دیگر جای نگرانی برای محبوب ترین گوشی هوشمند جهان یعنی آیفون وجود ندارد ، چرا که بالاخره آیفون نیز به ۴G LTE مجهز شده است تاخود را در کنار سایر رقبای مشهورش قرار دهد.طبیعتا، قابلیت جستجوی وب یکی از با ارزش ترین ویژگی های گوشی های هوشمند در دنیای مدرن امروزی به شمار می آید و اکنون کاربران اپل هم می توانند از مزایای شبکه های LTE پرسرعت بهره ببرند. اما اگر به دلیل رایج نبودن LTE در بسیاری از بازارها، ارتباطات شبکه را از معادله خارج کنیم، در واقع تعدادی از بهترین گوشی های هوشمند را در مقابل یکدیگر قرار می دهیم تا دقیقا مشخص کنیم کدام یک بهترین و متعادل ترین تجربه ی کاربری را در اختیار ما قرار می دهند. ![0](http://blog.alldigitall.ir/wp-content/uploads/2012/10/06.jpg)
در لیست ما، آیفون ۵ اپل، گلکسی S III سامسونگ و Lumia 900 نوکیا و HTC One X قرار دارند. مطابق معمول با گسترش دامنه در این مقایسه، هر ۳ پلت فرم اصلی به خوبی معرفی می شوند تا دید مناسبی نسبت به عملکرد هریک مقابل دیگری پیدا کنیم. علاوه بر تست های بنچمارک مرسوم (که باعث می شوند از توانایی های فنی گوشی ها آگاه شویم) فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند که چون به اصلاح و تکمیل تجربه کاربری ما – که به شدت به دنبال بهبود آن هستیم- کمک می کند، آن ها را نیز شرح خواهیم داد.بنابراین، بدون توضیح اضافه ی دیگری به سراغ بررسی آن ها می رویم.
رقبا:
نتایج بنچمارک:
قبل از آن که سر اصل مطلب برویم، نتایج چند بنچمارک را آورده ایم تا نشان دهیم که این گوشی ها روی کاغذ نسبت به یکدیگر چه وضعیتی دارند. اما لازم به ذکر است که نتایج این تست ها لزوما عملکرد واقعی این مرورگرها را در استفاده ی روزمره نشان نمی دهند. اولین نتیجه مربوط به Ringmark است که اصولا پشتیبانی یک مرورگر خاص را از پروتکل ها و تکنولوژی های پیشرفته که امروزه بسیاری از برنامه ها به آن ها تکیه می کنند – نظیر HTML 5 – را چک می کند.ضمنا، Browsermark نیز روی همان مساله کار می کند؛ چرا که عملکرد چیزهایی مثل CSS, HTML5, JavaScript و WebGLرا چک می کند.اگرچه عملکرد آیفون ۵، گلکسی S III سامسونگ و HTC One X در تست Ringmark تقریبا شبیه به هم است، اما Lumia 900 نوکیا ضعیف تر به نظر می رسد. در کل، اپل در رقابت تست های بنچمارک Browsermark موفق تر از بقیه عمل کرده است.
بارگذاری صفحات:
یکی از مهمترین مسائلی که قبل از هر نکته ای باید چک شود و برای اکثر افراد مهم تر از هر چیز دیگری است، زمان بارگذاری صفحات وب در مرورگرهای مختلف است.همان طور که همه ی ما می دانیم، هر ۴ گوشی هوشمند قابلیت ۴G LTE را دارند، اما چون اختلافات زیادی ممکن است به وجود بیاید، ما از ارتباط Wi-Fi در این تست استفاده کردیم تا نتایج عادلانه تر باشد( چرا که همگی از یک کانکشن استفاده می کنند) . در این تست ما به نوبت سایت های پر بازدید را در هریک از مرورگرها باز کردیم تا بتوانیم این مقایسه را انجام دهیم. به طرز شگفت انگیزی، آیفون ۵ و گلکسی S III بیشترین سرعت ها را داشته، در حالی که در Lumia 900 نوکیا مدت زمان زیادی را منتظر باز شدن صفحات سپری می کردیم وبه طور غیر منتظره ای ،HTC One X نیز عملکرد کندی در باز کردن سایت PhoneArena داشت اما سایر صفحات را به نسبت سریع تر باز می کرد.
کنترل مرور وب: اگر یک مساله وجود داشته باشد که روی آن در هر ۴ گوشی متفق القول باشیم، نحوه ی عملکرد کنترل مرور وب ( Navigational Controls ) می باشد که هیچ گونه مشکلی ندارد .در حقیقت ، تمامی این ۴ گوشی هوشمند پاسخ سریعی در مقابل navigation دارند. اما اگر بخواهیم ریزبین تر باشیم، باید بگوییم که HTC One X کمی ضعیف تر از بقیه عمل می کند. صادقانه باید گفت که عملکرد این گوشی هم اصلا بد نیست و کاملا قابل قبول است. اما در مقابل ۳ گوشی دیگر کمی پایین تر قرار می گیرد.
نحوه ی عملکرد در حرکت: عدم وجود هرگونه مکث یا تاخیر در ارائه وب سایت های پیچیده، آیفون ۵ اپل و گلکسی S III سامسونگ را در این بخش در صدر جدول قرار می دهد؛ چرا که هر دو با مهارت در هنگام پرواز عمل می کنند.چه در حین زوم کردن و یا پایین و بالا کردن صفحات، علکرد این دو گوشی هوشمند برتر در ارائه متن های نوشتاری وو یا محتوای چند رسانه ای بسیار سریع می باشد. با Internet Explorer نیز در Lumia 900 عملکرد مشابهی را مشاهده می کنیم، اما در چند مورد معدود، تاخیری در حدود یک یا دو ثانیه را برای نمایش روی صفحه داشتیم.اما متاسفانه در HTC به طور واضح مشکلاتی را در این بخش می بینیم که تاخیر در نمایش به هنگام زوم کردن بیشتر برجسته است.
نمایش جزییات: در این بخش، بی شک آیفون ۵ رتبه اول را با بیشترین تراکم پیکسل در مقابل سایر اعضای این گروه دارد – در حالی که رزولوشن WVGA در Lumia 900 نیز جزییات را به طورفوق العاده ای نشان می دهد و البته دو گوشی هوشمند اندرویدی نیز در این رقابت، ترکیب مناسبی از رزولوشن و سایز بزرگ در صفحه را به نمایش می گذارند.
سایر ویژگی ها: در واقع، ویژگی های زیادی وجود دارند که تاثیر به سزایی روی عملکرد مرورگرهای وب می گذارند. در دو گوشی هوشمند اندرویدی، Adobe Flash پشتیبانی می شود تا حسی مشابه کار روی دسکتاپ را القا کنند.اگرچه پلت فرم های مالتی مدیایAdobe از اندروید رفته اند، اما هنوز روی این دو گوشی موجود هستند. تمامی این چهار گوشی از قابلیت به اشتراک گذاری پشتیبانی می کنند – مانند به اشتراک گذاشتن یک صفحه در توییتر، فیس بوک، ایمیل و … .البته Galaxy S III و HTC One X بیشترین قابلیت را در این زمینه ار خود نشان داده اند. همچنین، به جز Lumia 900، سایر گوشی ها یک گزینه Reading Mode دارند که به نمایش ساده تر صفحات کمک می کند.
نتیجه گیری: به پایان بررسی مرورگرهای وب رسیدیم. با در نظر گرفتن تمامی نکات، باید گفت که متعادل ترین گوشی برای موقعیت های مختلف، گلکسی S III سامسونگ می باشد – البته بدون شک، هر ۳ گوشی دیگر عملکرد بسیار خوبی دارند. تمامی نکاتی که در بالا بررسی شد، سامسونگ را بالاتر از سایر رقبا قرار داده است. همچنین، عضو تازه وارد جمع یعنی آیفون ۵ نیز جایگاه ویژه ای دارد. بدیهی است که HTC One X به عنوان عضوی از خانواده اندروید، گوشی فوق العاده ای محسوب می شود. اما برخی مسائل، آن را از دستیابی به جایگاهی بالاتر منع می کنند. در آخر، گوشی ویندوزی Lumia 900 نیز قادر است تا کار خود را به خوبی انجام دهد اما به اندازه ی رقبا نتوانسته جایگاهی برای خود دست و پا کند.