0

كتاب «حقوق اقتصادی زن در اسلام» منتشر شد

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

كتاب «حقوق اقتصادی زن در اسلام» منتشر شد

در مشهد؛
كتاب «حقوق اقتصادی زن در اسلام» منتشر شد

گروه اقتصاد: كتاب «حقوق اقتصادی زن در اسلام» توسط پژوهشكده مدرسه علميه اسلام‌شناسی حضرت زهرا(س) مشهد منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، كتاب حقوق اقتصادی زن در اسلام نوشته شكوفه چگينی به‌همت پژوهشكده مدرسه علميه اسلام‌‌شناسی حضرت زهرا(س) مشهد به چاپ رسیده است.

اين كتاب در پنج فصل با عناوين تشريح حق مالكيت زن، نفقه، مهريه، ارث، ديه و قصاص جمع‌آوری شده است؛ مالكيت و استقلال اقتصادی زنان، حق مالكيت زنان در قرآن، تشويق زنان و مردان به فعاليت اقتصادی، اشتغال زنان و محدوديت‌های آن، حقوق مرد و زن، اشتغال در فقه شيعه، اشتغال در فقه اهل سنت، حق مالكيت و اشتغال زن در قانون ايران، اشتغال و مزد مساوی در قبال كار مساوی، عدم تبعيض در مزد، فرصت‌های شغلی برای زنان، ممنوعيت از اشتغال به قضاوت و محدوديت شغلی زن شوهردار از جمله سرفصل‌های، ‌فصل اول اين كتاب است.

تعريف نفقه، تاريخچه نفقه زوجه، ‌اسباب وجوب نفقه، انواع نفقه، دلايل وجوب نفقه از نظر فقهی، نفقه در قرآن و ديدگاه مفسران، نفقه در روايات، نفقه در روايات، نفقه در فقه اماميه،شرايط وجوب نفقه ي زوجه از ديدگاه شيعه،شرايط وجوب نفقه از ديدگاه مذاهب اربعه، شرايط وجوب نفقه‌ زوجه در قانون مدنی، مواضع استحقاق نفقه زوجه در فقه اماميه، موانع استحقاق نفقه زوجه در فقه اماميه و نفقه گذشته زن دايمه و دين بر ذمه شوهر را می‌توان از سرفصل‌های بخش دوم اين كتاب نام برد.

فصل دوم اين كتاب با عنوان مهريه با سرفصل‌های مهريه در لغت، مهريه در اصطلاح، مهريه و ماهيت حقوق آن، تاريخچه ي مهريه، مهريه در اقوام و ملل گذشته، فلسفه وجوب مهريه، مقادير و مصاديق مهريه، ثبوت و بطلان مهريه، مهريه در قرآن، آيات مهريه از ديدگاه مفسران، مهريه در روايات، مهريه درفقه شيعه، مهريه در فقه اهل سنت است.

تعريف و مفهوم ارث، تعريف علم ميراث، فطری و طبيعی بودن توارث، تاريخچه توارث، ‌ميراث زن قبل از اسلام، آيه 7 سوره نساء(آيه ارث و شان نزول آن)، ميزان سهم الارث زن از نظر قرآن و اشكالات و پاسخ به آنها و همچنين وصيت در اسلام و در ساير سنت‌ها از جمله مواردی است كه در فصل چهارم اين كتاب به ‌آنها پرداخته شده است.

در فصل پنجم اين كتاب می‌توان به سرفصل‌هايی همچون تعريف ديه و قصاص، تاريخچه قصاص، ديه عضو از نظر فقها، قانون و زنان سرپرست خانوار، دلايل برابری زن و مرد در ديه و قصاص اشاره کرد.

يادآور می‌شود، اين كتاب حايز رتبه برتر كشوري در حوزه‌هاي علميه خواهران در سال 89 شده است که 300 صفحه مطلب دارد.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

یک شنبه 16 مهر 1391  4:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها