به گزارش ایانا و به نقل از ساینس دیلی (Science Daily)، محققان اعلام کردند خوردن بقولات حداقل سه بار در هفته و برنج قهوه ای حداقل یکبار در هفته باعث کاهش 23 و 40 درصدی پولیپ روده می شود که مصرف زیاد سبزیجات پخته و میوه جات خشک نیز تا حدی چنین خاصیتی دارد.
یسنیا تانتامانگو از دانشگاه لوما لیندا گفت: خوردن این مواد غذایی از احتمال بروز پولیپ روده و سرطان روده به طور کلی می کاهد.
وی افزود: اکثر پژوهشهای قبلی به خوردن سبزی و میوه تاکید می کردند. اما تحقیق ما روی چند ماده غذایی خاص تمرکز کرد.
سرطان روده دومین عامل مرگ ناشی از زنان و مردان است.
نتایج نشان می دهد مصرف سبزیجات (یکبار در روز یا بیشتر) در قیاس با مصرف کمتر از 4 بار در هفته آنها باعث کاهش 24 درصدی خطر بروز پولیپ روده می شود. همچنین مصرف سه بار در هفته میوه های خشک در قیاس با مصرف یکبار در هفته آنها 26 درصد باعث کاهش این خطر می شد.
دکتر تانتامانگو گفت: مصرف سبزیجاتی مانند کلم بروکلی تاثیر بسیار زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده دارد.
وی اظهار داشت: بقولات و برنج قهوه ای حاوی مقادیر زیادی فیبر هستند، بنابراین می توانند آثار ضد سرطان زیادی داشته باشند./
منبع:وب هویزه