دوستداشتنيترين همسر دنيا باشيد
تصور كنيد زندگي طوري پيش رود كه يك روز از خواب بيدار شويد و ببينيد همسرتان برايتان صبحانه آماده كرده است، با رزرو كردن يك جاي مناسب در يك كنسرت مورد علاقهتان شما را ذوقزده ميكند، وقتي احساس بيحوصلگي ميكنيد براي خانواده تدارك سفر ميبيند و از هر فرصتي استفاده ميكند كه در گوشتان زمزمه محبت سر دهد و هيچ موقعيتي را براي ستودن شما از دست نميدهد. همسري كه دست و دلباز باشد و در هديه گرفتن برايتان هيچ كوتاهي نكند، مناسبتهاي زندگيتان را سرسري نشمارد.
اين تصوير افسانهاي است كه اگر در زندگي هر كسي باشد احساس ميكند ملكه خانه و صاحب قلب همسرش است. البته يك ملكه بايد با همسرش نيز رفتاري شاهانه داشته باشد.
محرم اسرار باش
شنيدهايد كه گوش نامحرم نباشد جاي پيغام سروش. اگر ميخواهيد از همسرتان رازهاي عاشقانه و عاطفياش را بشنويد بايد با او يكدل شويد و در مقابل حرفهاي درستش را پذيرا باشيد.
مريم 4 سال است كه ازدواج كرده است. او ميگويد: اوايل ازدواج همسرم بيشتر حرف ميزد. از احساسش نسبت به من ميگفت و از اين كه به چه چيزهايي علاقه دارد و از چه رفتارهايي خوشش نميآيد. اما من در مورد كارها و احساساتش عكسالعمل نشان ميدادم و آن را مورد قضاوت قرار ميدادم. مثلا وقتي ميگفت اگر ما با هم جايي باشيم، من از اين كه شما رشته كلام را از دست من خارج كني و خودت بحث را به دست بگيري ناراحت ميشوم. ميگفتم: تو حسادت ميكني و دوست داري زنت عقب افتاده و بيسروزبان باشد.
همين نوع برخوردها كمكم باعث شد او به من نگويد چه احساسي دارد و چه چيزي را دوست دارد يا دوست ندارد.
كمكم از ابراز احساسات زناشويي نيز سرباز ميزد. اين روند آنقدر سرد و ناراحتكننده شده بود كه گاه بين ما ساعتها كلامي رد و بدل نميشد. به همين دليل به مشاور مراجعه كردم و متوجه شدم من گوش شنوايي برايش نبودهام و قضاوتي كه در مورد نوع احساساتش داشتهام سبب شده او از ابراز احساسات يا هر نظري منصرف شود.
يك مرد براي اين كه از احساساتش حرف بزند، بايد در مقابل همسرش احساس امنيت كند. او بايد فكر كند احساساتش براي شما ملموس و قابل پذيرش است و بدون اين كه در موردش قضاوت كنيد او را ميشنويد.
نادر ـ ن مرد 40 سالهاي است كه همسرش اعتقاد دارد هيچ حرفي در خانه نميزند. وقتي از او در اين باره سوال ميكنم ميخندد و ميگويد: اين حرفزدنها هزينه دارد. هر حرفي كه ميزنيم مانند تيري است كه چون از كمان رها شد ديگر نميشود كنترلش كرد. همسرم مهارت خاصي در چرخاندن حرفها به نفع تصورات خودش دارد. خيلي اوقات وقتي حرفي ميزنم به مشاجره ختم ميشود بنابراين ترجيح ميدهم حرف نزنم. از طرفي بايد بگويم خودم هم نميتوانم موقع حرف زدن خودم را كنترل كنم و در آن نيش و كنايهاي نگنجانم و زبان سرخ سرسبز ميدهد بر باد.
اگر ميخواهيد حرف يكديگر را بشنويد، قضاوت را كنار بگذاريد. انسان از مورد قضاوت قرار گرفتن و متهم شدن به خاطر حرفهايش گريزان است.
تحليلگر باش نه غيبگو
مردها بيشتر اهل عمل هستند تا حرف. ناهيد بانوي 29 سالهاي است كه 10 سال از ازدواجش ميگذرد او در مورد نحوه ابراز احساسات همسرش ميگويد: وقتي از همسرم ميپرسم چرا هيچوقت جمله دوستت دارم را از دهانت نميشنوم، جواب ميدهد: سالهاست با هم زندگي ميكنيم، هر چه ميخواهي برايت فراهم ميكنم، به تو وفادارم و برايم بسيار محترم هستي و هر وقت به من نياز داشته باشي خودم را ميرسانم. همه اينها يعني عاشقت هستم. چه فرق ميكند كه دائم آن را بر زبان بياورم. دوست داشتي از آنها بودم كه حرف ميزنند و عمل نميكنند؟
اگر همسرتان روزبهروز تلاش و انگيزهاش براي پيشرفت بيشتر ميشود، در حمايت كردن و مراقبت از شما تلاش بيشتري ميكند و از شيوههاي تفريح شما لذت ميبرد و با آدمهايي كه دوستشان داريد ميجوشد، يعني عاشق شماست. حالا شما كافي است قادر باشيد رفتارهايش را تحليل كنيد. اما سعي نكنيد غيبگو باشيد. مثلا وقتي همسرتان تاخير ميكند، بگوييد: من ميدانم الان رفته خانه مادرش.
يا وقتي زبان باز كند كه بگويد چه ميكرده، زود حرفش را قطع كنيد و بگوييد ميدانم لابد ميخواهي بگويي كارتان سنگين شده و مجبور شدي اضافه كاري بايستي. همان دروغهاي هميشگي!
مردي كه دوستتان دارد شايد مدام اين كلمه را نگويد، اما سعي ميكند عادتهايي كه شما دوست نداريد را كنار بگذارد و شما را خوشحال كند.
شما به همان راحتي كه گريه ميكنيد ميتوانيد از احساسات خود صحبت كنيد، زيرا شما يك زن هستيد و قدرتمند بودن در ژنهايتان ريشه نكرده است، اما مرد چه قدرتمند باشد چه نباشد بايد چنين نشان دهد و اين در خونش رسوخ كرده است. بنابراين او بايد جايي بسيار امن و مطمئن از لاك قدرت خود خارج شود و پاشنه آشيلش را به شما نشان دهد. به او آرامش و يكرنگي هديه كنيد تا با شما احساس امنيت كرده و احساساتش را بيان كند.
شما هم ميتوانيد احساسات خود را بيان كنيد، اما از مقصر شمردن او پرهيز كنيد و سعي نكنيد با دادن احساس گناه به همسرتان از او تفقد و توجه به دست آوريد.
شيوهاي كه او در ميان جمع با شما برخورد ميكند يكي از مهمترين نشانههاست. دفاع از شما در برابر برخوردهاي نادرست، تعريف از شما در جمع و تشكر از زحمات شما در مقابل مهمانها بعد از يك مهماني شام نشان ميدهد كه او عاشق شماست.
احساستان را به اندازه خرج كنيد
ندا ميگويد: ميخواستم شوهرم ياد بگيرد كه بيان احساسات كار دشواري نيست به همين دليل شروع كردم به بيان مستقيم و صريح احساساتم، اما تنها نتيجهاي كه داشت همسرم نسبت به من سردتر شد.
گفتن بيوقفه از احساسي كه داريد ميتواند نتيجه برعكسي داشته باشد چون كه مرد شما وقتي اين قدر زياد و اغراق شده در معرض حستان قرار ميگيرد آن را جدي نخواهد گرفت بلكه خودش هم گارد بيشتري ميگيرد و سعي ميكند آنچه در او ميگذرد را با شما در ميان نگذارد.
بخصوص اگر حس كند شما رازدار نيستيد و در مورد احساس او با ديگران صحبت ميكنيد.
شيوههاي نمونه بودن
اغلب مردان امروزي سراغ زناني ميروند كه نسبت به بقيه دخترها توانمندتر هستند. زيبايي نيز يكي از عوامل اوليه انتخاب است.
شكايت و گلهگذاري را كنار بگذاريد و در پيچ و خم زندگي در كنار همسرتان باشيد و سررشته دخل و خرج زندگي را به دست بگيريد.
كاري كنيد مورد تحسين خانواده باشيد اين كار به همسرتان حس غرور و قدرشناسي ميدهد.
او را همانطور كه هست بپذيريد و تغيير را به عهده خودش بگذاريد.
روابط خوبي با خانوادهاش برقرار كنيد و در گسترش ارتباطات خانوادگي و اجتماعي به او كمك كنيد.
منطقي و قدرتمند و با اعتماد به نفس باشيدتا هميشه پيشرفت كنيد.
روزنامه جام جم