0

ایران در یک کتاب جغرافیایی آلمانی چاپ 1730 میلادی

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

ایران در یک کتاب جغرافیایی آلمانی چاپ 1730 میلادی

    •  

      این کشور سرتاسر حاصلخیز است و با وجود اینکه ایرانیان شراب نمی­خورند، آنجا تاکستان فراوان است. خلیج فارس که بین ایران و عربستان قرار گرفته است که طول آن ۱۵۰ میل و عرض آن ۵۰ میل آلمان است. پایتخت این قلمرو هسپهان (اصفهان) است. هسپهان اسم تازه هکاتمپیله! است

یکی از قدیمی ترین کتب به زبان آلمانی در کتابخانه ایرانشناسی مجلس شورای اسلامی، دایره‌المعارف جغرافیایی به نامgeographie ...Lexicon der ulten rittlern and neuen با شماره ثبت ۱۰۴۹۴ در کتابخانه ایرانشناسی (کتابخانه مجلس) موجود است.

 

به گزارش خبر آنلاین از مرکز اسناد مجلس این کتاب در شهر لایپزیک توسط verlags wolffgang در سال ۱۷۳۰ میلادی به چاپ رسیده است. مولف آن مشخص نیست.

این دایره­المعارف یک مکمل جغرافیایی قدیمی است که در آن همه قلمروها، ملتها، ولایتها، جمهوریها، مقامها، شهرها، مدارس دنیا، کاخها، جنگلها، کوهستانها، جزایر، غارهای شگفت انگیز، دریاها و رودخانه­ها از همه جای دنیا که براساس معلومات و مشاهدات مولف گردآوری شده است. شیوه بازیابی آن الفبایی بوده و مجموعا ۱۲۳۲ صفحه می­باشد که علاوه بر صفحات فوق در انتهای کتاب نمایه­ای الفبایی آمده است.

در این کتاب قسمت مربوط به ایران با کلمه persin می­باشد که در توضیح آن آمده است: «قلمروی وسیع در آسیا شامل ۱۸ ولایت داغستان، شیروان، قره باغ، آذربایجان، کردستان، گیلان، عراق عجم، لارستان، سوزستان (خوزستان)، فارستان، سیورستان، خراسان، کرمان، بلخ، زابلستان، سیجستان (سیستان)، مکران (جنوب پاکستان)، قندهار، به علاوه بحرین، ماورای خلیج فارس، رودخانه دجله که طول آن۳۵۰ میل آلمان است، جیحون که ایرانیان آن را رودخانه می­گویند بیشتر از ۲۰۰ میل است.

این کشور سرتاسر حاصلخیز است و با وجود اینکه ایرانیان شراب نمی­خورند، آنجا تاکستان فراوان است. خلیج فارس که بین ایران و عربستان قرار گرفته است که طول آن ۱۵۰ میل و عرض آن ۵۰ میل آلمان است. پایتخت این قلمرو هسپهان (اصفهان) است. هسپهان اسم تازه هکاتمپیله! است.»

اول آبان ۱۳۸۹ خانم دکتر«کریستین نوله» از موسسه مطالعات ایرانی مرکز مطالعات فرهنگ­های آسیایی و مردم­شناسی اجتماعی وابسته به فرهنگستان علوم اتریش در وین از کتابخانه شماره ۲ (ایرانشناسی) بازدید کرد، که به کمک ایشان ارزش و اهمیت این کتاب شناسایی شد و در ترجمه آن ما را یاری دادند.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
شنبه 22 آبان 1389  2:18 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها