تاريخ مشاوره : جمعه 6/5/1391
تاريخ پاسخ : شنبه 7/5/1391
تحصيلات : فوق ليسانس
گروه : سوالات شرعي
سوال : باسلام. من چند ماه است که دچار وسواس عملی شده ام طوری که چند روز مهمان داشتیم و غریبه بودند و مثل آدم های عادی بهداشت رعایت نمی کردند از بعد رفتن آنها حس می کنم خانه ام کثیف است یا کلا از مردها خوشم نمیاید چندشم می شود یا بیرون می روم چون وسواس شدم بالاخره اتفاقی می فتد که اعصابم خورد شود مثلا به خرید به شهروند رفتم و نظافتچی طی خود را به من مالید و به لوازمی که خرید کردم. بالاخره حدود 2 ماه است که وسواس دارد روانیم می کند آیا می توانم تا برطرف شدن وسواسم حتی چیزهای نجس را پاک فرض کنم توروخدا راهنماییم کنید چون این بیماری مثل خوره امان مرا بریده و اطافیانم هم کلافه شده اند. البته من 1 دوره قرص هم خورده ام ولی نتیجه نداشت. البته مهمان های ما سوای از وسواس بودن من از نظر افراد خانواده ام هم کثیف بودند
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
کسی که دچار وسواس است علاوه بر این که نباید به شک خود اعتنا کند، حتی یقین او نیز اعتبار ندارد و باید بر طبق تشخیص افراد معمولی عمل نماید. لذا فقط جایی را که دیگران یقینا نجس می دانند، نجس بدانید و بقیه جاها پاک است و نیاز به مراعات ندارد. حتی نیاز به فحص و تحقیق هم نیست.
جز با بی اعتنایی به این حالات شک، از دست وسواس خلاص نمی شوید. حتما به این احساستان توجه نکنید و نسبت به آن بی خیال باشید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.