پاسخ به:پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي)
8 : پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) بهار و تابستان 1389; 3.20(1):117-133. |
|
تاثير لاکتوباسيلوس کازئي به عنوان مايه کشت الحاقي به دو صورت آزاد و کپسوله بر الگوي پروتئوليز و ليپوليز در پنير سفيد ايراني فراپالايش |
|
زمردي شهين*,خسروشاهي اصل اصغر,رضوي روحاني سيدمهدي,تاجيك حسين,ميرآقايي سميه |
|
* دانشکده دامپزشکي دانشگاه اروميه |
|
تاثير لاکتوباسيلوس کازئي (ATCC 39392 Collection, Australia) بر پروتئوليز و ليپوليز پنير سفيد ايراني فراپالايش بررسي گرديد. چهار تيمار از پنير توليد شد که شامل کنترل I (C1) حاوي استارتر تجارتي شامل لاکتوکوکوس کريموريس و لاکتوکوکوس دي استيلاکتيس و بدون باکتري پروبيوتيک، کنترل II (C2) بدون استارتر تجارتي و حاوي باکتري لاکتوباسيلوس کازئي به عنوان استارتر)، تيمار LC داراي استارتر تجارتي همراه با لاکتوباسيلوس کازئي به صورت آزاد) و تيمار LCC داراي استارتر تجارتي و لاکتوباسيلوس کازئي به صورت کپسوله با استفاده از آلژينات سديم به روش اکستروژن) بودند. پنيرهاي توليدي در دماي 10-8 درجه سانتي گراد به مدت 60 روز نگهداري شدند. ارزيابي پروتئوليز در پنيرها با روش الکتروفورز و همچنين اندازه گيري ازت محلول در pH=4.6، ازت محلول در تري کلرواستيک اسيد و اسيدهاي آمينه آروماتيک و ارزيابي ليپوليز توسط تعيين اسيدهاي چرب آزاد انجام شد. نتايج حاصل نشان داد که مقدار ازت محلول در pH=4.6، ازت محلول در تري کلرواستيک اسيد، اسيدهاي آمينه آروماتيک و اسيدهاي چرب آزاد در طول رسيدن پنير افزايش مي يابد که اين افزايش در روز 45 بيشترين مقدار بود. در طول رسيدن پنير اختلاف در مقدار ازت محلول در pH=4.6 و ازت محلول در تري کلرواستيک اسيد نمونه هاي پنير LC، LCCو پنير C1 معني دار نبود (P<0.01). اما ميزان اين انديس ها در روزهاي 45 و 60 در نمونه هاي پنير C2 بطور معني داري کمتر از پنير C1 و پنيرهاي LC و LCC بود .(P <0.01) از طرفي لاکتوباسيلوس کازئي بدون استارتر تجارتي نيز توانسته بود بر مقدار ازت محلول در pH=4.6 پنير و در نتيجه پروتئوليز اوليه پنير موثر باشد. نتايج الکتروفوروگرام حاکي است که لاکتوباسيلوس کازئي افزوده شده هم به صورت آزاد و هم به صورت کپسوله همراه با استارتر و بدون استارتر در شکستن as1 کازئين در پنير سفيد ايراني موثر نبود. همچنين مقدار اسيدهاي چرب آزاد در نمونه هاي پنير حاوي لاکتوباسيلوس کازئي بدون استارتر مشابه پنير کنترل حاوي استارتر تجارتي بود، لذا به نظر مي رسد که لاکتوباسيلوس کازئي نيز در ليپوليز موثر مي باشد. |
|
كليد واژه: پروبيوتيک، پنير سفيد ايراني، اولترافيلتراسيون، پروتئوليز، کپسوله کردن و لاکتوباسيلوس کازئي |
|
|
نسخه قابل چاپ
|
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .
دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.
چهارشنبه 10 آبان 1391 5:07 PM
تشکرات از این پست