0

ايجاد گرايش‌های تخصصی در فقه و توجه به فلسفه مضاف؛ گامی در جهت تحول علوم انسانی

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

ايجاد گرايش‌های تخصصی در فقه و توجه به فلسفه مضاف؛ گامی در جهت تحول علوم انسانی

حجت‌الاسلام موسوی عنوان كرد:
ايجاد گرايش‌های تخصصی در فقه و توجه به فلسفه مضاف؛ گامی در جهت تحول علوم انسانی

گروه حوزه‌های علميه: معاون پژوهشی مؤسسه علمی پژوهشی اشراق و عرفان عنوان كرد: تحول در علوم انسانی نيازمند توجه به فلسفه مضاف و ايجاد گرايش‌های ميان رشته‌ای و تخصصی در فقه است.

حجت‌الاسلام و المسلمين سيد نقی موسوی، معاون پژوهشی مؤسسه علمی پژوهشی اشراق و عرفان، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) گفت: مبنای فعاليت اين مؤسسه كه با اشراف علمی حجت‌الاسلام و المسلمين عليرضا اعرافی، رئيس جامعةالمصطفی (ص) العالميه، تشكيل شده است بر اساس فعاليت در زمينه‌های فلسفه‌های مضاف و فقه‌های تخصصی و نو رقم خورده كه در قالب پنج گروه علمی پژوهشی فقه تربيتی، فقه اخلاق، فقه عقيده، فلسفه فقه و گروه مكاسب محرمه در حال فعاليت است.

وی با بيان اينكه عرصه فلسفه مضاف و فقه تخصصی يكی از مهم‌ترين عرصه‌هايی است كه با علوم اسلامی و علوم انسانی مرتبط است تأكيد كرد: شكی نيست كه طلاب و اساتيد حوزه علميه بايد به سمت اين نوع رشته‌ها و علوم گرايش پيدا كنند تا بتوانند در علوم انسانی و اسلامی تحولی نو ايجاد كنند و گرايش‌های ميان رشته‌ای در فقه ايجاد كرده و فقه را به عرصه‌های تخصصی‌تری بكشانند؛ همچنين در عرصه فلسفه‌های مضاف كه عرصه‌ای تأثير گذار در عصر حاضر است فعاليت‌های علمی و جديدی صورت دهند تا پاسخگوی انسان معاصر در نظام اسلامی فعلی باشد و بتواند مشكلات و پرسش‌های معرفتی جامعه را بررسی و حل كند.

حجت‌الاسلام موسوی با اشاره به گروه‌های علمی اين مؤسسه عنوان كرد: گروه‌ها و موضوعات علمی ديگری با موضوعات مختلف ميان رشته‌ای فقه و فلسفه مضاف نيز در حال آماده‌سازی است كه در آينده تبديل به گروه‌های علمی مؤسسه اشراق و عرفان خواهند شد.

مدير گروه فقه تربيتی مؤسسه اشراق و عرفان با بيان اينكه اين مؤسسه در حال حاضر تنها در عرصه پژوهشی فعاليت می‌كند اضافه كرد: هنوز بخش آموزشی مؤسسه راه‌اندازی نشده است و فعلا بخش پژوهشی مؤسسه در حال فعاليت است؛ اين موسسه در حال جذب محقق و پژوهشگر از ميان طلاب سطح سه به بالا حوزه است كه سابقه فعاليت در ارتباط با رشته مورد نظرشان را داشته باشند، به اين معنی كه رشته كارشناسی ارشد و يا سطح دو و سه آنها مرتبط با يكی از پنج گروه علمی پژوهشی مؤسسه باشد.

اين استاد حوزه با اشاره به اينكه تا به امروز حدود 30 نفر از اساتيد و محققين حوزه در اين مؤسسه مشغول به فعاليت شده‌اند ابراز كرد: طلابی كه علاقه‌مند به پژوهش در عرصه رشته‌های فلسفه و فقه مضاف هستند می‌توانند با ارائه سابقه فعاليت خود در ارتباط با رشته مورد نظر و قبولی در مصاحبه ورودی اين مؤسسه مشغول به فعاليت و پژوهش در مؤسسه اشراق و عرفان بشوند.

معاون پژوهشی مؤسسه علمی پژوهشی اشراق و عرفان با بيان اينكه اين مؤسسه وابستگی مالی به هيچ نهاد دولتی و غير دولتی ندارد اظهار كرد: با توجه به مشكلات مالی و كسری بودجه در سال جاری مؤسسه به فكر توسعه فعاليت‌‌های خود نمی‌تواند باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمين موسوی در پايان تصريح كرد: فعاليت علمی پژوهشی محققين مؤسسه نهايتا تبديل به مقاله‌ها و كتب تخصصی و ميان رشته‌ای می‌شود كه در دو سال اخير كتب وحدت حوزه و دانشگاه، فقه تربيتی مبانی و پيشفرض‌ها، فقه تربيتی يادگيری علم و دين، بررسی فقهی فلسفه‌ورزی و فلسفه‌آموزی، الفلسفه بحث فقهی فی دراست الفلسفه منتشر شده است.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

یک شنبه 16 مهر 1391  4:13 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها