گنبد قابوس یا کاووس در استان گلستان که بلندترین گنبد آجری جهان شناخته شده به فهرست میراث یونسکو پیوست.آقای دکتر احمدی نژاد در مراسم جشن این ثبت در استان گلستان حاضر شدند که در ادامه می توانید از مهمترین بیانات ایشان مطلع شوید.
رئیسجمهور در مراسم جشن ثبت جهانی گنبد قابوس، میراثفرهنگی را گرانبهاترین سرمایه هر ملتی عنوان کرد و با تاکید بر لزوم حفظ این میراث، اظهار داشت: میراثفرهنگی حاصل تلاش و مجاهدت یک ملت در طول تاریخ، عامل همبستگی آنان و بسترساز زندگی انسانی برای بشریت است.
دکتر «محمود احمدینژاد» گلستان را استانی سرفراز و شهرستان گنبد کاووس را دیار انسانپرور توصیف کرد و گفت: مردم این خطه انسانهایی مۆمن، سلحشور و صمیمی هستند و بیان ویژگیهای فرهنگی آنان نیاز به ساعتها وقت دارد.
وی با اشاره به ثبت جهانی گنبد قابوس در فهرست میراث یونسکو با طرح این سوال که چرا میراثفرهنگی را پاس داشته و به آن توجه میکنیم و به دنبال معرفی آن به نسلهای متوالی هستیم، انسان خالی شده از فرهنگ را بیمعنا و فاقد ارزش خواند و گفت: آنچه به انسانیت انسان معنا میدهد، فرهنگ است و انسان خالی شده از فرهنگ پوچ و بیمحتوا است.
دکتر احمدینژاد، رئیسجمهور سابق آمریکا را نمونه اعلای یک انسان خالی شده از فرهنگ ذکر کرد و افزود: این فرد که نمونه اعلای یک انسان از خود جدا شده، خودباخته و خالی شده از فرهنگ بود، برای نجات صهیونیستها با حامیان و دوستان پشت پرده خود تصمیم گرفت به دیگر کشورها حمله کرده، سرزمینهای دیگر را اشغال، مردم آن را آواره و بیش از یک میلیون نفر را بکشد و خانوادهها را متلاشی کند تا جیب خود را پر کرده و مشکلاتشان را حل کنند.
رئیسجمهور با بیان اینکه هرکس به هر نسبت از انسانیت دور شود، به حیوانیت نزدیک خواهد شد، اظهار داشت: فرهنگ، تجلی آرمانها و گرایشهای متعالی و انسانی جوامع در طول تاریخ است که به زندگی انسانها معنا میبخشد.
دکتر احمدینژاد، گنبد قابوس را در ظاهر یک اثر بسیار برجسته مهندسی برشمرد و تصریح کرد: حتی اگر بخواهیم با امکانات امروز بنایی نظیر این برج بسازیم با مشکلات و دشواریهای بسیاری روبهرو خواهیم بود و این بنا حقیقتا یک اثر مهندسی سطح بالاست که حتی از نظر دانش مهندسی روز نیز کاملا قابل دفاع است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه حتی کوهها پس از گذشت هزار سال فرسوده میشوند، اضافه کرد: کیفیت مواد و مصالح بکار رفته در این بنا آنقدر عالی است که حتی با گذشت بیش از هزار سال از احداث آن با وجود اقلیمها و آب و هوای متنوع از سرد تا گرم و از مرطوب تا خشک این بنا همچنان سرپا ایستاده و با وجود گذشت بیش از یک هزاره از عمر آن هنوز نو و زنده است که این گواه سطح بالای دانش مهندسی، مواد و متالوژی در ایران در بیش از هزار سال قبل است.
دکتر احمدینژاد، جنبههای مهندسی برج قابوس را بسیار برجسته و ارزشمند ارزیابی و خاطرنشان کرد: علاوه بر جنبههای مهندسی، جنبههای معنوی و اخلاقی این بنا نیز بسیار متعالی و سطح بالاست.
دکتر احمدینژاد، رئیسجمهور سابق آمریکا را نمونه اعلای یک انسان خالی شده از فرهنگ ذکر کرد و افزود: این فرد که نمونه اعلای یک انسان از خود جدا شده، خودباخته و خالی شده از فرهنگ بود، برای نجات صهیونیستها با حامیان و دوستان پشت پرده خود تصمیم گرفت به دیگر کشورها حمله کرده، سرزمینهای دیگر را اشغال، مردم آن را آواره و بیش از یک میلیون نفر را بکشد و خانوادهها را متلاشی کند تا جیب خود را پر کرده و مشکلاتشان را حل کنند.
رئیسجمهور ادامه داد: بسیاری از معماریهای امروزین شخصیت و حقیقت انسان را سرکوب میکنند، اما از جمله ویژگیهای معماری ایرانی و این برج آن است که وقتی انسان در کنار آن میایستد، احساس بزرگی میکند.
دکتر احمدینژاد گفت: این بنا از دور انسان را به نزد خود فرا میخواند و هر چه به آن نزدیکتر میشویم نگاه ما را به بالا و در نهایت به آسمان میرساند که این هنر فرهنگ انسانی ایرانیان است که در جنبههای گوناگون زندگی آنان و از جمله در معماری متبلور شده است.
رئیسجمهور با اشاره به داعیه کشورهای غربی مبنی بر لزوم برخورداری همه شهرها از یک نماد شهری و فرهنگی، اظهار داشت: در حالی که غربیها در سالهای اخیر به این نتیجه رسیدهاند ایرانیان در بیش از هزار سال قبل چنین نمادهایی برای شهرهای خود ایجاد میکردند که چه در آن زمان، چه اکنون بسیار برجسته و زیبا است.
وی ادامه داد: ساخت چنین بنایی در هزار سال قبل گواه آن است که دانش و هنر احداث چنین بنایی از حداقل چند هزار سال پیش از آن وجود داشته است، چرا که چنین دانش و هنری یک شبه نزد هیچ ملتی خلق نمیشود.
رییسجمهور از تمامی دستاندرکاران و کارشناسانی که برای ثبت این اثر ارزشمند، در فهرست میراثفرهنگی جهانی تلاش کردهاند، تشکر و تصریح کرد: تلاش برای ثبت هر اثر فرهنگی در فهرست میراثفرهنگی جهانی کاری بسیار سخت، کارشناسی و زمانبر است چرا که افرادی که معیارهای یک اثر فرهنگی را برای ثبت در این فهرست ارزیابی میکنند، افرادی بسیار با تجربه هستند که جزئیات بسیاری را در ارزیابی خود لحاظ میکنند.
دکتر احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با طرح این سوال که چرا باید به میراثفرهنگی بها داد، خاطرنشان کرد: عدهای تصور میکنند، فرهنگ پدیدهای است که یکشبه بهدست آمده و هر وقت اراده کردیم میتوان آن را تجدید کرد یا تغییر داد در حالی که این تصور خیالی باطل است.
رئیسجمهور، میراثفرهنگی را گرانبهاترین و سرمایه هر ملتی عنوان کرد و گفت: میراثفرهنگی یعنی اخلاق، آداب، رسوم و ارزشهای انسانی جاری در زندگی ملتها و ارزشهای متعالی اثرگذار در لحظات حساس زندگی جوامع انسانی که حاصل یک تاریخ تلاش و مجاهدت یک ملت، عامل همبستگی آن ملت و بسترساز زندگی انسانی برای هر ملتی است.
دکتر احمدینژاد افزود: مستکبرین برای آنکه ملتها را تحت سلطه خویش درآورند، ابتدا سعی میکنند، انسانها را با هویت فرهنگی خود بیگانه کنند و برای این منظور به آنان سرابی تحت عنوان زندگی بهتر را مینمایانند و ایشان را تشویق میکنند تا از گذشته خود جدا شده و به این سراب بپیوندند و در واقع اساس استعمار نو بر این است که رابطه ملتها را با فطرت خود قطع کند.
رییسجمهور تصریح کرد: حاصل استعمار نو این است که میلیونها میلیون انسان بدون چشیدن سر سوزنی طعم انسانیت از بین رفته و هزاران آرزوی پاک در خاک مدفون میشود و حقیقت انسان پایمال شده است و همه اینها بهخاطر آن است که عنصر فرهنگ، حقیقت انسان، میراث فرهنگی و ارزشهای الهی از زندگی انسان کنار گذاشته شدند.
دکتر احمدینژاد، لباس را یکی از جلوههای فرهنگ ملتها دانست و خاطرنشان کرد: لباس اولاً پوششی برای انسان و ثانیاً وسیلهای برای صیانت از سلامت بدن است که هم باید زیبا و شکیل باشد و باعث شخصیت انسان شود و هم موجب آرامش و سلامتی او باشد.
رئیسجمهور با بیان اینکه ارتباطات اجتماعی، گذشت، فداکاری، محبت و احترام به دیگران انسانساز و موجب زیبایی زندگی انسانها میشود، گفت: صیانت از میراثفرهنگی به معنای این است که باید به خود برگشته و مسیر کمالی و تعالی تاریخی خودمان را طی کنیم.
دکتر احمدینژاد، گنبد قابوس را در ظاهر یک اثر بسیار برجسته مهندسی برشمرد و تصریح کرد: حتی اگر بخواهیم با امکانات امروز بنایی نظیر این برج بسازیم با مشکلات و دشواریهای بسیاری روبهرو خواهیم بود و این بنا حقیقتا یک اثر مهندسی سطح بالاست که حتی از نظر دانش مهندسی روز نیز کاملا قابل دفاع است.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اینکه امروز دانش مهندسی در کشور پیشرفتهای بسیاری دارد، اما همچنان به دنبال نمونههای دیگران هستیم، اظهار داشت: ملتی که مهندسی هزار سال آن آثاری چون گنبد قابوس را ایجاد کرده است، اگر همان مهندسی را ادامه میداد، امروز خود عرضهکننده آن به جهانیان بود.
وی با بیان اینکه محال است یک ملت بر انجام عملی اشتراک نظر داشته باشند و آن کار الهی نباشد، تصریح کرد: هنگامی که در طول تاریخ ملتها به طور مشترک به حقایقی میرسند این نشان از الهی بودن آن دارد چرا که فصل مشترک انسانها فطرت الهی آنان است که اگر آن را ادامه بدهیم به سمت نقطه نورانی خواهد رفت.
رئیسجمهور اظهار داشت: خداوند زندگی پرامید سرشار از محبت و عدالت و بدون اندوه و کسالت را به عنوان یکی از زیباترین و پاکترین زندگی برای انسان قرار داده که تا زمانی که محقق نشود در واقع مقصد از خلقت انسانها تحقق نیافته است.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه فرزندی از فرزندان پیامبر اسلام خواهد آمد و بشر را تا رسیدن به نقطه نورانی زندگی متعالی انسانی یاری خواهد کرد، اظهار داشت: وجود موعود فصل مشترک فطرت و نقطه وصل همه انسانها بوده و متعلق به همه بشریت است که نمیتوان آن را منحصر به عدهای خاص دانست چرا که فطرتهای بشریت از ناحیه خداست و هرگز از یکدیگر جدا نخواهد شد.
رئیسجمهور در ادامه این مراسم بخشهایی از قابوسنامه را در موضوعات مختلف قرائت کرد.