0

اخبار استان لرستان

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

اخبار استان لرستان

 

به نام خدا

 

 

تاپیک ویژه اخبار گردشگری و توریستی استان

 

 

 

کاربران گرامی تالار همسفران

 

سلام علیکم

 

با احترام به اطلاع شما بزرگواران میرساند ، متاسفانه  برخی از کاربران با درج اخباراستانها در زیر تالار هر استان آنچه هدف این تالار است را رعایت نمی کنند وباید مکررا در اینخصوص تذکر داده شود . دراین خصوص با هماهنگی با مسئول محترم ارشد انجمن ها مقرر شد تایپیکی به نام اخبار استان در زیر تالار هر استان ایجاد شود تا در سایر مطالب تالار اختلال و بی نظمی  بوجود نیاید

 لذا با عنایت به این مطلب خواهشمند است کاربران گرامی قبل از درج اخبار به موارد ذیل توجه داشته باشند :

 

·         با توجه به اینکه در صفحه اول سایت اخبار وجود دارد نیاز نیست  هرگونه اخباری را در این تالار درج کنید

 

·         اخباری مدنظر هستند که حالت کاربردی ، آموزشی و ارتباط با موضوع تالار مثلا در خصوص دیدنیهای تاریخی ، فرهنگی ، طبیعی و سایر مسائل مرتبط با گردشگری در استان مربوطه باشد .

 

·         از درج اخبار روزانه و تاریخ مصرف دار بپرهیزید

 

 

·         اگر مطلب شما حاوی تصویر میباشد پهنای عکس از 400 بیشتر نباشد ، زیرا موجب بهم ریختگی  فرم صفحه میشود .

 

·         در صورت عدم موارد فوق ضمن اینکه اخبار مربوطه حذف میشود امتیاز شما در سایت نیز کسر میگردد .

 

(ارسال تاپیک ها و پست های خبری در تالار های همسفران اکیدا ممنوع-ارسال خبر فقط با رعایت شرایط مذکور و در تاپیک مربوطه)

 

 

از اینکه موارد مذکور را رعایت میکنید از شما متشکرم 

 
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
شنبه 18 شهریور 1391  4:51 PM
تشکرات از این پست
zahra_53 saeid63 fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان لرستان

تجارت سیاهی که بلوطها را دود کرد
 
 
تبدیل جنگلهای بلوط لرستان به ذغال، معضلی است که گریبانگیر منابع طبیعی و محیط زیست این استان شده، به طوریکه طی سالجاری بیش از 1300 کیلوگرم ذغال توسط منابع طبیعی استان کشف و ضبط شده است.
 تجارت سیاهی که بلوطها را دود کرد

زیست نیوز-  در سالهای اخیر زیستگاههای منحصر به فرد زاگرس در استان لرستان مورد بی مهری های زیادی قرار گرفته است به طوریکه آتش سوزی، تغییر کاربری، تجاوز به مراتع و عرصه های جنگلی و در کنار این عوامل خشکسالی و ریزگردها قلب زاگرس را نحیف و بیمار کرده است به طوریکه به نظر می رسد باید هر چه سریعتر برنامه ها برای احیا این منطقه از زاگرس آغاز شود.

 

"ذغال بلوط موجود است"!

 

استان لرستان به عنوان بام طبیعت ایران میزبان یکی از غنی ترین رویشگاه های اصلی گونه منحصر به فرد بلوط در غرب کشور است که از لحاظ وسعت جنگل بعد از استان های فارس و خراسان جنوبی در رده سوم کشور قرار گرفته است. همچنین جنگلهای استان لرستان در بین استانهای زاگرس نشین بعد از استان فارس در رده دوم قرار دارد.

این در حالیست که در سالهای اخیر جنگلهای زاگرس تهدیدات بسیاری را تجربه کرده و در این بین بخش عظیمی از وسعت این جنگلهای ارزشمند از دست رفته اند. استان لرستان نیز از گزند آسیبها در امان نمانده و متاسفانه تخریبهای خرد و کلان بسیاری را تجربه کرده است.

به نقل از مهر، جنگلهای بلوط استان لرستان در قلب منطقه زاگرس قرار گرفته اند و به اعتقاد کارشناسان به خطر افتادن آنها می تواند تاثیرات بسیار پیچیده ای بر روی کل اکوسیستم ناحیه زاگرس داشته باشد. تخریب جنگلهای بلوط لرستان برای تبدیل به ذغال چالشی است که هر روز عمق آن بیشتر می شود به طوریکه به راحتی در برخی مناطق شهر می توان تابلوهایی را دید که روی آن نوشته شده است.

 

کشف 1300 کیلوگرم ذغال در لرستان

 

سرهنگ خدایی سوری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در این رابطه اظهار داشت: طی سالجاری به میزان 1300 کیلوگرم ذغال و سایر محصولات فرعی جنگل و مرتع به میزان 700 کیلوگرم از متخلفین کشف و ضبط شد. وی از تشدید برخورد با متخلفان در این زمینه خبر داد و بیان داشت: در این راستا 12 اکیپ شبانه روزی برای حفاظت و پیشگیری از تخلفات احتمالی در سطح جنگلها و مراتع استان تشکیل شده است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان عنوان کرد: این اکیپها در راستای مراقبت و صیانت از جنگلها و مراتع استان به صورت شبانه روزی ضمن پیشگیری و حفاظت از جنگلها و مراتع و مقابله با هر گونه حریق احتمالی، با افراد سودجو و فرصت طلب برخورد می کنند. سرهنگ خدایی سوری یادآور شد: در این خصوص تعداد 116 فقره پرونده برای120 نفر متخلف در مواد مختلف قانونی در سطح استان تشکیل و به مراجع و محاکم قضایی معرفی شده است.

 

تجارت سیاه ذغال گریبان بلوطها را گرفت

 

این سخنان فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در حالی مطرح می شود که پیش از این سید محمد قاسمی کارشناس محیط زیست از روند تبدیل درختان و بلوطهای زاگرس به ذغال ابراز نگرانی کرده بود. وی در این رابطه افزود: متأسفانه چند سال است تجارت سیاه ذغال توسط روستاییان انجام می شود که عملی کاملاً غیر قانونی است و این موضوع از طریق اداره کل محیط زیست و منابع طبیعی استان باید پیگیری شود.

 

حراج بر میراث طبیعی لرستان به قیمت 8 هزار تومان!

 

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان نیز پیش از این در جلسه کمیته صیانت از محیط شهری و مدیریت پسماند شهر خرم آباد در محل شورای شهر با اشاره به معضل ذغالگیری از بلوطها گفته بود که در تحقیقاتی که با حضور کارشناسان کشورهای خارجی انجام شده ارزش ریالی هر درخت بلوط 169 میلیون تومان تخمین زده شده است. بهاروند ادامه داد: این در حالیست که در لرستان دو درخت بلوط را قطع و یک کیسه زغال درست می کنند و با قیمت هشت هزار تومان می فروشند که این روند نگران کننده است.

وی با بیان اینکه لرستان با وجود حدود دو میلیون و 100 هزار هکتار عرصه های منابع طبیعی دومین استان از حیث برخورداری از منابع طبیعی در کشور است، افزود: در لرستان باید بحث حفاظت و نگهداری از آن مقدار منابع طبیعی را که داریم در نظر بگیریم اما متاسفانه در حال حاضر بیشتر بحث توسعه بدون توجه به الزامات زیست محیطی را مد نظر قرار داده ایم.

 

ضرورت برخورد قانونی با متخلفان در زمینه ذغال گیری از جنگلها

 

مدیر عامل انجمن حامیان جنگلهای لرستان نیز با بیان اینکه فروش محصولات درختان جنگلی دارای منع قانونی است، یادآور شد: ولی موردی سراغ نداریم که متولیان امر از مغازه های سطح شهر بازدید و اقدام به پلمپ واحدهای متخلف کرده باشند.

محمد محسن پویان با اشاره به معضل ذغال گیری از درختان بلوط لرستان گفت: حتی ما به صورت کاملا مشهود در سطح شهر مغازه هایی را داریم که با افتخار می نویسند "ذغال بلوط موجود است"! وی با تاکید بر اینکه این مورد تخلفات از جرایم مشهود است که دستگاه قضایی و متولیان امر باید با آن برخورد کنند، یادآور شد: در این گونه جرایم مامور ناظر هم می تواند برخورد و اقدام به جریمه و یا پلمپ واحد کند.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

پنج شنبه 6 مهر 1391  12:50 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان لرستان

اتمام فصل گردشگری دریاچه گهر و ممنوعیت ورود به آن
 
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از اتمام فصل گردشگری دریاچه گهر و ممنوعیت ورود به آن خبر داد.

 

محمد حسین بازگیر افزود: به دلیل حساسیت و اهمیت حفاظت از سرمایه‏های ملی و نعمات زیبای خداوندی از جمله دریاچه زیبای گهر نگین اشترانکوه همه ساله فصل گردشگری از نیمه خرداد تا پایان شهریور تعیین می‏شود که این زمانبندی براساس ظرفیت و توان اکوسیستمی منطقه و مطالعات انجام شده است.

به نقل از ایسنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اضافه کرد: از اول مهرماه 91 و پایان یافتن فصل گردشگری دریاچه گهر هرگونه ورود اشخاص به زون امن منطقه حفاظت شده اشترانکوه(دریاچه گهر) ممنوع است. وی ابراز امیدواری کرد مردم با احترام به قوانین و رعایت ملاحظات زیستمحیطی به بقای این میراث زیبای خداوندی استان و حفاظت از تنوع زیستی منحصر به فرد منطقه کمک کرده و یاری‏گر زحمتکشان محیط زیست لرستان باشند

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 9 مهر 1391  10:24 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان لرستان

رودخانه کشکان لرستان در شرايط بحراني
 
 
مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: رودخانه کشکان در شرايط بحراني قرار دارد.

زیست نیوز-  بازگیر در کارگروه تخصصی مخاطرات زیست محیطی در اداره کل حفاظت محیط زیست استان بر لزوم توجه جدی به محیط زیست و خطرات و بحران‌های مرتبط، اشاره و بیان کرد: امروزه در استان ممکن است یک موادی در کارخانه‌ای یا در محصولی وجود داشته باشد که وقتی وارد آبهای جاری شده، باعث بروز مشکلاتی بر روی سلامت انسان شود و هیچگاه نيز متوجه موضوع و علت آن نباشیم.

به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: این کارگروه قصد دارد مسائل و خطراتی را که در موضوع محیط زیست وجود دارد، شناسایی و برای مقابله و پیشگیری از آن برنامه ریزی کند. به عنوان مثال اگر به یکباره در موجی از گرد و غبار قرار گرفتیم، ببينيم ماسک به اندازه کافی وجود دارد؟ آیا آموزش‌های لازم به مردم داده شده و در نهايت موقع وقوع این پدیده چگونه عمل کنند؟

این مقام مسوول گفت: اگر امروز وضعیت "خرگوشناب" این است و یا رودخانه کشکان در بحران قرار دارد به دلیل پیش بینی نشدن موضوع و پیشگیری به موقع آن است.وی با عنوان کردن مخاطرات زیست محیطی همچون خشکسالی، گرد و غبار، پسماندها، آلودگی منابع آبی و تخریب رودخانه‌ها، افزود: به زبان ساده هدف اینست که مخاطرات زیست محیطی استان را شناسایی و برای پیشگیری از آنها برنامه ریزی کنیم و آمادگی لازم را برای مقابله با آنها در هنگام بروزشان بدست آوريم.سیفی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان نیز به وجود 30 سد مخزنی در استان، اشاره و عنوان کرد: این سدها در مقابل حوادث مقاوم بوده كه قدم مثبتی در راه کمک به محیط زیست براي حفظ منابع آبی استان است.سپهوند، مدیر کل هواشناسی استان نیز گفت: بهتر این است که کارشناسان، نظریه‌های خود را براساس شناسایی مخاطرات و پیشگیری از آنها، جمع بندی کرده و این گزارش نهایی در جلسه مدیران مطرح شود.

 

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

جمعه 28 مهر 1391  2:32 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان لرستان

زیستگاه "فرزند آتش" ثبت ملی می شود
 
 
با توجه به حساسیت ها در زمینه حفظ گونه ارزشمند سمندر لرستانی علاوه بر سازمان محیط زیست که با پیگیری های خود به دنبال تبدیل زیستگاه این گونه به منطقه حفاظت شده است، میراث فرهنگی نیز به میدان آمد تا زیستگاه سمندر لرستانی را به عنوان یک جاذبه طبیعی ثبت ملی کند.
 
زیستگاه "فرزند آتش" ثبت ملی می شود

زیست نیوز- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان در این رابطه گفت: با توجه به اینکه این اداره کل در زمینه اکوتوریسم و طبیعت گردی نیز وظایفی را بر عهده دارد در این راستا به دنبال استفاده از این ظرفیت برای معرفی و همچنین حفاظت از سمندر لرستانی است.

 

 

ثبت زیستگاه سمندر لرستانی به عنوان یک میراث طبیعی

 

 

به نقل از مهر، سید قاسم قربانی با بیان اینکه در این زمینه میراث فرهنگی دو موضوع آگاهی بخشی به جوامع محلی و همچنین معرفی این گونه اندمیک به جهانیان را در دستور کار قرار داده، عنوان کرد: در این راستا ثبت زیستگاه سمندر لرستانی به عنوان یک میراث و جاذبه طبیعی مد نظر قرار دارد.

وی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی در این رابطه برای جوامع محلی گفت: با ثبت زیستگاه این گونه زمینه های لازم برای آشنایی طبیت گردان با سمندر لرستانی از یک سو و همچنین ارتقا آگاهی های مردم و گردشگران از اهمیت این گونه از سوی دیگر فراهم خواهد شد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان با بیان اینکه توسعه آموزشها در این زمینه منجر به توانمندسازی جوامع محلی در حراست و حفاظت از این گونه خواهد شد، ادامه داد: این امر در نهایت زمینه انتقال این آگاهی ها به طبیعت گردان از هر گوشه دنیا را فراهم خواهد کرد. قربانی با اشاره به مخاطرات پیش روی سمندر لرستانی از جمله قاچاق این گونه افزود: ثبت زیستگاه سمندر زمینه حراست بهتر از این گونه را فراهم خواهد آورد.

 

 

برگزاری کارگاه آموزشی برای سمندر با همکاری سازمان ملل

 

 

وی یادآور شد: همچنین در این راستا با همکاری دفتر واحدهای کوچک سازمان ملل به دنبال برگزاری یک کارگاه آموزشی در این زمینه هستیم. قربانی یکی از اهداف برگزاری این دوره آموزشی را توانمند سازی جوامع محلی در خصوص ارائه اطلاعات در خصوص سمندر لرستانی به گردشگران و طبیعت گردان عنوان کرد و ادامه داد: این دوره آموزشی با همکاری اداره کل منابع طبیعی، محیط زیست، آموزش و پرورش و یگان حفاظت میراث فرهنگی استان لرستان برگزار می شود.

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان همچنین در مورد آخرین وضعیت ثبت ملی زیستگاه سمندر لرستانی نیز گفت: پیشنهاد ثبت این زیستگاه در دفتر آثار منقول و غیرمنقول داده شده و کارهای مقدماتی برای ثبت موقت نیز انجام شده است. قربانی افزود: با توجه به وجود پیشنهادات و درخواست های دیگر استانها منتظر بررسی پیشنهاد ثبت زیستگاه سمندر لرستانی هستیم که امیدواریم در آینده نزدیک با تشکیل جلسات مربوطه شاهد تحقق این امر باشیم.

 

 

زیستگاه سمندر منطقه حفاظت شده می شود

 

 

مدیر کل محیط زیست استان لرستان نیز در مورد آخرین وضعیت حراست و حفاظت از سمندر لرستانی گفت: سمندر در استان لرستان دارای زیستگاههای پراکنده ای است و جزیره ای زندگی می کند. محمد حسین بازگیر با بیان اینکه زیستگاههای سمندر در استان لرستان ارتباط جغرافیایی پیوسته ای با هم ندارند، ادامه داد: در این راستا طرح تبدیل یکی از زیستگاههای اصلی سمندر لرستانی به سازمان محیط زیست داده شده است.

وی با بیان اینکه وسعت این منطقه بالغ بر 23 هکتار است، عنوان کرد: در حال حاضر پاسگاه محیط بانی در این منطقه ایجاد شده و کار حفاظت از این گونه در حال انجام است. مدیر کل محیط زیست استان لرستان با یادآوری اینکه سمندر لرستانی در لیست قرمز قرارداد حمایت از گونه های طبیعی (سایتس) قرار دارد، تصریح کرد: با توجه به وجود خطر انقراض برای سمندر لرستانی، این گونه به شدت نیازمند حفاظت است.

 

 

احداث دو پاسگاه محیط بانی در مناطق زیستگاهی سمندر

 

 

بازگیر با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای تصویب منطقه حفاظت شده سمندر لرستانی، یادآور شد: این طرح با توجه به پیگیریهای ویژه رئیس سازمان محیط زیست مراحل پایانی خود را طی می کند. وی احداث دو پاسگاه محیط بانی در مناطق زیستگاهی این گونه در آزادراه خرم آباد - پل زال و تنگ هفت، جمع آوری مطالعات و پژوهشهای صورت گرفته در زمینه این گونه و برگزاری نشست های مشترک با استان خوزستان به منظور حفاظت بیشتر از سمندر لرستانی را از دیگر برنامه های در دستور کار این اداره کل برشمرد.

بازگیر همچنین با اشاره به اقدامات میراث فرهنگی در زمینه ثبت زیستگاه سمندر لرستانی عنوان کرد: یکی از راههای استفاده از سرمایه های طبیعی یک سرزمین توسعه اکوتوریسم و طبیعت گردی است. وی با بیان اینکه اکوتوریسم سالم ترین مدل بهره بردن از موهبت های طبیعی هر کشوری است، عنوان کرد: با توجه به اظهارات مسئولان میراث فرهنگی ثبت زیستگاه سمندر لرستانی در این راستا صورت می گیرد.

 

"فرزند آتش" چشم به راه حفاظت

 

 

بنابر این گزارش در خانواده پهناور حیات وحش ایران راسته دوزیستان دم دار شامل 9 گونه سمندر بوده که اکثر آنها در شرایطی نامعلوم یا بحرانی به سر می برند. در بین این خانواده 9 نفره، سمندر کوهستانی لرستان در سال های اخیر تهدیدهای بسیاری را تجربه کرده و همچنان جمعیت این گونه با خطرات مختلفی روبروست. این گونه ارزشمند در محیطی از بقایای جنگل‌های بلوط که حاوی آب ‌های خنک باشد زیست کرده و بر پشت خود خال‌ ها یا نوارهای زرد و نارنجی چشمگیر روی زمینه قهوه‌ ای داشته و زیر بدنشان زرد یا نارنجی قرمز است.

نام این گونه ترکیبی از دو کلمه سام (آتش) و اندر (درمیان) بوده و به همین دلیل در برخی از کتب قدیمی او را فرزند آتش نامیده اند. در حقیقت جوامع محلی سمندر را نماد پاکی، شجاعت و انسان راست ‌کردار دانسته و در بین آنها از احترام ویژه ای برخوردار است

نخستین عاملی که موجب شد سمندر لرستانی روند انقراض را آغاز کند، قاچاق بیش از حد این ‌گونه به دست سوداگران حیات‌ وحش بود. صادرات سمندر چنان رونق یافت که فروش سمندر در کنار خیابان و ماهی ‌فروشی‌ها به یک امر کاملا عادی تبدیل شد.

 

"سین هشتم" سفر عید به خانه بازمی گردد؟!

 

این در حالیست که در آستانه ایام نوروز فروش سمندر رونق بیشتری پیدا می‌‌‌کرد و در واقع هشتمین سین سفره عید سمندر بخت ‌برگشته محیط زیست ایران بود تا در نهایت در مسیر انقراض قرار گرفتن سمندر لرستانی به جلسه دو سال پیش کشورهای عضو قرارداد حمایت از گونه‌های طبیعی نیز کشیده شد. در این جلسه بود که ممنوعیت خرید و فروش بین‌المللی سمندر لرستانی در دستور کار این اجلاس قرار گرفت و به تصویب همه کشورهای عضو نیز رسید.

با وجود کشف زیستگاههای جدید برای این گونه منحصر به فرد همچنان حراست و حفاظت از سمندر لرستانی به عنوان یکی از گونه های اندمیک لرستان موضوعی است که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد. تسریع در ایجاد منطقه حفاظت شده برای سمندر لرستانی و در کنار آن ابتکار میراث فرهنگی برای ثبت ملی زیستگاه این گونه می تواند به حفاظت از "فرزند آتش" کمک کند.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

پنج شنبه 11 آبان 1391  7:40 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
saeid63
saeid63
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 1146
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان لرستان

تجارت سياه ذغال در زاگرس

 
جام جم آنلاين نوشت:
 
با ادامه تجارت سیاه ذغال در جنگلهای زاگرس و از جمله استان لرستان در مهرماه سالجاری به تنهایی 5 هزار کیلوگرم ذغال بلوط در این استان کشف و ضبط شد.
 
استان لرستان به عنوان بام طبیعت ایران میزبان یکی از غنی ترین رویشگاه های اصلی گونه منحصر به فرد بلوط در غرب کشور است که از لحاظ وسعت جنگل بعد از استان های فارس و خراسان جنوبی در رده سوم کشور قرار گرفته است.
 
همچنین جنگلهای استان لرستان در بین استانهای زاگرس نشین بعد از استان فارس در رده دوم قرار دارد.
 
این در حالی است که در سالهای اخیر جنگلهای زاگرس تهدیدات بسیاری را تجربه کرده و در این بین بخش عظیمی از وسعت این جنگلهای ارزشمند از دست رفته‌اند.  استان لرستان نیز از گزند آسیبها در امان نمانده و متاسفانه تخریبهای خرد و کلان بسیاری را تجربه کرده است.
 
جنگلهای بلوط استان لرستان در قلب منطقه زاگرس قرار گرفته اند و به اعتقاد کارشناسان به خطر افتادن آنها می تواند تاثیرات بسیار پیچیده ای بر روی کل اکوسیستم ناحیه زاگرس داشته باشد.
 
تخریب جنگلهای بلوط لرستان برای تبدیل به ذغال چالشی است که هر روز عمق آن بیشتر می شود به طوریکه به راحتی در برخی مناطق شهر می توان تابلوهایی را دید که روی آن نوشته شده است: "ذغال بلوط موجود است"!
 
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در این راستا از کشف و ضبط 1300 کیلوگرم محصولات فرعی غیر مجاز توسط یگان حفاظت منابع طبیعی لرستان در مهر ماه سالجاری خبر داد.
 
سرهنگ الهیار سوری در این رابطه گفت: گروههای گشت و مراقبت این یگان در مهر ماه سال جاری ضمن کنترل و مراقبت از عرصه های ملی توانستند از سوداگران جنگل میزان 5 هزار و 490 کیلوگرم ذغال را کشف و ضبط کنند.
 
وی با اشاره به کشف 1300 کیلوگرم محصولات فرعی غیرمجاز جنگل یادآور شد: در این راستا ضمن تشکیل 17 فقره پرونده تخلف از مواد قانونی منابع طبیعی متخلفان یاد شده تحویل مقامات قضایی شدند.
 
این سخنان فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در حالی مطرح می شود که در شش ماه نخست سالجاری میزان 1300 کیلوگرم ذغال و 700 کیلوگرم سایر محصولات فرعی جنگل و مرتع از متخلفین کشف و ضبط شده بود.
 
پیش از این نیز سید محمد قاسمی کارشناس محیط زیست از روند تبدیل درختان و بلوطهای زاگرس به ذغال ابراز نگرانی کرده بود.
 
وی در این رابطه افزود: متأسفانه چند سال است تجارت سیاه ذغال توسط روستاییان انجام می شود که عملی کاملاً غیر قانونی است و این موضوع از طریق اداره کل محیط زیست و منابع طبیعی استان باید پیگیری شود.
 
پیش از این نیز عضو هيات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور نیز اعلام کرده بود یکی از معضلاتی که گریبان جنگلهای زاگرس را گرفته است به تبدیل این رویشگاهها به ذغال برمی گردد.
 
محمد درویش ادامه داد: با توجه به آمار ارائه شده از سوی اداره کل منابع طبیعی چهار محال و بختیاری سالانه هزار هکتار از جنگلهای این استان تبدیل به ذغال می شوند که در بقیه استانهای دیگر نیز روند به همین گونه است به طوریکه جنگلها در این زمینه به شدت آسیب می بینند.
 
وی ادامه داد: این در حالی است که کارشناسان هر درخت بلوط 50 ساله را تا 200 هزار دلار ارزش گذاری کرده‌اند. 
 
عضو هيات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با نگرانی از استمرار روند تبدیل بلوطهای زاگرس گفت: مهم ترین معضل در این منطقه این است که وابستگی معیشتی به سرزمین در زاگرس به شدت در حال افزایش است.
 
درویش ادامه داد: بوم نشینانی که در مناطق زاگرس نشین زندگی می کنند راه دیگری برای امرار معیشت ندارند جز اینکه به رویشگاه های زاگرس هجوم بیاورند که این روند باید ساماندهی شود.
 

 

 

  راسخون هر روز بهتر از دیروز

 

 

دوشنبه 15 آبان 1391  10:42 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:اخبار استان لرستان

تشکیل اطلس غارهای لرستان
 
 
مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان از تشکیل اطلس غارهای استان خبر داد.

زیست نیوز- "محمدحسین بازگیر" افزود: با توجه به اینکه غارهای استان یکی از جاذبههای طبیعی، بالقوه و منحصر به فرد بوده نیاز است متولی خاصی داشته باشند.

وی از تشکیل کارگروهی در استان خبر داد و با تأکید بر اینکه متأسفانه قبلاً با این غارها، دستگاههای ذیربط به هر شکلی برخورد میکردند، ادامه داد: تاکنون غارهای استان متولی خاصی نداشته و این ضرورت وجود دارد که کارگروهی با اولویت غارها تشکیل و برنامه مدونی برای آنها تدوین شود.

به نقل از ایسنا، این مقام مسوول با بیان اینکه شناسایی غارهای استان در دستور کار قرار گرفته است، اضافه کرد: غارهای متفرقه بسیاری در استان وجود داشته که طبیعی و دستکند هستند؛ در لرستان 200 غار با حجمهای مختلف وجود دارد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان، تصریح کرد: 40 تا 50 غار استان دارای اهمیت بسیار زیادی بوده که قصد داریم برای آنها شناسنامه تهیه کنیم.

بازگیر با بیان اینکه اطلس غارهای استان تهیه میشود، گفت: ماهیکور، کوگان، ظلمات، بتخانه، میرملاس، هومیان، کلماکره و... از جمله غارهای مهم استان بوده که اولویت و برنامه ما برای حفاظت و صیانت از آنهاست.

وی اضافه کرد: بیشترین تعدد غارهای استان در دره خرمآباد است؛ این جاذبههای طبیعی لرستان در مناطقی همچون سفیدکوه، قالیکوه و اشترانکوه نیز دیده میشوند.

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

سه شنبه 5 دی 1391  1:21 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

تالاب‎های لرستان در خطر نابودی

تالاب‎ها سیستم‎های طبیعی بی‎همتا و یکی از شاهکارهای خلقت‎اند که به دلیل داشتن پتانسیل‎های منحصربه‎فرد و بعضا ناشناخته، از جایگاه ویژه‎ای برخوردارند.

لرستان با داشتن حدود 12 تالاب آب شیرین در شهرستان‎های پلدختر و بروجرد زیستگاه مناسبی برای جانوران آبزی، پرندگان بومی و مهاجر محسوب می‎شود.

این تالاب‎ها در فصول پرآبی، زیبایی خاصی به استان داده به طوری‌که برای هر گردشگری دارای جذبه است. تالاب‎های استان طی سال‎های اخیر به دلایل مختلفی در آستانه نابودی قرار گرفته و وضعیت مطلوبی ندارند.

تالاب‎های لرستان در خطر نابودی

یک کارشناس ارشد مسائل زیست محیطی در خصوص نحوه تشکیل تالاب‎های یازده‎گانه شهرستان پلدختر به خبرنگار ایسنا گفت: بر اساس بررسی‎های زمین‎شناسی، حدود یازده هزار سال پیش وقوع زلزله‎ای به بزرگی بیش از 7 ریشتر موجب رانش لایه‎های سنگی یال شمالی طاق‎دیس کبیرکوه و مسدود شدن رودخانه‎های سیمره و کشکان و در نتیجه تشکیل دریاچه‎ای بزرگ در جنوب شهرستان پلدختر و شمال و شرق شهرستان دره‎شهر شده و به دنبال آن شرایط تشکیل تالاب‎ها فراهم شد. سن تالاب‎های پلدختر در واقع معادل سن لنداسلاید سیمره است.


میرزایی در رابطه با منشاء آب تالاب‎های پلدختر بیان کرد: منشاء آب تالاب‎های پلدختر نزولات جوی بوده که باتوجه به وضعیت زمین‎شناسی و توپوگرافی منطقه، تالاب‎ها نسبت به محدوده‎های همجوار پست‎تر و کف آنها نیز از رسوبات مارنی دانه‎ریز و نفوذناپذیر سازند گچساران است و جریان‎های زیرسطحی به تبعیت از گرادیان هیدرولیک به سمت تالاب‎ها حرکت کرده و به داخل آنها زهکش و یا به صورت چشمه در مرز لایه آبدار(آهک‎های خردشده لنداسلاید) با سنگ کف(مارن‎های سازند گچساران) به داخل تالاب‎ها تراوش می‎کند.


وی در رابطه با تعداد دقیق تالاب‎های پلدختر اظهار کرد: براساس آثار و شواهد موجود، تعداد تالاب‎های پلدختر بعد از وقوع لنداسلاید سیمره بالغ بر 50 تالاب کوچک و بزرگ بوده که بزرگترین آنها موسوم به گری‎بلمک دارای وسعتی حدود 600 هکتار بوده است. بیشتر این تالاب‎ها از زمان تشکیل تا حدود یکصد سال پیش، تحت تأثیر عوامل طبیعی، خشک و نابود شده‎اند و تنها 11 تالاب که از تغذیه بهتری برخوردار بوده باقی مانده‎اند.


این کارشناس ارشد مسائل زیست محیطی عنوان کرد: طی بیست سال اخیر نیز تحت تأثیر توام عوامل طبیعی و انسانی تعداد تالاب‎های پلدختر به 9 تالاب کاهش و تبدیل به نیزار شده‎اند و تقریبا در آستانه نابودی هستند.


میرزایی تصریح کرد: 7 تالاب باقیمانده واقع در مناطق ولیعصر و تنگ فنی به نام‎های لفونه یک، لفونه دو، تکانه، تاف یک، تاف دو، جمجمه و گری کبود در مجموع با مساحتی حدود چهل هکتار وضعیت مناسبی ندارند، بطوری‌که حجم فعالی آب آنها در مقایسه با 15 سال قبل نشان می‎دهد که بیش از 60 درصد کاهش داشته‎اند.


وی درخصوص تالاب بیشه‎دالان بروجرد گفت: این تالاب در 15 کیلومتری جنوب شرقی شهر بروجرد در دشت سیلاخور قرار دارد که در گذشته زیستگاه بسیار مناسبی برای پرندگان مهاجر و جانوران و پرندگان بومی بوده است. این تالاب نیز در حال حاضر وضعیتی به مراتب بدتر از تالاب‎های پلدختر دارد و نفس‎های آخر را می‎کشد.


این کارشناس ارشد شرکت آب منطقه‎ای لرستان اضافه کرد: مساحت تالاب بیشه‎دالان در گذشته 913 هکتار بوده که به دلایل مختلف در حال حاضر وسعت آن به 79 هکتار کاهش یافته است.


میرزایی در خصوص کاهش آبدهی و وسعت تالاب‎های پلدختر و بیشه‎دالان بروجرد افزود: تغییرات اقلیمی و تاثیرات سوء خشکسالی‎ها، تغذیه نامناسب، تبخیر شدید، استفاده و برداشت آب از تالاب‎ها و حریم آنها برای مصارف کشاورزی و در برخی موارد مصرف شرب، تصرف غیرقانونی اراضی تالاب و تغییر کاربری آن‎ها توسط کشاورزان محلی، ورود فاضلاب خانگی، صنعتی و کشاورزی به محیط تالاب(در بیشه‎دالان)، وارد شدن سموم کشاورزی و مواد زائد به تالاب به علت فعالیت‎های کشاورزی در اطراف تالاب(در بیشه‎دالان)، بهره‎برداری از نیزارهای اطراف تالاب‎ها، شکار بی‎رویه و غیرمجاز توسط اهالی منطقه و نبود متولی و مدیریت واحد بر تالاب‎ها مهمترین عوامل طبیعی و انسانی است که طی سال‎های اخیر باعث کاهش شدید آبدهی، وسعت و انقراض تالاب‎های استان لرستان شده است.


وی در رابطه با حفاظت و نجات تالاب‎های باقیمانده در استان گفت: تعیین متولی و مدیریت واحد برای تالاب‎ها، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی تالاب‎ها، تعیین حق‎آبه تالاب‎ها، تعیین حریم اکولوژیکی و آبی تالاب‎ها، ارتقاء سطح حفاظت تالاب‎ها و ایجاد منطقه صید و شکار ممنوعه، جلب مشارکت مردم محلی روستاهای همجوار و درگیرکردن و مشارکت آنها در حفاظت از تالاب‎ها، تخصیص منابع مالی برای حفاظت و مدیریت تالاب‎ها، انجام مطالعات توسط مهندسین مشاور به‎منظور احیاء تالاب‎ها و جلوگیری از نابودی آنها از مهمترین راهکارهایی است که می‎تواند تالاب‎های باقیمانده استان لرستان را از خطر نابودی نجات دهد.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

سه شنبه 3 بهمن 1391  2:04 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
amirhossian1390
amirhossian1390
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آذر 1391 
تعداد پست ها : 1660
محل سکونت : اصفهان

لرستان دارای رتبه اول بیکاری در کشور

 

لرستان دارای رتبه اول بیکاری در کشور

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی لرستان گفت: در حال حاضر برخی شاخص‎ها از جمله وضعیت اشتغال لرستان مطلوب نیست به گونه‌ای که استان رتبه اول بیکاری در کشور را دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، حامد ویسکرمی در جمع کارکنان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای لرستان افزود: با توجه به این‌که استان لرستان دارای ظرفیت‌های بالقوه‌ای در حوزه صنعت، کشاورزی و بخش‌های دیگر فرهنگی و اجتماعی است باید این ظرفیت‌ها به بالفعل تبدیل شود تا بتوان بخشی از مشکلات موجود در حوزه اشتغال جوانان لرستان را برطرف کرد.

وی ادامه داد: در بخش تخصیص تسهیلات اشتغالزایی لرستان، در سال‌های گذشته طی دو سال متوالی در بخش تعاون، صنعت و کشاورزی رتبه اول کشور را کسب کردیم.

این مقام مسئول اظهار کرد: عمق مشکلات به ویژه در حوزه اشتغال لرستان به گونه‌ای است که با این روند کنونی حل نخواهد شد. اکنون یکی از مشکلات موجود در این حوزه، مهارت نداشتن افراد جویای کار در لرستان است به گونه ای که بیش از 57 درصد آنان فاقد هرگونه مهارت در حوزه فنی و حرفه‌ای هستند.

ویس‎کرمی با اشاره به این‌که نداشتن مهارت و تخصص توسط نیروهای انسانی باعث بروز مشکل در عرصه‌های تولیدی می‌شود، افزود: ارتقای رشته‌های فنی و حرفه‌ای، نیازسنجی عملیاتی و اجرایی در بخش‌های کشاورزی و صنعت در برنامه پنجم توسعه به عنوان یک ضرورت است تا از این طریق بتوان بخشی از مشکلات موجود را حل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نشانی وبسایت منبع: www.isna.ir


 

پنج شنبه 30 آبان 1392  10:46 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها