد واژه: انرژي، الگوريتم لونبرگ- مارکوارت، شبکه پس انتشار، شلتوک، خشک کن
 
 

 نسخه قابل چاپ

 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:31 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

امکان سنجي درجه بندي کيفي سيب با استفاده از پردازش تصوير

 7 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):75-85.
 
امکان سنجي درجه بندي کيفي سيب با استفاده از پردازش تصوير
 
پوردرباني راضيه,قاسم زاده حميدرضا*,آقاگل زاده علي,بهفر حسين
 
* گروه مهندسي ماشين هاي كشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

سيستم هاي ماشين بينايي و پردازش تصوير روش هاي نويني هستند که در بخش کشاورزي کاربردهاي مختلفي دارند. از سيستم ماشين بينايي براي درجه بندي محصولات مختلف استفاده مي شود. هدف اين تحقيق بررسي امکان استفاده از پزدازش تصوير براي درجه بندي سيب بر اساس صدمات سطحي بود. بدين منظور يک سيستم کامل ماشين بينايي شامل محفظه نوردهي، دوربين و کامپيوتر فراهم شد. نرم افزار Matlab براي پردازش تصوير به کار گرفته شد. تعداد 105 عدد سيب گراني اسميت به طور تصادفي انتخاب شدند و از هر سيب در شرايط نوردهي، تصوير گرفته شد. سپس به کمک روش سعي و خطا مقدار آستانه به عنوان معياري براي تصميم گيري معيوب يا سالم بودن سيب به دست آمد. از جمله مشکلات در ارتباط با درجه بندي سيب وجود دمگل بود که در تصوير باينري با نواحي معيوب اشتباه گرفته مي شد بنابراين نسبت طول به ضخامت براي حذف دمگل انتخاب شد. سپس سيب ها به چهار درجه عالي، درجه يک، درجه دو و درجه سه درجه بندي شدند. به منظور ارزيابي سيستم، نتايج درجه بندي ديد انساني با نتايج درجه بندي ماشين بينايي با هم مقايسه شدند. دقت حذف دمگل %99.04 و دقت کلي درجه بندي %95.23 به دست آمد.

 
كليد واژه: پردازش تصوير، درجه بندي سيب، ماشين بينايي
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:31 PM
تشکرات از این پست
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

استخراج پروتئين هاي پليمري گندم با روش اصلاح شده سانتريفيوژ

 8 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) 1388; 19(1):87-95.
 
استخراج پروتئين هاي پليمري گندم با روش اصلاح شده سانتريفيوژ
 
پيغمبردوست سيدهادي*,قمري مهديه,فرج نيا صفرعلي
 
* گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه تبريز
 
 

آرد پراکنده شده در محلول آبي سديم دودسيل سولفات چنانچه در سرعت هاي بالا سانتريفيوژ شود لايه اي از ژل پروتئيني را تشکيل مي دهد که ژل «گلوتنين ماکروپليمر» (GMP) ناميده مي شود. اخيرا وزن مرطوب ژل مزبور و ويژگي هاي فيزيکي- شيميايي آن در ارزيابي و طبقه بندي کيفي ارقام مختلف گندم توسط پژوهشگران غلات مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين مطالعه، روش متداول استخراج ژل GMP با اعمال تغييراتي جهت گسترش دامنه استفاده آن در اکثر آزمايشگاهها اصلاح گرديد. در روش اصلاح شده، مشخصه هاي مقدار نمونه، سرعت و زمان سانتريفيوژ، نوع و جنس لوله هاي سانتريفيوژ جهت استخراج بهينه ژل GMP مورد بررسي و حد بهينه آنها به دست آمد. در اين پژوهش از 13 رقم گندم ايراني با کيفيت هاي نانوايي متفاوت استفاده شد. ميزان همبستگي وزن مرطوب ژل استخراج شده از آرد گندم با ويژگي هاي نان (حجم و ارتفاع نان) مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج به دست آمده همبستگي مطلوبي بين وزن ژل GMP با حجم (0.716) و ارتفاع (0.810) نان نشان دادند. در اين مطالعه اصلاحات به عمل آمده در روش متداول استخراج ژل GMP نشان داد که روش اصلاح شده همانند روش متداول قادر به تفکيک و درجه بندي کيفي گندم ها بوده و همبستگي وزن مرطوب ژل GMP حاصله از روش مزبور با خصوصيات نانوايي بالا مي باشد که نشانه کارآمد بودن روش پيشنهادي است. از مزاياي روش اصلاح شده مي توان استفاده از سانتريفيوژ دور بالا به جاي دستگاه اولتراسانتريفيوژ، استفاده از ميکروتيوپ هاي پلاستيکي به جاي تيوپ هاي پلي کربنانه (که معمولا در کشور ما ناياب هستند)، استفاده از حجم نمونه بسيار کم آرد (که در مطالعات اصلاح گندم که دسترسي به نمونه هاي بيشتر گندم مقدور نيست يک مزيت به شمار مي رود)، و در نهايت بررسي کيفيت نانوايي 12 نمونه گندم در دو تکرار در طي يک ساعت با قابليت تکرارپذيري بالا را نام برد.

 
كليد واژه: آرد، گلوتنين ماکروپليمر، گندم، نان
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

چهارشنبه 10 آبان 1391  5:31 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها