0

سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی

 
nima1337
nima1337
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 355
محل سکونت : یزد

سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی

 

سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی

:
تشکيل جهاد دانشگاهي بهفرمان «امام خميني» (ره) در سال 1359 شمسی



جهاددانشگاهي از نظرسازماني نهادي عمومي و غير دولتي است كه در 16 مرداد سال 1359 تأسيس گرديد و زيرنظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي به فعاليت خود ادامه مي‌دهد . در حال حاضر فعاليتهايجهاددانشگاهي واحد تهران در حوزه‌هاي آموزشي، پژوهشي و فرهنگي صورت مي‌پذيرد

 

با پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي و باتوجه به ماهيت فرهنگي و نياز به تحولات اساسي در ساختار نظام پوسيده سابق، يکي ازاصلي ترين و ضروري ترين اقدامات در انقلاب نوپاي اسلامي ايران، جايگزين ساختن فرهنگاصيل اسلام ناب محمدي به جاي فرهنگ به جا مانده از رژيم گذشته بود و از آنجا کهفضاي جامعه، خصوصاً دانشگاه ها و مراکز آموزش عالي کشور دچار تحول شده بود، ضرورتتحولات بنيادين فرهنگي بيش از پيش خود را مي نماياند.

بر همين اساس بنيانگذارجمهوري اسلامي ايران در تاريخ 23 خرداد سال 1359، فرمان تشکيل ستاد انقلاب فرهنگيرا صادر و اعضاي آن را منصوب کردند. اين ستاد نيز در جلسهشانزدهم مرداد 1359به منظور تحقق بخشيدن به اهداف انقلاب فرهنگي، نهاد جهاد دانشگاهي را بهعنوان يک نهاد انقلابي و برخاسته از انقلاب فرهنگي تأسيس کرد. اين نهاد در سال 1363به عنوان ستاد اجرايي انقلاب فرهنگي تغيير نام داد، اما در سال 1364 پس از استقلالدانشگاه ها و جدا شدن وزارت فرهنگ و آموزش عالي از آن مجدداً به عنوانجهاددانشگاهيتغيير نام يافت و در سال 1369 به عنوان پلي بين دانشگاه و بخش صنعتي وخدماتي کشور معرفي و محل استقرار آن بيرون از دانشگاه تعيين شد. امروزه جهاددانشگاهي نهادي است عمومي و غيردولتي که زير نظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دارايشخصيت مستقل با اهداف گسترش تحقيقات و شکوفايي روحيه تتبع استعدادها در سطح جامعهبراي نيل به خود اتکايي، توسعه امور فرهنگي، گسترش طرحهاي کاربردي و نيمه صنعتيفعاليت دارد. همچنين تبليغ و ترويج فرهنگ و هنر اسلامي، ايجاد تشکيلات مناسب بهمنظور نشر آثار علمي، انجام تحقيقات، حمايت و تشويق دانشجويان و پژوهشگران جوان،اجراي رسمي دوره هاي آموزشي علمي - کاربردي از جمله وظايف ديگر جهاد دانشگاهي دراساسنامه اين نهاد است.

انقلاب فرهنگی به نوبه خود جهاد دانشگاهی را در راستای جهش و تكامل خویش ، و حفظ و صیانت اصول ، ، اهداف و دستاوردهایش بنیان گذاشت. این نهاد انقلابی كه نقش آن در دانشگاه ها در جهت پیروی از ولی فقیه به روشنی مشخص بود، علی رغم نغمه های شوم گروهك های معاند و ضد انقلاب ، مراحل پر فراز و افتخار آفرینی را از جهات مختلف گذراند: از شكل گرفتن اولین هسته های " جذب نیرو" در دانشگاه ها تا تشكیل آن توسط ستاد انقلاب فرهنگی كه سرانجام در سال 1363، به عنوان ِ " ستاد اجرایی انقلاب فرهنگی " ، تغییر نام داد.

 

در سال 1364، پس از استقلال دانشگاه ها و جدا شدن وزارت فرهنگ و آموزش عالی از آن، مجدداً به عنوان جهاد دانشگاهی تغییر نام، و در سال 1369، به عنوان پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی و خدماتی كشور معرفی و محل استقرار آن بیرون از دانشگاه تعیین شد.

 

اهداف جهاد دانشگاهی

1- گسترش تحقیقات و شكوفایی روحیه تتبع و استعدادها در سطح جامعه برای نیل به خود كفایی.

2- توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه، از طریق همكاری با حوزه و دانشگاه و سایر مراجع و نهادهای فرهنگی به خصوص برای نسل جوان.

 

3- گسترش طرح های كاربردی و نیمه صنعتی از طریق پیوند با مراكزعلمی و تحقیقاتی به منظوربه كارگیری نتایج پژوهش.

 

وظایف

وظایف نهاد جهاد دانشگاهی بر اساس ماده 3 اساسنامه آن عبارت است از:

1-  تبلیغ و ترویج فرهنگ و هنر اسلامی ،  برنامه ریزی فرهنگی و تربیتی و ایجاد آمادگی فكری و مكتبی در طبقه جوان كشور، به ویژه دانش آموزان دبیرستانی و دانشجویان به منظورمقابله با غرب زدگی و انحرافات فرهنگی در چهارچوب سیاست های فرهنگی كشور.

 

2- ایجاد تشكیلات مناسب به منظور تألیف ، ترجمه و انتشار كتب، نشریات، نتایج تحقیقات و مقالات علمی- فرهنگی و تولید مواد كمك آموزشی.

 

3- انجام تحقیقات توسعه ای  و كاربردی.

 

4- پیگیری طرح های تحقیاتی جهاد تا پایان مرحله نیمه صنعتی و صنعتی .

 

5- ارائه خدمات علمی- فنی در زمینه های مختلف و مورد نیاز جامعه.

 

6- حمایت، تشویق و جذب دانشجویان و پژوهشگران جوان و مستعد و برنامه ریزی و ایجاد شرایط و امكانات لازم به منظور فراهم آوردن زمینه فعالیت های علمی و پژوهش آنان بر مبنای شناخت مشكلات واقعی و نیازهای تخصصی جامعه.

 

7-  اجرای دوره های رسمی آموزش های علمی – كاربردی ، مطابق ضوابط و مقررات آموزش عالی كشور.

 

v
جمعه 16 مرداد 1388  7:21 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها