0

تغييرات پوستي در زنان باردار

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

تغييرات پوستي در زنان باردار

به دليل تغييرات هورموني و افزايش توليد ملانين از سلول ‌هاي ملانين ساز، پوست زنان در فاصله هفته‌هاي اول تا نيمه بارداري تيره مي‌شود. تغييرات هورموني باعث تيره تر شدن پوست زنان باردار مي ‌شود كه به آن ماسك حاملگي يا ملاسما گفته مي ‌شود.

ماسك حاملگي يا ملاسما در بيشتر زنان باردار به خصوص در زناني كه پوست تيره دارند، ديده مي ‌شود.  اين ماسك يا تيرگي در نواحي مختلف صورت نيز ظاهر مي‌شود كه بيشتر در لب بالا، گونه‌ها، چانه، پيشاني و روي بيني ديده مي ‌شود و به دنبال تماس با آفتاب شدت مي ‌يابد.

مناطقي از بدن كه بطور طبيعي تيره تر هستند بيشتر دچار اين فرآيند ميشوند و تيرگي در اين نواحي بيشتر ديده ميشود بخصوص نوك سينه ها و هاله حاشيه آن- نواحي تناسلي و خط مياني ديواره شكم كه به آن خط سياه گفته مي شود.

همچنين گاهي اين تغييرات در زير بغل و كشاله ران ها نيز ديده ميشود. اين تغييرات بعد از دوران بارداري از بين مي روند ولي ممكن است درجاتي از آن باقي بماند. همچنين خالهاي تيره ممكن است كمي بزرگتر و تيره تر شوند و خالهايي كه قبلاْ مورد توجه نبودند مشخص گردند.

خطوط و ترك در دوران بارداري

پيدايش اين خطوط در دوره بارداري يك يافته شايع مي باشد. اين خطوط در اكثر زنان باردار در ماه هاي ششم و هفتم حاملگي ابتدا در ديواره شكم ظاهر شده و بعداْ به ميزان كمتري بر روي سينه ها نيز نمايان ميشود.در نواحي ديگر از جمله ران ها و بازوها با در صد كمتري اين خطوط ديده مي شود. علت بوجود آمدن اين خطوط پوستي را به تغييرات زمان بارداري و افزايش جثه جنين و فشار آن روي پوست و كش آمدن پوست و در نتيجه پاره شدن بافت الاستين كه مسئول كشش و نگهدارنده پوست است، نسبت مي دهند.

رنگ اين خطوط در ابتدا قرمز تا صورتي و يا ارغواني است و گاهي همراه با خارش مي باشد. بعد از زايمان اين خطوط تا حدي جمع ميشوند ولي بطور كامل از بين نمي روند و معمولاْ به رنگ پوست در مي آيند و كمي فرو رفته و چروكيده ديده ميشوند. استريا معمولاْ يك مشكل ظاهري است.

ولي در مواردي كه اين خطوط وسيع باشند امكان زخمي شدن و عفوني شدن وجود دارد كه بايد مراقبت هاي خاصي انجام گيرد. استريا در موارد غير بارداري نيز ديده ميشود از جمله در پسر ها و دختران در سنين بلوغ كه در ارتباط با افزايش سريعتر حجم بدن نسبت به رشد سطحي پوست است و در نواحي باسن، ران ها، كمر و سينه بوجود مي آيد.

بهترين راه مقابله با ترك هاي پوستي

براي جلوگيري از ايجاد ترك‌هاي پوستي كار زيادي نمي‌توان انجام داد. برخي خانم‌ها نيز بيش از ديگران مستعد اين مشكل هستند. براي كاهش ترك‌ها تنها مي‌توانيم نوشيدن آب فراوان، مصرف تمامي ويتامين‌ها و مواد مغذي‌اي كه متخصص زايمان تجويز كرده و پيروي از يك رژيم غذايي سالم را توصيه كنيم. همچنين مي‌توانيد از يك ليف حمام نرم براي ماساژ پوست و افزايش گردش خون در آن مناطق كمك گرفت. پيش از ايجاد ترك‌ها اين شانس را داريد كه با مرطوب نگه‌داشتن شكم و سينه‌ها با ماليدن نرم‌كننده‌هاي طبيعي همچون روغن نارگيل، از ايجاد آن جلوگيري كنيد.

آكنه و پوست چرب

در طول دوران بارداري ممكن است پوست‌تان چرب‌تر شود. در اين‌گونه موارد بايد از محصولات بدون چربي استفاده كنيد. در طول سه‌ماهه اول ممكن است جوش‌ها ظاهر شوند. ثابت شده است كه مصرف داروهاي تجويزي براي آكنه در دوران حاملگي بسيار خطرناك است. با متخصص زايمان خود در مورد چگونگي درمان ايمن آكنه مشورت كنيد. اگر در حال حاضر پوست‌تان داراي آكنه است، مي‌توان گفت كه گاهي حاملگي سبب از بين رفتن همه آنها مي‌شود.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

جمعه 28 مهر 1391  2:54 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها