تکرار/ فضائلی در نشست جامعه اسلامی دانشجویان:
حوادث سال ۸۸ تلاش برای هدف قرار دادن اصل نظام بود
خبرگزاری فارس: یک کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به این که حوادث پس از انتخابات به هیچ عنوان دعوای دو حزب نبود، گفت: حوادث سال ۸۸ تلاش برای هدف قرار دادن اصل نظام بود.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مهدی فضائلی در نشست جامعه اسلامی دانشجویان و در جمع دانشجویان دانشگاههای صنعتی اصفهان و شهرکرد با اشاره به شرایط پیچیده و خاص فتنه سال 88، گفت: در طول عمر انقلاب اسلامی اتفاقات متعددی برای کشور روی داده است که میتوان به رقابتهای سیاسی دهه 60 و پس از آن وقایع بعد از پایان جنگ تحمیلی که دوران اوج آن در دوم خرداد بود، اشاره کرد.
وی افزود: اما هیچکدام از این اتفاقات از جنس اتفاقات سال 88 نبود که یک بخش از نیروهایی که در درون جریان انقلاب تعریف شده بودند به آن شکل دچار شک و تردید شوند و یا اینکه در مقابل انقلاب صفبندی خاصی داشته باشند.
مدیرعامل اسبق خبرگزاری فارس ادامه داد: ممکن بود که در گذشته شخصی صفبندی خود را در درون جریانهای سیاسی عوض کند، اما در آن دوران، افراد تعلق بیشتری به بلوکهای قدرت خود داشتند و شرایط پیچیدگی امروز را نداشت.
فضائلی گفت: در دوران دوم خرداد مجموعهای و جریانی وارد حکومت شد که بخشهای مختلفی از مجموعه قدرت شامل شورای شهر، مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری را در اختیار داشت و اکثریت به نسبت قاطعی را در اختیار خود داشت.
وی افزود: در عین حال این جریان به گونهای رفتار میکرد که به زعم خودشان رفتاری همانند اپوزیسیون داشتند و رفتار و ادبیاتی نیز که به کار میگرفتند، مؤید همین مسئله بود.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: در آن مقطع که شامل سالهای 76 تا 84 میشود، در کشور شرایطی ویژه حکمفرما بود که یکی از نقاط ویژه آن اتفاقات ۱۸ تیر ۷۸ بود که تمرکز عمده آن در دانشگاه در کوی دانشگاه تهران بود.
فضائلی گفت: در آنجا هم به نوعی حوادث سال 88 اما با یک سبک و سیاق کوچکتر و عمدهتر محدود به دانشگاه رخ داد.
وی افزود: البته آن شرایط چند روز بیشتر طول نکشید و در 21 تیرماه با سخنرانی حضرت آقا و با حرکت مردم در ۲۳ تیرماه قضیه جمع شد که البته آن سخنرانی با سخنان ایشان در نماز جمعه پس از انتخابات، شباهتهایی داشت.
مدیرعامل اسبق خبرگزاری فارس ادامه داد: شرایط سال 78 شرایط پیچیده و خاصی داشت اما آن نیز یک امتحان بود. اگر شما دقت کنید نوع کار رسانهای حوادث و فعالیتهایی که در آن سالها روی داد شباهت بسیار زیادی با حوادث سال 88 دارد.
فضائلی گفت: اما بالاخره آن ماجراها تمام شد و سیر حوادث به انتخابات سال 84 و پس از آن انتخابات سال 88، اعلام کاندیداتوری آقای کروبی در سال 87 و سپس اعلام آمادگی آقای خاتمی و بعداً حضور آقای موسوی در عرصه انتخابات و سپس کنار کشیدن آقای خاتمی ختم شد.
وی افزود: در خصوص اتفاقات سال 88 نیز به نظر من تمام اتفاقات و پشت پرده آن جریان ذکر نشده است، اما بخش زیادی از این حوادث از قبل برنامهریزی شده بود و نمیتوان آن را تنها یک اتفاق عنوان کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: آمادگیها و اتفاقاتی که در حوادث سال 88 روی داد، نشان میدهد احتمالا طراحیهای در این خصوص وجود داشته است که نمونه آن را میتوان در راهاندازی شبکه بیبیسی فارسی مشاهده کرد اما به هر حال بخشی از این اتفاقات ناشی از همراهی برخی در داخل کشور بود.
فضائلی خاطرنشان کرد: حوادث سال 88 دو خسارت عمده برای کشور داشت، اولین آن یک ابهام بزرگ بود که در بخشی از جامعه بوجود آمد و میتواند در حوادث دیگر به صورت کاملا واضح بازسازی شود.
وی تصریح کرد: ابهامات و اتفاقاتی که در سال 88 روی داد در حقیقت برای تشکیک در بحث انتخابات بود. ما تا قبل از انتخابات 88 اعتراضاتی در بحث انتخابات داشتیم که نمونه آن انتخابات مجلس سوم در زمان حضرت امام راحل بود که ایشان هیئتی را برای بازشماری آرای انتخاباتی تعیین کردند و یا آقای هاشمی نیز در خطبه نماز جمعه خود قبل از انتخابات سال 76 تشکیکی به بحث انتخابات وارد کرد که حضرت آقا نیز نسبت به آن قضیه واکنش نشان دادند.
فضائلی با ذکر خاطرهای از انتخابات سال 84 گفت: در انتخابات سال 84 و در دور دوم مشخص بود که فضای کشور به سمت آقای احمدینژاد است و در همان زمان شمارش آرا در شهرهای مختلف و بخصوص شهرهای کوچک نشان میداد که آقای احمدینژاد برنده انتخابات است.
وی افزود: در آن زمان آقای عطریانفر بازدیدی از ستاد انتخابات کشور داشتند و اعلام کردند که آقای هاشمی برنده انتخابات سال 84 است، در حقیقت در همان زمان هم آنها برنامهای برای انجام کارهایی مشابه حوادث سال 88 داشتند.
مدیرعامل انتشارات سروش تصریح کرد: در آن زمان ما به سرعت اخبار انتخابات را پوشش میدادیم و علیرغم فشارهایی که به ما وارد میشد به کار خود ادامه میدادیم و بالاخره در ساعت یک نیمه شب خبر پیروزی آقای احمدینژاد را منتشر کردیم.
فضائلی گفت: این در حالی است که در همان زمان روزنامه شرق صفحه ابتدایی خود را با تیتر پیروزی آقای هاشمی و دعوت مردم به جشن پیروزی ایشان بسته بود و در نقطه مقابل نیز روزنامه کیهان صفحه اول خود را با پیروزی آقای احمدینژاد بسته بود.
وی افزود: در همان ساعات بود که با من تماسی گرفتند و گفتند که دیگر اخبار را منتشر نکنید و به روزنامههای شرق و کیهان نیز در این خصوص تذکر داده شده است.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: آقای موسوی لاری نیز در آن زمان مصاحبهای کردند و گفتند که انتخابات سال 84 سالمترین انتخابات کشور بود.
فضائلی در ادامه گفت: لطمه دیگری که حوادث سال 88 به نظام زد، امیدوار شدن دشمن به ضعف درونی نظام بود البته نباید این نکته را فراموش کرد که نزاع حق و باطل یک نزاع تمام نشدنی است.
وی اظهار داشت: نکته مهم در این میان این است که غرب بخشی از مواضع خود را که در قبل از سال 88 از آنها عدول کرده بود، دوباره احیا کرد. در حقیقت درسی که حوادث سال 88 به ما داده این است که چگونه یک اتفاقی که میتوانست تبدیل به فرصتی استثنایی برای نظام شود، تبدیل به یک خسارت بزرگ شد و برخی از دستگاهها چگونه در مقابل آن غافلگیر شدند.
مدیرعامل انتشارات سروش با اشاره به اینکه ما نباید حوادث سال 88 را تقابل بین آقای میرحسین موسوی و آقای احمدینژاد بدانیم، گفت: درست است که در زمان انتخابات رقابت بین آقای احمدینژاد و موسوی بود اما پس از انتخابات بسیار کم علیه آقای احمدینژاد و دولت شعاری مطرح شد، بلکه مسئله نظام و رهبری بود که با شیب خاصی به حوادث 13 آبان و روز دانشجو رسید که عکس حضرت امام در دانشگاه تهران به آتش کشیده شد.
فضائلی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از دستاوردهای مهم اتفاقات سال 88 پالایشی بود که در درون نظام صورت گرفت، بیان داشت: البته بخشی از این پالایش نیز خسارت بود چرا که ما هیچگاه نباید از جدا شدن بخشی از افراد از قطار انقلاب خوشحال شویم.
وی افزود: به عنوان مثال موضعگیری آقای موسوی خوئینیها در مقابل مقام معظم رهبری به طور کامل واضح و روشن است اما ایشان آقای خوئینیها را به عنوان مشاور سیاسی خود تعیین کردند و حتی جایی نیز در دفتر خود برای ایشان قرار دادند که البته بعدها آقای خوئینیها کار را رها کردند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: بعد از انتخابات سال 84 نیز حضرت آقا از آقای کروبی برای حضور در دفتر خود و کار کردن در آنجا دعوت کردند که آقای کروبی نپذیرفت. رهبری در سال 88 نیز تمام تلاش خود را کردند تا برخی دوباره به مسیر انقلاب برگردند اما زمانی که شخصی به دنبال رها کردن دست خود است، نمیتوان کاری کرد.
وی افزود: البته جدا شدن و پالایش این افراد سبب شد تا امکان خیانت آنها در بزنگاههای مهمتر رفع شود.
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان تصریح کرد: ما باید بدانیم که حوادث سال 88 هیچکدام تقابل بین دو حزب و دو جریان نبود بلکه تقابل برابر اصل نظام بود و حوادث آن سال مستقیما برای براندازی نظام طراحی شده بود که بحمدالله با لطف خداوند متعال و درایت مقام معظم رهبری رفع شد.