صداقت برای زندگی شیرین
پیامبر اکرم(ص):
«قَوْلُ الرَّجُلِ للمَرأَةِ «انّی اُحُبِّکِ» لا یذهَبُ من قَلْبِها ابدا؛
این گفته مرد به همسرش که «من تو را دوست دارم» هیچ گاه از قلب زن بیرون نمی رود.»
«وسائل الشیعه، ج14، ص10.»
معمولاً پس از تشکیل زندگی مشترک، تصور و شناخت زوجین از هم دستخوش تغییر و تحول می شود به گونه ای که به تدریج آن احساسات قبلی فروکش کرده و از شور و اشتیاق سابق خبری نخواهد بود و در این میان عقل و منطق و یکدلی و صداقت است که کشتی خانواده را به سلامت به منزل مقصود خواهد رساند. در طول زندگی مشترک امکان دارد یکدلی و یگانگی زوجین برای آن هدف مشترک که با هم عقد بسته اند بیشتر شود و یا بالعکس به دلیل اختلافات فکری و سلیقه ای میان آنان به تدریج شکاف و اختلاف ایجاد شده و روز به روز این شکاف و اختلاف بیشتر شده تا ...
در این میان آنچه زندگی زناشویی را ـ بخصوص برای زوجین جوان ـ به مخاطره می اندازد عدم توافق اخلاقی است که بزرگترین ضربه را بر شالوده و بنیان خانواده ها فرود می آورد. البته موارد زیادی نیز یافت می شود که اخلاق و رفتار زوجین تحت تأثیر مشکلات روزمره زندگی تغییر یافته و زندگی آنان به تلخی کشیده می شود. از دیگر مواردی که مسیر زندگی زوجین را به طرف ناسازگاری رهنمون می سازد عدم وجود صداقت در لحن و عمل زن و شوهر می باشد. همان طوری که چنانچه دو دوست صمیمی به همدیگر دروغ بگویند اعتماد و اطمینانشان نسبت به همدیگر سلب خواهد شد؛ اگر هم زن و هم شوهر امنیت جسمی و روحی برای یکدیگر فراهم ننمایند زندگی زناشویی آنان با مشکل و درگیری روبه رو خواهد شد. برعکس، هم زن و هم شوهر باید یکدیگر را دوست داشته و غمخوار و شریک زندگی هم باشند. آنان اگر با یکدیگر لجاجت کنند مسلما در جهت سعادت و زندگی شیرین پیش نخواهند رفت. بدیهی است زندگی زناشویی که در آن اعتماد، حوصله و صداقت وجود نداشته باشد (یا کم باشد) نتیجه ای به جز اضطراب و بدبینی و نابسامانی برای افراد خانواده نخواهد داشت. به همین ترتیب چنانچه پایه اعتماد و اطمینان در خانواده ای ضعیف و یا سست باشد آن زندگی به لحاظ روحی و روانی از وضعیت مطلوبی برخوردار نخواهد بود. زن و شوهری که در ظاهر و باطن یکرنگ نباشند زندگی خوبی نخواهند داشت و معمولاً نتیجه این گونه دو رنگی ها خشونت و زایل شدن عاطفه و رفتارهای انسانی است و بدین ترتیب زندگی زناشویی برای هر دو طرف خفقان آور و مشکل شده و محیط تربیتی بسیار نامناسبی برای فرزندان به وجود می آید حال آنکه با انعطاف پذیری زن و مرد می توانند تنشها را کاهش داده و از دامن زدن به اختلافات جلوگیری نمایند.
|
امیدوارم لبخند امام زمان روزی شما باشد. باتشکر/
دوشنبه 10 مهر 1391 12:48 PM
تشکرات از این پست