دكتر علي لاريجاني متولد سـال 1336 , فرزند مرجع بزرگوار تقليد مرحوم آيت الله العظمي حاج ميرزا هاشم آملي از علماء برجسته حوزه هاي علميه نجف و قم مي باشد . ايشان همچنين داماد استاد شهيد آيت الله مرتضي مطهري است .
دكتر لاريجاني در سال 1358 در رشته رياضيات و علوم كامپيوتر در مقطع ليسانس از دانشگاه صنعتي شريف با رتبه اول فارغ التحصيل شد . سپس به پيشنهاد و توصيه استاد شهيد مرتضي مطهري تغيير رشته داد و فوق ليسانس و دكتراي خود را در رشته فلسفه غرب از دانشگاه تهران اخذ نمود . وي هم اكنون استاد و عضو هيئت امناء چندين دانشگاه و مركز پژوهشي است. دكتر علي لاريجاني در زمينه هاي مختلف داراي تاليفات علمي است كه از جمله آن 3 كتاب در زمينه فلسفه كانت و 15 مقاله پژوهشي در موضوعات مختلف علمي است .
دكتر علي لاريجاني قبل از انقلاب در مبارزات اسلامي ملت ايران حضور فعال و موثر داشت و پس از پيروزي انقلاب سلامي نيز داراي مسئوليت هاي مهم و كليدي بوده است .وي بعد از پيروزي انقلاب به
و توصيه استاد شهيد مرتضي مطهري و با توجه به اهميت و حساسيت رسانه صدا وسيما به اين سازمان رفت و بعنوان مدير كل برون مرزي و دفتر مركزي خبر سازمان صدا وسيما انجام وظيفه نمود. دكتر علي لاريجاني سپًس مسئوليت خطير رياست سازمان صدا وسيما را طي سالهاي 60 و 61 عهده دار شد . دكتر علي لاريجاني در اين مقطع كه همزمان با دوران دفاع مقدس و درگيريهاي سياسي داخلي نيروهاي انقلاب با جريانات انحرافي مانند بني صدر , منافقين و .... بود , به خوبي از عهده اداره اين رسانه مهم بر آمد بطوري كه صدا وسيما درآن مقطع نقش بسيار محوري و تعيين كننده در توفيق نيروهاي انقلاب داشت .
لاريجاني طي سالهاي 61 تا 70 در سمت هاي : معاونت وزارت كارو امور اجتماعي, معاون وزارت پست و تلگراف و تلفن , معاونت وزارت سپاه و جانشين ستاد كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي انجام وظيفه نمود وخدمات شاياني را بويژه در عرصه دفاع مقدس انجام داد.
دكتر علي لاريجاني در سال 1370 بعنوان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به مجلس شوراي اسلامي معرفي و با راي بالا به اين سمت انتخاب گرديد و تا سال 1372 در اين وزارتخانه خدمت كرد. وي سپس در سال 1373 بنا به حكم مقام معظم رهبري ( مدظله العالي ) بعنوان ريئس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران منصوب شد و تا سال 1383 به مدت ده سال مديريت اين سازمان را به عهده داشت .
دكتر علي لاريجاني در دوره ده ساله رياست سازمان صدا و سيما تحولات شگرفي را در اين سازمان ايجاد كرد . در دوره مديريت دكتر علي لاريجاني سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران كه در سال 1373 تنها دو شبكه تلويزيوني و7 ساعته و 2 شبكه راديويي داشت , داراي 7 شبكه تلويزيوني و 8 شيكه راديويي ملي و سراسري , 30 شبكه راديويي استاني و 24 شبكه تلويزيوني استاني شد .
دكتر علي لاريجاني همچنين چندين شبكه بين المللي از جمله شبكه هاي جام جم 1 و 2 و 3 را براي ايرانيان خارج از كشور و شبكه هاي متعدد برون مرزي از جمله شبمه سحرو نيز شبكه بين المللي العالم را براي جهان اسلام بنيان گذاشت .