0

معادن لامرد

 
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

معادن لامرد

معادن سيمان :
براساس تحقيقات انجام شده در شهرستان لامرد ، معادن عظيم سيمان با كيفيت بسيار بالا وجود دارد و مراحل اجرايي كارخانه سيمان لامرد در حال انجام است . 
ظرفيت توليدي كارخانه مذكور حدود 3800 تن و سالانه 1000000 تن برآورد شده است . 
معادن سنگ گچ : 
از ديگر معادن موجود در شهرستان لامرد معدن سنگ گچ است كه مردم از قديم الايام آن را مي شناخته و با استفاده از كوره هاي باستاني ( چاهي ) به گچ ساختماني تبديل كرده و از آن استفاده مي كردند . 
در حال حاضر يك معدن گچ در روستاي پاقلات بخش اشكنان بنام واحد توليدي صنعتي گچ اهل فعال است كه بخش اعظم توليدات آن به كشورهاي عربي صادر مي شود. 
معادن شن و ماسه : 
در حال حاضر تعداد 6 واحد توليدي شن و ماسه در شهرستان فعال هستند كه از معادن موجود بهره برداري مي كنند. معادن فوق الذكر از منابع شناخته شده است ولي باتوجه به پتانسيل هاي موجود ، شناخت معادن موجود از طريق يك مطالعه همه جانبه مي تواند نقش موثري در ايجاد افزايش توليد داشته باشد. 
بررسي محدوده زمين شناسي شهرستان لامرد ، معادن ناشناخته موجود درشهرستان را به ما معرفي مي كند: 
محدوده زمين شناسي شهرستان لامرد پهنه هاي جنوبي استان فارس را شامل مي شود . 
محور پستي و بلنديهاي منطقه عمدتاً‌شمال غربي جنوب شرقي ( روند اصلي زاگرس ) است و ضريب كشيدگي اين عوارض بسيار قابل توجه است .
محدوده مذكور در برگيرنده قسمت هايي از بخش شرقي كمربند چين خورده - رانده زاگرس است و در تقسيمات فرعي زمين ساختي در منطقه چين خورده ساده زاگرس قرار مي گيرد .
در ناحيه ،‌ سازنده هاي مختلف باسنگ هاي مختلف مشاهده مي شود از جمله واحدهاي كربناته گروه نيكستان ، واحدهاي مارني - آهكي سازند ، گورپي ، آهكهاي ريغي ، واحدهاي گچي - مارني - دولوميتي سازند ساچون ، واحدهاي آهكي - دولوميتي ، سازنده هاي آسماري - جهرم واحدهاي مارني - تبخيري - آهكي - دولوميتي سازند گچساران ، واحد مارني ميشان كنگلومرا و يسلت استونهاي آغاجاري ، واحد كنگلو مرايي - مارني بختياري و آبرفتهاي كواترنري . 
از نظر گسترش جغرافيايي ،‌كوهزايي ميوسن ، پليوسن موجب چين خوردگي و خروج از آب در ناحيه زاگرس شد باتوجه به شواهد زمين شناسي فوق و وجود فسيل هاي برجامانده برروي سنگهاي موجود در منطقه همگي نشانگر اين است كه محدده زمين شناسي منطقه روزي بستر دريا بوده و در كل يك محيط رسوبي تبخيري است كه وجود مخازن گاز و نفت اين مسئله را كاملاً‌تاييد مي كند. 
از طرفي باتوجه به بحث سن شناسي در زمين شناسي و معدن ،‌ دريك محيط رسوبي تبخيري وجود معادن مختلف با شرايط مذكور محتمل مي باشد كه بعضاً‌در منطقه نيز ديده شده است كه عبارتند از :
1- وجود كاني هاي تبخيري شامل سيلويت و بوراكس . عنصر مذكور در صنايع رنگ سازي و عكاسي كاربرد دارد. 
همچنين كاني زئوليت كه به مقدار زياد در صنايع پتروشيمي ، در صنايع رنگ سازي در فراواني در تصفيه آبها ،‌كاربرد زيادي دارد كه باتوجه به بخش صادرات و نزديك بودن اسكله بندر عسلويه و همجواري با كشورهاي خليج فارس اين مسئله به خوبي توجيه مي شود.
2- وجود كانسار آهن و فسفات در محدوده شهروراوي و ايجاد مراكز صنعتي از جمله ذوب آهن در كنار آن توجيه پذيرا است .
3- وجود نفت گيرهاي موجود در منطقه كه بستر گنبد نمكي مي باشد و اين گنبدهاي نمكي خود منبع نمك و گوگرد مي باشد نمك هم قسمت اعظم آن در صنايع پتروشيمي به مصرف مي رسد كه اين در صنايع پتروشيمي بخوبي نمايان است . 
و همچينن در قسمت غربي منطقه حوالي دارالميزان توده هاي نمكي ديده مي شود. 
4- وجود لايه هايي با كانيهاي گچ شامل اپندريت ، ماتريس كه در منطقه كارخانه گچ فعال اهل داريم و مصرف آن در كارخانه سيمان بصورت مواد اوليه و ساير مصارف ديگر بخوبي مشخص است . 
5- وجود لايه هايي از كاني كربناته منيژيت با فرمول شيميايي ( mgco3 ) در منطقه ديده مي شود كه بعنوان خاك نسوز در كوره ها ، بعنوان كمك ذوب و در صنايع رنگ سازي بكار مي رود .
6- وجود لايه هاي مارني و آهكي و همچنين فراواني ماسه در منطقه ، ايجاد كارخانه هاي آجر ماسه - آهكي بخوبي توجيه مي شود.
7- باتوجه به شناخت نسبـي از منطقه وجود كاني هاي فلزي و غيـرفلزي ديگر نيز در منطقـه محتمل مي باشد كه در اين راستا با تشكيل گروه فني تحقيقاتي مي توان آنها را پي جويي و براي مراحل كاري بعدي تصميم گيري كرد.

دوشنبه 27 شهریور 1391  11:03 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها