0

این 7 رسم عروسی را می توانیم تغییر دهیم

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

این 7 رسم عروسی را می توانیم تغییر دهیم

 

iran-stars.com

باورها و سنت های زیادی در باره جزئیات عروسی وجود دارد که برخی از آنها ریشه در آداب و رسوم گذشتگان ما دارد و برخی نیز از سایر ملل به ما منتقل شده اند. اما همه این باورها و سنت ها غیر قابل تغییر نیستند. در اینجا به شرح چند باور سنتی می پردازیم که اگر تمایل داشتید، می توانید با خیال راحت آنها را به میل خودتان تغییر دهید. به هر حال این عروسی شماست و تصمیم گیری در خصوص جزئیات آن نیز حق شماست.


1 – لباس عروس باید سفید باشد

لباس عروس در اقوام مختلف ایرانی، دارای رنگ های شاد و زنده و طرح های متنوع بوده است. هنوز هم در بین بسیاری از اقوام ایرانی و خصوصا عشایر و ایلیاتی ها، استفاده از رنگ های زنده و شاد در لباس عروس، مرسوم است. رنگ سفید برای لباس عروس در واقع یک سوغات فرنگی است. در خود کشورهای اروپایی نیز رنگ سفید برای لباس عروس تا قبل از ملکه ویکتوریا، مرسوم نبوده است و در واقع پس از اینکه ملکه ویکتوریا برای لباس عروسی خود از رنگ سفید استفاده کرد، عروس خانم ها به استفاده از لباس سفید، تمایل پیدا کردند.

به هر حال هم اکنون حتی در کشورهای اروپایی و امریکایی نیز، عروس خانم ها به استفاده از رنگ های دیگر مثل: قرمز، آبی، صورتی و... برای لباس عروسی خود روی آورده اند.

لذا اگر از رنگ سفید خسته شده اید، می توانید با خیال راحت این سنت را بشکنید و از رنگ های دیگر در لباس عروسی خود استفاده کنید.

2 – موی عروس باید بلند باشد

بسیاری از تازه عروس ها موهای خود را تا روز عروسی خود کوتاه نمی کنند تا موهای بلندی برای بزرگترین شب زندگی خود داشته باشند. برخی از عروس خانم ها هم، از اکستنشن های مو برای شب عروسی خود استفاده می کنند. البته موهای بلند، به آرایشگر اجازه می دهد که بتواند مدلهای متنوع تری را روی موهای شما ایجاد کند. اما این یک قانون کلی نیست. بسیاری ازاوقات موهای کوتاه نیز زیبایی خاص خود را دارند و چه بسا بیشتر از مدل های بلند، با صورت و لباس شما تناسب داشته باشند. بنابراین اگر شما از آندسته از کسانی هستید که با موی کوتاه جذابتر می شوید، شک نکنید و راه خودتان را بروید.

3 – آرایش عروس باید طوری باشد که در شب عروسی اش متفاوت از گذشته باشد

این هم یک باور غلط است که در بین بسیاری از مردم رایج شده است. بسیاری بعد از دیدن آرایش عروس، به یکدیگر می گویند: عروس که هیچ تغییری نکرده است!

در گذشته دختر خانم ها تا قبل از عروسی هیچ گونه آرایش و میکاپی روی صورت خود انجام نمی دادند. در نتیجه در شب عروسی خود واقعا تغییر می کردند. اصلاح موهای زاید صورت، اصلاح ابروها، استفاده از سرخاب و سفیداب و... باعث می شد که چهره عروس واقعا دگرگون شود. اما امروزه انتظار چنین تغییری در صورت عروس واقعا نابجا است. آرایش عروس باید متعادل باشد و حتی الامکان زیبایی طبیعی صورت او را دگرگون نکند. بنابراین نگران اینگونه اظهار نظرها نباشید و اگر به آرایش سبک و میکاپ لایت علاقمند هستید، راحت باشید.

4 – در مراسم خواستگاری عروس باید چای تعارف کند

البته این رسم و سنت مربوط به جلسه خواستگاری است اما بیان آن در اینجا خالی از لطف نیست. واقعیت این است که دیگر در مجالس خواستگاری امروزی اینچنین نیست که عروس خانم در اندرونی باشد تا زمانی که بزرگترها اجازه دهند و برای تعارف چای، چهره خود را به خانواده داماد نشان دهد. امروزه عروس خانم ها در مجالس خواستگاری، حضور فعال دارند و با حفظ احترام بزرگترهای مجلس، اظهار نظر می کنند و با اعتماد به نفس کامل در خصوص زندگی مشترک خود سخن می گویند. لذا لازم نیست چای یا شربت حتما توسط عروس خانم تعارف شود. معمولا چنین وظایفی دیگر اعضای خانواده نیز می توانند به عهده بگیرند.

5 - میزان مهریه، شیربها و سایر شروط ازدواج می بایست در جلسه بله برون توسط بزرگترهای فامیل تعیین شود

در گذشته بعد از اینکه مراسم خواستگاری انجام می شد، بزرگترهای دو طرف در مراسم " بله بران " در خصوص میزان مهریه، شیربها و سایر شروط ازدواج رای زنی می کردند و به توافق می رسیدند. اما در خانواده های امروزی، برای جلوگیری از اختلاف نظر ها و سوء تفاهم ها، معمولا والدین عروس و داماد، قبلا طی جلسه ای در این خصوص به توافق می رسند و نظر خود را نهایی می کنند و جلسه " بله بران " صرفا برای اعلام این وصلت مبارک به بزرگترهای طرفین است و به صورتی نمادین نیز میزان مهریه و شیربها و.... در جلسه اعلام می شود و همگی تایید می کنند. البته ممکن است هنوز هم در بین بسیاری از اقوام ایرانی، " بله بران " به همان شکل سنتی به قوت خود باقی باشد که قطعا زیبایی های خاص خود را دارد و هیچ اشکالی ندارد. به هر حال عرف منطقه تعیین کننده این موضوع است.

6 – خانواده عروس در دعوت مهمان، محدودیت دارند

در گذشته عمده ی مخارج جشن عروسی و همچنین زندگی مشترک به عهده داماد بود و علاوه بر این، جهیزیه عروس خانم ها هم بسیار کمتر از آنچه امروز مرسوم است، بود. لذا داماد به لحاظ اقتصادی و مالی در مرتبه ای بسیار بالاتر از عروس قرار می گرفت. شاید به همین دلیل خانواده عروس از لحاظ " وعده گرفتن مهمانان " محدودیت داشت. اما امروزه عروس و خانواده اش پا به پای داماد و خانواده او، در مخارج تشکیل یک زندگی نقش دارند که یک نمونه بارز آن، تهیه اسباب و اثاثیه کامل یک زندگی است.

لذا امروزه، خانواده عروس هم به اندازه خانواده عروس حق دعوت کردن مهمانان خود را دارند.

7 – مراسم پاتختی باید فردای روز عروسی باشد

برگزاری جشن عروسی انرژی زیادی را از شما می گیرد. دوندگی های قبل از عروسی از یک طرف و خستگی روز و شب عروسی از طرف دیگر باعث می شود که عروس و داماد و نزدیکانشان به اندازه کافی خسته باشند. درست است که بر اساس یک سنت دیرین، مراسم پاتختی فردای روز عروسی، برگزار می شده است اما امروزه می توانید از این قانون نانوشته چشم پوشی کنید و زمانی را به استراحت خود و خانواده اختصاص دهید و پس از آن اقدام به برگزاری پاتختی کنید.

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

یک شنبه 2 مهر 1391  8:40 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها