0

تاپیک جامع سوالات مذهبی

hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5607

پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی

آيت الله سيستاني  
موسسه ذکر 
تاريخ مشاوره : جمعه 27/5/1391
تاريخ پاسخ : شنبه 28/5/1391
تحصيلات : ليسانس
گروه : سوالات شرعي

سوال : با سلام . سوالی از خدمتتان دارم . من یک پسر دو ماهه دارم که هر وقت می خواهم او را به حمام ببرم ، اول پاهایش را با دستمال تمیز می کنم و بعد در حمام اول او را داخل تشت می گذارم و تمام بدنش را آب می کشم . اما با وجود اینکه پاهایش را قبل از حمام تمیز می کنم ، اما معمولا مقداری نجاست باقی می ماند که برای این منظور در تشت و در حالی که آب کر باز است ، کاملا پاهایش را دست می مالم تا پاک شود . اما مسئله این است که نمی دانم بعد از دست مالیدن و پاک شدن بدن ، آیا آب تشت وقتی که آب کر را قطع می کنم ، پاک است یا نه ؟ البته وقتی به آب داخل تشت نگاه می کنم ، ذرات نجاست را در آن نمی بینم . اما با توجه به این که به هر حال ذراتی از نجاست به پای پسرم بوده ، آیا می توان گفت که آب تشت بعد از قطع شدن آب کر نجس می شود ، هر چند با چشم ذرات نجاست در آن دیده نشود ؟ (چون من چند بار که پسرم را حمام بردم ، چون با چشم ذرات نجاست را در آب ندیدم ، آب تشت را پاک در نظر گرفتم و حتی آب آن را خالی نکردم و تشت را آب نکشیدم . می خواهم بدانم آیا به این شکل حمام خانه ما نجس شده است یا نه ؟)
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
بله، اگر ذرات نجاست دیده نمی شود، بعد از قطع آب کر، باز هم پاک است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:43 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : دانشجو

سوال : با سلام و عرض خسته نباشید ما چند روز دیگر انشاءالله عازم مسافرت زیارتی به عتبات عالیات هستیم. برای مسافرتهای زیارتی خارجی ارز دولتی میدهند که حدودا هر دلار 1200 تومنه و به هر نفر 200 دلار ارز میدن. حالا اگه ما این ارز را بگیریم و همش خرج زیارت نشه و در بازگشت مقداریش بمونه و اینجا بیایم این باقیمانده را تبدیل به ریال کنیم هر دلار حدود 2000 تومن در بازار آزاد فروش میره. آیا این 800 تومن در هر دلار برای ما حرام محسوب میشه؟ یا باید اصلا ارز در حد نیاز فقط بگیریم ؟ یا اصلا شیوه دادن ارز از سوی بانکها اشکال شرعی داره؟ با تشکر
دوست محترم!
اشکالی ندارد و جایز و حلال است. البته اگر در این زمینه قانونی وجود دارد باید رعایت شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:43 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : نا مشخص

سوال : الف- نخ دندانی که در داخل دهان آغشته به خون آبه شده باشد، اگر حین استفاده آبی از دهان خارج شود، چه حکمی دارد؟

ب- اگر نمیدانیم آن قطره آب همراه با نخ دندان که نجس بوده خارج شده یا به شکل دیگری خارج شده، آن آب نجس است؟

ج- اگر آن قطره آب کوچک باشد و ما نمیدانیم کجا را باید آب بکشیم، باید چه کار کنیم؟

ت- رفت و آمد در آن قسمتها اگر دست و پایمان خیس باشد اشکالی ندارد؟

با تشکر از شما
دوست محترم!
1. اگر خونی همراه ندارد پاک است.
2. خیر، پاک است. تا یقین به نجاست چیزی ندارید، پاک است.
3. در صورتی که پاک است جایی نیاز به تطهیر ندارد. اگر هم یقین به نجس بودن آن دارید ولی جای دقیق آن را نمی دانید، جایی را که احتمال می دهید و کمی اطراف آن را تطهیر کنید کفایت می کند.
4. تا موقعی که یقین به نجاست ندارید پاک است و جایی هم نجس نمی شود. اگر هم یقین به نجاست دارید، با صرف راه رفتن و ... نمی توان حکم به سرایت نجاست داد لذا جایی نجس نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:44 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : بنام خدا
باسلام وقبولی طاعات وعبادات شما،احتراما اینجانب امسال درشب وروزعیدفطرخازج ازشهر محل سکونت خود ودور از خانواده ام هستم.ازمحضرتان سئوال داشتم که خانواده 4 نفره ما چگونه بایستی مبلغ فطریه راکنارگذاشته وسپس پرداخت نماید.1- اینجانب جدا وخانواده ام جدا2-اینجانب فقط اقدام کنم وبه تعداد 4نفرپرداخت کنم3-خانواده ام فقط اقدام کرده وبه تعداد4نفرفطریه پرداخت کند.کدام حالت درست است.
باتشکر،خواهشمنداست قبل از فرارسیدن عید راهنمائی فرمائید. خدانگهدارتان
دوست محترم!
دادن فطریه به عهده سرپرست خانواده است. لذا شما می توانید برای همه افراد خانواده فطریه بدهید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : پنج شنبه 26/5/1391
تحصيلات : فوق ليسانس

سوال : به نام خدا
با سلام.من دو تا سوال داشتم.
1.اینکه من روز اول ماه رمضان سال قبلو (با توجه به دردی که مدتی بود احساس می کردم)و به دلیل انجام آزمایش سونوگرافی که نیازمند خوردن آب زیاد قبل از ازمایش است در جهت اطمینان از سالم بودن کلیه ها و اطمینان از ضرر نداشتن روزه برای بدن نتونستم روزه بگیرم.نتیجه آزمایش مورد خاصی رو نشون نداد و من بقیه روزهارو روزه گرفتم.حال آیا تنها قضای همون روز بر من واجبه یا خدای نکرده شامل کفاره 60 روز روزه یا اطعام 60فقیرم شدم؟
2.دو روز دیگه از ماه رمضان پارسالم به دلیل مسافرت موفق به روزه گرفتن نشدم.بنابراین در مجموع 3 روز قضا بر گردنم بود که یک روزشو تا قبل ماه رمضون امسال گرفتم و دو روز دیگه رو هم قصد داشتم در دو روز آخر ماه شعبان بگیرم که موفق نشدم.حالا می خواستم ببینم کفاره ای که برای این دو روز باید بدم چطوریه؟
دوست محترم!
اگر به جهت درمان چاره ای نداشته اید، کفاره ندارد و فقط قضا دارد.
بله، باید برای هر روز، یک مد طعام (750 گرم گندم یا ...) به فقیر بدهید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : دبيرستان

سوال : با تشکر از تبیان
آیا اگر در سفر بر ما تیمم بدل از غسل واجب شد و تیمم کردیم باید بعد از ایجاد شرایط غسل ، غسل جنابت را انجام دهیم؟
دوست محترم!
آری، هر موقع امکان غسل فراهم شد تیمم باطل است و باید غسل نمود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : ديپلم

سوال : باعرض سلام و خسته نباشید
میخواستم بدانم اگر برای دادن کفاره روزه به 60 فقیر ، این تعداد فقیر را نشناسیم میتوان ان را به موسسات خیریه داد و یا در صندوق کفاره که در روز عید فطر در مساجد قرار میگیرد انداخت؟
با تشکر
دوست محترم!
بله، می توانید به دفاتر مراجع عظام و یا مراکزی که این تعداد فقیر را می شناسند بدهید و حتما قید کنید بابت کفاره است تا در مورد خودش مصرف شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : دانشجوی دکترا

سوال : با سلام کسیکه در ماه مبارک رمضان ده روز را در محلی مهمان باشد (به قصد گرفتن روزه کامل) و شب عید فطر به مهمانی فرد دیگری برود، زکات فطره او بر چه کسی واجب میشود؟ با تشکر
دوست محترم!
اگر موقع اذان مغرب در منزل او بوده و نانخور او محسوب می شود، فطریه اش بر عهده صاحبخانه است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : بسم الله الرحمن الرحیم سلام آیا میتوان مقداری از خمس یا کفاره روزه را به زلزله زدگان آذربایجان داد؟ مرجع تقلید: آیت الله خامنه ای با تشکر
دوست محترم!
برای مصرف خمس باید از دفتر یا نماینده معظم له اجازه گرفت. پس از گرفتن اجازه، استفاده اشکال ندارد.
در مورد کفاره روزه نیز اگر کفاره ابطال روزه است، خیر، زیرا باید فقط به مصرف طعام برسد، نه امور دیگر. و اگر کفاره ابطال نیست، در صورتی که آن شخصی که به او می دهید فقیر شرعی محسوب می شود یعنی مخارج یکسالش را یکجا و یا به صورت تدریجی ندارد اشکالی ندارد و می توانید به او بدهید؛ والا اگر فقیر نیست نمی توانید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با سلام و دعای خیر برای شما اگر شخصی علمی بدست آورد و همچنین تجربه و سابقه کاری کسب کند که از راه نامشروع بدست آمده باشند، آیا برای رعایت عدالت باید از استفاده و ارائه آنها در رقابت هایی که پیش می آیند خودداری کند؟ (مثلا برای قبول شدن در فرصتهای شغلی، یا قبولی در دانشگاه در مقطع بالاتر) این موضوع برای من مشکل ساز شده است و حتی برای این که از دستش خلاص شوم خیلی سوابق را از رزومه ام پاک کردم. اما باز در مصاحبه حظوری برای کسب یک شغل، برخی سوابقم از دهانم خارج شد و باز میترسم کسب این شغل ناحق و بی عدالتی بوده باشد. هم برای این شغل خاص و هم برای موارد دیگر نیاز به کسب تکلیف دارم. خواهشا پاسخ را هم از نظر آیت الله مکارم و هم از نظر آیت الله خامنه ای بفرمایید.
دوست محترم!
اگر از راه تقلب در امتحان بوده، تقلب حرام است، ولی اگر استخدام و ... طبق ضوابط و قوانین استخدامی انجام شده باشد، اشتغال و نیز حقوق دریافتی اشکالی ندارد و حلال است. البته همه اینها مشروط بر این است که اکنون کار خود را به درستی بلد باشد و انجام دهد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:51 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : سلام من با پسرای زیادی دوست بودم وبه چند نفر اونها قول ازدواج دادم ولی زیر قولم زدم خیلی هم انها را اذیت کردم الانم واقعا پشیمونم و توبه کردم ولی انها میگند حلالم نمیکنند به نظرتون من چکار کنم به خدا پشیمونم و عذاب وجدان دارم و از اون دنیا میترسم خواهش میکنم راهنماییم کنید
دوست محترم!
چنین رابطه ای از اصل حرام بوده و ایشان حقی ندارند. البته شما باید توبه کنید و بدانید توبه اگر از روی ندامت و پشیمانی و از صمیم قلب باشد مقبول درگاه الهی است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : نا مشخص

سوال : وام بصورت زیر مشکل ندارد؟
36 نفر هر ماه 250هزار تومان به صندوقی می ریزندبه مدت 36 ماه.
صندوق از همان ابتدا طبق قرعه کشی در هر ماه به یکی از آن 36 نفر ، 9 میلیون وام می دهد زیرا موجودی اش در همان ماه اول و ماه های بعدی برابر است با 36*250000=9000000
وام با قرعه کشی درست است؟
دوست محترم!
قرض الحسنه است و اشکالی ندارد و جایز است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : چهارشنبه 25/5/1391

سوال : سلام آیا دوست دختر داشتن حرامه ؟
دوست محترم!
آری، حرام است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با عرض سلام و خسته نباشید،

خواهشمندم حکم ازدواج موقت با زنان اهل کتاب را از نظر مرحوم آیت الله العظمی بهجت و بقیه مراجع بیان فرمایید.

در صورت جایز بودن این مسئله لطفاً بگویید اگر کسی بخواهد با زن اهل کتابی که زبان عربی نمیداند ازدواج موقت کند و خودشان بخواهند صیغه عقد را جاری کنند راه حل چیست؟

مرجع تقلید من مرحوم آیت الله العظمی بهجت میباشند.
خواهشمندم حتماً نظر بقیه مراجع را نیز بگویید.
دوست محترم!
ازدواج موقت مرد مسلمان با زن غیر مسلمان از اهل کتاب اشکالی ندارد و صحیح است.
به هر زبانی که بتوانند می توانند بخواهند. البته باید عباراتی به کار رود که رساننده معنای "زوجت" و "قبلت" باشد.
این نظر غالب مراجع عظام است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:52 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : چهارشنبه 25/5/1391

سوال : سلام. من چند سالی است که این مشکل را دارم. من در ماه رمضان بعد از نماز صبح در خواب محتلم می شوم و از خواب بیدار می شوم ولی بلافاصله غسل نمی کنم یعنی دوباره می خوابم و ظهر یا بعد از ظهر غسل می کنم. و نمی دانم روزه ام صحیح است یا باطل می شود. چون می گویند بعد از خواب دوم روزه باطل می شود ایا این خواب اول و دوم بعد از نماز صبح هم صدق می کند؟ دقت فرمایید من بعد از نماز صبح محتلم می شوم نه قبل از ان. ایا بعد از نماز صبح تعداد بیدار شدن و خوابیدن بعد از محتلم شدن تاثیری بر روزه دارد یا خیر؟ خلاصه انکه من باید قضای اون روزه هارو به جا بیاورم یا روزه هایم صحیح بوده است؟ با تشکر فراوان 25/05/91
دوست محترم!
روزه صحیح است و تعداد بیداری و خواب تاثیری ندارد. آن مربوط به شب و بقاء بر جنابت تا اذان صبح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:52 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها