-
نام بازی: استخوان شیری
-
نام محلی: سوتلو سوموک
-
اهداف کلی: تقویت حس بینایی، شنوایی و تجسم و ایجاد روحیه اطاعت و انعطاف پذیری، آموزش مهر و محبت
-
اهداف جزئی: ایجاد رقابت سالم و شور و نشاط
-
تعداد بازیکن: 6 الی 20 نفر
-
سن بازیکنان: 7 الی 13 ساله
-
ابزار لازم: یک تکه استخوان (یا یک قطعه جوب خشک)
-
محوطه بازی: فضای باز
شرح بازی:
این بازی، مخصوص شبهای مهتابی است که روشنایی نسبی بر محیط حاکم باشد، بچه های علاقمند به بازی، فراخور حال، مقداری نان و پنیر و میوه و شیرینی با خود می آورند و در کناری می گذارند، سپس یکی را به عنوان رئیس انتخاب می کنند. بنا به دستور او تمامی بچه ها چشم های خود را می بندند. حال او وظیفه دارد استخوان بازی (یا قطعه چوب) را که برای همه مشخص است، با قدرت زیاد پرتاب کند به طوری که از برخورد آن با زمین صدایی برخیزد، باز بنا به دستور، چشمها را باز می کنند و به دنبال استخوان یا چوب گمشده می گردند، در اینجا آنهایی که تمرکز حواس داشته اند با درک سمت صدا، به طرف آن خواهند رفت.
هرکس که آن را پیدا کند برداشته و به طرف رئیس خواهد شتافت تا امتیاز کسب کند، ولی بقیه بچه ها نیز سعی در گرفتن آن از دست یابنده دارند تا خود به پیش رئیس ببرند و امتیاز بگیرند، بعد از آنکه استخوان به دست رئیس رسید باز مرحله ی فوق اجرا می شود.
هرکدام از بچه ها بتواند، زودتر از سایرین، 5 امتیاز کسب کند (یعنی 5 بار استخوان را پیدا کند) برنده ی بازی است و رئیس، همه ی خوردنی ها و نوشیدنی ها را به عنوان جایزه، به او خواهد داد.
-
نکات:
-
1- رسم چنین است که برنده به تنهایی آنها را میل نمی کند بلکه همگی با هم بعد از یک تفریح سالم، و خستگی دلچسب، دور هم می نشینند و نوش جان می کنند.
-
2- این بازی در منطقه ی دینور از استان کرمانشاه به نام سوقان زَرَکی (استخوان نشاندار) مشهور است.
-
نتیجه بازی: این بازی قدیمی قادر است حس تجسم و تخیل و شنوایی را وقتی که چشمها بسته است و حس بینایی را به هنگام گرفتن استخوان از یابنده، و پیشدستی در تحویل آن به رئیس و حس و مهر و محبت را هنگام تقسیم جوایز، تقویت نماید.