0

سردار شهيد علي اكبر حاجي پور

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

سردار شهيد علي اكبر حاجي پور

(( علي اكبر ))در سال 1330 در شهر ((آذرشهر )) از توابع ((تبريز )) در خانواده اي مومن و مذهبي ديده به جهان گشود . تولد او با فقر آغاز شد . پدرش كارگر بود و از دسترنج خود ، هزينة خانواده را تامين مي كرد . علي اكبر سال اول ابتدايي را با موفقيت سپري كرد . او هشت ساله بود كه پدرش بعلت كار زياد ، نقص عضو مي شود و از كار مي افتد . علي اكبر كه فرزند ارشد خانواده بود ، مجبور مي شود هم كار كند و هم درس بخواند . او در يك كارگاه قالي بافي مشغول كار مي شود تا خرج زندگي خانواده را تامين نمايد . علي اكبر به رغم تامين معاش خانواده دورة ابتدايي را با موفقيت تمام پشت سر مي گذارد ، اما فشار زندگي چنان بر دوش كوچك و ناتوانش سنگيني مي كند كه ناگزير مي شود ترك تحصيل مايد : ولي علاقه به تحصيل هرگز در او از بين نمي رود .
علي اكبر در سال 1336 به دليل بيكاري و به اميد يافتن كار ، به تهران سفر مي كند . در تهران وارد ارتش مي شود . پس از مدتي كه با وضع ارتش آشنا مي شود ، استعفا مي دهد : اما موافقت نمي شود . در ارتش كه چندان جو مساعد نبود ،فرائض مذهبي را انجام مي دهد و بخاطر اين كار و به جرم انجام واجبات ، چند بار بازداشت مي شود :ولي در هر بازداشت ، بيشتر به ماهيت رژيم ستمشاهي پي مي برد .
در سال 1356 : در حالي كه انقلاب اسلامي گامهاي نخستين خود را بر مي داشت ، علي اكبر همراه چند نفر از دوستانش ، با تعدادي اسلحه و مهمات ، از ارتش فرار مي كند . با اوجگيري انقلاب اسلامي در سال 1357 ، با كمك مردم محل زندگي اش ، چند پايگاه تشكيل مي دهد و به سازماندهي نيروهاي مردمي 
مي پردازد و نقشي فعال در هدايت مردم ايفا مي كند . در روزهاي پيروزي انقلاب فعالانه تلاشهاي انقلابي خود را گسترش مي دهد .
علي اكبر پس از پيروزي انقلاب اسلامي ، با دوستان خود كميتة مسجد (( قبا )) را راه مي اندازد و خود به عنوان مسئوول كميته انتخاب مي شود . وي در دستگيري ساواكيها و سران رژيم شاه ، نقش بسزايي ايفا مي كند . پس از تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ، به عضويت اين نهاد انقلابي در مي آيد و بدليل تجربيات نظامي كه داشت ، به آموزش پاسداران مي پردازد . وي مدتي نيز مسئووليت حفاظت از بيت حضرت امام خميني ( ره ) را به عهده مي گيرد . با شروع غائلة كردستان و فرمان حضرت امام ( ره) مبني بر آزاد سازي شهر (( پاوه )) با يك گردان نيرو عازم كردستان مي شود . اكبر همراه گردان خود ، به نيروهاي (( شهيد چمران )) ملحق مي شود و در آزاد سازي پاوه و پاكسازي ديگر شهرهاي كردستان از وجود گروهكهاي ضد انقلاب ،حماسه مي آفريند و توانمندي نظامي بالايي از خود بروز مي دهد .
شهيد حاجي پور پس از شروع جنگ تحميلي ، همراه با گردان تحت امر خود ، عازم جبهه هاي جنوب مي گردد و با آموزش و سازماندهي نيروها به مقابله به دشمن متجاوز مي پردازد . وي معتقد بود كه بايد تا قطع كامل ريشه هاي استعمارو استكبار ،با آنان جنگيد و بر اين باور ، تا پاي جان ايستاد .
شهيد در عمليات ((فتح المبين )) و ((بيت المقدس )) با مسئووليت فرماندة گردان وارد عمل مي شود . وي در اين دو عمليات ، رشادت و شهامت فراواني از خود بروز مي دهد . در عمليات بيت المقدس ، بشدت از ناحية پا مجروح 
مي شود . پس از بهبود يافتن نسبي ، با دختري مومن ازدواج مي كند : اما ازدواج نيز تعلقي در دلش نمي افكند كه او را از جبهه باز دارد . بار ديگر براي عمليات (( رمضان )) خودش را به جبهه مي رساند كه در اين عمليات ، فرماندهي گردان خط شكن (( عمار )) به او محول مي شود . شهيد با شناسايي دقيق مواضع دشمن ، در اين عمليات ، خطوط پدافندي دشمن را با يورش جانانه در هم مي شكند . حاجي پور پس از انجام موفقيت آميز اين عمليات ، به لبنان اعزام مي شود تا در زمينة آموزش رزمندگان لبناني فعاليت نمايد كه در اين باره ، كارهاي ارزشمندي انجام مي دهد . به دنبال فرمان حضرت امام خميني (ره ) مبني بر بازگشت نيروها از لبنان ، به كشور باز مي گردد و به عنوان فرماندة تيپ متصوب مي شود .
حاجي پور براي انجام عمليات (( زين العابدين )) و (( مسلم بن عقيل )) خود را به جبهه مي رساند و به عنوان مسئوول محور عملياتي وارد عمل مي شود . وي در اين دو عمليات ، با فرماندهي مدبرانه ، شهرهاي (( سومار )) و (( گيلانغرب )) را از تير رس دشمن آزاد و شكست سنگيني را بر دشمن تحميل مي كند . 
د ر عمليات ((والفجر مقدماتي )) ، حاجي پور به عنوان فرماندة گردان عمار ، در نوك پيكان حمله واقع مي شود و حماسه اي ستودني خلق مي كند . در عمليات ديگري در منطقة ((مهران ))، با طراحي مبتكرانه و هلي برد نيرو به عقب دشمن ، نيروهاي عراقي را از پاي در مي آورد و فرماندة آنان را اسير مي كند .
با شروع عمليات (( والفجر 4 )) حاجي پور همراه نيروهاي خود ، به جبهة غرب مي رود و با سازماندهي نيروها به دشمن يورش مي برد و به كلية اهداف از پيش تعيين شده مي رسد . از جمله ارتفاعات استراتژيك (( 1904 )) را كه مشرف بر شهر (( پنجوين )) عراق است ، از چنگ دشمن خارج مي كند و با قدرت تمام به منطقه مسلط مي شود .

چگونگي شهادت :
شهيد حاجي پور پس از تثبيت مواضع به دست آمده در مرحلة اول عمليات (( والفجر 4 )) در منطقة غرب ، در مرحلة دوم عمليات كه براي شناسايي مواضع دشمن رفته بود ، در دشت (( پنجوين )) مورد هدف تير مستقيم تانك دشمن قرار مي گيرد ودر تاريخ 14 آبان 1362 به فوز عظيم شهادت نايل مي شود 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

جمعه 7 مهر 1391  1:15 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:سردار شهيد علي اكبر حاجي پور

 

شهید علی‌اکبر حاجی‌پور به روایت تصویر

پس از تشکیل سپاه پاسداران به عضویت آن درآمد. پس از آن که مدتی جزو تیم حفاظت از بیت امام خمینی(ره) بود، با شروع غائله کردستان و فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر آزادسازی شهر پاوه، با یک گردان نیرو عازم کردستان شد و در آنجا به نیروهای شهید چمران ملحق شد.
به گزارش صراط به نقل از فارس، « علی اکبرحاجی پور امیر» به سال 1330 در «آذرشهر» از توابع تبریز به دنیا آمد. هشت ساله بود که پدرش به علت کار زیاد، معلول شد و از کار افتاد. علی اکبر که فرزند ارشد خانواده بود، مجبور شد هم درس بخواند و هم در یک کارگاه قالیبافی مشغول به کار شود تا خرج خانواده را تأمین کند.
علی اکبر به سال 1346 در جستجوی کار، به تهران سفر کرد و وارد ارتش شد. پس از مدتی که با وضع ارتش آشنا شد، استعفا داد، اما با استعفایش موافقت نشد. در ارتش به جرم انجام فرائض مذهبی چند بار بازداشت شد. علی اکبر در سال 56 به همراه چند نفر از دوستانش با تعدادی اسلحه و مهمات از ارتش فرار کردند و با اوجگیری انقلاب در سال 57 با کمک مردم محل زندگی اش، چند پایگاه تشکیل داد و به سازماندهی نیروهای مردمی پرداخت.
حاجی پور پس از پیروزی انقلاب، با دوستان خود کمیته مسجد قبا را راه انداخت و خود به عنوان مسئول کمیته انتخاب. پس از تشکیل سپاه پاسداران به عضویت آن درآمد. پس از آن که مدتی جزو تیم حفاظت از بیت امام خمینی(ره) بود، با شروع غائله کردستان و فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر آزادسازی شهر پاوه، با یک گردان نیرو عازم کردستان شد و در آنجا به نیروهای شهید چمران ملحق شد.
شهید حاجی پور، پس از شروع جنگ تحمیلی با گردان تحت امر خود، عازم جبهه های جنوب شد. علی اکبر در عملیات فتح المبین و بیت المقدس با مسئولیت فرماندهی گردان وارد عمل شد و در عملیات بیت المقدس، به شدت از ناحیه پا مجروح شد. پس از بهبود یافتن نسبی به همت خانواده اش تن به ازدواج داد اما زمانی که خانواده همسرش، وی را به انتخاب میان ماندن در کنار همسر و رفتن به جبهه مخیر نمود، وی بدون کوچک ترین تردیدی به جبهه عزیمت نمود و در عملیات رمضان فرماندهی گردان عمار به او محول گردید.
علی اکبر حاجی پور از این پس تا آخرین لحظه حیاتش در تمامی عملیات جبهه جنوب حاضر بود. با شروع عملیات والفجر4، حاجی پور همراه نیروهای خود، به جبهه غرب رفت و با سازماندهی نیروها به دشمن یورش برد و به کلیه اهداف از پیش تعیین شده رسید، از جمله ارتفاعات استراتژیک 1904 را که مشرف بر شهر پنجوین عراق است از چنگ دشمن خارج کرد و با قدرت تمام به منطقه مسلط شد.
وی پس از تثبیت مواضع به دست آمده در مرحله اول عملیات والفجر 4، در منطقه غرب، در مرحله دوم عملیات، در دشت پنجوین مورد هدف تیر مستقیم تانک دشمن قرار گرفت و در تاریخ 14 آبان ماه 1362 شربت شهادت نوشید.
 
سردار شهید علی اکبر حاجی پور، فرمانده تیپ عمار از لشکر 27 محمدرسول الله
 
سردار شهید علی اکبر حاجی پور، فرمانده تیپ عمار از لشکر 27 محمدرسول الله- در تصویر شهید همت دیده می شود
 
 
سردار شهید علی اکبر حاجی پور(نفراول نشسته از راست)، فرمانده تیپ عمار از لشکر 27 محمدرسول الله-
در تصویر شهیدان رضا دستواره،عباس کریمی، ابراهیم همت و اسکندر لو نیز دیده می شوند
 
 
 
 
 
سردار شهید علی اکبر حاجی پور(نفر اول نشسته از چپ)، فرمانده تیپ عمار از لشکر 27 محمدرسول الله-
در تصویر شهید خندان نیز دیده می شود
 
 
سردار شهید علی اکبر حاجی پور(نفر اول از چپ)، فرمانده تیپ عمار از لشکر 27 محمدرسول الله-
در تصویر شهید همت نیز دیده می شود
 
 
 
 
 
 
 
 
سردار شهید علی اکبر حاجی پور(نفر اول نشسته از چپ)، فرمانده تیپ عمار از لشکر 27 محمدرسول الله-
 
در تصویر حاج احمد متوسلیان نیز دیده می شوند
 
 
 
سردار شهید علی اکبر حاجی پور، فرمانده تیپ عمار از لشکر 27 محمدرسول الله-
 
در تصویر شهیدان دستواره و عبادیان نیز دیده می شوند
 
 
 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

جمعه 7 مهر 1391  7:32 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها