متن زیر گزیده ای از سخنرانی دکتر ابراهیم فیاض در جمع بسیجیان دانشجوی دانشگاه امام صادق علیه السلام است. در این جلسه که به همت دفتر انقلاب اسلامی واحد پژوهش و نشر بسیج دانشجویی و در تاریخ ۹ آبان ماه ۹۰ برگزار شده است نکات قابل توجه و مفیدی در باب مسالهشناسی انقلاب و وظایف دانشجوی بسیجی مطرح شده است.
عدم تطبیق با جریانهای جهانی، موجب عقبماندگی از دنیا
این خیلی مهم است که شما جریانشناس باشی و طبق جریان عمل کنی. اگر این را نفهمیم همین انقلاب اسلامی ما میشود خدمتگذار آمریکا، همان اسلامی که امام نام آن را اسلامی آمریکایی گذاشتند. ما چه باشیم چه نباشیم نسلها میآیند و میروند و هیچ وقت متوقف نمیشوند و حرکت آنها به سمت جلو ادامه پیدا میکند. کسانی که خودشان را به جریانهای بزرگ برسانند میتوانند حتی جریانهای تاریخی را نیز عوض کنند. آنها هستند که موفق میشوند عامل تاریخی شوند و تحولات بزرگ جهانی را شکل بدهند. این در همه ابعاد وجود دارد؛ بعد سیاسی، فرهنگی، فردی، دانشجویی، علمی و یا حتی دانشگاهی.
بسیج امروزه باید در بحث علمی جلو برود و برای خودش راه باز کند
امام بعد از پایان جنگ، بحث بسیج طلبه و دانشجو را مطرح کردند که هنوز در این زمینه کار خاصی صورت نگرفته است. من آن موقع حدود ۲۲، ۲۳ سالم بود. گفتم باید کاری کنم که امام در مورد حوزه و طلبه سخنرانی کنند و نظراتشان را بگویند. یک طرحی نوشتم و بردم برای بعضی علمای قم. خلاصه بعد از آن که فهمیدیم کسی کاری نمیکند و از همراهی خبری نیست، در نهایت من و آیتالله یزدی و پسر آیتالله لنکرانی و آقای هادوی تهرانی جمع شدیم و نامههایی را برای امام نوشتیم که ما این کارها را کردهایم. حال از شما میخواهیم بیایید در این رابطه برای حوزه سخنرانی کنید که امام پذیرفتند و در نتیجه آن سخنرانی امام، منشور روحانیت بیرون آمد. آن موقع من با آقای هادوی تهرانی نشستیم و نمایندگی طلاب را نیز طراحی کردیم. الآن بعد ۲۰ سال بصورت جدی در حال راه افتادن است. بعد اینکه امام فوت کردند تازه این بحثها جا باز کرد.
نگویید ما کی هستیم
الآن دانشگاه امام صادق علیهالسلام باید بسیج طلبه و دانشجو را طراحی کند. نگویید ما کی هستیم. ما در جبهه با آن وضعیت این همه کار کردیم. من با ۲۳ سال سن از امام پیام گرفتم. پس شما شانه خالی نکنید. آن موقع من آمدم تهران و رفتم دانشگاه و حوزه را رها کردم. خیلی به من فشار آوردند که در حوزه بمان و همین جا اجتهاد خودت را بگیر ما الآن به مرجع تقلید نیاز داریم، اما گفتم احساس میکنم وظیفهام آنجاست. امروز هم الحمدلله به جایی رسیدهایم که در جمع حوزویان به عنوان دانشجو سخنرانی میکنیم. در اینجا باید تلاش کنید، وقت هم نداریم وقت اساسنامه و تشکیلات هم نداریم. الآن دنیا در حال متحول شدن است. شما باید از این موقعیتهایی که در جهان ایجاد شده است مثل همین جنبش وال استریت استفاده کنید. لازمه این کار زبانآموزی است. الآن ۵۵% مردم چین بیدین هستند. در آنجا میتوانیم شیعه را ترویج کنیم. آمریکا الآن با بودائیسم در حال حمله به جهان است. آمریکا در کره جنوبی خیمه زده است و فرهنگ خودش را به آنجا برده است و از آن طرف کره جنوبی هم با بودائیسم در حال حمله به چین است. کاری که باید کرد این است که در زبانهای آسیایی کار کنیم و به ترویج فرهنگ خودمان در سایر کشورهای آسیایی بپردازیم و بدانید دنیا به پای شما نمیایستد و همین طور به سمت جلو در حال حرکت است. الآن باید تیپ جهانی دانشگاه را درست کنید. جهان را شناسایی کنید، افرادی که اینجا بودهاند و الآن در سراسر جهان پراکندهاند را شناسایی کنید. اینها باید بیایند با همه تنوعات فکری. خیلی از اینها با همین رابطه چهره به چهره به مواضع انقلاب برمیگردند.