-
نام بازی: بازی با حروف
-
نام محلی: بازی با حروف
-
اهداف کلی: : آموختن بسیاری از مفاهیم اخلاقی ، ادبی ، مذهبی و سیاسی و آشنایی با جایگاه حروف در جملات فارسی.
-
اهداف جزئی: همبستگی و تعاون ، بهبود سرعت در انجام عمل ها
-
تعداد بازیکن: بستگی به جمله یا عنوان بازی دارد
-
سن بازیکنان: 7 الی 12 ساله
-
ابزار لازم: صفحات مقوایی که روی هر کدام ، حرفی از عنوان بازی نقش بسته است ، نخ و گیره ی اتصال
-
محوطه بازی: جایی مانند کلاس
شرح بازی:
فرض می کنیم عنوان بازی (خمینی رهبر) باشد، تعداد حروف عنوان ، 9 می باشد.
خ – م – ی – ن – ی – ر – ه – ب – ر
پس در این بازی دو گروه 9 نفری می توانند شرکت کنند.
مربّی پلاک های حروف عنوان بازی را که در دو سری تهیه شده است ، به هر کدام از گروهها ، یک سری می دهد، تا هریک از بازیکنان ، حروف فوق را به ترتیب عنوان یا جمله ، پیش خود ، داشته باشند.
آنگاه بازی با اشاره ی مربی به صورت امدادی شروع می شود و اعضاء هر گروه ، به ترتیب حرکت کرده و با نصب یکی از حروف با گیره روی نخی که به صورت افقی روی دیوار کشیده شده است ، سعی در ساختن عنوان (خمینی رهبر) می نمایند.
اولین نفرات پس از نصب حروف (خ) به طرف گروه خود برگشته و نفرات دوم هرگروه ، حرکت خود را جهت نصب حروف (م) آغاز می کنند و بدین سان بازی را با همکاری و تعاون ادامه می دهند ، گروهی که زودتر عنوان بازی را تکمیل کند ، برنده ی بازی شناخته خواهد شد.
-
نکات: مربی می تواند با اجرای این بازی بسیاری از اطلاعات مورد آموزش را از قبیل نام ائمه ی اطهار ، ماهها ، گفتار بزرگان ، ضرب المثل ها و غیره که بایستی با سن و سال کودک مناسب باشد برایشان بفهماند.
-
نتیجه بازی: همانطور که در اهداف اشاره شد کودک با اجرای این بازی ، ضمن کسب مهارت در ساختن کلمات و جملات با بسیاری از واژه ها آشنا خواهد شد که برایش بسیار لذت بخش بوده و در جوار آن رقابت سالم است که آنها را برای بیشتر آموختن تشویق می کند.