رییس جدید دانشگاه تبریز معرفی شد
طی مراسمی با حضور مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور اجرایی با تودیع رییس سابق دانشگاه تبریز، رییس این دانشگاه معرفی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز در این آیین با قدردانی از تلاشهای دکتر سید محمد تقی علوی رییس سابق دانشگاه تبریز، با حکم دکتر کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر پرویز آژیده به عنوان رییس این دانشگاه معرفی شد.
رییس سابق دانشگاه تبریز در این آیین اساتید، کارکنان و دانشجویان را سه رکن اساسی دانشگاه بیان کرد و گفت: اعتماد قلبی و عملی به اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط و الهام ازآموزه های دینی و فرامین مقام معظم رهبری و توسعه شعار مهرورزی و عدالت گستری از جمله اقدمات بنده در طول خدمت در این دانشگاه بوده است.
دکتر سید محمد تقی علوی در ادامه با اشاره به اقدامات اساسی صورت گرفته در حوزه معاونت پشتیبانی و توسعه منابع افزود: اجرای سیستم حسابداری تعهدی به عنوان اولین دانشگاه در سطح وزارت علوم، ارتقا از رتبه 7 در سال 87 به رتبه 5 دانشگاه ها در سال جاری به لحاظ اعتبارات جاری و رشد اعتبارات عمرانی از مبلغ 77079 میلیون ریال در سال 86 به رقم 14023 میلیون ریال در سال 1391 که رشد 200 درصدی را نشان می دهد.
وی با اشاره به دستاوردهای حوزه امور پژوهشی گفت: رشد مقالاتISI از حدود 374 در سال 87 به 1077 مقاله در سال 90، افزایش گرنت اعطایی از 300میلیون در سال 87 به 1200 میلیون در سال90 و افزایش مجلات علمی و پژوهشی از 5 مورد در سال 87 به 17 مورد در سال 90 از جمله دستاوردهای حوزه پژوهشی این دانشگاه در سال های اخیر بوده است.
به گفته وی تاسیس اولین پژوهشکده ماموریت محور کشور در حوزه صنایع هوا فضا، فعالیت 21 شرکت دانش بنیان و تفاهم همکاری با 30 دانشگاه مختلف دنیا از دیگر فعالیت های حوزه پژوهش و فناوری در این دانشگاه می باشد.
دکتر علوی افزود: امروزه به اعتقاد اساتید علم اقتصاد سرمایه یک کشور را نیروی انسانی متخصص و ماهر تشکیل می دهند و اساتید سرمایه های واقعی کشور می باشند.
به گفته وی در گذشته این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاه های سیاسی مطرح بوده که اینک با تلاش اساتید، دانشجویان و کارکنان این دانشگاه به عنوان دانشگاه جامع و علمی در کشورمان مطرح می باشد .
رییس جدید دانشگاه تبریز نیز در این آیین با تاکید بر ضرورت توسعه توامان فعالیتهای علمی و فرهنگی و جایگاه دانشگاه گفت: خوشبختانه قدمهای خوبی برای ارتقاء جایگاه دانشگاه تبریز برداشته شده که باید همچنان ادامه داشته باشد.
دکتر پرویز آژیده با اشاره به اینکه باید برای ارتقاء کیفی و محتوایی فعالیتها در دانشگاه ها کار شود افزود: این بحث بر اساس بخشنامه و دستورالعمل محقق نمیشود و در کنار آن همدلی، هماهنگی و همافزایی همه دانشگاهیان از یکسو و مشارکت پذیری از سوی مدیریت از طرف دیگر لازم است که در این زمینه با بهره گیری از برنامههای فرهنگی ارایه شده وزارت علوم به مجلس حرکت خواهیم کرد.
دکتر آژیده توسعه فرهنگی در دانشگاهها را یک ضرورت جدی خواند و گفت: در کنار توسعه علم و فنآوری باید به گسترش مسایل فرهنگی نیز توجه کنیم چرا که اکنون جهان تشنه اخلاق و معنویات بوده و این در دانشگاههای ما باید الگویی برای جهان باشد و ما باید با مدنظر قراردادن این موضوع در کنار آموزش و پژوهش حیات طبیه اسلامی و تمدن اسلامی را تحقق بخشیم.
وی اهانت تاسف بار اخیر به پیامبر اکرم(ص) را نشانه ای از انحطاط اخلاقی و سقوط معنویات در غرب دانست و گفت: این موضوع نشانه بارزی از بداخلاقیهای است که در جامعه بشری امروزجاری و ساری بوده که تمامی موحدین دنیا باید برای آن خون گریه کنند.
دکتر آژیده در ادامه حرکت در چارچوب برنامه های وزارت علوم و توجه به اسنادبالادستی، تعامل معنیدار با اساتید، کارکنان و دانشجویان به ویژه بازنشستگان، توسعه تحصیلات تکمیلی و حرکت اصولی بر اساس سیاستهای وزارت علوم در این زمینه، توجه ویژه به استعدادهای درخشان و برتر ، غنیسازی فعالیتهای فوق برنامه، تقویت روحیه ایثار و ایثارگری و تفکر بسیجی، گسترش ارتباط با صنعت و کاربردی نمودن پژوهش را از اولویتهای کاری خود عنوان کرد و گفت: قطعا طی این مسیر، کار سنگینی است که نیازمند مشارکت همه دانشگاهیان است تا بستر هرچه بیشتر توسعه علمی و فرهنگی بیش از پیش در دانشگاه تبریز فراهم آید.
وی با بیان اینکه تیم خاصی برای مدیریت دانشگاه ندارد و از وجود همه دانشگاهیان بهره خواهد گرفت افزود: فرآیند های مختلفی در اداره دانشگاه موثر بوده که یکی از آنها مدیریت است و بر اساس این اصل مسلم که منافع دانشگاه بر افراد اولویت دارد هر کجا که نیاز به ترمیم باشد اقدام خواهم نمود و بدین لحاظ بایستی همگی در یک فضای پر مهر و عطوفت و به دور از عناد و حسد برنامه های توسعه ای دانشگاه تبریز را پیش ببریم.
مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور اجرایی نیز در این آیین با تجلیل از تلاشهای دکتر سید محمد تقی علوی رییس سابق دانشگاه تبریز در طول بیش از 4 سال فعالیت در این مسئولیت و تاکید بر بهره گیری از تجارب وی، گفت: ایشان در این سمت منشا خدمات خیری بوده اند که ثواب ارزشمندی برای آنان داشته است.
دکتر عباس طائب در ادامه با اشاره به سوابق اجرایی و علمی دکتر آژیده سرپرست جدید دانشگاه تبریز گفت: فعالیتهای چشمگیر وی در مسئولیتهای مختلف در سالهای گذشته زمینهساز خوبی برای این مسئولیت جدید است که امیدواریم در زمان حضورشان در مسئولیت دانشگاه تبریز جایگاه این دانشگاه در زمینههای مختلف علمی ، پژوهشی و فرهنگی توسعه مطلوبتری پیدا کند.
وی در ادامه با ارایه آماری از دانشجویان شاغل به تحصیل در کشور در سال تحصیلی 91-90 گفت: در سال تحصیلی گذشته بالغ بر 4 میلیون و 43 هزار دانشجو در کشور وجود داشته است که از این تعداد در مجموع بالغ بر 450 هزار نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی بوده اند.
دکتر طائب افزود: اگر 90 درصد پروژههای تحقیقاتی پایاننامه های دانشجویی با مدیریت و راهنمایی اساتید کاربردی شده و برای رفع معضلی از مشکلات کشور به کار گرفته شود موجب تحولی عظیم خواهد شد.
وی با بیان اینکه دشمن اکنون با تمام وجود به مقابله با کشور پرداخته و تحریم سختی را بر ما تحمیل کرده است گفت: با این تحریم مشکلاتی در بخش تولید ایجاد شده که در این زمینه نقش دانشگاهیان و اساتید مهم و تعیین کننده است که با کاربردی کردن تحقیقات خود برای رفع مشکلات به میدان بیایند.
دکتر طائب با اشاره به اینکه این دوره همچون دوران دفاع مقدس در شرایطی که همه دنیا به یاری صدام ملعون آمده بودند با پیروزی کشور ما به پایان خواهد رسید تصریح کرد: در شرایط فعلی کشور وضعیت بهتری دارد و خواهد توانست با سلامت از این مرحله نیز عبور کند.
مشاور عالی وزیر علوم در امور اجرایی با تاکید بر کاربردی نمودن تحقیقات گفت: ما در بخش صنعت و غیر صنعت حتی در علوم انسانی نیازمند حرکت دانشگاهیان در جهت رفع مشکلات جامعه هستیم
وی ایجاد تعامل با حوزههای کاربردی و تخصصی، بازنگری در محتوای آموزشی، توسعه فعالیتهای تحقیقاتی هدفمند از جمله رسالتهای اساسی در این زمینه خواند و گفت: همه اعضای هیئت علمی را موظف کرده ایم که یک روز کاری خود را در حوزههای کاربردی حضور داشته و با آشنایی با مشکلات آن در قالب پایاننامه ها و طرح های پژوهشی کاربردی نموده و علم را به ثروت مادی و معنوی تبدیل کنند.
دکتر طائب ضرورت بازنگری محتوای دروس آموزشی را یادآور شد و گفت: محتوای دروس آموزشی ما مربوط به سال های 60 و 59 که اغلب برگرفته از دانشگاههای آمریکا بوده میباشد در حالی که اکنون ما در سال 91 قرار داریم.
وی با بیان اینکه دانشجویان ما نباید محفوظات محور باشند گفت: دانشجویان باید مفهوم کتب دانشگاهی را درک کرده و بتوانند برای مشکلات حوزه تخصصی خود با کارآفرینی وارد عرصه شوند که در آن صورت است که حوزه های کاری به دنبال آنها خواهند بود و دانشجویان بایستی توجه کنند که نباید به دنبال پایاننامههای بنیادی مدل سازی شده بروند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه تبریز نیز در آیین در سخنانی با قدردانی از تلاشهای دکتر علوی در دوران ریاست دانشگاه تبریز برای دکتر آژیده به عنوان مدیری که سوابق ارزشمندی در حوزههای مختلفی اجرایی داشته است در این مسئولیت آرزوی توفیق کرد و با محکوم نمودن توهین اخیر به ساحت پیامبر گرامی اسلام(ص) گفت: امروز دانشگاه های بهترین نقش خود را در پیگیری نظام اسلامی و تحقق دانشگاه اسلامی ایفا میکنند دانشگاهی که در آن با زبان علم و منطق با جهان حرف بزنیم ما مثل غرب بیمنطق نیستیم که اهل توهین باشیم
حجت الاسلام خدیوی با بیان اینکه رسالتی عظیم بر دوش دانشگاهیان قرار دارد گفت: باید محصول دانشگاهها انقلابی بی منت، فعال و مسئول متعهد و امیدوار باشد که این رسالت همه ما دانشگاهیان است.
مشاور فرهنگی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم از دانشگاه به عنوان یک مکان ارزشمند و معنوی به ویژه نظام الهی یاد کرد و گفت: دانشگاه در این نظام یک وظیفه مهم برای احیای تمدن بزرگ اسلام بر عهده دارد و باید در کنار تربیت نیروهای متعهد و متخصص پرورش انسانهای عدالت محور را هم بر عهده دارد چرا که دانشگاه در خاکریز اول مبارزه است.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به بیش از 6 دهه از عمر دانشگاه تبریز آن را منشأ خیر و برکت در همه عرصهها و سرمایه ای ارزشمند برای کشور و دانشگاهی دارای جایگاه مطلوب در خاورمیانه عنوان کرد و افزود: هر روز بر شرافت این دانشگاه افزوده می شود و ما آن را ارج می نهیم.
همین گزارش حاکی است در ادامه این مراسم با تجلیل از خدمات دکتر علوی رییس سابق دانشگاه تبریز حکم دکتر آژیده به عنوان سرپرست این دانشگاه توسط دکتر طائب مشاور وزیر علوم در امور اجرایی اهداء شد
لازم به ذکر است دکتر پرویز آژیده رییس جدید دانشگاه تبریز عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه تبریز بوده و پیش از این در مسئولیتهای مختلفی از جمله مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، معاون وزیر آموزش و پرورش، معاون سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی فعالیت داشته است.
|
منبع : روابط عمومی دانشگاه تبریز |
"شهداء در قهقهه ی مستانه شان عند ربهم یرزقونند"
یک شنبه 26 شهریور 1391 7:20 PM
تشکرات از این پست