مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن گفت: آیتالله مرعشینجفی برای حفظ نسخ خطی اسلامی با سرکنسولگری انگلیس درگیر شد و به زندان افتاد.
حجتالاسلام محمدابراهیم سراج در جریان بازدید از کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی و پایان طرح ضیافت اندیشه استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن که با اردوی زیارتی قم و جمکران همراه شد، اظهار داشت: این مجموعه با ارزش در سایه تلاشهای آن مردم بزرگ به دست آمده است.
وی ادامه داد: طرح ضیافت اندیشه استادان از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و با همکاری رئیس و معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن برگزار شد.
سراج اضافه کرد: حسن ختام این طرح فرهنگی، اردوی قم، زیارت بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه (س)، حضور در مسجد جمکران و بازدید از کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشینجفی بود.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن: این برنامه با استقبال خوب اساتید این مرکز آموزش عالی همراه شد.
به گفته وی، کتابخانه آیتالله مرعشینجفی به عنوان بزرگترین کتابخانه نسخ خطی در ایران و سومین کتابخانه نسخ خطی جهان مطرح است.
سراج تصریح کرد: از این رو، بازدید و کسب اطلاع از شاخصهای این ذخیره عظیم علمی برای عموم مردم به ویژه دانشگاهیان، دانشپژوهان و محققان امری الزامی به نظر میرسد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن بر لزوم ارزیابی اهمیت این کتابخانه از زوایای مختلف تاکید کرد.
وی با اشاره به دشواریهای مرحوم آیتاللهالعظمی مرعشینجفی در جمعآوری و صیانت از این مجموعه عظیم علمی خاطرنشان کرد: زحمات شبانهروزی و بیشائبهای از سوی آن عالِم فقید در زمینه حفظ آثار غنی و ماندگار اسلامی انجام شده است.
سراج تصریح کرد: وی در عین فقر و تنگدستی دنیوی و با حذف وعدههای غذایی روزانه خود با گرفتن روزه و اقامه نماز در مسیر جمعآوری این مجموعه ارزنده تلاش کرد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن اضافه کرد: از سویی دیگر مبارزه با عمال خارجی و استعمارگران چپاولگر ذخایر ایرانی و اسلامی در دستور کار این روحانی مبارز قرار داشت.
وی افزود: نمونه این مبارزات، درگیری با سرکنسولگری استعمارگر و روباه پیر، انگلیس بود که آیتالله مرعشینجفی در پی آن به زندان افتاد.
سراج ادامه داد: اما آن عالِم ربّانی از تلاشهای بیوقفه خود دست نکشید و عزم راسخش را برای جمعآوری و صیانت از نسخ خطی کهن اسلامی و ایرانی به کار گرفت.
بر اساس این گزارش، امروز کتابخانه آیتالله مرعشینجفی دارای بیش از 250 هزار جلد کتاب چاپی و نزدیک به 37 هزار جلد نسخ خطی بسیار ارزشمند است.