0

**اینجا وطن من است.یادگار مردان و زنان بزرگ**

 
Mohebbane_zahra
Mohebbane_zahra
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1391 
تعداد پست ها : 1720
محل سکونت : ا.غ

**اینجا وطن من است.یادگار مردان و زنان بزرگ**




سلام:

دوستان عزیز و گرامی:
من داشتم فکر می کردم که هر کدوم از ماها مال یکی از استان های ایران هستیم و اگر ریزتر نگاه کنیم مال یک شهر یا روستا کوچک هستیم....
این جا در مورد تمام مسائل روحی و روانی صحبت می کنیم ..با هم آهنگ گوش میدیم ..با هم می خندیم..با هم گریه می کنیم!!!!
اگر موافقید.......




بسم الله الرحمن الرحیم

.



سلام دوباره:
با اجازه از استان خوزستان و شهر اهواز آغاز کردم:
امیدوارم شما هم مناظر دیدینی شهرتون رو بگذارید.....
من که منتظرم.....



استان خوزستان یكی از كهن‌‌ترین سرزمین‌های تمدن بشری است. این تمدن در شش هزار سال پیش در شوش پدید آمد، هزار سال بعد دولت مقتدر عیلام در شوش پایه‌گذاری شد و سه هزار سال پیش از میلاد، دولت عیلام توسط آشوریان منقرض گردید.داریوش هخامنشی درحدودسال پانصدوبیست ویك قبل از میلاد شوش را به مركز شاهنشاهی خودتبدیل كرد و در آن كاخ باشكوهی ازسنگ بنام هدیش احداث كرد. در زمان خشایار شاه پایتخت‌های ایران از جمله شوش به اوج عظمت و رونق رسیدند. با حمله اسكندر دوران اوج وشكوه سلطنت خیره‌كننده هخامنشیان به پایان رسید.




اهواز مرکز استان خوزستان دومین شهر بزرگ از لحاظ وسعت پس از تهران و ششمین شهر بزرگ ایران از نظر جمعیت است . طبق آمار رسمی دولت ایران در سال ۱۳۸۵ خورشیدی جمعیت شهر اهواز بالغ بر ۱۳۳۸۰۰۰ نفر است. شهر اهواز ازنظر جغرافیایی در 21 درجه و 20 دقیقه عرض شمالی و 48 درجه و 40 دقیقه طول شرقی قرار گرفته است و در بخش جلگه ای به ارتفاع 18 متر از سطح دریا واقع می باشد . مساحت شهر اهواز 20477 هکتار است .این شهر یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران محسوب می شود و تابستان های گرم و مرطوب با دمای بالای C 48ْ و زمستان های معتدل دارد .شهر اهواز بر روی رودخانه کارون بنا شده است . فاصله این شهر تا تهران 874 کیلومتر است و یکی از شهر های نفت خیز خاورمیانه است .

باني و تاريخ بناي شهر اهواز بدرستي معلوم نيست، ايلاميان شهري در حدود اهواز بنام «اكسين» بنا كرده بودند. پس از ويراني آن، شهر اهواز در دوران اشكانيان، تجديد بنا گرديد و پس از اشكانيان، اردشير ساساني به بناي مجدد اهواز همت گماشت و در دوران پس از ساسانيان نيز شهر اهواز دستخوش ويراني شد كه باز به عمران آن پرداختند.از قرن ششم هجري قمري به بعد به علت خراب شدن سد شادروان و همچنين جنگ‌ها و اغتشاشات داخلي و بروز بيماري‌هاي وبا و طاعون، اهواز رو به خرابي رفت تا آن كه در سال هزار و سيصد هجري قمري همزمان با حفر كانال سوئز و توجه اروپائيان رونق تازه‌اي گرفت. ناصرالدين شاه قاجار هم از اين فرصت براي گسترش كشتيراني بر روي رود كارون استفاده كرد و توسط والي خوزستان در كنار اهواز قديم بندرگاهي به نام «بندر ناصري» احداث كرد. در پي احداث اين بندر نام اهواز به «ناصريه» تبديل شد ولي در دوره پهلوي به نام قديمي «اهواز» خوانده شد.. همچنین در دوره ساسانیان زمانیکه اهواز پایتخت آنها بود این شهر به هرمزشهر معروفیت داشت.

جاهای دیدنی اهواز عبارتند از:

جاذبه های گردشگری سواحل و رودخانه کارون – پل معلق ( پل سفید )



– بقعه علی ابن مهزیار .



رود كارون:

رود كارون پرآب‌ترين و طويل‌ترين رودخانه ايران است. اين رود از چشمه‌سارهاي دامنه كوه‌هاي ونك و زردكوه بختياري سرچشمه گرفته و به نام آب كوهرنگ از دره غربي زردكوه به سوي جنوب غربي روان مي‌شود. پس از ورود به درياچه سد كوهرنگ قسمتي از آب آن توسط تونلي كه در شكم كوه كاركنان حفر شده، به سرچشمه زاينده‌ رود مي‌ريزد و قسمت ديگر آن از سد عبور كرده و پس از طي مسير طولاني و پرپيچ و خم با رودخانه خرسان مخلوط شده و به استان خوزستان وارد مي‌شود. در خوزستان با آب دره بردنخش و آب سوسن در هم مي‌آميزد و سپس با آب سرحوض و با رودخانه مرغاب مخلوط مي‌شود و پس از عبور از دهستان انديكا به دهستان دشت لالي وارد مي‌شود. در دهستان مزبور با رودخانه شور آب كيارس مخلوط شده و پس از عبور از دهستان عقيلي شوشتر به دهستان گتوند داخل مي‌شود. در هشت كيلومتري شمال غربي شوشتر با رودخانه شور مخلوط مي‌گردد و سپس به رودخانه هورام در بند قير متصل شده و در همانجا با رودخانه دز كه بزرگترين و مهمترين ريزآب كارون به شمار مي‌آيد، در هم مي‌آميزد. از آنجا به دهستان عناقچه و سپس با پيمودن پيچ و خم‌هاي فراوان به سوي شهر اهواز و سپس به شهرستان خرمشهر داخل مي‌شود.در شرق شهر خرمشهر به دو شاخه تقسيم مي‌گردد.شاخه غربي به نام بهمنشير رود به جنوب غربي جريان يافته و از طريق خور موسي به خليج فارس راه مي‌يابد و شاخه شرقي از جنوب خرمشهر مي‌گذرد و به رودخانه اروندرود مي‌ريزد.

میدان هفت جام نرگس:



میدان نخل:



سر در دانشکده ادبیات (میدان 3 گوش):




میدان شهدا:



نمایی از کارون با دور نمایی از جاده ساحلی اهواز:


امام حسن عسگری : ما حجت خدا بر مردم و مادرم حجت خدا بر ماست
خدای عز وجل :‌ای پیامبر اگر علی نبود تو را نمی افریدم و اگر فاطمه نبود هیچکدامتنان را

 

 

یک شنبه 26 شهریور 1391  12:24 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها